HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:53

Idézet: clevo2

..Fontos, hogy nemzetközi irányban nagy legyen a sávszélesség...

Idézet: clevo2

...Havi +15 a hosting (ahogy mondod: vonal+villany)...

Ez a kettő nem nagyon jön össze!

Szerkesztette: pgyafi 2005. 07. 04. 12:55 -kor

#1082 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:01

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:53

Ez a kettő nem nagyon jön össze!

Akkor meg plusz 5 rugóval több, nem oszt, nem szoroz. Bár az megüti a havi 20ezrest, meg fenntartás az havi 35... Híjjnye, vas meg nem kell, szóval az ajánlatom majdnem jobb, ha itt több 10 domain benne van :-D
Make love not Wor.

#1083 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:05

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:52

Megnéztem talán az egyik legdrágább szolgáltatást (H0nlap Plusz - 159 + á / év):
http://www.t-online.hu/ajanlataink/uzleti/...0509honlap.html

csak halkan: 3 hét alatt nem tudták megoldani, hogy a /stat  -hoz ne a fő login/jelszó páros tartozzon....

rendeled meg ezt, oclsóbbat nem hinném, hogy találsz

#1084 Felhasználó inaktív   clevo2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:49

Ha sok, akkor nem 10 oldallal kell kezdeni, meg 10 SQL-el. Nalunk ezek szoktak kesob beszivatni, ha felfut a ceged, akkor MATAVos ajanlattal jobban jarol, oszt majd meglatod. Ugy konfigod szet azt a virtualis vasat, ahogy csak akarod. Mert nekunk arat elore kell mutatni, terheles meg majd utkozben jon. Kaptunk mi Origonal is nagyobb mennyisegu lekerdezest, az 1.6-os P4-ed mar csak a logolasatol kifexik siman :-)

Van aki nalunk 300 forintot fizet oldalletoltesenkent, de felolem ilyen parametert is kitalalhatsz, hogy 1 filler, meg mittomen. Csak ne legyen meglepetes, nomeg hogy bizonygassam az igazam, ha nekilat daralni az SQL...

Mint mar irtam, megertem az "uzleti hozzaallasodat", es a vitanak sem latom ertelmet.
Az ok egyszeru: nem tervezek ennyit kolteni erre a szolgaltatasra. Hozhatsz pro es kontra erveket: akkor sem.

Nem igazan allt szandekomban parametereket kitalalni. Csak egy kicsit aranyositottam a koltsegeket. De mar regen kinottem a "300 forintos oldalletöltés" korszakból :)
Es szervert sem terveztem beallitani - bocs ha valakit a "peldam" felrevezetett volna.

Jelenleg 2000+afa-t fizetek havonta, 3 domainert, egy adatbazisert es 50MB tarhelyert (+email, webstat stb.).
Kezdem kinoni, de legfokepp a szakmai hatterrel vannak problemaim.
De ha csak ilyen arak vannak a piacon, akkor varok egy meg kicsit. Vagy korulnezek mashol :)
Max. veszek meg egy-ket "csomagot", megosztom az adatbazisokat es nyelem tovabb a hulyesegeket.

#1085 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:40

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:09

Szolgáltatót keresek épülő dinamikus weblapok elhelyezésének céljából.
PHP (esetleg Zend vagy egyéb dekóderrel), MySQL, cron script (PHP), DNS1+2, "*" subdomain támogatás, htaccess, email (POP3).
Fontos, hogy nemzetközi irányban nagy legyen a sávszélesség. Ez kezdetben nem lesz kihasználva, de ha megnövexik a látogatottság, nem szeretnék szolgáltatót váltani.

MySQL adatbázisok száma: max. 10
Domainek száma: kb. 10 élő, kb. 40 "parkolás"
Igényelt tárhely: kezdetnek 50MB
Leterheltség: kezdetben napi párezer oldallekérés, kb. 50000 adatbázis lekérdezés.

Irjonak szolgáltatók (ha van akkor referenciát is kérek) és elégedett ügyfelek (na jó, az elégedetlenek is írhatnak :)).
Privátba, nem emailre.

Írtam privit, viszont ha sima tárhely is érdekel írok arról is. :D

Szerintem ezt annyira nem kell túllihegni azért.

#1086 Felhasználó inaktív   clevo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:43

Idézet: andrej - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:40

Írtam privit, viszont ha sima tárhely is érdekel írok arról is. :D

Szerintem ezt annyira nem kell túllihegni azért.

Igen, azt hiszem "tullihegtem" :)
Ha majd sok lesz a latogato, akkor valtok, valszleg fokozatosan. Addig megelegszem kevesebbel :)

Szerkesztette: clevo2 2005. 07. 04. 13:45 -kor

#1087 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:44

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:43

Igen, azt hiszem "tullihegtem" :)

Nem pont rád gondoltam. :) Mondjuk először írtál egy olyat, amihez azé normális gép kell, aztán kiderül van sima, töksima, tárhelyed. :)

#1088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:15

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:34

Jelenleg 2000+afa-t fizetek havonta, 3 domainert, egy adatbazisert es 50MB tarhelyert (+email, webstat stb.).
Kezdem kinoni, de legfokepp a szakmai hatterrel vannak problemaim.

Bammeg, akokr ehhez viszonyítva 10 domain meg 10 adatbánya akkor hogyért lenne? Nougyehogyugye. Nagyjából.

Valamint ez minnyárt kevesebb egy picit, mint php cronból, meg egyéb kutyafülék.
Make love not Wor.

#1089 Felhasználó inaktív   clevo2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 16:15

Bammeg, akokr ehhez viszonyítva 10 domain meg 10 adatbánya akkor hogyért lenne? Nougyehogyugye. Nagyjából.

Valamint ez minnyárt kevesebb egy picit, mint php cronból, meg egyéb kutyafülék.

- a cron nagyon kellene
Kivaltasakent oldalletoltesbol triggerelek (jelenleg is igy van), hosszabbakat pedig naponta manualisan indíthatok.
- a 10 adatbanya is jo lenne
Kivaltasakent egy adatbazisba betehetem tobb alkalmazas adatait, ha kidolgozok egy tablealnevezes konvenciot.
- a 10 domain is jo lett volna
De megoldhato meglevo domainekhez definialt subdomainekkel meg redirekttel - eddig is igy mukodott.

Ha vita akkor legyen vita.

B+,  ha maradok sajat szolgaltatonal es bevallalom azt a kellemetlenseget, hogy minden egyes domaint kulon accounttal kulon konfigolok kulon ftp-vel kulon adatbazissal, akkor is 20asbol megvagyok es havonta 500MB tarhelyel rendelkezem. De mernek fogadni, hogy szolgaltatom orulne egy kis extra bevetelnek es adna jelentos arkedvezmenyt az ujonnan elofizetett 9db tarhely csomagra.
Es mellekesen nincs meg az a kockazatom, hogy kifizetek q*rvasokpenzt, es "cseberbol vederbe" mert az uj hoszt cég rosszabb, mint a regi - akiket legalabb ismerek.
Naerremitlepsz?

(Az utolso elotti mondatot ne ertse senki felre. Csak azt szerettem volna mondani, hogy semmilyen garancia nincs arra vonatkozoan, hogy egy cég szakmailag/emberileg a csucson van. Az ar es a melle adott szolgaltatas van amikor nem all egyenes aranyban egymassal - de ezt szerintem barki erezhette sajat boren, lehet hogy mas szolgaltatas vagy termek vasarlasa eseten. Es sajnos a hibak nem az elso heten vagy honapban jonnek elo, hanem az ido elorehaladtaval (pl. egy adatmentes, migracio, verziovaltas eseten). Szolgaltato cegeknel (nem csak webesekre ervenyes, hanem ugy altalaban) sok a "parasztvakito duma", es amikor kiderul hogy mogotte azert kicsit szurke a kep, mar keso - egy valtas mar sok adminisztracioba, munkaba, marketingbe (es penzbe) kerulne, igy sokan kenyelmesebb ulni a baberjainkon es kivarni egy olyan alkalomat, amikor mar elkerulhetetlen vagy nagyon kedvezo a valtas.)

#1090 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:34

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:22

- a cron nagyon kellene
Kivaltasakent oldalletoltesbol triggerelek (jelenleg is igy van), hosszabbakat pedig naponta manualisan indíthatok.
- a 10 adatbanya is jo lenne
Kivaltasakent egy adatbazisba betehetem tobb alkalmazas adatait, ha kidolgozok egy tablealnevezes konvenciot.
- a 10 domain is jo lett volna
De megoldhato meglevo domainekhez definialt subdomainekkel meg redirekttel - eddig is igy mukodott.

Ha vita akkor legyen vita.

B+,  ha maradok sajat szolgaltatonal es bevallalom azt a kellemetlenseget, hogy minden egyes domaint kulon accounttal kulon konfigolok kulon ftp-vel kulon adatbazissal, akkor is 20asbol megvagyok es havonta 500MB tarhelyel rendelkezem. De mernek fogadni, hogy szolgaltatom orulne egy kis extra bevetelnek es adna jelentos arkedvezmenyt az ujonnan elofizetett 9db tarhely csomagra.
Es mellekesen nincs meg az a kockazatom, hogy kifizetek q*rvasokpenzt, es "cseberbol vederbe" mert az uj hoszt cég rosszabb, mint a regi - akiket legalabb ismerek.
Naerremitlepsz?

(Az utolso elotti mondatot ne ertse senki felre. Csak azt szerettem volna mondani, hogy semmilyen garancia nincs arra vonatkozoan, hogy egy cég szakmailag/emberileg a csucson van. Az ar es a melle adott szolgaltatas van amikor nem all egyenes aranyban egymassal - de ezt szerintem barki erezhette sajat boren, lehet hogy mas szolgaltatas vagy termek vasarlasa eseten. Es sajnos a hibak nem az elso heten vagy honapban jonnek elo, hanem az ido elorehaladtaval (pl. egy adatmentes, migracio, verziovaltas eseten). Szolgaltato cegeknel (nem csak webesekre ervenyes, hanem ugy altalaban) sok a "parasztvakito duma", es amikor kiderul hogy mogotte azert kicsit szurke a kep, mar keso - egy valtas mar sok adminisztracioba, munkaba, marketingbe (es penzbe) kerulne, igy sokan kenyelmesebb ulni a baberjainkon es kivarni egy olyan alkalomat, amikor mar elkerulhetetlen vagy nagyon kedvezo a valtas.)

Két idegroham között olvass privit meg amit irok. :) Amúgy nálunk meg nincs adminfelület, tessen mailezni és belátható időn belül elkészül a történet. Az ilyen adminizék potenciális sechole-t jelentenek és nem hiszem, hogy egy-egy domaint/accountot szénné kéne állítgatnia a usernek. Ráadásul eleve rugalmas a dolog nálunk és egy accounttal több domainhez/hosthoz is lehet feltöltögetni, csak mondjuk szólni kell. Azt sem hiszem, hogy valami olyan megasürgős van, ami nehány órát nem ér rá, de max. 36-ot.

(A sokszázmiattkellazadmin pedig annyira nem foglalkoztat és max +1. admint foglalkoztatunk, vagy mittom, de megoldható.)

#1091 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:46

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:05

csak halkan: 3 hét alatt nem tudták megoldani, hogy a /stat  -hoz ne a fő login/jelszó páros tartozzon....

rendeled meg ezt, oclsóbbat nem hinném, hogy találsz

Nomeg mindenki kedvence a DNS, aztán ha valamit ügyintézni kell, akkor itt tuti drága lesz. Node legalább lassú is :-)
Make love not Wor.

#1092 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 22:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:05

Persze, hogy nem tudták. Szarják le az ügyfelet nagyívben.

#1093 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 08:46

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 23:19

Persze, hogy nem tudták. Szarják le az ügyfelet nagyívben.

kb. 6 emil után eljutottam a megfelelő emberhez. Persze van kiemelt ügyfélkapcsolati munkatárs is.
De a mai napig sem csinálták meg.

#1094 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:26

Idézet: clevo2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:22

B+,  ha maradok sajat szolgaltatonal es bevallalom azt a kellemetlenseget, hogy minden egyes domaint kulon accounttal kulon konfigolok kulon ftp-vel kulon adatbazissal, akkor is 20asbol megvagyok es havonta 500MB tarhelyel rendelkezem.

Gyere hozzánk; c-panel rendszer, te adminolsz mindent, sql, úgy csoportosítod a tárhelyet ahogy szeretnéd, szabad CRON.
álmaid tárhelye ;) -  20 alatt megegyezünk

#1095 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:07

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 15:33

Ezt ma kaptam. Felfoghatnám spamnek is, mert egy kamu mailcímre jött, amit csak fórumregisztrációkor adok meg.

Ez spam a javából!
Küldd el a tonnának. Nem hinném, hogy ők spammelnének. Inkább ez egy kis valaki aki a tonna nevét kihasználva hírdeti a saját megoldásait.

#1096 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:18

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:07

Küldd el a tonnának. Nem hinném, hogy ők spammelnének. Inkább ez egy kis valaki aki a tonna nevét kihasználva

dwd.hu vett egy nagyobb csomagot, berakott 5 négyzetre vagy X gépet, és próbálja magát eladni.
Make love not Wor.

#1097 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:25

Azért halkan jegyzem meg, hogy azért van ennyi sáv a T-Com/Online -nál mert kell, nem azért mert full szabad. :) Pont itt irta valaki a 622Mbit kulfoldjukre hogy erosen szukos neha, foleg mert anno mindenki hozzajuk tette a kulfoldigenyes szervereit. :)

#1098 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:04

>Ez spam a javából!
>Küldd el a tonnának. Nem hinném, hogy ők spammelnének. Inkább ez egy kis valaki aki a tonna nevét >kihasználva hírdeti a saját megoldásait.

Nemtom ki az a Tonna. Meg gondolom ha guru előbb jut a fülébe mint ahogy én szólok neki.

>Azért halkan jegyzem meg, hogy azért van ennyi sáv a T-Com/Online -nál mert kell, nem azért mert full >szabad.  Pont itt irta valaki a 622Mbit kulfoldjukre hogy erosen szukos neha, foleg mert anno mindenki >hozzajuk tette a kulfoldigenyes szervereit. 

Hát Axal este mobile.de-t nézni elég csücskös mutatvány...

#1099 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:33

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 20:04

Nemtom ki az a Tonna.

t-online

#1100 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 18:21

Domain regisztrátort keresek, mint viszonteladó.
Van sok (>200) meglévő domainem, kérek automata rendszert meg jó árat.
Várom az ajánlatokat!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.