HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1111 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:01

Idézet: vasalarcos - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 17:25

Szasztok, egy kérdésem lenne:
Anno 2003 vettem egy 10eFt-os házat. Akkor még nem igen érdekelt a táp, mostanába kattantam rá a témára. Deer 300W-os táp van benne, általában két Maxtor vinyóval, max. benne van még két SATA is. Van félnivalóm ezzel a táppal?

minnél hamarabb szabadulj meg tőle, naon gagyi tápok! :(

amiket sokan ajánlunk: Chieftec (GPS sorozat), FSP, Enermax, ezek a legjobbak! :up:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1112 Felhasználó inaktív   Night_Flash 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 14:26

Sziasztok!
Sokat olvasom a fórumot, tanultam is belőle a hardwerekről sokat, gondolom itt az idő leírni a saját jó-rossz tapasztalataimat...
Kicsit több mint 1 éve raktam össze egy "közepes" gépet:
AMD A64 3000+ S939
Gigabyte k8n-sc dual channel
samsung 80GB
elején 1, tavasztól 2*512 Elixir DDR400 :)))
inno3D GeForce 6600 AGP (GT nélkül)
Pioneer CD-DVD RW
és végül a gyönyörű Rexpower 300W táp (utcai vegyes?)....:)))
mivel minden pénz a főcuccokra ment el, gondoltam (akkor) hogy a cdnél és a háznál jó lesz a legolcsóbb is...naív hitem támaszkodott vmi fogyasztóvédelmi ábrándokra, hogy azért a szar csak nem jut a piacra..
kezdésnek:

1., a Pioneer cd/dvd fél év után meghalt...semmi led-működés, tálca kinyitás semmi...ha rádugom a tápkábelt el se indul a gép..

2., Inno3d gyári hűtés ventillátora fél év után nem volt hajlandó magától elindulni (az volt a legkevesebb mert úgyis akartam tenni rá nagyobbat, pl. egy 8cm-es házhűtőt pillanatragasztóval...amúgy konkrétan ez a kártya maga megbízható nálam, bírta a tunungot is, procihűtő bordából darabolt-csiszolt ram hűtőkkel 300/500 helyett 400/630, egy ideig...de hallottam Inno3D halálokról is:) Kiváncsi lennék mi van a felhasználóval aki nem nézi a hűtést..

3., és a gyönyörű RexPower 300W: feszültségugrálás háromnegyed év után olyan volt hogy +3.3 helyett +2.7, +2.6 okat adott le, fagyások, zaja mint egy kompresszornak...és egy szép napon lekapcsolt magától, majd idegbeteg konnektor ki-be húzogatás után eldurrant a rákba:) szerencsére már nem bent a gépben működött ki volt véve melléje...bár az eldurrant kondi az alu lemezt nem ütötte át (sic!)
Tágra nyílt szemekkel csodálkozom hogy maga a gép bírta a tortúrát, videokártyán a kis réztekercs szinte izzot a leesett fesz miatt sokszor...táp súlya volt kb fél kiló..ilyenek.
Amúgy az Elixir noname ramokkal elégedett vagyok, nem egy Kingmax de középkategóriába (nekem) belefér.

Most vettem egy Codegen 400W-os tápot, ismertem a hírét de az üzletben a kb másfél kilós súly, az alján lévő kb.14-16 centis óriásventi (ami kegyetlen halk, hőmérsékletfüggő forulatszámú, üresjáratban halkabb mint a 20db-es házhűtő) és a mögötte látszódó méretes és nagyszámú alkatrészekkel, hűtőbordákkal tömött ház (Rexhez képest ég és föld) meggyőztek hogy 2006-ra talán jobb minőségben dolgoznak:) (egyébként pont most olvastam hogy az újabbak egész jók, állítólag:)

Tanulság az egészből, ha gépet vesz vki ne spórolja le a lényeg körül a korrekt (bár azért a legjobb cuccok egy mezei játékosnak, felhasználónak nem is kellenek) körítést mert az a 10-15 százalékos felár biztosítja a zavartalan és kellemes gépezést, valamint Vga-kártya, RAM, és hűtések esetében a teljesítményre is jótékony hatással van.

#1113 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:12

Jónak nem éppen jó, ugyanúgy szór a minősége és a jobbak sem erős közepesek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1114 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 12:14

a pioneerral pedig pont benézted...van ez így, de azok is hullanak amik elvileg nem szoktak...csak ritkábban
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1115 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 21:00

Idézet: Night_Flash - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 13:26

Most vettem egy Codegen 400W-os tápot, ismertem a hírét  meggyőztek hogy 2006-ra talán jobb minőségben dolgoznak:) (egyébként pont most olvastam hogy az újabbak egész jók, állítólag:)

És ezek után megvetted a tutit?
Hát te se üzleteljél komolyabban arabokkal mert teve helyett egy guminyulat is rádsóznának.
Bocs de ezt nem hagyhattam ki :)
Miért nem érdeklődsz fórumokon mielőtt megkötöd az évszázad üzletét?
Nem sokkal drágább egy komolyabb táp sem hidd el.
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#1116 Felhasználó inaktív   Night_Flash 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 12:10

Tigga, nézd olvasok fórumot meg teszteket meg minden mást, képben vagyok árakban, vágom hogy mik a minőségi dolgok, sőt, igaz hogy nem a munkám, de sok gépet láttam már.
Sajnos van hogy a pénz beszél....pl egy fősulis hallgatónál:)
Nem mind1 hogy veszel egy Codegen tápot 6000ért pl. nyugat-Mo-n ahol minden k**va drága,vagy Chieftec-et 10-12ért, ha az a 4-6 rugó hiányzik, tehát nincs....ezzel van a gond nem a hozzá(nem)értéssel:)
Biztos hogy nem egy minőségi cucc de statisztikailag rengeteg gépben codegen táp van és többségük azért működik....ez tény. lehet mondani a  sarkokat, hogy van amelyik 2 nap alatt meghal, de ez esetben én láttam már jónéhány 300as code tápot pl otthonról kollégiumba hozott nem kis fogyasztású gépekben, amiket nyúznak és gyilkolnak rendesen, megy napi 24 órában, folyamatosan azokon játszik a fél emelet és semmi gond se volt velük.
Nem kell izzásig húzni az órajeleket, nálam minden agyon volt húzva amd a64 3000+ 1808mHz@ 2250mHz, a videokari +25százalékon a ramok +20on...és a fél kilós noname 300W (ami házzal együtt kerül 6rugóba)  volt benne két nagy meg 6 kisebb kondi, 10 IC meg 3 kis tekercs, egy évig bírta még így is. Jó de erről a tuningról már lemondtam:):eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :think:

#1117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 12:49

Idézet: Night_Flash - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 13:10

amelyik 2 nap alatt meghal, de ez esetben én láttam már jónéhány 300as code tápot pl otthonról kollégiumba hozott nem kis fogyasztású gépekben, amiket nyúznak és gyilkolnak rendesen, megy napi 24 órában,

Ami 24 órásban műxik, az kevésbé szokott elpukkanni. Ennek ellenére azt a +2ezrest egy jobb tápért szánd kockázati tényezőnek, amitől majd a fele gép elszállhat, aztán ide jössz sírni, meg Codegent kurvaanyázni. Hányszor írjam már le, hogy _raklappal_ hordom a szemétbe őket?

Vagy aki élteti a Codegent, az álljon le usereimnek mesélni, mikor itt sírnak az adataik után, meg egy Codegen miatt default 50ezres költség alatt nem lehet megoldani a gépét  :reklamacio:
Make love not Wor.

#1118 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 21:33

Én úgy érzem, egyre parttalanabbá válik ez a dolog azzal kapcsolatban, hogy meggyőzzön az ember másokat több ezer géppel a háta mögött, hogy mik azok a gyártmányok, amiknek nagyobb a hibaszázaléka, mint más cuccoknak.
Az is igaz, hogy aki véres szájjal köpköd hogy fujj kodegen, maksztor, és életében max 1 gépe volt, annak sem lehet igazán a szavára adni, de jó lenne, ha végiggondolná az ember:
Oké, kollégium, csóró főiskolás, stb. De: nem ér rá egy hónapot az új táp, feltétlen meg kell venni 2 ronngyal olcsóbban a szemetet? Nem lehet lehúzni valakit pár ezresre? Nincs egy koszvadt nagykeres, boltos ismerős sem, aki intézne nagykeráron, neadja isten áfa nélkül? Avagy, nem lehet esetleg, netalán, használt, vagy urambocsá javitott cuccot venni? Van annyi a bolhán, nemegy igencsak megbizható srácnál, hogy csak. Kőbe van vésve, hogy csak a bolti a jó?
Igen, nálam is rezgett a léc, mikor nagy táp kellett, hogy huba és szameg, biz 35 rongy egy 450es Enermax, plusz áfa. Aztán egyszer betértemben, igen, ODA,  a nagy M betűsbe a váci úton, megütötte a szememet a javitott, használt, akármicsoda cuccok között 3 nap garral egy EG-465P-VE 12, azaz tizenkettőezer forintért. Dobozzal, leirással, eredeti kábellel, matricával, mindennel. Kérdeztem mi baja van, volt, lett. Egy darab kósza elkó lett benne cserélve, mert valami sz*r alaplap megpukkantotta. Több, mint 3 évig nyúztam a cuccot, nemegyszer 24/7ben, mikoris le lett cserélve tavaly egy újfent okositott EG-651P-VE-re, brutális 18 rongyért, amiben egy-két kábelt kellett megcserélni, mert valami idétlen szerverlaphoz lett rendelve anno, áldassék érte hadur2000 neve. Azaz tokkal-vonóval, a saját gépem tápcseréi voltak 30 rongyban. Ez nem kevéssel kevesebb, mintha hagytam volna lángra lobbanni a 300as codegenen a 15 vinyómat, 2 giga ramot, és a köritést.
És, teszem hozzá, nekem sem a legyek hordják össze, néger rabszolgáknak sem kell naponta átforgatni a kuvaiti dinárkötegeket, hogy ne penészedjen az aljan, továbbá 12. századi spanyol aranyérmegyűjteményem is úgyszólván hiányos.

#1119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 21:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 22:33

Én úgy érzem, egyre parttalanabbá válik ez a dolog azzal kapcsolatban, hogy meggyőzzön az ember másokat több ezer géppel a háta mögött,

Én júzerekkel már nem vitatkozom, vegye meg máshol. Aztán ha jön ide sírni, akkor hümmögök, meg szépen felsorolom, amit akkor elbaszott, aztán most leshet. Ennyi. Kezdek öreg lenni a pofázásokhoz, anno elsőnek vett 300-as Chieftecjeink a mai napig mennek, aztán egyik alatt most néztem, miszerint már 2.8-as dualcore, 2x74 Raptor, meg 7800 Geforce cucc zörög. Kis híján egy életreszóló vásárlás.

Most meg mennyi egy occsóbb Chieftec? Kb. 7ezer? Vicc, ingyé van, első saját házam 35ezresért vettem. Semmi ÁFAcsalás, semmi okosság, egy ideig el voltam kisebb HDD-n, meg kevés RAM, meg Cel400. Tavaly ilyenkor még Cel800-as gépem bővítettem 1 gigás P3-ra. Most ház maradt, oszt 3.2-es prescott, meg minden egyéb jó  :D
Make love not Wor.

#1120 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 21:43

Nálam hasonszőr, csak smuggerkodás ezerrel, mineknekemanagyobbjobbdrágább :D Aztán elkapott a gépszij meg a sorozatbuzulás, szélessávúnet, és meghülyültem kicsit.
Amugy, csak hogy legálisabb vizekre evezzek, szintén az átkos M betűsben szokott lenni nemkevésszer Chieftec házból kibontott 300as Delta táp, átlag 6-7-8 rongyért, az talán már elég óssó...

#1121 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:53

Idézet: Night_Flash - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 12:10

Tigga, nézd olvasok fórumot meg teszteket meg minden mást, képben vagyok árakban, vágom hogy mik a minőségi dolgok, sőt, igaz hogy nem a munkám, de sok gépet láttam már.
Sajnos van hogy a pénz beszél....pl egy fősulis hallgatónál:)
Nem mind1 hogy veszel egy Codegen tápot 6000ért pl. nyugat-Mo-n ahol minden k**va drága,vagy Chieftec-et 10-12ért, ha az a 4-6 rugó hiányzik, tehát nincs....ezzel van a gond nem a hozzá(nem)értéssel:)
Biztos hogy nem egy minőségi cucc de statisztikailag rengeteg gépben codegen táp van és többségük azért működik....ez tény. lehet mondani a  sarkokat, hogy van amelyik 2 nap alatt meghal, de ez esetben én láttam már jónéhány 300as code tápot pl otthonról kollégiumba hozott nem kis fogyasztású gépekben, amiket nyúznak és gyilkolnak rendesen, megy napi 24 órában, folyamatosan azokon játszik a fél emelet és semmi gond se volt velük.
Nem kell izzásig húzni az órajeleket, nálam minden agyon volt húzva amd a64 3000+ 1808mHz@ 2250mHz, a videokari +25százalékon a ramok +20on...és a fél kilós noname 300W (ami házzal együtt kerül 6rugóba)  volt benne két nagy meg 6 kisebb kondi, 10 IC meg 3 kis tekercs, egy évig bírta még így is. Jó de erről a tuningról már lemondtam:):eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :think:

:offtopic:

6ezerért, egy 300W-os FSP-t kaptál volna, 2év garral.
Az, 3x olyan jó minőség, mint a kondegyán, és a 400W-os Codegen, 200W valósz teljesítményével szemben, az FSP 300W-ot tud :p

#1122 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 08:06

Hogy on legyek.

Coolink AP/DX széria 350W tól felfelé.
Jellemzően, ma reggel futott be a 17. ilyen táp, ugyanazzal a PFC-köri hibával.
Az összes IC száma kicsiszolva a tápban, szekunderoldalon híresen szar FUHJJU elkók dagadnak a büszkeségtől.
A PFC-IC és FET ~7ezer HUF lenne bele (nem kevés koslatással sikerült kideríteni a tipusát.)!
Átelkózva, PFC-telenítve, viszont az újnál stabilabban, és hosszabb távon működnek tovább...

A másik GEMBIRD 3 FAN Mobilerack.
Na, ez a nagybetűs HULLADÉK!
Kezdettől fogva kontaktos. A bennelevő vinyó úgy érzi magát, mint a mesében "egyszer volt, hol nemvolt".
A fiókját más keretbe nem lehet tenni, a keretbe más fiók nem megy be. :reklamacio:
A kis csilliót pörgő ventik, 1hónap után zörögnek.
A LED-ek, rejtelmesen halványodnak (talán lejárt a licensz? :Đ )

#1123 Felhasználó inaktív   dokypapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 12. 20:24

Ismét indul a suli láz,gépet a gyereknek,igen ám de 80 papír van rá és TFT az már illik, :D
Mit lehet ennyiből adni,szoktam vakarni a fejem rendesen,hiába mondom hogy vegyenek rendes gépet,azzal talán kibírja a csemete a suli végeztéig,a zsé az nagy úr ,gép meg kell,utánna meg szidják a boltost hogy mijen f*stalicskát adtak neki,ez a kisseb gond ,haza viszik és megnézik mi müködik benne,hátha kicsalták a procit belőle,bődület,minap hoztak vissza egy gépet vásárlás utáni nap hogy a gép indítás után azonnal leál,átnéztük,hiba oka,gyermek megnézte hogy mégis mekkora a proci és persze ehez a hűtőtöl meg kell szabadítani a gépet,ferdén rakta visza  a szentem és ugye már hűteni azt már nem tudott,persze hogy leált a vas,amikor megemlítettem hogy a következő alkalommal ezért már jár némi ellenszolgáltatás, akkor meg jött a kérdés hogy a garancia mire való. :respect:  :respect:  :respect:  :mad: csatoltam 1 képet reméllem átmegy ,na erre kellene varni gombot

#1124 Felhasználó inaktív   catera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:04

Sziasztok!

Első hozzászólásomként hadd vitázzak rögtön egy kicsit a Codegen tápokkal kapcsolatban...! :Đ

Az utóbbi években vagy félszáz konfigurációt állítottam össze (nem üzletszerűleg, csak úgy rokonoknak, ismerősöknek ;) ), kivétel nélkül mindet Codegen házzal és a vele járó azonos márkájú - elsősorban 300 W-os - táppal. Ezek közül egy sem ment tönkre a mai napig. Rosszat maximum annyit tudok mondani róluk, hogy néhány esetben indokolatlanul hamar (1-2 éven belül) zörögni kezdett a táp ventije, de ez legfeljebb 1 eset volt 10-ből.

Kétségtelenül többet tud egy Chieftec táp, de - csatlakozva az előttem szólóhoz - amikor 7-8 ezerért megkapsz egy elfogadható minőségű kódgen házat táppal együtt, aminek a duplája lenne csak egy csíftek táp, akkor - figyelembe véve, hogy Hungarisztánban élünk, ahol soha senkinek nincs semmire pénze - falsnak érzem a Chieftec vs. Codegen összehasonlítást.

U.i.: Én egyszerűen megoldottam a dolgot - ASUS barebone-t vettem, ahol fel sem merül, hogy milyen tápot tegyek bele. :D

#1125 Felhasználó inaktív   catera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:22

Vagy ha valaki nagyon parázik, hogy tönkremehet a háza a régi és/vagy gagyi táptól, javasolnám egy MAXX számítógépvédő áramkör beszerzését. Néhány ezer Ft-os tétel, és valóban megvédi a gépet. (Magyar fejlesztés, de Ósztriában gyátják tudtommal.) Bármilyen tápra rá lehet dugni (gépcserénél nem kell benne hagyni az eladandó konfigban), "örökös darab", ami mindenképpen megéri az árát.

Szerintem. :)

#1126 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:36

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:22

Vagy ha valaki nagyon parázik, hogy tönkremehet a háza a régi és/vagy gagyi táptól, javasolnám egy MAXX számítógépvédő áramkör beszerzését. Néhány ezer Ft-os tétel, és valóban megvédi a gépet. (Magyar fejlesztés, de Ósztriában gyátják tudtommal.) Bármilyen tápra rá lehet dugni (gépcserénél nem kell benne hagyni az eladandó konfigban), "örökös darab", ami mindenképpen megéri az árát.

Szerintem. :)

Elég pofátlan árat kérnek egy biztosítékért. :Đ
Vagy egy nagyobb csomag ennyi? :confused:  :think:

#1127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:38

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:04

U.i.: Én egyszerűen megoldottam a dolgot - ASUS barebone-t vettem, ahol fel sem merül, hogy milyen tápot tegyek bele. :D

Codegen továbbra is lutri, az meg elég mókás, mikor a punditban elpukkan a táp, oszt garicserénél sok hétig csak hümmögnek, vagy éppen k. drágán tudsz bele usernek tápot túrni a világ végéről.
Make love not Wor.

#1128 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:39

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:22

konfigban), "örökös darab", ami mindenképpen megéri az árát.

Nem örökös, mert egyszerhazsnálatos. Akkor meg Codegennél hozzátolom az árát, és lkijön egy Chieftec táp. Másrészt megoszlanak a vélemények, mert meg bír szaladni úgy a fesz, hogy ez a bigyó nem kapcsol olyan gyorsan zárlatba, aztrán továbbra is kefélheted a cuccaid.
Make love not Wor.

#1129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:40

u.i.:

hétvégi termés: Comador, Mercury
mai termés: Codegen.

Idén Chieftec még nem volt.
Make love not Wor.

#1130 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 19:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:40

u.i.:

hétvégi termés: Comador, Mercury
mai termés: Codegen.

Idén Chieftec még nem volt.

Nálam igen :Đ

410-es Sirtec csodák sorra jönnek, hogy megszabadítsam őket gyártásihibájuktól ;)

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.