HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:19

Idézet: Jevge - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 19:40

Ajánlatot illetve véleményt kérnek.
Egy még csupán elméletben létező, majdan számítógépekkel foglalkozó cég oldaláról lenne szó :) .
(később esetleg szoftver/DVD forgalmazás, de eleinte elsősorban hardver.)

Kb ennyi körvonalazódott eddig:

-.hu domainnév + dns1,2 regisztrálás; mondjuk domainnév 2 évre, 2 aldomain-nel
-php, mysql (valamilyen webcart-hoz, üzenőfalhoz esetleg)
-a különböző áruk képei (thumbnail + nagyobb, részletesebb kép) amik esetleg helyet foglalnak,
meg az adatbázis.
-5-től max. 8 email-cím
-150MB tárhely elég lenne, sőt talán sok is
-külföldi sávszél majdnem lényegtelen
-a szolgáltató logo-ját is kitennénk az oldalra mérséklés ellenében, nagyon szívesen :D
-eleinte valószínűleg nem túl sok találat naponta, de remélhetőleg ez növekedne :)
-esetleg türelem egy olyannal szemben aki kezdő php-ben :)

E-mailem az adataimnál.
Előre is köszönöm!
(az egész dologról konkrétumok csak kb. 1 hónap múlva lennének, még név sincs :) )

Szerintem ne tarhelyben gondolkodj... Komplett webshop alkalmazast tudunk adni (persze van egy corporate bemutatkozo oldal resze is).

Ha erdekel, dobj 1 mailt nekem. (adataimnal megtalalsz minden elerhetoseget)

#2282 Felhasználó inaktív   timo22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:45

Én egy olyan megbízható tárhelyszolgáltatót keresek, akinél nincs minden fontos dolog korlátozva a szerverén vagy esetleg van lehetőség egyedileg felhasználó szinten módosítani a php.ini-t.

Szükséges tárhely mérete: 500 Mb
E-mail címek: 10 darab
Aldomain, alias, egyéni hibaoldal lehetőség.
PHP, MYSQL

#2283 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:47

Idézet: timo22 - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 23:45

Én egy olyan megbízható tárhelyszolgáltatót keresek, akinél nincs minden fontos dolog korlátozva a szerverén vagy esetleg van lehetőség egyedileg felhasználó szinten módosítani a php.ini-t.

Szükséges tárhely mérete: 500 Mb
E-mail címek: 10 darab
Aldomain, alias, egyéni hibaoldal lehetőség.
PHP, MYSQL

ezt szerver hostingnak hivjak, nem webtarhelynek...

#2284 Felhasználó inaktív   timo22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 22:51

Idézet: Aga - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 23:47

ezt szerver hostingnak hivjak, nem webtarhelynek...

Bocsánat nem vagyok otthon az ilyenekbe... mi a különbség?

#2285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 23:48

Idézet: timo22 - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 22:51

Bocsánat nem vagyok otthon az ilyenekbe... mi a különbség?

Saját magadnak csinálsz szervert, amin aztán azt művelsz, amit csak szeretnél... Feltéve ha kifejted, hogy mi az a "minden fontos dolog"
Make love not Wor.

#2286 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:33

Sziasztok!

Én a SWi.hu domain+ szolgáltatásáról szeretnék további, részletesebb információt megtudni, hátha valaki itt használja a szolgáltatást.

A választ előre is köszönöm!

#2287 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:47

Sziasztok!

Ha az ember regisztráltat domaint akkor milyen személyes adatokat közelező a regisztrátornak beírnia a domain mellé? Mert nekem az egyik domainemnél a címem és a mobilom is ott van, aminek nem örülök túlzottan :-( Azt mondta a szolgáltató, hogy azokat kötelező megadnom. Az ok, hogy nekik igen, de ezeknek az infoknak tényleg kint kell lenni a neten? Nem elég ha a regisztrátor összes elérhetősége ott van?

#2288 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 14:32

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 12:47

Sziasztok!

Ha az ember regisztráltat domaint akkor milyen személyes adatokat közelező a regisztrátornak beírnia a domain mellé? Mert nekem az egyik domainemnél a címem és a mobilom is ott van, aminek nem örülök túlzottan :-( Azt mondta a szolgáltató, hogy azokat kötelező megadnom. Az ok, hogy nekik igen, de ezeknek az infoknak tényleg kint kell lenni a neten? Nem elég ha a regisztrátor összes elérhetősége ott van?

Átiratod hozzánk és nem lesz ott a neved/címed.
Egyébként ezek publikus infok.
http://www.domain.hu...szabalyzat.html

Idézet

1.2.2.1 Az igénylés érvényességének előfeltétele, hogy a domain-igénylő az Igénylőlapon a valóságnak megfelelően, formailag és tartalmilag helyesen, az összes kötelező adatot megadja, továbbá az adatokat és a nyilatkozatokat az Igénylőlapon aláírásával hitelesítse.

#2289 Felhasználó inaktív   Mr.Prise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 16:18

Amit idéztél az az igénylésre vonatkozik, nem?
Az igénylés az amit én leadok a regisztrálónak. Itt hol írják hogy kötelezően ki kell rakni netre ezeket az infokat?
Hogy megy az átiratás ill pontosan mit jelent? Ugyanúgy az én nevemen lesz, csak ha valaki megnézi vmi whois oldalon akkor nem lesz ott minden adat?
Nekem a domain tárhellyel együtt van, nem biztos hogy belemennek, hogy átírjam. Ill akkor lehet a tárhelyet is kell vinnem.

Szerkesztette: Mr.Prise 2006. 03. 02. 16:25 -kor

#2290 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:06

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 17:18

Az igénylés az amit én leadok a regisztrálónak. Itt hol írják hogy kötelezően ki kell rakni netre ezeket az infokat?
Hogy megy az átiratás ill pontosan mit jelent? Ugyanúgy az én nevemen lesz, csak ha valaki megnézi vmi whois oldalon akkor nem lesz ott minden adat?
Nekem a domain tárhellyel együtt van, nem biztos hogy belemennek, hogy átírjam. Ill akkor lehet a tárhelyet is kell vinnem.

Ha elolvasod a szabályzatot, valahol benne van, hogy ezek a megadott infók publikusak lesznek. Ha tetszik, ha nem.
Hozzad, tárhelyet is kapsz hozzá.

#2291 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:47

Idézet: petne - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:33

Én a SWi.hu domain+ szolgáltatásáról szeretnék további, részletesebb információt megtudni, hátha valaki itt használja a szolgáltatást.

Mi a kérdés, azon kívül, amit weben is meg lehet olvasni?

http://www.swi.hu/in...k1=1&k2=7&k3=12
Make love not Wor.

#2292 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:05

Ez a téma engem is érdekel. Tehát akié a domain az ISZT nyilvántartása szerint, "azé" a domain, magyarán ő rendelkezik vele, eladhatja, stb. Ha egy regisztrátor - akár a felhasználó kérésére - saját magát írja a whois-be, akkor később ő rendelkezik a domainnel, és csak a jóindulatán múlik, hogy mihez kezd vele, ugye?

Mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy csináljak egy (hasrapoci) Domain Proxy a Privacyért Magyarország Bt-t és az ő nevében - a felhasználó megbízásából - regisztrálom a domainét és külön szerződést kössek a felhasználóval, ami garantálja, hogy csak az ő kérésére történhet valami a domainnel? Ha semmi, akkor miért nincsenek ilyen szolgáltatások meghirdetve, akár plusz pénzért? Szerintem jogos igénye a paranoiásabb felhasználói körnek, hogy a személyes adatai ne kerüljenek ki a netre.

#2293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:12

Idézet: buga - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:05

szolgáltatások meghirdetve, akár plusz pénzért? Szerintem jogos igénye a paranoiásabb felhasználói körnek, hogy a személyes adatai ne kerüljenek ki a netre.

Én szoktam elég sok domaint a saját nevemre bejegyeztetni, usert meg nem is traktálom a papírmunkával, kulcsrakészen használja, ha más szerver van, akkor odairányítom a DNS-t, oszt kész. Csak kicsit unalmas, mikor az ilyen népek hetente költöznek, vagy másik kitalálta a szuperfontos magánjellegű oldalának, hogy míg szerverátépítés van, addig fél napra irányíjjam máshova a DNS-t.

Ennyire ne szopassuk egymást, de bárkivel le lehet úgy szerződni, hogy papíron a bérbeadó a tulajdonos, de használati joggal nem a papír szerinti tulaj rendelkezik, nincs ebben semmi dráma.
Make love not Wor.

#2294 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:13

Idézet: Mr.Prise - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:18

A regisztráció folyamán kénytelenek vagyunk felvinni az ISZT rendszerébe az igénylő nevét, telefonszámát, személyi igazolvány vagy adószámát, címét. Nálunk megoldható, hogy  a saját nevünkre regisztráljuk a domained.

#2295 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:21

Idézet: buga - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 19:05

Mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy csináljak egy (hasrapoci) Domain Proxy a Privacyért Magyarország Bt-t és az ő nevében - a felhasználó megbízásából - regisztrálom a domainét és külön szerződést kössek a felhasználóval, ami garantálja, hogy csak az ő kérésére történhet valami a domainnel? Ha semmi, akkor miért nincsenek ilyen szolgáltatások meghirdetve, akár plusz pénzért? Szerintem jogos igénye a paranoiásabb felhasználói körnek, hogy a személyes adatai ne kerüljenek ki a netre.

Ezt már kitalálták, egyesek Titkosított .hu domain -nek hívják. Pont erről szól, mégcsak nem is feláras dolog.

#2296 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 23:38

sziasztok,

Egy gyors ajánlatot szeretnék kérni:

1 domain regisztráció (fenntartással)+ webtárhely + aldomainek:
webtárhely:
minimum 500 mb
PHP futtatás
SQL
email cimek
DNS szolgáltatás

ezenkívűl még 1 domain regisztráció tárhely nélkül! de mondjuk jó lenne ha lenne hozzá
email, aldomain

mennyi lenne a dolog?

Ha lehet minnél előbb írjatok, mert sűrgős a dolog.

előre is köszönöm,

Gábor

#2297 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 00:07

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 23:38

Ha lehet minnél előbb írjatok, mert sűrgős a dolog.

Előre is bocs, ezek eddig 100%-os statisztikával engem csak szopattak, meg nem fizettek... Szopás viszont volt vele rendesen.
Make love not Wor.

#2298 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 00:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 1:07

Előre is bocs, ezek eddig 100%-os statisztikával engem csak szopattak, meg nem fizettek... Szopás viszont volt vele rendesen.

ezt most nem értem... hogy ki nem fizetett kinek?

#2299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 00:55

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 0:21

ezt most nem értem... hogy ki nem fizetett kinek?

Akinek így sürgős volt, írtam rá árat, perszepersze csak haladjunk, meg kell, meg minden. Megcsináltam, fasza lett, postáztam a számlát, nem fizette. Ha én nevemen volt a domain akkor xxxyyy.hu domain helyett csinált egy xxx-yyy.hu-t másnál, ha az Ő nevén volt, akkor szó nélkül más tárhelyre irányították, esetleg kiderült, hogy kurvára nem is kell a domain senkinek, csak vicc volt az egész.
Make love not Wor.

#2300 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 08:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 1:55

Akinek így sürgős volt, írtam rá árat, perszepersze csak haladjunk, meg kell, meg minden. Megcsináltam, fasza lett, postáztam a számlát, nem fizette. Ha én nevemen volt a domain akkor xxxyyy.hu domain helyett csinált egy xxx-yyy.hu-t másnál, ha az Ő nevén volt, akkor szó nélkül más tárhelyre irányították, esetleg kiderült, hogy kurvára nem is kell a domain senkinek, csak vicc volt az egész.

ja értem mit mondasz :)
azért írtam, hogy sürgős, mert ma be akarom jegyezni... kaptam pár ajánlatot, de talán maradok a mobicom-nál :) csak gondoltam megkérdem, ki mit tudna nyújtani...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.