HWSW Informatikai Kerekasztal: ZyXel hálózati cuccok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ZyXel hálózati cuccok ezekről mindenféle

#81 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 15:04

Üdv!

Adott egy ZyXEL P-660H-63 ADSL router. Az ethernet switch kicsit gyengélkedik benne, a 100Mbit-en kapcsolódó eszközöket ledobálja, de 10-en még megy. Ki lesz hajítva, de amíg megjön az utódja valahogy használni kellene. A probléma az, hogy a PC-n ugyan be tudom állítani a 10Mbit-et, de van egy powerline ethernet kapcsolat is Linksys eszközökkel, aminél ezt nem tudom megcsinálni. Arra gyanakszom, hogy egy korábban elromlott powerline adapter is amiatt ment tönkre, hogy állandóan ki-be kapcsolgatta a router az ethernet-et. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet - ha egyáltalán megoldható - 10Mbit-re állítani a router ethernet portjait. Gugliztam már elég sokat, próbálkoztam a keresések eredményeként az "ether driver config 1 0 0 enet0" paranccsal a CLI-ben, de ha bedugom a powerline-t, a kapcsolat LED sárgán és szakadozva világít, szóval szerintem még mindig 100Mbit-en megy. Mit csinálok rosszul?

Előre is köszi a javaslatokért!

#82 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: mardosó önkétely - Dátum: 2011. 08. 22. 16:04

"ether driver config 1 0 0 enet0"

Esetleg meg kellene próbálni 1 0 1 -gyel 10/full duplexet, nálunk anno egy zswall 5-ön azt hiszem ez probléma nélkül működött, bár ha tényleg véres a torka az ethernet résznek lehet nem sokat ér ez sem...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#83 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 23. 06:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 08. 22. 16:41

Esetleg meg kellene próbálni 1 0 1 -gyel 10/full duplexet, nálunk anno egy zswall 5-ön azt hiszem ez probléma nélkül működött, bár ha tényleg véres a torka az ethernet résznek lehet nem sokat ér ez sem...

Köszi, bár ahogy azt sejtetted, nem hozott javulást.

#84 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 23. 11:00

Üdv!

Adott egy ZyXEL P-660H-63 ADSL router. Az ethernet switch kicsit gyengélkedik benne, a 100Mbit-en kapcsolódó eszközöket ledobálja, de 10-en még megy. Ki lesz hajítva, de amíg megjön az utódja valahogy használni kellene. A probléma az, hogy a PC-n ugyan be tudom állítani a 10Mbit-et, de van egy powerline ethernet kapcsolat is Linksys eszközökkel, aminél ezt nem tudom megcsinálni. Arra gyanakszom, hogy egy korábban elromlott powerline adapter is amiatt ment tönkre, hogy állandóan ki-be kapcsolgatta a router az ethernet-et. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet - ha egyáltalán megoldható - 10Mbit-re állítani a router ethernet portjait. Gugliztam már elég sokat, próbálkoztam a keresések eredményeként az "ether driver config 1 0 0 enet0" paranccsal a CLI-ben, de ha bedugom a powerline-t, a kapcsolat LED sárgán és szakadozva világít, szóval szerintem még mindig 100Mbit-en megy. Mit csinálok rosszul?

Néhány, 20Ft-os kondit kell benne kicserélni, ennyi baja van neki úgy 95% eséllyel. A régiekkel zajosabb a tápfesz, az interfész-illesztő/meghajtó meg nem igazán szereti a zajt, ami 100Mbps sebességnél több átviteli hibát okoz, 10-nél toleránsabb még. Ha nem akarod javítani, inkább add nekem, minthogy a kukába kerüljön ilyen marhasággal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#85 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 23. 11:03

Üdv!

Néhány, 20Ft-os kondit kell benne kicserélni, ennyi baja van neki úgy 95% eséllyel. A régiekkel zajosabb a tápfesz, az interfész-illesztő/meghajtó meg nem igazán szereti a zajt, ami 100Mbps sebességnél több átviteli hibát okoz, 10-nél toleránsabb még. Ha nem akarod javítani, inkább add nekem, minthogy a kukába kerüljön ilyen marhasággal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#86 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 18. 21:14

Sziasztok!

Van egy németből hozott ZyXel P-2602HWN-D7A routerem.
És nem hajlandó konnektálni PPPoE-n keresztül!
Az is igaz, hogy nem is találok ilyen gombot, hogy aszongya most próbálja meg, csak ilyent találok, ahova be lehet írni a nevet és a jelszót, és elmenthetem a beállítások közé.
A DSL kapcsolat amúgy felépül a bekapcsolás után, szépen beáll a 6 megabites szinkron jel, de csatlakozási kísérletet nem látok.

Hozzá kell tennem, hogy ez egy márkázott router, a németországi O2 szolgáltató márkajelét viseli: így néz ki, ez meg egy fórumbejegyzés róla de nem értem.
Gondoltam azt is hogy - bár még soha nem csináltam ilyent - felteszek rá valami openwrt szoftvert, mert -D1A végű routerre van bejegyzés itt, hogy azon megy.
De az enyém -D7A végű, és ezek szerint valaki csúnyán megjárta e próbálkozás közben.

Felhívtam az Enternetet, mint szolgáltatót, de nem látnak csatlakozási kísérletet.
Egyébként az enternetes technikus srác segítőkész volt, még abban is próbált segíteni, hogy szerinte a pppoe menüben az LLC/VC modemhasználat közül a VC-t válasszam, de nem jött össze így sem.

Szerintetek mi lehet a gond?
A firmware olyan rajta, hogy ha nem O2 usernév van beírva, akkor nem csinál semmit?
Ha így van, akkor lehet erre valami nem márkázott firmware-t rakni, akár eredeti ZyXel-t?

Köszi a véleményeket, ötleteket előre is!

#87 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2011. 09. 18. 21:14

Van egy németből hozott ZyXel P-2602HWN-D7A routerem.
És nem hajlandó konnektálni PPPoE-n keresztül!

No, senki nem találkozott még ilyen DSL-ROUTER egybeépített cuccal?
Hova kell kattintani, hogy betárcsázzon??

#88 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2011. 09. 20. 12:40

Az user name mögötti rublikára, feltéve ha nem egyedi FW van rajta. Amúgy gyártói leírást biztos találni.
Make love not Wor.

#89 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2011. 09. 20. 11:40

No. Nem tudom aktuális-e még, de a D7A nem biztos, hogy megy itthon, ha megy is, csak T-COM hálózatban ahol ANNEX B van.

Beállítások:

LLC
PPPoE
VPI/VCI=1/32

Megadod a usernevet és jelszót, majd nyomsz egy kövér APPLY gombot. A logban keress idevágó bejegyzéseket utána.

Az ADSL LED világít? Ha az Internet LED is volágít, akkor nyertél.

#90 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 15:09

Üdv megint!

Egy újabb kérdés. Hogyan lehet - ha egyáltalán lehetséges - P-660HW-T3 v3-as ADSL router-en backup gateway-t beállítani? A web-es felületén semmit sem találtam, és a CLI-ben sem látok olyan parancsot amit alkalmasnak tartok - bár sajnálatosan nem igazán értek hozzá.

#91 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 03. 31. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: mardosó önkétely - Dátum: 2012. 03. 31. 15:09

Üdv megint!

Egy újabb kérdés. Hogyan lehet - ha egyáltalán lehetséges - P-660HW-T3 v3-as ADSL router-en backup gateway-t beállítani? A web-es felületén semmit sem találtam, és a CLI-ben sem látok olyan parancsot amit alkalmasnak tartok - bár sajnálatosan nem igazán értek hozzá.

ADSL routernek minek Backup Gateway? Ott csak azon a PVC-n tudsz kimenni a netre...

#92 Felhasználó inaktív   Fricu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 14:18

Bocs ha láma a kérdés..
Egy Zyxel o2 (p-2602hwn-d7a) routerrel lehet Voip telefonálni?
Telefont lehet rákötni, de csak DSL csati van, telefon vonal nem kell neki, ezért kérdezem.
Ha valaki jártasabb ebben, szóljon.
köszi

#93 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Fricu - Dátum: 2013. 01. 21. 14:18

Bocs ha láma a kérdés..
Telefont lehet rákötni, de csak DSL csati van, telefon vonal nem kell neki, ezért kérdezem.
köszi

http://alfs.mine.nu/...g%20gateway.pdf
Csatolt fájl  zyxsip.png (29,26K)
Letöltések:: 8
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#94 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Fricu - Dátum: 2013. 01. 21. 15:18

Bocs ha láma a kérdés..
köszi

Szóval,

1. lehet VoIP-ra használni, mivel van 2 db FXS csatija amin telefont fogad.
2. de csak akkor ha a DSL vonalat bekötöd. Mert azon keresztül éri el az internetet.
3. de ez egy német modell, tehát esélyes, hogy az itthoni ANNEX B vonalakon nem megy.

Üdv,

#95 Felhasználó inaktív   kalmarattila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 11. 09:21

Nekem most került a kezembe ez a ZyXEL P-2602HWN-D7A (másnéven "o2 DSL Surf & Phone")...

Kezdek keresgélni a neten de nem sok infó van.

Akkor végül Annex A vagy Annex B az ADSL része?

Angol firmware nincs hozzá?
V3.40 (AOF.8) D0 | 21.11.2011

Ezt a firmware update-et tettem fel, de nem látom mi változott.

Ha Annex A vonalon működésre tudnám bírni az itteni szolgáltatónál akkor már jó lenne.

Vagy a másik megoldás hogy valamelyik LAN port legyen a WAN és kábelmodem után sima routerként funkcionáljon, megtartva a VoIP funkciókat, mert nagyon tetszik hogy 10 különböző SIP szerverrel is tud kapcsolatot tartani...

Új firmware forrása: http://hilfe.o2onlin...ate/ta-p/206476

Szerkesztette: kalmarattila 2013. 10. 11. 09:22 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Peppppino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 10. 11. 09:53

Ez egy német piacra készült ANNEX B ADSL modem/router, és kis eséllyel működhet a MT hálózatán. VPI/VCI értékeket állítsd 1/32-re és akkor mennie kell. Egyébként egy régóta megszűnt konstrukció, és nem a legsikerültebb volt....

Üzenet megtekintéseIdézet: kalmarattila - Dátum: 2013. 10. 11. 10:21

Nekem most került a kezembe ez a ZyXEL P-2602HWN-D7A (másnéven "o2 DSL Surf & Phone")...

Kezdek keresgélni a neten de nem sok infó van.

Akkor végül Annex A vagy Annex B az ADSL része?

Angol firmware nincs hozzá?
V3.40 (AOF.8) D0 | 21.11.2011

Ezt a firmware update-et tettem fel, de nem látom mi változott.

Ha Annex A vonalon működésre tudnám bírni az itteni szolgáltatónál akkor már jó lenne.

Vagy a másik megoldás hogy valamelyik LAN port legyen a WAN és kábelmodem után sima routerként funkcionáljon, megtartva a VoIP funkciókat, mert nagyon tetszik hogy 10 különböző SIP szerverrel is tud kapcsolatot tartani...

Új firmware forrása: http://hilfe.o2onlin...ate/ta-p/206476

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó