Sziasztok!
Sokat olvasom a fórumot, tanultam is belőle a hardwerekről sokat, gondolom itt az idő leírni a saját jó-rossz tapasztalataimat...
Kicsit több mint 1 éve raktam össze egy "közepes" gépet:
AMD A64 3000+ S939
Gigabyte k8n-sc dual channel
samsung 80GB
elején 1, tavasztól 2*512 Elixir DDR400

))
inno3D GeForce 6600 AGP (GT nélkül)
Pioneer CD-DVD RW
és végül a gyönyörű Rexpower 300W táp (utcai vegyes?)....

))
mivel minden pénz a főcuccokra ment el, gondoltam (akkor) hogy a cdnél és a háznál jó lesz a legolcsóbb is...naív hitem támaszkodott vmi fogyasztóvédelmi ábrándokra, hogy azért a szar csak nem jut a piacra..
kezdésnek:
1., a Pioneer cd/dvd fél év után meghalt...semmi led-működés, tálca kinyitás semmi...ha rádugom a tápkábelt el se indul a gép..
2., Inno3d gyári hűtés ventillátora fél év után nem volt hajlandó magától elindulni (az volt a legkevesebb mert úgyis akartam tenni rá nagyobbat, pl. egy 8cm-es házhűtőt pillanatragasztóval...amúgy konkrétan ez a kártya maga megbízható nálam, bírta a tunungot is, procihűtő bordából darabolt-csiszolt ram hűtőkkel 300/500 helyett 400/630, egy ideig...de hallottam Inno3D halálokról is:) Kiváncsi lennék mi van a felhasználóval aki nem nézi a hűtést..
3., és a gyönyörű RexPower 300W: feszültségugrálás háromnegyed év után olyan volt hogy +3.3 helyett +2.7, +2.6 okat adott le, fagyások, zaja mint egy kompresszornak...és egy szép napon lekapcsolt magától, majd idegbeteg konnektor ki-be húzogatás után eldurrant a rákba:) szerencsére már nem bent a gépben működött ki volt véve melléje...bár az eldurrant kondi az alu lemezt nem ütötte át (sic!)
Tágra nyílt szemekkel csodálkozom hogy maga a gép bírta a tortúrát, videokártyán a kis réztekercs szinte izzot a leesett fesz miatt sokszor...táp súlya volt kb fél kiló..ilyenek.
Amúgy az Elixir noname ramokkal elégedett vagyok, nem egy Kingmax de középkategóriába (nekem) belefér.
Most vettem egy Codegen 400W-os tápot, ismertem a hírét de az üzletben a kb másfél kilós súly, az alján lévő kb.14-16 centis óriásventi (ami kegyetlen halk, hőmérsékletfüggő forulatszámú, üresjáratban halkabb mint a 20db-es házhűtő) és a mögötte látszódó méretes és nagyszámú alkatrészekkel, hűtőbordákkal tömött ház (Rexhez képest ég és föld) meggyőztek hogy 2006-ra talán jobb minőségben dolgoznak:) (egyébként pont most olvastam hogy az újabbak egész jók, állítólag:)
Tanulság az egészből, ha gépet vesz vki ne spórolja le a lényeg körül a korrekt (bár azért a legjobb cuccok egy mezei játékosnak, felhasználónak nem is kellenek) körítést mert az a 10-15 százalékos felár biztosítja a zavartalan és kellemes gépezést, valamint Vga-kártya, RAM, és hűtések esetében a teljesítményre is jótékony hatással van.