HWSW Informatikai Kerekasztal: minőségi DDR memóriák!? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (88 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

minőségi DDR memóriák!? Értékeld a témát: -----

#1371 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:11

Szia Laragirl83!

Idézet

- nem duálnak tetted be?
- DDR Volt?
- a sima 256-os vetted ki, és csak 512-vel bootol?

Igen DDR ram mind a kettő, legalább is amit most vettem a 512-es annak vettem!
Dulba hogy kell betenni? :confused:
Mind a kettő bent volt, majd ha haza megyek kipróbálom külön mind a kettőt ( most dolgozm ;) )
Őszintén megvalva nem sokat értek hozzá azért kérdezek.
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#1372 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:32

2*1024MB Kingmax DDR400, Hynix D43 chip - mert megérdemlem.. :p :D

#1373 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 00:56

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:56

Nem a memóriákkal van a gond, mert már egy éve stabilan mentek annál, akitől vettem.

Valószínűleg csak el kellett találni a beállításokat hozzá, mert ugye nem 400MHz-en mennek, hanem  416Mhz-en, szóval nem szabvány órajelen, ráadásul NF3 chipsetben, és az NForce-ok nem arról híresek, hogy nem nyűgösek memória szempontból...

Egyébként Prime95 stabilak is, szóval nem lehet nagy gond velük. :D Ráadásul 1T-ben.
(Lefutott simán 3 kör Memtest86 is hiba nélkül a feszemelés óta.)

Etele, ha koztunk vagy :), elmondanad, hogy pontosan (tehat az osszes, nem csak az altalanos 2,5-3-3-8@1T) idozitesek mik nalad?
Pl. everestbol egy kep nagyon jo lenne... :)

#1374 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 05:48

Idézet: Quo Wadis - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 20:11

Szia Laragirl83!

Igen DDR ram mind a kettő, legalább is amit most vettem a 512-es annak vettem!
Dulba hogy kell betenni? :confused:
Mind a kettő bent volt, majd ha haza megyek kipróbálom külön mind a kettőt ( most dolgozm ;) )
Őszintén megvalva nem sokat értek hozzá azért kérdezek.

azt gondoltam, én arra voltam kíváncsi, BIOS-ból mekkora feszt adsz nekik ;)

Szerkesztette: laragirl83 2005. 10. 20. 05:49 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1375 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 08:06

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 1:56

Etele, ha koztunk vagy :), elmondanad, hogy pontosan (tehat az osszes, nem csak az altalanos 2,5-3-3-8@1T) idozitesek mik nalad?
Pl. everestbol egy kep nagyon jo lenne... :)

Vagyok. :D

Közben visszavettem 2T-re (sebességben nincs nagy difi, és így tutibbnak érzem a dolgot), a CL meg soha nem is volt 2.5... nem volt kedvem újratesztelni az egész rohadást, hogy ne CL3-on ketyegjenek. :D (Főleg, hogy 200-on a gyártói leírás szerint CL3-as, és én 208MHz-en járatom...)

Hol vettél 1 gigás Kingmax RAMokat? Pláne Hynix D43 chippel... nagyon jól hangzik! 
Amikor én kerestem RAMot, sehol nem volt értelmes cucc (az A-Data mondjuk még a jobbik eset, legtöbb helyen full noname 1 gigás RAMokat árulnak csak :( ).

Erre gondoltál?

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 20. 08:13 -kor

#1376 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 08:30

Az nf7 miatt ne aggódj, azon minden megy dualban, nekem az 512+256 is ment, csak semmit nem ér, ugyanolyan mintha single-ben menne (de legalább örül neki az ember :D )
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1377 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 11:58

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 9:06

Vagyok. :D

Közben visszavettem 2T-re (sebességben nincs nagy difi, és így tutibbnak érzem a dolgot), a CL meg soha nem is volt 2.5... nem volt kedvem újratesztelni az egész rohadást, hogy ne CL3-on ketyegjenek. :D (Főleg, hogy 200-on a gyártói leírás szerint CL3-as, és én 208MHz-en járatom...)

Hol vettél 1 gigás Kingmax RAMokat? Pláne Hynix D43 chippel... nagyon jól hangzik! 
Amikor én kerestem RAMot, sehol nem volt értelmes cucc (az A-Data mondjuk még a jobbik eset, legtöbb helyen full noname 1 gigás RAMokat árulnak csak :( ).

Erre gondoltál?

Erre bizony... :)

aq*a-ban... Szep dobozos, ahogy kell. Nalam 200--on 2,5-3-3-8@1T, 11,14-en stabil 2.75V-on... Nem ertem miert nem megy tras7-en, hiszen a d43-ak szoktak ott menni, ott nem hibazik a memtest, de az s&m kidob egy hibat...

Ennyit szamitana, hogy 512-es, vagy gigas modul?  :eek:
Merthogy eddig csak 512-es tesztjet lattam...
Mind1, egyelore itt stabil. Mondjuk, felek az egyik modul hibas, es mar elegem van a szivacsbol.. :)
Ugyhogy tesztelgetem folyamatosan...

#1378 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 12:18

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 12:58

...
aq*a-ban... Szep dobozos, ahogy kell.
...

Jó vétel, gratula!

Idézet

Ennyit szamitana, hogy 512-es, vagy gigas modul?  :eek:

Szerintem a gigás modulok tuningolhatóság szempontjából sokkal szarabbak, mint az u.olyan chippel szerelt 512-esek... én sem értem, miért.

Talán az sem véletlen, hogy 1 gigás modulból nem nagyon gyártanak a szabvány 400MHz-esre hitelesítettnél jobbat... :think:
Bár ez már nagyon tippelgetés. :D

Idézet

Mind1, egyelore itt stabil. Mondjuk, felek az egyik modul hibas, es mar elegem van a szivacsbol.. :)
Ugyhogy tesztelgetem folyamatosan...

Ha rászánom magam, én is kipróbálom 1T + CL2.5-ben, de most nincsen lelkierőm egy napig tesztelgetni megint a cuccost. Csak a memtest olyan 4-5 óra, aztán még a Prime, meg egy kis loopolt 3DMark. :omg: Uncsi.

Ja, az én RAMjaim ilyenek, kutya közönséges mezei A-Data hologramos modulok:

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 20. 12:22 -kor

#1379 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 12:30

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 13:18

Jó vétel, gratula!

Szerintem a gigás modulok tuningolhatóság szempontjából sokkal szarabbak, mint az u.olyan chippel szerelt 512-esek... én sem értem, miért.

Talán az sem véletlen, hogy 1 gigás modulból nem nagyon gyártanak a szabvány 400MHz-esre hitelesítettnél jobbat... :think:
Bár ez már nagyon tippelgetés. :D

Ha rászánom magam, én is kipróbálom 1T + CL2.5-ben, de most nincsen lelkierőm egy napig tesztelgetni megint a cuccost. Csak a memtest olyan 4-5 óra, aztán még a Prime, meg egy kis loopolt 3DMark. :omg: Uncsi.

Ja, az én RAMjaim ilyenek, kutya közönséges mezei A-Data hologramos modulok:

Hmm... No ezaz, ra lehetne fogni, hogy tobb IC, ilyesmi, dehat a ketoldalas 512-es ramokon is ennyi van... Csak32 megasak, nem 64... Vagy, a meret+magas darabszam tenne ilyenne? Nem igazan ertem..
Ehm, ha itt jo, es nem hibazik, akkor vegulis megfelel nekem.. :)
Mondjuk, azt nem neztem meg, hogy pontosan milyen D43 (bt, ct, dt), bar ha jol tudom, nincs nagy kulonbseg... :)
BTW, memtestet szerintem nem erdemes 100%-ra venni (legujabb 1.65+-szal neztem)... Ahol a memtest nem hibazott, ott az S&M kidobott 1 darab hibat... De egy darab is hiba.. :(

Igaz ami igaz, foljebb valaki irta, hogy akar 1 gigas modult, es o is 2.5-3-3-8-at irt a Hynix-re...  :think: Eh, hat ez van az 1 gigas modulokkal... Remelem.. :)

#1380 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 15:58

Mi ez az S&M teszt?

Google nem dobott ki semmi értékelhető találatot...

(Egyébként felraktam CL2.5-re, 1T-vel, memtest 3 óráig ment hiba nélkül 2.8V-n, 2.75-ön hibázott. Most jön a goldmemory.)

#1381 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 17:01

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:58

Mi ez az S&M teszt?

Google nem dobott ki semmi értékelhető találatot...

(Egyébként felraktam CL2.5-re, 1T-vel, memtest 3 óráig ment hiba nélkül 2.8V-n, 2.75-ön hibázott. Most jön a goldmemory.)

2.75V-on mennyi ido utan hibazott?

Mi az S&M? http://testmem.tz.ru/snm.zip
Ez.. ;)

#1382 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 17:08

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 18:01

Mi az S&M? http://testmem.tz.ru/snm.zip
Ez.. ;)

ez nekem is jól jött
thx!

sulinetben szereztem 2x1gb Twinmos 400-as cl2.5-ös ramot
viszont gebaszok vannak vele, bár lehet nem is a rammal, mert azóta rohadt érdekes dolgok történnek a géppel (de ezt majd az Abit topicban...)

annyi mindenesetre biztosnak látszik, hogy a tuningpotenciálja kb. +8mhz. :(
2.6V-ról hibába adok neki 2.8-2.9-et is akár, abszolút nem húzható

eddig ez a legnevesebb és egyben legkevésbé tuningolható modulom, ha már a minőségi ramok topicjában járunk ezt azért megemlítem :)

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 20. 17:09 -kor

#1383 Felhasználó inaktív   Roland\ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 20. 17:22

Hali!
Valami okosságot szeretnék a következőkre kérni mer láma vagyok :)
Adott volt egy 512M DDR400-as Pqi modul (MDAD-421HA volt ráírva). Gondoltam veszek egy ilyesmit, hátha az új konfigon megy duálba. Hát nyílván nem pont olyan volt a boltban MDAD-422HA van ezen.
Na be is tettem, el is indult, de az Asus A8N-E alaplap auto módban DDR333 dual chanelnek ismerte fel.
Hát annyi baj legyen, ,manuálon adtam neki 400-at. El is indult. A kérdésem a következő: everestben az alaplap spd fülén az egyik modulnál csak 200mhz-nél ír időzítést (2.5-4-4-8 ) a másiknál 3 frekin is. Ennél 200mhz-nél: 3.0-3-3-8.
A túlhajtásnál meg 2.5-4-4-7- es időzítést ír. Na most mivan? mindkettő ezen megy, vagy egyik így, másik úgy?  :think:
A mem olvasás 1ébként 5042MB/s
írás:1596MB/s
késleltetés: 58.3ns
Ja a gépen egyenlőre minden alapon megy amíg egy rendes tápot be nem szerzek...

Szerkesztette: Roland\ 2005. 10. 20. 17:23 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 17:34

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 18:01

90% környékén kezdte el dobálni a hibákat... időt nem tudok, csak százalékot. :D

Idézet

Meglessük. :D

RE: a goldmem egyébként, bárhogy állítom a RAMot (akár alapórajelen is) megfagy olyan fél óra után. :think: Fene se érti ezt. :(

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 20. 17:39 -kor

#1385 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 18:36

Idézet

azt gondoltam, én arra voltam kíváncsi, BIOS-ból mekkora feszt adsz nekik 

Sziasztok!

A BIOSba nem igazán vagyok otthon úgy hogy nem tudom :confused:
Ma volt időm kipróbáltam külön őket és a hiba ugyan az.
Újra raktam az XP-t majd meglátjuk, mert a drivereket még nem raktam fel.
Szeretnék tanuni Tőletek!! :respect:
A biosba hol lehet állítani a bus frekvenciát, mert nálam autómatára van állítva és nem aktív, a
jelenlegi frekvencia 100Mhz. Ez így jó?

Köszönet!! :respect:
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#1386 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 21:01

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 18:08

ez nekem is jól jött
thx!

sulinetben szereztem 2x1gb Twinmos 400-as cl2.5-ös ramot
viszont gebaszok vannak vele, bár lehet nem is a rammal, mert azóta rohadt érdekes dolgok történnek a géppel (de ezt majd az Abit topicban...)

annyi mindenesetre biztosnak látszik, hogy a tuningpotenciálja kb. +8mhz. :(
2.6V-ról hibába adok neki 2.8-2.9-et is akár, abszolút nem húzható

eddig ez a legnevesebb és egyben legkevésbé tuningolható modulom, ha már a minőségi ramok topicjában járunk ezt azért megemlítem :)

Pont ezen gondolkoztam (2x 1GB Twinmos @ Sulinet), de ez egy kicsit elszomorított. :(

#1387 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 23:29

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 18:34

90% környékén kezdte el dobálni a hibákat... időt nem tudok, csak százalékot. :D

Meglessük. :D

RE: a goldmem egyébként, bárhogy állítom a RAMot (akár alapórajelen is) megfagy olyan fél óra után. :think: Fene se érti ezt. :(

En jobb vagyok... Eddig, altalaban 2* futattam le a memtestet...
Szoval azt hittem, hogy akkor 2.75-n stabil... Hat a lof@szt... El kellett mennem, szoval 5 ora teszteles utan monitor bekapcs, es szep piros monitor fogadott... :(

Egyre jobban elegem van a PC-bol... De mas alternativa meg szamomra nincs...

#1388 Felhasználó inaktív   Roland\ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 05:56

Idézet: Roland\ - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 18:22

Hali!
Valami okosságot szeretnék a következőkre kérni mer láma vagyok :)
Adott volt egy 512M DDR400-as Pqi modul (MDAD-421HA volt ráírva). Gondoltam veszek egy ilyesmit, hátha az új konfigon megy duálba. Hát nyílván nem pont olyan volt a boltban MDAD-422HA van ezen.
Na be is tettem, el is indult, de az Asus A8N-E alaplap auto módban DDR333 dual chanelnek ismerte fel.
Hát annyi baj legyen, ,manuálon adtam neki 400-at. El is indult. A kérdésem a következő: everestben az alaplap spd fülén az egyik modulnál csak 200mhz-nél ír időzítést (2.5-4-4-8 ) a másiknál 3 frekin is. Ennél 200mhz-nél: 3.0-3-3-8.
A túlhajtásnál meg 2.5-4-4-7- es időzítést ír. Na most mivan? mindkettő ezen megy, vagy egyik így, másik úgy?  :think:
A mem olvasás 1ébként 5042MB/s
írás:1596MB/s
késleltetés: 58.3ns
Ja a gépen egyenlőre minden alapon megy amíg egy rendes tápot be nem szerzek...

Úgy látom tényleg láma kérdés ez itt. :)
Akkor leírom, szerintem hogy van, és csak egy igent, ,vagy egy nemet kérek rá...  :rolleyes:
Minden valószínűség szerint duálban mennek a memóriák, 2.5-4-4-7-es időzítéssel.
Az everestben kiadott sávszélességértékek alapból nem számítanak túl rossznak, feltéve, ha a gyárilag bennelevő összehasonlító értékeket nem csak az átlagfelhasználók lelkének símogatására tették bele.
És a pqi memóriáimmal nem feltétlen a minőségi DDR memóriák topikban kellene villogni :) (függetlenül a topikcímben levő kérdőjeltől)

#1389 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 06:58

Idézet: Roland\ - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 6:56

Úgy látom tényleg láma kérdés ez itt. :)
Akkor leírom, szerintem hogy van, és csak egy igent, ,vagy egy nemet kérek rá...  :rolleyes:
Minden valószínűség szerint duálban mennek a memóriák, 2.5-4-4-7-es időzítéssel.
Az everestben kiadott sávszélességértékek alapból nem számítanak túl rossznak, feltéve, ha a gyárilag bennelevő összehasonlító értékeket nem csak az átlagfelhasználók lelkének símogatására tették bele.
És a pqi memóriáimmal nem feltétlen a minőségi DDR memóriák topikban kellene villogni :) (függetlenül a topikcímben levő kérdőjeltől)

Olyan nincs, hogy egy lapban 2 modul más időzítésekkel és órajelen menne. Te az everestben a memória tulajdonságait nézted. Nézd inkább az alaplap lapkakészlet részt. Ott írja, hogy valójában mit használ, de akár a túlhajtás résznél is kiírja az időzítést és memó órajelet.
A lapkakészletnél pedig azt írja ki, hogy 64 vagy 128bit-es a memó busz nem azt hogy dual. Értelem szerűen a 128bit jelenti a működő dual channalt.
My photos

#1390 Felhasználó inaktív   Roland\ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:41

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 7:58

Olyan nincs, hogy egy lapban 2 modul más időzítésekkel és órajelen menne. Te az everestben a memória tulajdonságait nézted. Nézd inkább az alaplap lapkakészlet részt. Ott írja, hogy valójában mit használ, de akár a túlhajtás résznél is kiírja az időzítést és memó órajelet.
A lapkakészletnél pedig azt írja ki, hogy 64 vagy 128bit-es a memó busz nem azt hogy dual. Értelem szerűen a 128bit jelenti a működő dual channalt.

Akkor nagyjából jól sejtettem. Köszi a választ!  :respect:
Végre ez működik elsőre a gépben normálisan  :D

Téma megosztása:

• (88 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »