HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows VS. Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows VS. Linux

#131 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 15. 12:09

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 9:33

:)

nézegettem a topicot, először nem sok jövőt jósoltam neki, de egész derekasan megérett :), és még én is belekezdtem az uhu letöltésébe :)

kiváncsi leszek a véleményedre :-)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#132 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:01

Nos emberek, a következők történtek: sajnos nem tudtam letölteni az UHU-t, mert az előfizetésem olyan, hogy az adatforgalom max 1 giga lehet havonta, különben többet kell fizetni.

Aztán: elkértem a SUSE lINUX 9.0-t, felraktam a gépre, kurva jó! Szóval fut, meg minden, király grafikus felület, jól megvan az XP mellett. Csak egyetlenegy óriási gondom van: egyszerűen nincs a hálókártyához linuxos driver!!!!

Instanz wireless USB Network Adapterem van (WUSB11). Ehhez kellene. A Linksys gyártotta a cuccot.
Így most nincs hálózatom rajta.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#133 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:09

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 17:06

Csak egyetlenegy óriási gondom van: egyszerűen nincs a hálókártyához linuxos driver!!!!

Instanz wireless USB Network Adapterem van (WUSB11). Ehhez kellene. A Linksys gyártotta a cuccot.
Így most nincs hálózatom rajta.

linux-wlan-ng vagy simán wlan-ng csomag környékén nézzél körül.

#134 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 07:09

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 17:01

az előfizetésem olyan, hogy az adatforgalom max 1 giga lehet havonta, különben többet kell fizetni.

pfffffffffffffffffffff  :nevet2:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#135 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 17:11

Nem semmi! csak nem a más világban vagyok? :) :respect:
"Légy szerény mint én..."

#136 Felhasználó inaktív   Necrostar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:13

Sziasztok !

Jómagam 1985 óta a számítástechnika berkeiben mozgok. Linuxot kb. 4 éve használok - csak Linux van a gépemen, semmi más. Windows után furcsa volt, de annak idején én azért álltam át Linuxra, mert Internethez megbízhatóbb és biztonságosabb rendszernek tartottam, s tartom ma is. Ma már a Windows a furcsa, s semmi pénzért nem állnék vissza erre a - számomra gagyi - rendszerre. Sokszor szólnak barátok, ismerősök, hogy baj van a gépükkel, s persze mindegyiken a Windows valamely klónja fut. Vírusírtás, rendszer önmagától megsérül vagy csak lelassul (de iszonyatosan), Explorer kifagy, Nekem nincs arra szükségem, hogy az otthoni gépemen azzal kelljen foglalatoskodnom, milyen vírusírtót tegyek fel, meg hányszor telepítsek hetente XP-t... Ami a 3D-t illeti, OpenGL is létezik a világon, amit a Linux nagyon szeret, s - ha nagyritkán játszok - élvezetes a játék Linux alatt is ! Bár én a Sega vagy Amiga emulátort is szeretem, rengeteg game létezik mindegyikhez. Forrásból nem szoktam fordítgatni (bár egyszer kiváncsiságból feltettem a Gentoo-t is :) ), félóra alatt felmegy a SuSE 10.3 64 bit (a Linux az elsők között volt a 64 bites rendszerek terén, amikor a Windows még mindig 32 biten nyöszörgött !), néhány plusz csomag lejön még hozzá a netről, s kb. 1 óra alatt teljesen használható - s tegyük hozzá, élvezetes ! - rendszert adok a gépem alá. Én használni akarom a számítógépem, nem állandóan újratelepíteni, meg vírusírtani... De akinek ez kell, az tényleg tegyen fel Windowst... Ezzel lehet a legjobban leamortizálni az új gépet, aztán vegyél gyorsabbat, hogy azt is tönkrevágja a Windows...

Necrostar

#137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:40

Idézet: Necrostar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 20:13

Én használni akarom a számítógépem, nem állandóan újratelepíteni, meg vírusírtani... De akinek ez kell, az tényleg tegyen fel Windowst... Ezzel lehet a legjobban leamortizálni az új gépet, aztán vegyél gyorsabbat, hogy azt is tönkrevágja a Windows...

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...21124&t=9020881

Akkor nekünk miért bír ki éveket a Win? Nekem nem kevés van 4 évesen, ha valaki összebassza azért nem az oprednszer a felelős, hanem aki nem állított be korlátozott júzert. Pld. Én legalább bevallom, hogy dinnye vagyok a Linuxhoz, tedd ezt Te is a Winnel szemben, aztán jóban leszünk.
Make love not Wor.

#138 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 23:07

Már megint a flame.... Mindkét oldalnak igaza van, meg egyiknek sincs. Mindkét rendszernek megvannak az előnyei meg a hátrányai (aki most azzal jön, hogy a Windowst pénzért adják, az nézzen magába őszintén, hogy életében hány ft-ot adott ki M$ szoftverre). Ha tudtok értelmesen beszélgetni a két rendszerről akkor nem fogom bezárni a topicot...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#139 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 07:35

https://forum.hwsw.h...howtopic=126888

#140 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:47

Meg itt az Microsoft szekcióban is van egy hasonló című téma. Nem lehet a kettőt összeolvasztani?

#141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 00:50

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:47

Meg itt az Microsoft szekcióban is van egy hasonló című téma. Nem lehet a kettőt összeolvasztani?

Nem, mert beledöglik a fórummotor.
Make love not Wor.

#142 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:50

Nem, mert beledöglik a fórummotor.

Ehh. Ez mióta van így?

#143 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:09

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 1:01

Ehh. Ez mióta van így?

Arról gondolom senki nem beszél szívesen :-) De egy időben elég sokatössze akartam vonatni, akkor volt melléduma, hogy nem oda tartozik, meg majd jól összekeverednek, meg legközelebb, meg blááá.

Legjobban az a júzer tetszett, aki 1 év eltéréssel szinte ugyanazt megkérdezte, aztán csak nem akarták összevonni. most vagy nem érdekli őket, vagy nem bírja, vagy piros.
Make love not Wor.

#144 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 1:09

Arról gondolom senki nem beszél szívesen :-) De egy időben elég sokatössze akartam vonatni, akkor volt melléduma, hogy nem oda tartozik, meg majd jól összekeverednek, meg legközelebb, meg blááá.

Legjobban az a júzer tetszett, aki 1 év eltéréssel szinte ugyanazt megkérdezte, aztán csak nem akarták összevonni. most vagy nem érdekli őket, vagy nem bírja, vagy piros.

Akkor most  mi eldöntjük hogy itt a Ms szekcióban ez lesz a kurrens MS-linux flame, jó? :)

#145 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 14:06

Ha flame lesz akkor a topic megy a levesbe, te meg kapsz 10%-ot :D:D:D

#146 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 09:25

Ha nem lesz flame, akkor is OFF a téma. Szerinetm el kellene jáccani a finn kidobó figurát.
(ti. "Hallja Mennjeninnen" :))

Szerkesztette: bibe 2008. 02. 28. 09:26 -kor

"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#147 Felhasználó inaktív   gofry321 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 17:49

Szerintetek lázadás lenne ha valaki a Linuxot és a Windowst egyesítené egy új oprendszerben?  :cool:  :D
Sztem teljes ellentétek... pl: Windowsra több program van, a Linux meg stabilabb... Minek a program ha két perc múlva összeomlik aztán Ctrl+Alt+Del? És minek a stabilság ha nincs elég program? (Nekem Linuxom van, és elég sokszor dühöngök hogy mindíg ezt lárom: Támogatott operációs rendszerek: Windows XP; Windows Vista; Windows 2000 .... mittudomén .... )
De együtt: stabil, és minden program fut rajta ...
hmm? :rolleyes:

#148 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 19:40

Idézet: gofry321 - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 17:49

Szerintetek lázadás lenne ha valaki a Linuxot és a Windowst egyesítené egy új oprendszerben?  :cool:  :D
Sztem teljes ellentétek... pl: Windowsra több program van, a Linux meg stabilabb... Minek a program ha két perc múlva összeomlik aztán Ctrl+Alt+Del? És minek a stabilság ha nincs elég program? (Nekem Linuxom van, és elég sokszor dühöngök hogy mindíg ezt lárom: Támogatott operációs rendszerek: Windows XP; Windows Vista; Windows 2000 .... mittudomén .... )
De együtt: stabil, és minden program fut rajta ...
hmm? :rolleyes:

donate@winehq.org
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#149 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:42

Idézet: gofry321 - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 18:49

Minek a program ha két perc múlva összeomlik aztán Ctrl+Alt+Del?

De azért ezt te sem hiszed el, ugye? :blink:

#150 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 20:14

http://www.linspire.com/ "Megboldogult" Lindows.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó