HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 08:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. április 14, szerda - 9:34

Ingatlanosokat is szeressük, írjál egy mailt, hogy mennyit akarol érte fizetni.

Bocs már fentebb írtam, és meg is rendeltem a cégnél a domaint :) Az a bruttó 1800 pénz/hó az nagyon jó. És bármikor felbontható.

#62 Felhasználó inaktív   dzsii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 11:40

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. április 14, szerda - 7:49

Bocs már fentebb írtam, és meg is rendeltem a cégnél a domaint :) Az a bruttó 1800 pénz/hó az nagyon jó. És bármikor felbontható.

hogy érted, hogy felbontható? Nem előre kell fizetni az évet? Vagy ha évközben felmondod, akkor visszafizetik a fennmaradó részt?  :confused:

Nem igazán értem. Hol éri meg nekik ennyiért? Vagy ha megéri, akkor mitől versenyképesek azok a cégek, ahol mondjuk 300 MB (PHP, my SQL stb)  4-5000 Ft/hó? Ahogy észrevettem mostanában elég nagy különbségek vannak az árakban látszatra (!!!) azonos szolgáltatásért.

#63 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 13:57

Idézet: dzsii - Dátum: 2004. április 14, szerda - 12:45

hogy érted, hogy felbontható? Nem előre kell fizetni az évet? Vagy ha évközben felmondod, akkor visszafizetik a fennmaradó részt?  :confused:

Nem igazán értem. Hol éri meg nekik ennyiért? Vagy ha megéri, akkor mitől versenyképesek azok a cégek, ahol mondjuk 300 MB (PHP, my SQL stb)  4-5000 Ft/hó? Ahogy észrevettem mostanában elég nagy különbségek vannak az árakban látszatra (!!!) azonos szolgáltatásért.

Gondolom ./hónap fizet, és a szerződés határozatlan időre szól.

Huh a 300MB nálunk SQL-el simán 5+áfa, igaz 15db mailcimmel, szal ha ennyi nem kell akkor faragható az ár. :) Igazából én azt szeretem ha mindenki kitalálja, hogy mi kell neki, és arra mondunk egy egyedi árat, a csomagok meg csak irányadóak talán.

Én azt tudom, hogy a szerverünk minősége (ára, a fejlesztésének várható koltsege stb), az oprencer beállításai és hasonlók miatt nem tudunk szare'-hugye' hostingot vállalni. Az embereknek meg kell ertenie, hogy a sufni szerver, es egy brand fullgarancias szerver kozott egyreszt rendelkezesre allasban, es akar sebessegben is lehet kulonbseg. Asszem a web.lustee.net -en van 2GB / 2e / honap, amibol kijon neki, hogy 178 Ft -ert felad egy szamlat ajanlva, kijon neki a hosting, kijon neki adminisztracio (papirmunka), kijon neki a belefeccolt ido, az adatmentesek... nem tudom, ő tudja. Nem is beszelve a havi hostingdijrol, a szerver egyszeri ararol, es mondjuk ha vmi lerohad a gepben, akkor ugye van penze azt azonnal cserelni. Nem szemelyeskedni akartam, de eddig nala lattam a valosagtol legjobban elszallt arakat.

#64 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 15:45

csak kozbeugatok ;) 1 gondolat :

nem feltetlenul jo az olcso... ;)
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#65 Felhasználó inaktív   dzsii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 16:47

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 14, szerda - 13:02

Gondolom ./hónap fizet, és a szerződés határozatlan időre szól.

Huh a 300MB nálunk SQL-el simán 5+áfa, igaz 15db mailcimmel, szal ha ennyi nem kell akkor faragható az ár. :) Igazából én azt szeretem ha mindenki kitalálja, hogy mi kell neki, és arra mondunk egy egyedi árat, a csomagok meg csak irányadóak talán.

Én azt tudom, hogy a szerverünk minősége (ára, a fejlesztésének várható koltsege stb), az oprencer beállításai és hasonlók miatt nem tudunk szare'-hugye' hostingot vállalni. Az embereknek meg kell ertenie, hogy a sufni szerver, es egy brand fullgarancias szerver kozott egyreszt rendelkezesre allasban, es akar sebessegben is lehet kulonbseg. Asszem a web.lustee.net -en van 2GB / 2e / honap, amibol kijon neki, hogy 178 Ft -ert felad egy szamlat ajanlva, kijon neki a hosting, kijon neki adminisztracio (papirmunka), kijon neki a belefeccolt ido, az adatmentesek... nem tudom, ő tudja. Nem is beszelve a havi hostingdijrol, a szerver egyszeri ararol, es mondjuk ha vmi lerohad a gepben, akkor ugye van penze azt azonnal cserelni. Nem szemelyeskedni akartam, de eddig nala lattam a valosagtol legjobban elszallt arakat.

a web.lustee.net nem jön be nekem, de a lustee.hu igen.
ha ők azok, akikre gondolsz, akkor számomra meg van a megoldás, hogy mitől ilyen olcsó.

- szünet -

ha az ember egy BME kollégium lakója akkor elég nagy sávszélhez jut ingyé' amire akár "szervert" is rakhat. így elég olcsón megússza a dolgot.

ne értsen félre senki, nem mondom, hogy a két gondolat összefügg ;)

#66 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 17:26

Idézet: dzsii - Dátum: 2004. április 14, szerda - 12:45

3 hónapot kell előre fizetni, de mindegy nem akarom őket reklámozni, semmi közöm hozzájuk :D Amugy nagyon jó kis gép ketyeg a célra.

#67 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 18:24

Idézet: dzsii - Dátum: 2004. április 14, szerda - 17:52

a web.lustee.net nem jön be nekem, de a lustee.hu igen.
ha ők azok, akikre gondolsz, akkor számomra meg van a megoldás, hogy mitől ilyen olcsó.

- szünet -

ha az ember egy BME kollégium lakója akkor elég nagy sávszélhez jut ingyé' amire akár "szervert" is rakhat. így elég olcsón megússza a dolgot.

ne értsen félre senki, nem mondom, hogy a két gondolat összefügg ;)

Datanetes IP tartomany. Masreszt az ok, hogy pl ingyen van a savja, de a gep is? (megneztem: net.lustee.net)

Valoban, az olcso nem biztos hogy jo...

#68 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:04

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 14, szerda - 17:29

Datanetes IP tartomany. Masreszt az ok, hogy pl ingyen van a savja, de a gep is? (megneztem: net.lustee.net)

Valoban, az olcso nem biztos hogy jo...

Valószínűleg nem túl jó, vagy ha tényleg jó géppel szolgáltatnak, akkor nagy marhák, de utóbbit kétlem.
Egyébként net.lustee.hu a cím :)
És a weboldal, a szolgáltatások, a szöveg alapján még jó is lehetne, csak pont az ár gyanús, szóval ebben az esetben engem épp ez taszít el.

Szerkesztette: Taranov 2004. 04. 14. 19:06 -kor

#69 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 09:30

Idézet: Taranov - Dátum: 2004. április 14, szerda - 20:09

Valószínűleg nem túl jó, vagy ha tényleg jó géppel szolgáltatnak, akkor nagy marhák, de utóbbit kétlem.
Egyébként net.lustee.hu a cím :)
És a weboldal, a szolgáltatások, a szöveg alapján még jó is lehetne, csak pont az ár gyanús, szóval ebben az esetben engem épp ez taszít el.

Ha nincs meg még az alap ügyfélköre, akkor bármi áron adják, csak bevétel legyen.
Gondolom ide vinyókkal dolgoznak, ott a hely meg szinte ingyen van.

#70 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:52

en ugy latom hogy "low-cost" csomagu szerverhostingosok az integrity -nel ;) , nevezzetek regimodinak de en inkabb valami nagy ceget valasztanek ;)  (szerintem a legolcsobb megoldas pl interware-hez berakni egy szervert , vagy axelero adatpark, vagy datanet colloc , nevezzuk akarhogy
belerax egy ket ha ordenare nagy ide winkot es van sajat webszervered amit meg esetleg haszonnal tovabb is adhatsz,  ezt latom ebben a lustee.net -ben is ;)  )

hasitas
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#71 Felhasználó inaktív   jack007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 15. 11:20

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. április 14, szerda - 8:30

Speciál nekem, ingatlannal foglalkozó weboldal-t csinálok, és ott az alaprajzok/tervek/képek elég nagy helyet fognak foglalni :)

Speciel én már több ingatlan építéssel/forgalmazással foglalkozó weboldalt is csináltam. Pl egyikben 78 db lakás képekkel tervekkel eggyütt és eggyik sem volt több 20 MB képekkel együtt! :cool:  :cool:
Ügyesen és okosan kell csinálni! És oda kell figyelni a képek tömörítésénél! Ne legyen túl nagy méretű!
Nállunk 2500 FT/Hó 100 MB (szerződésben, de egyébként korlátlan bizonyos értelemben (Én szabom meg :)  :up:  ;)  :cool: )) tárhely PHP+MySQL. Szerintem nem húzós! 2 db 10 MB emaicím!

Szerver 100 Mbit gerinchálón :respect:

Szerkesztette: jack007 2004. 04. 15. 11:25 -kor

#72 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 12:19

Miért jó az, hogy X db mailcimet adtok/adnak csak? Meg 1-2 helyen irreális pénzeket elkérnek + cimekért.
Pl. nálunk nem db számra megy, kérjen amennyit szeretne. Egyedül az összes emil által elfoglalható terület van korlátozva (pl. 50mb-re)

#73 Felhasználó inaktív   BajaRulez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 13:35

Ajánlom számodra a cfm.hu-t.
Amennyiben hivatkozol erre a témára és megkeresel mailben, úgy tudok adni egy kedvező ajánlatot.

dev@cfm.hu

B.

#74 Felhasználó inaktív   jack007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 07:44

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 12:24

Miért jó az, hogy X db mailcimet adtok/adnak csak? Meg 1-2 helyen irreális pénzeket elkérnek + cimekért.
Pl. nálunk nem db számra megy, kérjen amennyit szeretne. Egyedül az összes emil által elfoglalható terület van korlátozva (pl. 50mb-re)

Mondjuk Egy cégnek elég 2 db email és mindegyikhez több darab aliast lehet hozzárendelni! Egyebbkent szerintem teljesen mindegy hany email mert ha a cég már régóta ismeri az internet lehetőségeit, akkor már régen van valamelyik szolgáltatónál (pl: internetszolgáltató, freemail) emailcíme ami már sok helyen ismert és nem akarják megváltoztatni! Ne igaz? :think:

Egyébként egyet értek azzal, hogy plusz címekért irreálisan sokat kérnek el! Pl: 1500+ÁFA db/email

#75 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 08:07

Idézet: jack007 - Dátum: 2004. április 16, péntek - 8:49

Mondjuk Egy cégnek elég 2 db email és mindegyikhez több darab aliast lehet hozzárendelni! Egyebbkent szerintem teljesen mindegy hany email mert ha a cég már régóta ismeri az internet lehetőségeit, akkor már régen van valamelyik szolgáltatónál (pl: internetszolgáltató, freemail) emailcíme ami már sok helyen ismert és nem akarják megváltoztatni! Ne igaz? :think:

Egyébként egyet értek azzal, hogy plusz címekért irreálisan sokat kérnek el! Pl: 1500+ÁFA db/email

Szerintem elég hülyén néz ki, amikor van egy cég akarmi.hu domain névvel, a mail cimeik meg pl.  @axelero.hu. Ha már van saját domain neve, akkor legyen hozzá saját emil címe is.

#76 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 09:24

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 13:24

hat egyszeru a valasz, egy nagy isp-nel tudod masodpercenkent mennyi level terheli a mail server/eket ? :) na erre legyel "nagylelku"    amig egy kis pondro ceg vagy parszaz userrel  addig adhatsz 100mailcimet is ;) de ha mar tobb 10k usered van es azoknak sem csak 1-2 cimuk .. akkor foghatod a fejed ;)
(\__/)
(o'.'o)

#77 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 10:47

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. április 16, péntek - 9:12

Szerintem elég hülyén néz ki, amikor van egy cég akarmi.hu domain névvel, a mail cimeik meg pl.  @axelero.hu. Ha már van saját domain neve, akkor legyen hozzá saját emil címe is.

Mi ugy vagyunk vele, hogy megkerjuk a usert, hogy annyi postafiokot kerjen, amennyit hasznalni is fog, aztan kerjen aliasokat. Sokszor nem fogjak miazhogyalias... Nalunk minden postafiok 20MB-os (az enyemek is es mindenkie') es szurjuk a virusokat, persze a postafiok lehet mas meretu is ez a default, eddig bevalt. A sajatdomaines mailcim pedig szerintem tok termeszetes, es igazabol nem egy hatalmas csoda (nem is csoda asszem) behangolni egy levelezot (MTA), hogy menjen ugy.

Azt szamolgattam, meg regebben, hogy kb. 300-350 postafioktol erdemes mar kulon gepre tenni oket, de inkabb 400 postafiok (x 20MB az 8GB max terulet). Anyagilag is kifizetodo mar, es az eroforrasok elosztasa is javul. Persze ha nemjontobb ugyfel soha tobbe a kulon gep beallitasa utan, akkor sux. Az is igaz, hogy szerintem kb 1000 atlagos forgalmu postafiok siman megferhet egy webszerveren, bar a mostani virus invaziok aze kellemesen dolgoztatjak a virusszurot is (csak az en postafiokjaimba erkezik 25-30 virus /nap, es van 100+ aktiv postafiokunk, szerintem mas mailuser nalunk joval tobbet kap :) ). A szatvalasztas mellett szolhat ha sokan es hasznaljak a webmailt.

#78 Felhasználó inaktív   jack007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 11:29

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. április 16, péntek - 8:07

Ez termeszetes azert is adunk mailt is a domainhez de ha mar hasznaljak nagyban a szolgaltató emailjat is akkor azt is meg kell jeleníteni mert lehet hogy nekik a jol bevalt sokkal egyszerübb!

És van is  sajat domainos is akar 100 aliassal is!

#79 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 11:40

Idézet: jack007 - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:29

Ez termeszetes azert is adunk mailt is a domainhez de ha mar hasznaljak nagyban a szolgaltató emailjat is akkor azt is meg kell jeleníteni mert lehet hogy nekik a jol bevalt sokkal egyszerübb!

És van is  sajat domainos is akar 100 aliassal is!

Kivalo megoldas a forward. :)

#80 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 14:55

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 16, péntek - 11:47

erkezik 25-30 virus /nap, es van 100+ aktiv postafiokunk

nálunk egy nagyságrenddel több van -virusból is, és bírja a rendszer

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +