HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:58

Idézet: kovikti - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:52

Továbbá: domainfenntartást kell fizetni??? Vagy csak akkor, ha nem az ő szerverükön van???

Kosy KV

Jah, domain fenntartas: mindenhol van kivetel nelkul, egyes cegek elrejtik pl dns dijba, esetleg egyeb koltsegekbe epitik be, az ISZT mindenkitol szed a 2. ev utan eves dijat tehat sehol nem uszod meg.

DNS dij pedig ezen szolgaltatoknal addig ingyenes, amig a domain az ingyenes szerverre mutat, amint mashova szeretned, mar fizetned kell a fenntartast.

Aga

#342 Felhasználó inaktív   kovikti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:31

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:58

Jah, domain fenntartas: mindenhol van kivetel nelkul, egyes cegek elrejtik pl dns dijba, esetleg egyeb koltsegekbe epitik be, az ISZT mindenkitol szed a 2. ev utan eves dijat tehat sehol nem uszod meg.

DNS dij pedig ezen szolgaltatoknal addig ingyenes, amig a domain az ingyenes szerverre mutat, amint mashova szeretned, mar fizetned kell a fenntartast.

Aga

FW:
.hu átregisztrálás  INGYENES 2. év után 2.000 Ft/év
.hu  3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év
.com, .net, .org  3.000 Ft /év

Tehát "megúszom" a freewebnél 2 évre ingyen? vagy 4e Ftból? (vagy 3eFt/év a .com)
Csak freewebnél elég szigorú a fileméret korlát. Egy pici videódarabkát sem nagyon lehet feltenni. Pedig az fontos lenne. (1-3 MB)
UW 1 év 6e-ből?
UW-nél nem láttam fileméretkorlátozást.

Kosy

#343 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 16:11

Idézet: kovikti - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:31

FW:
.hu átregisztrálás     INGYENES 2. év után 2.000 Ft/év
.hu     3.900 Ft /2 év, utána 2.000 Ft/év
.com, .net, .org     3.000 Ft /év

Tehát "megúszom" a freewebnél 2 évre ingyen? vagy 4e Ftból? (vagy 3eFt/év a .com)
Csak freewebnél elég szigorú a fileméret korlát. Egy pici videódarabkát sem nagyon lehet feltenni. Pedig az fontos lenne. (1-3 MB)
UW 1 év 6e-ből?
UW-nél nem láttam fileméretkorlátozást.

Kosy

FW-nel a video allomanyokra 10Mbyte a felso limit.
UW-nal tarhely meret limit van, FW korlatlan.

Aga

#344 Felhasználó inaktív   funTOM2 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 24. 15:25

FW:
Domain regisztráció: 3900 Ft + ÁFA 2. évtől 2.000 + ÁFA
Reklámmentesség: 3990 Ft+ÁFA/év
Van fájlméretkorlátozással korlátlan hely. PHP, MySQL, POP3  (csoprtmail).

UW:
Évi 5.990 Ft + ÁFA (Az összeg a domain regisztráció költségét, és a DNS fentartási díjat tartalmazza 12 naptári hónapra!
Minden domain névhez reklámmentes felületet illetve csoportos email címet biztosítanak! Nincs fájméretkorlátozás. Van 100 MB, PHP, MySQL, POP3 postafiók (csoportmail)

Én az UW-t használom, mert megbízhatóbb az FW-nél. Külföldről is nagyon jól elérhető. Az ár nagyjából hasonló, de kezdéskor UW olcsóbb.

:sandor:

#345 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 15:33

Idézet: funTOM2 - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 14:25

FW:

UW:
Évi 5.990 Ft + ÁFA (Az összeg a domain regisztráció költségét, és a DNS fentartási díjat tartalmazza 12 naptári hónapra!
Minden domain névhez reklámmentes felületet illetve csoportos email címet biztosítanak! Nincs fájméretkorlátozás. Van 100 MB, PHP, MySQL, POP3 postafiók (csoportmail)

Én az UW-t használom, mert megbízhatóbb az FW-nél. Külföldről is nagyon jól elérhető. Az ár nagyjából hasonló, de kezdéskor UW olcsóbb.

funTOM2: UW semmivel nem megbizhatobb FW-nel, HW szinten magasan FW-nel van nagyobb hibatures, kulfoldrol pedig FW is elerheto, UW-nak EGYALTALAN nincs kulfoldje csupan az axeleronal elhelyeztek egy proxy-t es azon keresztul erheto el az UW kulfoldrol. Szoval amig axel meg nem unja es ra nem jon, hogy rajta keresztul proxyznak, addig van UW-nek kulfoldje, FW-nek sajat dedikalt kulfoldje van es lesz is.

Aga

#346 Felhasználó inaktív   funTOM2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 16:03

A saját tapasztalataimról beszélek, nem a HW-ról. Az pedig tény, hogy az utóbbi egy évben FW jóval többet állt. Az pedig nem érdekel, hogy miért van jó külföldjük, csak az érdekel, hogy gyorsabb FW-nél. Részemről ennyi :D  :drummer:

#347 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 17:14

Szerintem az ATW is jó lehet, bár nekem egyik ingyenessel sincs saját tapasztalatom, csak láttam, hogy az ATW-nél 4700 Ft + ÁFA 2 évre a domain + 500 MB reklámmentes tárhely 1 évre. Maillel nem tudom mi a helyzet.

#348 Felhasználó inaktív   funTOM2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 17:53

Idézet: Taranov - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 18:14

Szerintem az ATW is jó lehet, bár nekem egyik ingyenessel sincs saját tapasztalatom, csak láttam, hogy az ATW-nél 4700 Ft + ÁFA 2 évre a domain + 500 MB reklámmentes tárhely 1 évre. Maillel nem tudom mi a helyzet.

Csak ennyi a gáz:

DNS (domain név üzemeltetés): a domain regisztrációt követően a domain bejegyzésre kerül minimum 2 szerverre, melyek meghatározzák, hogy egy adott domain fizikailag hol található az interneten. Teljeskörű domainfenntartás 490 Ft/hó.

#349 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 18:36

Idézet: funTOM2 - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 16:25

FW:

UW:

T. Teccikérteni, ingyenes szolgaltatasnal ne beszeljunk mar megbizhatosagrol. Konkretan azert ne, mert nem vallalnak semmit.

Egyebkent az smsweb uberatomfekete dell szerverei nagyon allatul neznek ki a rackszekrenyeikben meg mindig.  :) En nem tudom mivel dolgozik az UW vagy az ATW, szerintem is kb egyszinten lesznek.

#350 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 22:49

Idézet: funTOM2 - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 16:53

Csak ennyi a gáz:

DNS (domain név üzemeltetés): a domain regisztrációt követően a domain bejegyzésre kerül minimum 2 szerverre, melyek meghatározzák, hogy egy adott domain fizikailag hol található az interneten. Teljeskörű domainfenntartás 490 Ft/hó.

Ja, télleg. gáz.

#351 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 09:21

No, Teccikerteni...

Napi olvasmanyaim kozott rendszeresen szerepel az UW foruma es az UW bix grafikonja, igy eleg naprakesz vagyok a leallasok mennyisegevel naluk es nalunk. Hidd el, nem alltunk tobbet :) Viszont nalunk a leallasok olyan kovetkezmenyekkel jarnak, mint amivel a mostani 1-1 perces is ami az elmult 1 hetben jelentkezett neha, uj vas, uj os, uj hattertar es eleg egyedulallo modon Ultra640-es csatlakozas a disk alrendszerhez... ennel gyorsabbat mar csak fibre optikaval lehetne pl egy EMC eszkozzel. Ilyen pedig nincs UW-nal.

Aga

#352 Felhasználó inaktív   funTOM2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 10:20

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 10:21

No, Teccikerteni...

Napi olvasmanyaim kozott rendszeresen szerepel az UW foruma es az UW bix grafikonja, igy eleg naprakesz vagyok a leallasok mennyisegevel naluk es nalunk. Hidd el, nem alltunk tobbet :) Viszont nalunk a leallasok olyan kovetkezmenyekkel jarnak, mint amivel a mostani 1-1 perces is ami az elmult 1 hetben jelentkezett neha, uj vas, uj os, uj hattertar es eleg egyedulallo modon Ultra640-es csatlakozas a disk alrendszerhez... ennel gyorsabbat mar csak fibre optikaval lehetne pl egy EMC eszkozzel. Ilyen pedig nincs UW-nal.

Aga

No, Aga...

Neked az a hobbyd, hogy az UW leállásokat figyelése? Mit értesz azon, hogy náluk és nálunk? FW-nél dolgozol?

Vannak weblapok UW-n és FW-n is amiket naponta nézek és én azt tapasztaltam, hogy FW többet állt. Volt amikor napokig is állt FW, ilyet eddig UW-n nem tapasztaltam.

#353 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 10:49

Idézet: funTOM2 - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 11:20

No, Aga...

Neked az a hobbyd, hogy az UW leállásokat figyelése? Mit értesz azon, hogy náluk és nálunk? FW-nél dolgozol?

Vannak weblapok UW-n és FW-n is amiket naponta nézek és én azt tapasztaltam, hogy FW többet állt. Volt amikor napokig is állt FW, ilyet eddig UW-n nem tapasztaltam.

Szerintem nagyon nem olvastad eddig az ittenieket, amik elegge vilagosan kiderul Aga hovatartozasa. :)

Az UW lehet hogy kevesebbet allt, de voltak idok, mikor brutal lassan mukodott. Az pedig, hogy egyes UW leallasokat nem vettel eszre, viszont FW leallast meg veletlen igen, az abszolut veletlenszeru volt. Aga azt irta, hogy az MRTG-jet nezegeti az UW-nak, abbol vilagosan latszik mennyi allas volt.

Aga viszont ezt az U640-et hogy gondoltad? :) Nem U320 veletlenul?

#354 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 25. 10:50

Idézet: funTOM2 - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 9:20

Passz, ismerősöknek vannak FW-s fizetős oldalaik, ott panasz nem sok volt, de ajánlatban most valaki írta, hogy kezdi nem csípni az UW napi sok órás leállásait, és kellene rendes hely. Bár az utóbbi elég fals infó, majd hiszem, ha látom.
Make love not Wor.

#355 Felhasználó inaktív   funTOM2 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 25. 11:13

Miről is beszélünk, ha Aga FW-s? Tök természetes, hogy azt mondja FW jobb, csak éppen nem hiteles.

tapasztalatok vs. egy FW munkatárs állításai
:box2:

na ne már...  :bolond:

#356 Felhasználó inaktív   ultraweb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:34

szánalmasnak tartom ami itt folyik...

#357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:38

Idézet: ultraweb - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 10:34

szánalmasnak tartom ami itt folyik...

Nézd meg az elejétől, és tessék beszállni.
Make love not Wor.

#358 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 12:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 12:38

Nézd meg az elejétől, és tessék beszállni.

Egyesek telleg szanalmasok.

ARGHHHHHHHHH AXELERO HIRDETES FELUL!!! FUJJ!

Plane ilyen megabanner, es lezuzni sem tom, mert a hwsw szerverrol jon a kep.

#359 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 12:33

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 11:24

ARGHHHHHHHHH AXELERO HIRDETES FELUL!!! FUJJ!

Szerintem HWSW ki tud találni olyan számot, amiért hajlandó lecserélni andrejes bannerre :-)
Make love not Wor.

#360 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 12:49

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 9:49

Szerintem nagyon nem olvastad eddig az ittenieket, amik elegge vilagosan kiderul Aga hovatartozasa. :)

Az UW lehet hogy kevesebbet allt, de voltak idok, mikor brutal lassan mukodott. Az pedig, hogy egyes UW leallasokat nem vettel eszre, viszont FW leallast meg veletlen igen, az abszolut veletlenszeru volt. Aga azt irta, hogy az MRTG-jet nezegeti az UW-nak, abbol vilagosan latszik mennyi allas volt.

Aga viszont ezt az U640-et hogy gondoltad? :) Nem U320 veletlenul?

funTOM2: 1 napos leallas utoljara 2 eve volt. Azota a leghosszabb allas kb 1 ora volt.

Es igen, figyelem a konkurenciat, ahogy ok is figyelnek minket. Hulye az a ceg, aki nem figyel oda, mit csinal a konkurenciaja!

Andrej: nem! U640-et akartam irni, 2db U320-at parhuzamositottunk, 2 db U320-as vezerlon keresztul csatlakozik a gep 1 fizikai RAID tombhoz, igy gyakorlatilag 2x320 az atviteli sebessege.

Aga

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.