Idézet
Írtam mindezt azért, mert bár az én Win-emet is hazavágta már egyszer-kétszer ilyen pakk, ettől függetlenül szeretném, hogy ne 32 helyről kelljen a szükséges kodekeket összehalásznom, ha valami elvadult multimédiás formátumba futok bele.
Alapos tesztelésre szorulna a kodekek egymásra hatásának kiküszöbölése, illetve a kodek-komponensek cserélgetésének kiküszöbölése, illetve a rendszerszintű alap-bejegyzések békénhagyása. Azaz, ha nem tetszik vagy újabb kell, akkor uninstallálom és kész, utána mintha fenn sem lett volna.
Természetesen megpróbálom a lehető legjobban tesztelni, de azért ezt be kell látni rengeteg idő. S nem csak a telepítés irányában, hanem az eltávolításában is. AZ 5.00-s verzióval jött az az ötlet, hogy a lehetőleg legteljesebb CoDec platformot nyújtsuk. Nyilván ez rendszer codecekek telepítését is érintheti. Mára az alaphelyzet visszaállítása lehetséges (6.00), nem mintha nem lett volna ott, de a windows alap beállításai visszaállíthatóak (ill visszaáll automatice uninstall során). A fájlok telepítését és a regisztrálását kettéválasztottuk. A telepítő csak fájlokat másol (esetleg registry módosítás). regisztrálás külön programban történik. A jelenlegi probléma az az hogy inen is pakkolhatunk registry beállításokat (minőségi beállítások) - melyek az eltávolításkor nem tünnek el (most még) maradéktalanul...
Idézet
Egy kérdésem nekem is volna - az aggályaim nagy részét az előttem szóló már leírta -, és ne vedd kötekedésnek, puszta kíváncsiság: az egyes kodekek, komponensek ilyesfajta redisztribúciója nem gázos jogilag? Erre figyeltek?
A történet talán egyidős a ACEMCP-vel. Kezdetben is szerettem volna maximum tisztán tartani jogilag a dolgot. Írtam, kértem engedélyeket a redistibhez. Nos ilyen levélre összesen 1, azaz egy válasz érkezett, hogy persze, mehet... Később már én sem fordítottam erre olyan nagy figyelmet, s csak ismét akkor foglalkoznék vele, ha érkezne levél a témában... Lehetőleg egy készítőtől...
Idézet
Elég sok gépen találkoztam már valamilyen pakkal, és az esetek 90%-ában a hibajelenségek megszűntek, ha ezeket leszedtük (vagy újratelepítés után nem raktuk fel ugyebár...)
Másnál meg éppen ennyi javulás jött... A Gépek lelke kifürkészhetetlen...
Idézet
Hidd el, hogy én is kipróbáltam már szinte mindent a lejátszáshoz (talán nem fölényes magamat ebben a témában "szakértőnek" nevezni), többek között az ACE kétszer vagy háromszor is megfordult a gépemen
Ez esetben várom konkrét észrevételeidet, tapasztalataidat, mit ne, s mit igen... Az elmúlt hetekben én is találtam pár érdekes hibát, melyet orvosolni lehetett. Ez általában 1-2 codec eltávolítását jelenti... Például dilemma, hogy ilyen egyáltalán maradon, vagy más környezetben, másnál talán használható... Vagy túl sok a ha?
Javaslom állítsunk össze egy listát amit minimum tartalmaznia kellene egy ilyen csomagnak, s talán az eddigi felülről építkezés helyett a minimum csomagból állítjuk majd elő a szükséges csomagokat...
Idézet
Tudok róla, hogy az ACE-nál van lehetőség változtatni a telepítendő összetevők listáján, de kérdem én; ki az aki végigböngészi ezt a listát, ill. jónáhányan azt se tudják, hogy mit telepítenek fel.
Típusok használatával remélem ez is megoldódik...
Idézet
Azt is tudom (vagy legalábbis régebben volt ilyen), hogy az ACE-nak van kisebb, kevesebb extrát tartalmazó változata (Select, Light... ), de eddig nekem az a tapasztalatom, hogy a user "ha már lúd, legyen kövér" elvén a Mega packot telepíti.
Ez most is így van és a felhasználók sem változtak...
Idézet
Egy ötlet így a végére: jó lenne egy olyan kodekcsomag, ami egy keretrendszeren keresztül figyelné a fontosabb kodekek és filterek friss verzióit, és akár egy gombnyomásra telepíthetni is lehetne ezeket.
Ez valóban jó ötlet, bár itt akkor már nem csak egy pack közötti kompabilitás lesz fontos, hanem... az időbeli egymás közöttit is meg kell teremteni, ami esetleg probléma^2... De megnézem mit tehetek...
Idézet
Az utólagos konfigurálás lehetősége megint csak jól jönne
Nem fogod elhinni: de kész van... Beállítás, fogadott típusok, merit állítás - tárolhatóan... Így működik az új verzió...
Szóval továbbra is lista mit? Codec/filter/util
és mit ne?
Köszi,
KAMI