Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 10:31
A Ptk 306. § szerint ha sem kijavításra, sem cserére nincs lehetőség, a szerződéstől a vásárló elállhat. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az eredeti állapotot kell helyreállítani, tehár az eredetileg kifizetett összeg visszajár. Namost ezt a kereskedők szeretik átértelmezni... Mint ahogyan nagyon sok mást is... Tisztelet a kivételnek.
Ha mar igy belefolytunk a temaba, a Mistralnal vasaroltam (Isten bocsassa meg nekem, de akkor meg nem tudtam, hova kell menni vasarolni) egy pendrive-ot, a szokasos 1 ev garival 16 000.- ert. Kb 10 honapig nem tudtam hasznalni, mert a gepen Win 98 volt es az nem ismerte fel meg gyari driverrel sem. Uj gep (Win XP), mar mukodott 1 honapig, amikor elromlott. Nem tudom miert, szakszeruen hasznaltam, mindig eltavolitottam a rendszerbol, nem dobaltam, nem raktam be a mikroba, stb. Visszaviszem, mondjak csere, de fizessek ra 1500- at, mert ez a fajta nincs a masik amit tudnanak adni pedig markas, es az ara 8500.-. Mondom, de en 16-ot fizettem, akkor miert kellene a 8500-ra rafizetni? Mert az enyem mar csak 7000-et er. De ha nem tetszik bekuldik a szervizbe. Mondom nem, garis csereljek ki. Nem tettek. Irto duhos voltam, de 1 illetlen szo sem hagyta el a szamat, es bar be voltam poccenve igyekeztem normalis hangnemben beszelni mindenkivelVegul kifizettem a kulonbozetet, mert mar a hocipom tele volt, es beirtam a panaszkonyvbe.
Itt jott az izgalmas resze a dolognak: az iromanyomra a panaszkonyvbe azt irtak, hogy en nem minosulok fogyasztonak, a bevizsgalast udvariatlanul es hatarozottan elutasitottam, pedig ok meltanyossagbol felajanlottak a cseret. Es hogy a termek az en szakszerutlen es hanyag kezelesembol adodoan hibasodott meg. Kiderult, hogy ezek a fergek, ugy potyogtek be a nevemet a szamlara, hogy egyeni vallalkozo vagyok (ev. a nevem mellett a szamlan), es igy allitolag nem minosulok fogyasztonak, igy nem jarnak nekem az oket megilleto jogok.
Azota a markasabb (Kingmax) pendrive is elromlott, pedig ezt sem kezeltem szakszerutlenul, barmennyire is hihetetlen. Azt viszont szo nelkul csereltek. Kb 2 eve ez utobbi van es lekopogom: mukodik!
OVAKODJON MINDENKI A MISTRALTOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!