HWSW Informatikai Kerekasztal: Internet számlázási problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Internet számlázási problémák Avagy, ingyen vekkertől a Bíróságig!

#41 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 02. 12:29

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 8:56

Amennyiben az a bizonyos behajtó cég az Axelero követelését megvette, azaz az Axelero Engedményező Nyilatkozatban átadta a követelést a behajtó részére, akkor a behajtó cég az Axelero HELYÉRE lép be, ezt követően te az Axelero felé joghatályosan NEM TELJESÍTESZ (azaz ha te ezt követően az Axelero felé az engedményezett tartozással kapcsolatosan befizetést teljesítesz, az a te tartozásodat nem csökkenti, az Axeleronál az az összeg, mint számlához nem kontírozható összegként fog jelentkezni, vissza fogja neked fizetni), az Axelero veled szemben EL NEM JÁRHAT, a követelés az Axeleronál térült követelésként jelentkezik, vagyis az Axelero nem tud ezzel kapcsolatosan semmit sem tenni...

VISZONT:
Amennyiben egy követeléssel kapcsolatos levél érkezik, és te a követeléssel NEM ÉRTESZ egyet, akkor tessék rögzített, nyomot hagyó formában válaszolni arra a követelésre... Nem biztos, hogy jó ötlet várni, várni, várni...
Amennyiben a behajtó cég végrehajtásra tereli az ügyet, a bíróság által megküldött Fizetési Meghagyást elletmondással MEG KELL TÁMADNOD 15 (váltón alapuló követelés esetén 3) napon belül, ezt a bírósághoz címzett írásos levélben, vagy bírósági jegyző előtt tett szóbeli nyilatkozatban teheted meg. Az eljárást a lakcímed szerinti illetékes polgáriperes bíróságon fogják megindítani. Amennyiben a fizetési meghagyást hagyod jogerőre emelkedni, a fizetési meghagyás jogerősen VÉGREHAJTHATÓVÁ VÁLIK, ELLENED A KÖVETELT ÖSSZEG EREJÉIG VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁST KEZDEMÉNYEZHETNEK, beterhelhetik bankszámládra, vonhatják fizetésedből, végrehajtási joggal terhelhetik meg ingatlanodat, zárolhatják részvényszámláidat, foglalhatják autódat, stb. stb...
Meg lehet várni a végrehajtót otthon ölbetett kézzel, csak a végrehajtót az akkor elérakott szerződések nem igazán fogják meghatni... Ő ugyanis végzést végrehajt, nem pedig ítél...

SF

Teljesen igazad van, de miutan ez mar szuk egy eve tortent, (most neztem, hogy nem december, hanem augusztus), es semmi mozgas nincs a temaban, nem ugralok...

#42 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 18:59

nekem aztán küldhet bármit az Axelero soha nem hasznaltam a szolgáltatásukat és soha nem kértem!ezek után sztem nincs miröl beszélnem velük ezt igy meg is irtam a szamlázási csoportnak!innetöl kezdve nem erdekel az egész!!!
The Sky Was Pink

#43 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 21:36

Idézet: Barnabi - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 19:59

nekem aztán küldhet bármit az Axelero soha nem hasznaltam a szolgáltatásukat és soha nem kértem!ezek után sztem nincs miröl beszélnem velük ezt igy meg is irtam a szamlázási csoportnak!innetöl kezdve nem erdekel az egész!!!

Eddig rendben is van, hogy nem érdekel... Csak ha kapsz egy fizetési meghagyást, amire szintén azt mondod, hogy nem érdekel, akkor azután a végrehajtó jogosan kopogtat az ajtódon. Sok macerát el lehet kerülni, ha a nem jogos számlát reklamálod... Igaz te megtetted az első lépést, írtál egy e-mailt :)

Ha meg egy éve nem szóltak hozzád, akkor az már a felejtés homályában, és a jogon belül az elévülési időn túl van :)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#44 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 04. 12:23

Ezt a gépvásárlós internet hozzáféréses balhét ismerem, figyelni kell ezerrel:
Adnak egy 15 órás ingyenes internet elérést (még telefont sem kell fizetni!!), amit 10 nap alatt el kell használj. Ezt az elérést úgy tudja az ember aktíválni, hogy egy internetes formot kitölt (a kitöltéshez adnak egy freestartos accot) ami bekéri az összes adatát az embernek, és ki kell választani azt, hogy a tíz nap (vagy a 15 óra) lejártával milyen internet csomagba szeretnél bekerülni automatikusan. Teccikérteni? Automatikusan. Nem lehet olyat választani, hogy kezicsókolom egyikbe se!
Az ügyfélszolgálat erre azt mondja, hogy jó, szép is, ha te nem szeretnél utána bekerülni a mókuskerékbe, akkor a 15 óra lejárta előtt telefonálj be, és törlik a cuccot...

Én ezt megjátszottam, telefonáltam, és törölték is, nem kaptam csekket, tehát a dolog működik.

Egyébiránt szerintem a vásárló megfelelően van tájékoztatva, mert az internetes formon ott van, hogy mibe szeretnél belépni, gyanús kellene legyen mindenkinek, hogy muszáj valami rondaságot kiválasztani. Plusz azt hiszem a cd boritóján (amin a kód van hozzá) azon is rajta van (jó apróval) ez a dolog.

Csak hát az más dolog hogy ezek az árukapcsolások mennyire erőszakosak, etikusak, stb.

#45 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:04

Idézet: MADár - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 13:23

Ezt a gépvásárlós internet hozzáféréses balhét ismerem, figyelni kell ezerrel...

De hol jön be a képbe egy aláírt szerződés a szolgáltatásról?

Anélkül séta...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#46 Felhasználó inaktív   MADár 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:54

Nem azt mondom, hogy ez egy hihhetetlen komoly államközi szerződés amin nemzetek sorsa múlik. Hiszen ha regisztrációs adatoknál nem a saját adataid írod be, hanem másét, akkor te nem is kapsz számlát, hanem más. Ő meg aztán mosogathatja magát veszettül, hiszen még betelefonálni sem tud, hogy nem kérem, mert nem tudja az ügyfélszámát. Aztán persze biztosan elintézik neki, mint Barnabinak is, de azzal együtt nincs szükség az életemben csekkekre, fizetési felszólításokra, idézésekre, fenyegetőzésre, stb. Mert esetleg valamelyik családtag befizeti mint az ábra mutatja. Vagy egyáltalán.
Ha az embernek kiküldenek egy sárga csekket hajlamos befizetni. Nem te, nem én, de vannak ilyenek.
Végülis mindenbe bele lehet kötni, még az élő fába is...

#47 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 20:18

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 15:04

De hol jön be a képbe egy aláírt szerződés a szolgáltatásról?

Anélkül séta...

Nem feltétlen kell írásos forma ezen jellegű szerződéshez...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#48 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 22:39

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 21:18

Nem feltétlen kell írásos forma ezen jellegű szerződéshez...

SF

Akkor már régen rossz nekünk...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#49 Felhasználó inaktív   Lipko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 07. 14:07

Anno nemkem még MatávNet-nél volt dial-up internet előfizetésem (97-98), egy évre rá felmondtam, majd 2000-ben jött egy 6400 Ft-os számla, hogy én tartozom nekik, meg így meg úgy. Felhívtam őket, hogy én ezt nem fizetem be és a hölgy csak annyit közölt, hogy ha úgy gondolom, hogy nem jogos, akkor ne fizessem be. Azóta sem szóltak hozzám. Szerintem csak bepróbálkoztak, hogy lenyúlnak egy kis lével.

#50 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 14:22

Idézet: MADár - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 13:23

Ezt a gépvásárlós internet hozzáféréses balhét ismerem, figyelni kell ezerrel:
Adnak egy 15 órás ingyenes internet elérést (még telefont sem kell fizetni!!), amit 10 nap alatt el kell használj. Ezt az elérést úgy tudja az ember aktíválni, hogy egy internetes formot kitölt (a kitöltéshez adnak egy freestartos accot) ami bekéri az összes adatát az embernek, és ki kell választani azt, hogy a tíz nap (vagy a 15 óra) lejártával milyen internet csomagba szeretnél bekerülni automatikusan. Teccikérteni? Automatikusan. Nem lehet olyat választani, hogy kezicsókolom egyikbe se!
Az ügyfélszolgálat erre azt mondja, hogy jó, szép is, ha te nem szeretnél utána bekerülni a mókuskerékbe, akkor a 15 óra lejárta előtt telefonálj be, és törlik a cuccot...

Én ezt megjátszottam, telefonáltam, és törölték is, nem kaptam csekket, tehát a dolog működik.

Egyébiránt szerintem a vásárló megfelelően van tájékoztatva, mert az internetes formon ott van, hogy mibe szeretnél belépni, gyanús kellene legyen mindenkinek, hogy muszáj valami rondaságot kiválasztani. Plusz azt hiszem a cd boritóján (amin a kód van hozzá) azon is rajta van (jó apróval) ez a dolog.

Csak hát az más dolog hogy ezek az árukapcsolások mennyire erőszakosak, etikusak, stb.

valakinek már az is etikátlan hogy nettó árakat hatalmas betűkkel írják a bruttót meg kicsivel vagy ki sem írják. a mobilszolgáltatók mekkora hatalmas betűkkel írják hogy 6900 a teló, de 2 éves előfizuval, és nettó.
ha valaki BÉNA és nem képes utánanézni/olvasni a dolgoknak és megszívja azt sajnálom.
a kombi csomagunkkal meg nem tudom mi a bajod, 15 órát kaptál ingyen tőlünk, telefondíjjal együtt, ha jól tudom egyik szolgáltatónak sincs ilyen csomagja... ajándék lónak ne nézd...
aki a mai világban nem figyel, ott szivatja meg BÁRMELYIK cég ahol akarja.

de ez hogy tartozik az internetszolgáltatók fikázásához? :)
szerintem gondold át mit és miért írsz....

#51 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 15:44

Idézet: deuce - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 15:22

valakinek már az is etikátlan hogy nettó árakat hatalmas betűkkel írják a bruttót meg kicsivel vagy ki sem írják. a mobilszolgáltatók mekkora hatalmas betűkkel írják hogy 6900 a teló, de 2 éves előfizuval, és nettó.
ha valaki BÉNA és nem képes utánanézni/olvasni a dolgoknak és megszívja azt sajnálom.
a kombi csomagunkkal meg nem tudom mi a bajod, 15 órát kaptál ingyen tőlünk, telefondíjjal együtt, ha jól tudom egyik szolgáltatónak sincs ilyen csomagja... ajándék lónak ne nézd...
aki a mai világban nem figyel, ott szivatja meg BÁRMELYIK cég ahol akarja.

de ez hogy tartozik az internetszolgáltatók fikázásához? :)
szerintem gondold át mit és miért írsz....

Úgy, hogy ez is a csőbehúzás egyik formája. Az, hogy te esetleg valahol ebben érdekelt vagy, az más kérdés. Szerintem is etikátlan ez a megoldás.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#52 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 17:04

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 16:44

Úgy, hogy ez is a csőbehúzás egyik formája. Az, hogy te esetleg valahol ebben érdekelt vagy, az más kérdés. Szerintem is etikátlan ez a megoldás.

nem tudom én mennyiben vagyok érdekelt ebben, mindenesetre szinte majdminden cég/rt/kft/társulás ezt csinálja... ilyen világban élünk, ami nem jelenti azt, hogy ez nekem feltétlenül tetszik, de van itt egy dolog amit nem kellene figyelmen kívül hagyni: RTFM!

ha valaki képes agyonra átolvasni egy mobiltelefon, vagy egy fényképezőgép júzer manuálját, akkor egy szolgáltatással kapcsolatos doksit miért nem tud még csak ÁTFUTNI sem 1 perc erejéig? hónapokra akar leszerződni, és havidíjat fizetni egy cégnek, de azt sem tudja miért fizet? :eek:

ps: hallottál már embert problémázni azon hogy "mi az, hogy hálókártya kell a gépembe ahhoz hogy ádéeseles internetem legyen? azthittem majd maguk mindent elintéznek."
(zárójelben hozzáteszem a pár oldalas szerződés aláírni való oldalán pár sorral feljebb le van írva az elvárt gépkonfig, csakhát van aki hiába néz, nem lát. :(

remélem érted mit akarok mondani, mert szerintem itt nem arról van szó hogy én mennyire vagyok érdekelt ebben a bizniszben, szolgáltatónál dolgozom, vagy hajjdeokos vagyok, hanem hogy van aki értelmes, és van aki NEM. :D

Szerkesztette: deuce 2004. 05. 09. 17:05 -kor

#53 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 11:08

Idézet: deuce - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:04

nem tudom én mennyiben vagyok érdekelt ebben, mindenesetre szinte majdminden cég/rt/kft/társulás ezt csinálja... ilyen világban élünk, ami nem jelenti azt, hogy ez nekem feltétlenül tetszik, de van itt egy dolog amit nem kellene figyelmen kívül hagyni: RTFM!

ha valaki képes agyonra átolvasni egy mobiltelefon, vagy egy fényképezőgép júzer manuálját, akkor egy szolgáltatással kapcsolatos doksit miért nem tud még csak ÁTFUTNI sem 1 perc erejéig? hónapokra akar leszerződni, és havidíjat fizetni egy cégnek, de azt sem tudja miért fizet? :eek:

ps: hallottál már embert problémázni azon hogy "mi az, hogy hálókártya kell a gépembe ahhoz hogy ádéeseles internetem legyen? azthittem majd maguk mindent elintéznek."
(zárójelben hozzáteszem a pár oldalas szerződés aláírni való oldalán pár sorral feljebb le van írva az elvárt gépkonfig, csakhát van aki hiába néz, nem lát. :(

remélem érted mit akarok mondani, mert szerintem itt nem arról van szó hogy én mennyire vagyok érdekelt ebben a bizniszben, szolgáltatónál dolgozom, vagy hajjdeokos vagyok, hanem hogy van aki értelmes, és van aki NEM. :D

Itt eleve arról van szó, hogy ingyenes valamit úgy valósítanak meg, hogy amennyiben nem figyelsz eléggé, az ingyenesnek hirdetett szolgáltatás sokba kerül. Függetlenül attól, hogy valaki olvas, vagy nem olvas, ez akkor is csőbehúzás, ha egyébként teljesen jogszerű. Ez valóban független attól, hogy te hol dolgozol, hol nem, de talán pont amiatt, mert te a másik oldalon vagy (most ebben az esetben persze), nem hiteles tőled az RTFM válasz. Ha nekem a munkahelyem kerül szóba (akárcsak a szolgáltató szektor, amiben dolgozom), pont ebből a megfontolásból igyekszem csak a tényeknél maradni, véleményt nem közölve. IMHO az egyetlen célravezető stratégia ez lehet.

Mellesleg az érdekeltséged mibenlétéről fogalmam sincs, csak amiatt említettem, mert te írtál eleve úgy, mint aki a szolgáltatást nyújtja ("kaptál ingyen tőlünk").
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#54 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 17:37

Nekem minden gyanús manapság ami ingyenes, ráadásul szoktam olvasgatni+gondolkodni+kérdezni azzal kapcsolatban hogy mit és miért is vásárolok.
Ennyit akartam kifejezni csupán. :)

#55 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:30

Legjobb, amit lattam, az vmi ilyesmi volt, hogy gigant betukkel: Kamatmentes hitel, aztan kis* mellett, hogy folyositasi jutalek, meg kezelesi koltseg ennyi, es kijott egy jo kis 30%-os THM-re :D
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#56 Felhasználó inaktív   G@ben 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 11:18

Az én bajom is meggyűlt az Axeleroval. Pesten voltam albérletben és 2000 februárjában meg is rendeltük szobatársammal a Mindenkinet vagy milyen csomagot (150 Ft/éjszaka + havidíj). Júniusban le is mondtuk, mert nyárra hazamentünk, de szeptembertől ugyanarra a névre, ugyanarra a telefonszámra és ugyanarra a címre újból megrendeltük ugyanezt a csomagot ugyanannál a Matávpontnál vagy minél (Lurdy-ház). Használtuk, fizettük, stb. Aztán eljöttünk az albiból, le is mondtuk rendesen, ki is fizettünk mindent. Megjegyzem, minden számla az érkezés napján vagy legfeljebb másnap be volt fizetve.
Erre tavaly nyáron, több, mint 3 év után kaptam egy fizetési felszólítást, hogy fizessek be 5000 Ft + kamatot (saccra 3500 Ft), mert nem egyenlítettem ki a 2000. júniusi előfizetésemet. Felhívtam az Axelero-t, de csak annyit tudtak mondani, hogy egy behajtó cégnek adták az ügyet és nem tdnak segíteni, mert a gépük szerint tartozok és bizonyítsam csekkel, hogy nem. Erre azt mondtam, hogy 3 évig nem őrzök meg minden csekket (Anyu szerint nem is vagyok köteles, csak valami adócuccot megőrizni), meg költözés volt és nem pakolok át minden kacatot.
Ekkor megkérdeztem, hogy amikor 2000. szeptemberében újra előfizettünk, akkor miért nem szóltak, hogy tartozunk? Erre nem tudtak mit mondani, csak hogy fizessek. A behajtó cég csak annyit tudott, hogy tartozok és fizessek, szóval velük nem lehetett egyezkedni, hogy mi is van.
Az Axelero kérdésemre, hogy miért csak 3 év után kaptam meg a számlát, azt felelte, hogy mivel elköltöztünk, ennyi ideig tartott kideríteni a címemet. Nem emlékszem, hogy a szerződésnél az otthoni címemet adtam-e meg vagy a pesti albiét, de ha az otthonit, akkor hogy tart 3 évig kideríteni, ha meg a pestiét, akkor hogy a francba derítik ki a valós lakcímem? Itt kis ellentmondást érzek.
Még egy csavar: a lépcsőházban az albival szembeni lakásban lakott a főbérlő, aki mellesleg a szobatárs rokona volt. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ha jött volna levelünk, akkor ne tájékoztatott volna, mellesleg fel is hívtuk, hogy nem jött-e levél, és a válasz természetesen nem volt.
Ja, az Axelerot megkérdeztem, hogy előfordult-e már olyan, hogy befizetett számlát befizetetlennek mondtak: természetesen a válasz igen volt, de akkor is mutassam be a csekket, különben tartozok!
A vége az lett, hogy a behajtó cég utolsó felszólítására befizettük az összeget, de felháborítónak tartom ezt az egészet!
Ezek szerint kiküldhetnek minden számlát még egyszer, és ha már nincs meg a csekk, akkor fizesd be még egyszer, mert különben irgum-burgum bíróság meg minden!
Tehetnek egy szívességet: a közelembe ne kerüljenek mégegyszer, mert morcos leszek!  :D
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

#57 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 10:48

Eh az Axeleroval én is jól megvagyok! Egészen addig, amig számlázásra nem kerül sor, ugye.

Lényeg, a történet a következő.

Ugyebár 2002 januárjában bekötöttek nekem egy 8500/hó díjas akciós ADSL-t, ami 2 éves szerződést jelent.
Minden jól is ment, amíg 2003 árpilis 1-én el nem költöztem (össze asszonnyal). Ekkor kértem, hogy a rendes 15xxx forintos áttelepítési díjjal természetesen, helyezzék át az ADSL-emet az új címre. Ez meg is történt, 2 héten belül volt net itt.
Igenám, de csak 384-es, holott, azelőtt 2 hónappal általánosan felemelték ugye 512-re.
Reklamáció. Mondom ugye nem fogok kifizetni a -jelenleg már- 512-es dijat havonta, holott 384-es netet kapok csak? Neeem persze, elintézzük, hibajegy stb.
Ezután eltelt 2 teljes hónap, mire kb a 44. telefonra át tudták állítani 512-re. Igen, június hónapban. Ha a matávot hivtam, azt mondták, hogy az axelero rosszul rendelte meg tőlük, és az axeleronak kell kérvényeznie az átkötést. Ha az axelerot hivtam, azt mondták, hogy a matávnál a hiba. A végén úgy leordítottam az 1234-en egy üsz kiscsajt, hogy ott bőgött nekem a telefonban. Amellett, hogy mindeközben az online üszön keresztül is reklamáltam, és ígérgettek szorgalmasan, hogy folyamatban van. 2 hónapig, egy dugó átrakása. Gratulálok.
Mind1, át lett kötve június X-én 512-re. Természetesen májusra, és júniusra is teljes díjas számlát kaptam. Ekkor megint ráburítottam az asztalt az ÜSZre, hogy akkor mégis mi a péniszért igérgettek nekem 2 hónapig? Megmondtam nekik, hogy nem vagyok hajlandó kifizetni, mivel nem ezt a szolgáltatást kaptam. (ugye a 384-es net csak 9900 lett volna igazából).
Ezután 1 hónap múlva már megkaptam a korrekt számlákat a két hónapra, befizettem. Ettől kezdve 11900Ft-os számlákat kaptam, amelyben nekem már semmi furcsa nem volt, a rengeteg hercehurca után.
Igenám, de október végén egyszercsak kijelentették, hogy nekem 21900!!! forintos tartozásom van feléjük. Holott minden hónapra be votl fizetve a net. Mondom ne basszanak már fel! A per szélén álltunk, nagyon erősen. Januárig tartó ÜSZ vitázás eredményeképp elnézést kértek tőlem, amiért TÉVESEN ennyit kértek volna tőlem (persze nem voltam hajlandó fizetni). Rájöttek, hogy CSAK az emlitett hibásan számlázott (azelőtt fél évvel!!!!) hónapokra nem fele díjat kellett volna fizetnem, így még 9900Ft-al tartozok nekik. Az ő hibájukból persze!! Röhej. Mind1, befizettem.
Mondom úgyis lejár a 2 évem január végén, úgy húzok el az axelerótól mint a vadliba.
De neeem, itt még nem ért véget! Január végén, rá merészeltem kérdezni, hogy most, hogy határozatlanra változott a szerződésem, milyen akcióra fizethetnék elő ESETLEG újra, hogy netán olcsóbban kapjam, újabb 1-2 év előfzetésével a netet.
Erre kapom a választ: Az ön szerződése nem járt még le, mivel 2003 JÚNIUSÁBAN ÖN ÚJABB 2 ÉVRE MEGHOSSZABBíTOTTA!
Aztem szemköztfosom magam.
Kibebaszott zvider lettem, orditottam velük mint a sakál, lebasztam őket az online üszön, stb stb. Ezután 1 héttel kb, sűrű elnézést kérések közepedte rájöttek, hogy ŐK TÉVESEN módosították a szerződésemet 2003 júnusában, holott én nem kértem semmi ilyesmit, és nem irtam alá SEMMIT. És hogy ők ezért csak 11900-at fizettettek velem azóta is, holott 12900 lett volna a havidij ugye.
Ekkor -végre korrekt módon- kijavitották a tévedést egy pillanat alatt, határozatlan lett az előfizetésem, és -szerencséjükre- visszamenőleg nem kell befizetnem a havi 1000 ft különbözeteket. Persze most már 12900-at fizetek. És kiváncsian várom, hogy mi lesz a következő macera...

Egyelőre nem váltottam szolgáltatót, mert magával a szolgáltatással meg vagyok elégedve, és olyan akciót sem találtam, amire megérné áttérnem.

#58 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 13:50

Nálam szintén Axeleroval van a zűr, valami 11.900 ruppót akarnak kifizettetni, miután a szolgáltatás lemondása után 2 évvel ismét eszükbejutottam. Kiváncsi leszek, mi lesz a fejlemény... mindenesetre jóideje óvakodok ettől a gennyes módszerekkel operáló cégtől.
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#59 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 19:57

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 14:50

Nálam szintén Axeleroval van a zűr, valami 11.900 ruppót akarnak kifizettetni, miután a szolgáltatás lemondása után 2 évvel ismét eszükbejutottam. Kiváncsi leszek, mi lesz a fejlemény... mindenesetre jóideje óvakodok ettől a gennyes módszerekkel operáló cégtől.

Szerintem ezzel a mondatoddal csupán annyit akarsz bebizonyítani, hogy minimális rálátás nélkül fikázol egy céget, holott azt sem tudod, hogy esetleg nem Te voltál az, aki elfelejtett egy számlát befizetni.. Maximálisan szánalmasnak hat a hozzászólásod, ahelyett hogy felhívnád a számlázást hogy miről is van szó, vagy kérnél egy egyenlegközlőt, ahol ott lesz az összes kiállított számlád, és napra pontosan az is, mikor és mit fizettél be, inkább ide firkálsz butaságokat..  :confused:
A "gennyes módszerek"-et pedig igazán kifejthetnéd, mert szerintem senki sem tudja miről beszélsz?! :confused:

Én személy szerint örülök hogy csakcsupán ennyi gond van, összegyűlt itt cca. 5 ember a 300ezerből, akinek valami el lett cseszve. (elenyésző százalék lássuk be..) Ha hozzávesszük azt, hogy Axelerónál mennyiféle, és milyen csomagok vannak, havi, féléves, éves számlázással, hűségnyilatkozattal olcsóbb, etc..etc... telefondíjjal kombinált dialup, etc...etc... illetve az előfizetők számát, akkor még mindig jobb a helyzet mint az én datanetes sztorim (lásd fentebb), ahol a saját szolgáltatásukat nem tudták miért nem megy, és osztották sorban az accokat (LOL),
vagypedig felhozhatnám a BudapestBankot is, akik voltak olyan kedvesek és 1 (!!!) hónap után kijavították a loginnevemet internetbankhoz, mert valami ügyintézőcsaj a saját írását nem tudta elolvasni és elgépelte, nekem meg nem tetszett...
Körülbelül 4-5x jártam bankfiókban, volt olyan is hogy bementem, azt mondtam hogy addig nem megyek ki amíg meg nem csinálják... A biztonsági őr csak mosolygott, együttérzett velem, ki sem akart dobni, a bankos csajsziról meg folyt a víz, mindez zárás után fél órával. (mellesleg aznap sem lett semmi sem belőle)..
A telefonos ügyfélszolgálattal is beszélgettem néhányszor hajnal3kor netezés közben unalmamban (örültek nekem hehe), általában úgy zajlott a beszélgetés hogy bemondtam ilyen referencia hibaszámot, és feltettem a kérdésemet: "Sikerült már elérni egy rendszergazdát aki képes kijavítani egy betűt az adatbázisukban?" Az ügy lezárult, 2x hívtak fel utána mobiltelefonon, hatalmas sajnálkozást kifejezve, már én voltam az, aki kezdeményezte hogy "ok, minden rendben, köszönöm működik már, viszhallás" annyira sajnálták, hogycsakna... :D

Azt is kellene nézni hogy ki mennyire merül bele a szolgáltatásba, mit-mennyit-milyen színvonalon ad, mert ugye internetbankot ennél a cégnél használhat maximum 5000-10000 ember (???), egy darab szolgáltatás, egy loginnévvel meg 1-2 passzvörddel, és 1 hónapig tartott nekik ezt elrendezni...

Ezek után fáj valakinek az, az érintetteken kívül, hogy a százféle konstrukció-szolgáltatás közül többszázezer előfizetőnek elenyésző százalékánál téved az Axelero?
Én csak legyintek rá.
Nem az emberi tévedés miatt kellene szitkozódni, hanem az emberi hülyeség miatt.. bár tény, hogy ha az ember a saját bőrén tapasztal valamit, különösen ha tudja hogy a másiknak nincs ilyen gondja, akkor az kellemetlen...
Az ügyintéző csajszi leordítása ismét dícséretes dolog, gondolom személyesen is megtette volna az illető aki írta, annak tudatában, hogy nem is a csaj tehet a problémáról. (pfajj de szánalmas ez is)

Szerkesztette: deuce 2004. 05. 16. 20:01 -kor

#60 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 21:13

Deuce, remélem részeg vagy, ekkora ökörséget csaknem józan ésszel irogatsz.
Legalább olvasd el, amit előtted irnak!
Egyátalán nem úgy van, ahogy te próbálod beállítani a dolgokat.
Amikor hónapokon át ígérget 1-2 adott ÜSZ személy, és utána mégis baszik az történni, akkor asszem minden jogom megvan rá, hogy a hajukat leordítsam a fejükről. Főleg azért, mert az én pénztárcám bánja a töketlenkedésüket.

És képzeld el, hogy amikor a szerződésem lejárta előtt rajtam 21900 ft-ot akartak behajtani, itt volt a kezemben az összes befizett csekk minden hónapra. Na erre varrj gombot  :rolleyes:

De leginkább nem kellene beleszólnod, ha még nem tapasztaltad. Sokkal inkább az a helyzet ugyanis, hogy fogalmad sincs, mihez szóltál hozzá.
Legyints rá, jogod van hozzá. De ne vond kétségbe azt, amit veled ellentétben mások a saját bőrükön tapasztaltak.

Szerkesztette: Locutus 2004. 05. 16. 21:14 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó