HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows VS. Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows VS. Linux

#81 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:46

Idézet

MINEK ENNYIRE BONYOLÍTANI??? A windowsban negyed annyi adatot nem kell megadni mint iitt. Ott minden megy maától azt kész.

Hmm mért kell a windowst annyira túlegyszerűsíteni. Minden megy magától ... vagy nem azt pisloghatsz :rolleyes:

Idézet

Fent volt egy startmenühöz hasonló hosszú sáv, de csak a képernyő feléig ért el.
...
Egy árva nyomot nem láttam arra vonatkozóan, hogy itt hol van a windows-nak megfelelő sajátgép, stb.
...
értelmetlen ablakokat lehetett csak megnyitni, mindegyiik parancssoros volt.
... és hasonló megjegyzések

Nézd, ha te windowst akarsz használd azt. Ez más egy kicsit, olvasni tanulni kell hozzá, el kell fogadni hogy ez nem olyan. De mondjuk ha valaki nem igazodik el egy normálisan feltelepült gnomeon vagy kden az meglehetős, hmm reakcióképtelenségről, és csőlátásról árulkodik. No offense.

Idézet

1, Vagy valami igen gagyi változatot raktam fel (SuSE 8.2 desktop változat)
2, Vagy béna vagyok és nem értek hozzá

2

Idézet

De amit most tapasztaltam, az az, hogy a Windows ehhez a kócerájhoz képest MILLIÓSZOR kényelmesebb, egyszerűbb, és barátságosabb. Ott nem kell ennyi süket baromságot kitölteni, meg beállítani.

Hmm azt megszoktad ezt nem. Sima hardwert kicsit bonyibb beállítani alapból, de használni "MILLIÓSZOR kényelmesebb, egyszerűbb, és barátságosabb. " Hidd el.

Szumma: ha nem vagy hajlandó meg sem nézni értelmesen, akkor használd a megszokott windowsod.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#82 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 19:55

Idézet

Namost hiába magyar nyelvű volt; szépen kiírta balra hogy mit kell tenni, nekem akkor is magas volt, hogy most akkor melyik partícióra milyen filerendszert lehet rakni, melyik milyen, ha új partíciót hozok létre a Linuxal, akkor letörli-e a vinyón lévő adatokat, stb.
[...]
Aztán volt olyan, hogy hálózat típusa: ad-hoc, stb. Hát olyat, miért is láttam volna, hogy infrastruktúrális...nem volt ilyen.Na, kijelöltem akkor az "auto"-t. Utána kérdezte az IP-t, átjárót, DHCP-t , stb.  Volt még egy zsák beállítás, aminek a háromnegyedét nem értettem, hogy micsoda.
[...]
Aztán jött utána egy olyan, hogy NIV, (?) vagy NIC (?) beállítások
[...]
Egy árva nyomot nem láttam arra vonatkozóan, hogy itt hol van a windows-nak megfelelő sajátgép, stb.
[...]
A grafika valami otromba csúfság volt, értelmetlen ablakokat lehetett csak megnyitni, mindegyiik parancssoros volt. Az első, ami megjelent az az Xconsole volt. Mondom beírom hogy help...semmi...start...semmi. Akkor meg mi a szar ez?
[...]
Vagy béna vagyok és nem értek hozzá

:lama:  :lame: :respect2:  :respect:

// ennek az egesznek igy semmi ertelme
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#83 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:07

És amikor C64 után beírtad a dosba, hogy load és nem értette akkor a dos volt a hülye?  :cool:
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#84 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:17

csak nem birok nyugovora terni ilyenek miatt

Idézet

NIV, (?) vagy NIC (?)

es hogy

Idézet

melyik partícióra milyen filerendszert lehet rakni, melyik milyen, ha új partíciót hozok létre a Linuxal, akkor letörli-e a vinyón lévő adatokat

ha ennyire nem megy a tema (es ezzel most nem a *linux-ra gondolok, akkor inkabb nezz utana picit  a dolgoknak (jo pap is holtig tanul), aztan allj neki barmit is csinalni

ilyen kerdeseket ha a bolcsesznek keszulo hugom tesz fel, akkor siman elnezem es elmagyarazom, de o legalabb nem all le fikazni ilyen tudassal
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#85 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:23

Ha olyan kell, mint a megszokott windowsod, de mégis változtatni akarsz, akkor cserélj skin-t rajta!  :D
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#86 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:43

:respect:

#87 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:54

Igen, sajnos (ne haragudjatok érte) előttem szóló kollégáknak igazuk volt. Attól, hogy windows alatt látszólag minden megy (olyan rendszer NINCS, ahol minden megy, ez inkább hozzáállás kérdése!), attól még az nem jobb rendszer, de ha te beéred ennyivel, akkor sose fogsz érteni 1 oprendszerhez sem. Kattintani könnyű. A linuxnál pont az a lényeg, hogy rád bízzák, hogyan állítod be úgymond (repülőtársaság-hasonlat), bár a mai linuxok 1-re inkább windows-szerűek, de ez csak a verseny miatt van szerintem. Érdekes módon épp ezek a "csilivili" disztribúciók "rosszabbak"... :) El sem hinnéd, hogy a többi sokkal egyszerűbb.
De ne várd, hogy a rendszer mindent megcsinál, mert akkor te minek vagy a gép előtt? Itt ez a filozófia. Viszont ha megismered 1 kicsit, megtanulod beállítani, sokkal többre fogod tudni használni, és érteni fogsz 1 géphez, meg magukhoz az oprendszerekhez.
Ha teszem azt leülnél teljesen tudatlanul 1 géphez windows elé, ugyanúgy szarban lennél... A megszokásnak nagy hatalma van. A kérdés, hogy ki tudsz-e alóla törni, építesz magadnak 1 világot, ami olyan, amilyenre akarod, vagy maradsz abban a világban amit építettek neked, olyanra, amilyenre akarták. A kérdés tehát az egyéniség kibontakozása. A windows REJT, a linux MUTAT, mint írtam. Ha nem érted, nem baj, talán jobb is. Nem idegeskedsz miatta, mert nem tudod, mit hagysz ki. (no, nem lelkizek)
Ja, még valami, ez szakmai lesz: gondold meg jól, mielőtt a linux hálózatkezelését becsmérled az első benyomások alapján, mert egyrészt csupán 1 gépről van szó (ha foglalkoztál volna már hálózattal...), másrészt pedig 1 olyan rendszerről alkotsz véleményt, ami a UNIX kisfia, és bárkit megkérdezel (nem engem, mert elfogult vagyok most már...), a UNIX-ot nem említik még csak 1 napon sem a windows-zal, nyilvánvalóan. Vagy megnézed a biztonsági kategóriákat, a nagyobb (tehát NAGYOBB) rendszereket, akkor... minek is írok ilyeneket... Hiszen nem meggyőzni akarlak. :offtopic:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#88 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 21:01

Ez nagyon szép volt! :respect:  :taps:
Gratulálok! Szépen összeszedted a lényeget, és mégparádésabb a megfogalmazás!
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#89 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:02

Amikor megláttam az új Winampot, azt mondtam rá, hogy nagy szar az egész. Így voltam sok programmal. Aztán elkezdtem használni és magamtól rájöttem, hogy ezek mégsem olyan szarok, sőt, nagyon is jók!  Biztos vagyok benne, hogy ha a pár órával ezelőtt feltelepített Linuxot elkezdeném használni, ha nem is pár napon, de pár héten belül megszeretném. Amiket írtam róla, csupán ELSŐ tapasztalatok voltak, ettől még egyáltalán nem biztos, hogy nem fogom szeretni. A Linux dokumentációkat pedig olvasom egy jó ideje, de az olvasás nem elég, látni is kell, hogy hogy van eza valóságban. Tehát hiába le van írva, muszáj megkérdeznem a dolgokat olyanoktól, akik használják. Ezért is vagyok itt.

Mégvalami (a UNIX-al kapcsolatban): Ti hülyének néznétek, ha még ezek után feltenném a UNIXOT?. Mert erősen gondolkodok rajta. Az egyik haverral éppen erről témáztunk, és említette, hogy adna egy példányt. Erről is olvasgattam, de olyan dolgok hogy például hogy néz ki a felülete, nem tudom. Csak azért kérdem, mert felraknám az is megnézni (kiváncsi vagyok).Hadd legyen már egy olyan kérdésem, hogy ha ezt rakom fel Windows mellé, kell -e a Linuxhoz hasonlóan partícionálni?

Tudom, hogy páran röhögnek ezen, de nem zavar. Könyvekből, meg dokumentumokból nem fogok megismerni semmilyen programot. Erre mondanék egy példát: ugye általános iskolában is tanítottak számítástechnikát nektek. Mikor tanultunk a Win95-ről, fél évig azt se tudtam mi az, mert még az első pár hónapba nem használtunk sz.gépeket. Aztán rá egy kis idővel kaptam itthon egy gépet, és megismertem magamtól a 95-öt. Amíg addig nem tudtam róla semmit, akkorra már vágtam egy csomó mindent. Na, ezért akarom felrakni a Unixot is, és meglátom melyik szimpatikusabb. Majd azt használom win mellett.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#90 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:11

Szerintem otthon ne akarj felrakni Unixot, mert nemigazán fog menni. Illetve hülyeségeket beszélek. Felrakhatod otthon is, ha nem pc-d van.  :) A "pc-s Unix" az a Linux.

#91 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:19

"Felrakhatod otthon is, ha nem pc-d "

Akkor mim kell, hogy legyen? Szerver? Jó, tudom hogy hálózati oprendszer, meg többfelhasználós, de mért ne menne?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#92 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:20

Akkor mim kell, hogy legyen? Szerver? Jó, tudom hogy hálózati oprendszer, meg többfelhasználós, de mért ne menne?

paranormal.hu

#93 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:25

Miféle Un*x az? Van neve? Mert olyan, hogy unix, nem létezik.
Tudod, Windows sincs, csak Win2k vagy Win XP, stb.

Bocsánat, tévedtem: létezik Unix, de az autóalkatrész-kereskedő.

Szerkesztette: Öregszem 2004. 04. 13. 22:27 -kor

#94 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:27

Mert mondjuk nem i386 platformra írták.....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#95 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:28

Az előbb véletlenül kétszer küldtem el.

Öregszem "Miféle Un*x az? Van neve? Mert olyan, hogy unix, nem létezik.
Tudod, Windows sincs, csak Win2k vagy Win XP, stb."

Ööö...hát én...nem tudom...Csak mondta, hogy van egy eredeti, ide tudja adni.De holnapra megkérdezem.

paranormal.hu

#96 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:34

Lehet, hogy Unixabb a Linuxnál (majd kiderül, lehet, hogy egy *BSD), de az biztos, hogy ha windows-hoz vagy szokva, akkor a Linux százszor jobb Neked.
UHU, SUSE, Mandrake, Fedora, szinte mindegy. Tedd fel, azt, amelyiket sikerül. Persze az XP mellé.
Néha nézzél bele, ismerkedj vele. Ha éppen nem megy valami, beleunsz, akkor reboot, dolgozz windowsban. Aztán pár nap múlva megint lehet ismerkedni. DE kérlek, ne töröld le rögtön, ha már rászántad magad a kipróbálásra.

szerk: kicsit kitekertem az egyik mondatot, meg kellett igazítani.

Szerkesztette: Öregszem 2004. 04. 13. 22:35 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#97 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 22:49

DEXTROSE: ez most nem bántás akar lenni, de baromi komoly hiányosságaid vannak alapvető dolgokkal kapcsolatban. Nagyon sok hozzászólásodból süt keményen. Mindenképpen javaslom, hogy olvass! Számítógép történetet, elméleti anyagokat arról h mit csinál egy oprendszer, mire jó egy hálózat, ésatöbbi ésatöbbi, és ezeket próbált felfedezni, a használt rendszerekben. Javasolt, hogy fogd meg azt az UHU telepítőt, és ha valamit nem tudsz hogy mit jelent, akkor google, szabilinux, HOWTOk, olvasása a témában. Husszú lesz, de szerintem komoly szükséged van rá, mert néhány dolog nálad komolyan olyan, hogy csak a nevét hallottad valahol.

(Hozzátenném, tényleg nem fika, nekem is van jelentős olyan terület 1-2 (3-4 :cool: :D) szinttel feljebb, amit igencsak el kellene olvasnom, mert alaptalan homály, sejtésekkel féligazságokkal)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#98 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 23:00

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 13, kedd - 23:07

Hadd legyen már egy olyan kérdésem, hogy ha ezt rakom fel Windows mellé, kell -e a Linuxhoz hasonlóan partícionálni?

Ezt csak most fedeztem fel magamnak.

Naná, hogy kell! MINDEN oprendszernek az adathordozón partíciót kell létrehozni, SŐT, azt meg is kell formázni. Ezt persze a telepítő többé-kevésbé elvégzi, leginkább észre sem veszed.

(Francba ezzel a billentyűzettel, mindig elugrálnak a betűk az ujjaim elől.)

Szerkesztette: Öregszem 2004. 04. 13. 23:02 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#99 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 13. 23:27

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 14, szerda - 0:05

(Francba ezzel a billentyűzettel, mindig elugrálnak a betűk az ujjaim elől.)

Miért nem hagyod?  ;)

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#100 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 00:47

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 13, kedd - 23:25

SUN Solaris9 van x86-os architektúúúrára. Az eléggé unix. Try it. Szép és grafikus, igaz hogy a HCL-t nem árt kéccer megnézni, mert dzsunkával nemmegy, jahhh és még top-dzsunkával is csak nagyritkán.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.