Idézet: XRV - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 20:09
Roachy - Ezek Twinmos Twister 512Mb PC3200 400Mhz CL2 DDR memók. Ha elárulnád, neked milyen memók vannak az MSI alaplapodban, akkor örülnék neki.
Az a kép jól jönne hogy merre is van rajta az a 2,8 V címke?
MSI alaplapban még 2,8 Volton sem jó.
Most akkor mit csináljak, cseréljem le Corsairra? De előbb megvárom Roachy válaszát, mert ezek szerint szintén átélte ezt.
Ja igen, s olyasmit is rebesgettek ott ahol ki akartuk cserélni, hogy ha duálban akarom hajtani, akkor kimondottan párosítottat vegyek. (előzmény: mert az egyik volt "hibás". Legalábbis neki kell óriási fesz. Legalább azt szerettem volna kicserélni.)
Már írtam, hogy milyen memóim vannak/voltak:
Idézet
Hi! Nekem van egy Msi 875P Neo fis2r lapom, én abba vettem 2*512/466 twinmos twistert. Nos ezek sehogyan sem mentek az én lapomban, mindig hibáztak, és gyárilag 2,8 volt kell neki, de úgy sem ment kompatibilitás miatt.
Most tökéletesen megy párba válogatott 550MHz-es corsair-el is, de proci hiányában ami bírná ezt a sebességet, most 4db 256 hynix d43 van benne amik 450-en dualban elég jó időzítésekkel mennek. Úgylátszik MSI nem szereti a Twinmost, vagy fordítva.
A 2,8V matricát, ha a tieden nem látod, akkor nincs is rajta, mert ezen elég feltűnően, a memória hűtőbordán (azon a felén ahol nincs twister felirat), a balszélén van elhelyezve és elég nagy ahhoz hogy rögtön észrevedd. Az a vicces, hogy egy haverom AMD gépében egy ugyanilyen 512/466 twister modul van, de azon csak 2,7V van föltüntetve a matricán! Így már végképp nem értem.
Mindenesetre, ha nem működik a lapoddal, vegyél hynix d43-at, azzal biztosan megy! Vagy nézd meg az MSI oldalán, hogy milyen memóriákkal garantálják a működést az alaplapodban.