HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 19:29

Idézet: 2XP - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:21

Gondolkodom, hogy regisztrálni kellene a nevemet .eu alá, meg is néztem a whois.eu alatt, hogy szabad-e, s azt találtam, hogy az állapota "Expired". A leírásból következően gondolom ezt azt jelenti, hogy a védjegyes igénylő nem adta be a megfelelő papírokat a határidőn belül. Akkor most már szabad ez a domain és beadhatom rá az igényemet? Elég fura volt, hogy egy belgáknak bejegyzett nemzeti védjegyről van elvileg szó :)

Ilyenkor nem lehet új igényt benyújtani, várni kell, amíg elveszti az érvényességét ez a Sunrise igény. Nagyon logikátlan a rendszer, de nem tudunk mit tenni.

#2382 Felhasználó inaktív   2XP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 00:30

Idézet: Taranov - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 20:29

Ilyenkor nem lehet új igényt benyújtani, várni kell, amíg elveszti az érvényességét ez a Sunrise igény. Nagyon logikátlan a rendszer, de nem tudunk mit tenni.

Köszi. Akkor várok türelemmel, annyira nem sürgős :)
[ 10100000 10110000 11001000 ]

#2383 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 19. 10:36

Van itt valaki a Myhosting-Personalnet brigádtól?

Egyik ügyfelük spammelt (bocsánat, "engedélyt kért"), roppantul örülnék neki, ha elbeszélgetnének erről vele - mielőtt én írok az Externet abuse címére (már ha megtalálom, mert a whois-be b*sztak beleírni :rolleyes: ). Legalábbis oda vannak bedrótozva, ha jól látom.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#2384 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:32

Miért nem tiltod ki őket? Egy BAN elég hatásos tud lenni.

#2385 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:08

Idézet: Adi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 11:36

Van itt valaki a Myhosting-Personalnet brigádtól?

Egyik ügyfelük spammelt (bocsánat, "engedélyt kért"), roppantul örülnék neki, ha elbeszélgetnének erről vele - mielőtt én írok az Externet abuse címére (már ha megtalálom, mert a whois-be b*sztak beleírni :rolleyes: ). Legalábbis oda vannak bedrótozva, ha jól látom.

Én a magyar napló hírlevélre vagyok kiakadva:
Nem létező feladó; válasz cím sem megy,  hirlevél lemondás link sem működik.
Közben jobban megnézve láttam, hogy a webtar.hu -ról jönnek ki ezek, írtam nekik, de nem válaszoltak.

#2386 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:01

Lássuk, tud-é valaki lőni valamit az én problémámhoz.
Kedves barátom céget alapít, ADSL előfizet, domaint bejegyeztet.
Az ADSL 25mbos tárhelyére szeretne felrakni egy weblapt. a Weblap egyes részei .htaccess-es lennének védve, ha az INVITEL 5 napja kitalálná nekünk a weblap elérési útvonalát a szerveren. PHP-t nem lehet futtani, így nem sikerült saját kútfőből kiderítenem..
Van valakinek valami épkézláb ötlete?

Köszi előre is:

Luy

#2387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:36

Idézet: luy - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:01

Van valakinek valami épkézláb ötlete?

Épkézláb ötlet van ja. Mondjuk rendes fizetős szolgáltatás, nem csak ilyen ingyé mellédobált hobbitárhelyek, amivel csak szopni lehet, mert sima invitel.hu/blablabla/index.html statikus oldalra van igény.
Make love not Wor.

#2388 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:38

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:08

Én a magyar napló hírlevélre vagyok kiakadva:
Nem létező feladó; válasz cím sem megy,  hirlevél lemondás link sem működik.
Közben jobban megnézve láttam, hogy a webtar.hu -ról jönnek ki ezek, írtam nekik, de nem válaszoltak.

en nem merek irni ilyeneknek mert akkor tenyleg meglesz a valos mail cimem. :)
lehet random cimekre kikuldenek leveleket (csomo visszapattan), akik visszakuldenek, hogy nem kernek belole..na azok a cimek igaziak.  :D

#2389 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:21

Segítsetek nekem léci egy kicsit.

Van 2db domain nevem, egy .com és egy .hu. Szeretnék átmenni másik tárhelyszolgáltatóhoz, legfőképp az ár miatt. Találtam egy elég olcsó és jól működő szolgáltatót. Mit kell tennem a jelenlegi szolgáltatómnál, hogy át tudjam vinni a domain neveket? Egyszerű átregisztrálással megoldható mindkét domain átvitele?

#2390 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 09:44

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 10:21

Van 2db domain nevem, egy .com és egy .hu. Szeretnék átmenni másik tárhelyszolgáltatóhoz, legfőképp az ár miatt.

Szerintem a kinézett szolgáltatód meg fogja mondani, mert ha mondjuk a DNS-ért jó sokat fizettél, vagy valami kedvezményes akcióban megvetted, akkor elég az A és MX rekordot odairányítani az új helyre, DNS meg marad a régi helyen. Ha DNS-ért pofátlanul sok pénzt szeretnének kérni a régi helyen, akkor meg szintén az új szolgáltató fog kitöltendő formanyomtatványt adni, de .com-ot utoljára iszonyat drágán reggeltek át, szóval azt nem érdemes.

Igazából sosem értem azokat az usereket, akik egyik napról a másikra elviszik tőlem a Nekik ingyenes DNS-t, majd regisztrátort is váltanak, meg minden egyéb baromkodás. Minek?
Make love not Wor.

#2391 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 10:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 10:44

Ha DNS-ért pofátlanul sok pénzt szeretnének kérni a régi helyen, akkor meg szintén az új szolgáltató fog kitöltendő formanyomtatványt adni, de .com-ot utoljára iszonyat drágán reggeltek át, szóval azt nem érdemes.

A .com-átkérés ára szolgáltatófüggő, nálunk a normál regisztráció ára. Más kérdés, hogy a .com-regisztrátoroknál nem igazán van - tudtommal - olyan központi felület, mint a NIC.hu itthon, ezért a doménátkérés macerás. Mi pont most küzdöttünk végig egy ilyet kb. egy hónapja, kb. 1 hétig tartott, tulajváltással megspékelve. A régi regisztrátornál el kellett érnie a régi tulajnak, hogy a nevet engedje el, azt jóvá kellett hagyni vmi weblapon, majd utána lehetett csak az új regisztrátornál indítani a bejegyzést. Brrr, a .com-bejegyzés csak akkor egyszerű, ha egy még üres nevet akarsz magadnak. :)
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#2392 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:19

Idézet: Adi - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 11:30

A .com-átkérés ára szolgáltatófüggő, nálunk a normál regisztráció ára. Más kérdés, hogy a .com-regisztrátoroknál nem igazán van - tudtommal - olyan központi felület, mint a NIC.hu itthon, ezért a doménátkérés macerás. Mi pont most küzdöttünk végig egy ilyet kb. egy hónapja, kb. 1 hétig tartott, tulajváltással megspékelve. A régi regisztrátornál el kellett érnie a régi tulajnak, hogy a nevet engedje el, azt jóvá kellett hagyni vmi weblapon, majd utána lehetett csak az új regisztrátornál indítani a bejegyzést. Brrr, a .com-bejegyzés csak akkor egyszerű, ha egy még üres nevet akarsz magadnak. :)

Nekünk van egy comos nevünk amit majd  1éve nem sikerül átiratni, átregisztráltatni. Amcsi faxolásra meg már jópár ezer Ft-unk ráment.

#2393 Felhasználó inaktív   klucsik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 22:45

Sziasztok.
Egy igen kedves szövegre lettem figyelmes a joomlatarhely.hu oldalon:
A Plesk rendszer karbantartások miatt ideiglenesen nem elérhető. Minden változtatást kérjük, hogy a  -ra küldjék el és mi elvégezzük azt! Türelmüket és megértésüket köszönjük!
Ezen csak vigyorogni tudok.
Mivel jól ismerem a Plesk-et ilyenről még nem hallottam, hogy azt karban kell tartani?Karban tartja az magát automatice, ha meg nem működik akkor semmi nem megy a webszerveren( se apache, se php, semmi). Maximum lejár a licensz kulcsa(vagy nem is volt), és akkor nem lehet bemenni a plesk-be.
Egy akkora szolgáltató, mint a joomla ilyen hülyeséggel eteti az embereket???
:D

Szerkesztette: klucsik 2006. 04. 27. 22:46 -kor

#2394 Felhasználó inaktív   Force 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 02. 11:15

Idézet: klucsik - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 22:45

Sziasztok.
Egy igen kedves szövegre lettem figyelmes a joomlatarhely.hu oldalon:
A Plesk rendszer karbantartások miatt ideiglenesen nem elérhető. Minden változtatást kérjük, hogy a  -ra küldjék el és mi elvégezzük azt! Türelmüket és megértésüket köszönjük!
Ezen csak vigyorogni tudok.
Mivel jól ismerem a Plesk-et ilyenről még nem hallottam, hogy azt karban kell tartani?Karban tartja az magát automatice, ha meg nem működik akkor semmi nem megy a webszerveren( se apache, se php, semmi). Maximum lejár a licensz kulcsa(vagy nem is volt), és akkor nem lehet bemenni a plesk-be.
Egy akkora szolgáltató, mint a joomla ilyen hülyeséggel eteti az embereket???
:D

PLESK-et nem lehet karbantartani?! De lehet. Most hogy 8-ra váltottak, gondolom, frissíteni kell a rendszereket! vagy rosszul tudom?

#2395 Felhasználó inaktív   klucsik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:35

Idézet: Force - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 11:15

PLESK-et nem lehet karbantartani?! De lehet. Most hogy 8-ra váltottak, gondolom, frissíteni kell a rendszereket! vagy rosszul tudom?

Hááát már egy hónapja ki van írva a joomlára, hogy karban tartják, plussz a 8-ashoz még nincs magyar nyelvü interfész, illetve a frissítés kb. egy átlagos rendszergazdának 3-4 órát vesz igénybe. Mivel automatice update van benne. Gondolod úgy kiadnának egy frissítést amivel 1 hónapig kell szórakozni? Kétlem.....

#2396 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 16:38

Sziasztok!

Az alábbi kérdésben kérem segítségetek:

van egy ötletem, amivel esetleg pénzt kereshetnék (arbitrázs,pénzpiac), a program része nagyjából meg van, nem ez a buktatója, hanem a gyorsaság: a programnak Londonban kellene futnia egy gépen. Milyen céget tudtok ajánlani, van-e erre egyáltalán lehetőség?
The early bird may get the worm, but the second mice gets the cheese!

#2397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 21:59

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 17:38

Londonban kellene futnia egy gépen. Milyen céget tudtok ajánlani, van-e erre egyáltalán lehetőség?

USÁban nem jó? Vagy itthon valami izmosabb helyen, ahol vannak nemzetközi sávszélességek? Miért kötelező a London?
Make love not Wor.

#2398 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 06:53

én most a gyronnal levelezgetek, és vszínű ő lesz a befutó. (jókat olvastam róla)
http://www.datacentertalk.com http://webhostingtalk.com

GYRON
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#2399 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 22:59

USÁban nem jó? Vagy itthon valami izmosabb helyen, ahol vannak nemzetközi sávszélességek? Miért kötelező a London?

az ajánlati könyvbe kell minél gyorsabban bekerülnöm, aki leghamarabb kerül be, az köt először adott áron, a századmásodperc is számít, ezért gondoltam, ha Londonban van a tőzsdeszerver, akkor a legjobb ha nekem is onnan megy az ajánlatküldés, de ha tudsz ajánlani magyar szolgáltatót azt is megköszönöm  (nem is igazán a sávszélesség, hanem a ping, minél gyorsabb adattovábítás szükséges).
The early bird may get the worm, but the second mice gets the cheese!

#2400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:38

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:13

aki leghamarabb kerül be, az köt először adott áron, a századmásodperc is számít, ezért gondoltam, ha Londonban van a tőzsdeszerver, akkor a legjobb ha nekem is onnan megy az ajánlatküldés

Egy csomó júzerem tőzsdézik, azt meg ilyen szempontból mindegy, hogy hol vagy, Londonba egész jó pingek vannak, nem az a +40ms fog számítani, nomeg ha ott van egy géped, akkor azt is itthonról nyomkodod manuálisan, szóval ha ott lógsz bent remote, akkor simán lassabb is lehet, mint itthonról a tőzsde webes felületét nyomkodni.

Keystone ADSL pld. kiváló, meg azonnal kapsz supportot, ha valami szakad. Én asszem 16ezrest fizetek az 1 megabites ADSL-ért.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.