HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:53

Idézet: Night_Flash - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 12:10

Tigga, nézd olvasok fórumot meg teszteket meg minden mást, képben vagyok árakban, vágom hogy mik a minőségi dolgok, sőt, igaz hogy nem a munkám, de sok gépet láttam már.
Sajnos van hogy a pénz beszél....pl egy fősulis hallgatónál:)
Nem mind1 hogy veszel egy Codegen tápot 6000ért pl. nyugat-Mo-n ahol minden k**va drága,vagy Chieftec-et 10-12ért, ha az a 4-6 rugó hiányzik, tehát nincs....ezzel van a gond nem a hozzá(nem)értéssel:)
Biztos hogy nem egy minőségi cucc de statisztikailag rengeteg gépben codegen táp van és többségük azért működik....ez tény. lehet mondani a  sarkokat, hogy van amelyik 2 nap alatt meghal, de ez esetben én láttam már jónéhány 300as code tápot pl otthonról kollégiumba hozott nem kis fogyasztású gépekben, amiket nyúznak és gyilkolnak rendesen, megy napi 24 órában, folyamatosan azokon játszik a fél emelet és semmi gond se volt velük.
Nem kell izzásig húzni az órajeleket, nálam minden agyon volt húzva amd a64 3000+ 1808mHz@ 2250mHz, a videokari +25százalékon a ramok +20on...és a fél kilós noname 300W (ami házzal együtt kerül 6rugóba)  volt benne két nagy meg 6 kisebb kondi, 10 IC meg 3 kis tekercs, egy évig bírta még így is. Jó de erről a tuningról már lemondtam:):eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :think:

:offtopic:

6ezerért, egy 300W-os FSP-t kaptál volna, 2év garral.
Az, 3x olyan jó minőség, mint a kondegyán, és a 400W-os Codegen, 200W valósz teljesítményével szemben, az FSP 300W-ot tud :p

#1122 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 08:06

Hogy on legyek.

Coolink AP/DX széria 350W tól felfelé.
Jellemzően, ma reggel futott be a 17. ilyen táp, ugyanazzal a PFC-köri hibával.
Az összes IC száma kicsiszolva a tápban, szekunderoldalon híresen szar FUHJJU elkók dagadnak a büszkeségtől.
A PFC-IC és FET ~7ezer HUF lenne bele (nem kevés koslatással sikerült kideríteni a tipusát.)!
Átelkózva, PFC-telenítve, viszont az újnál stabilabban, és hosszabb távon működnek tovább...

A másik GEMBIRD 3 FAN Mobilerack.
Na, ez a nagybetűs HULLADÉK!
Kezdettől fogva kontaktos. A bennelevő vinyó úgy érzi magát, mint a mesében "egyszer volt, hol nemvolt".
A fiókját más keretbe nem lehet tenni, a keretbe más fiók nem megy be. :reklamacio:
A kis csilliót pörgő ventik, 1hónap után zörögnek.
A LED-ek, rejtelmesen halványodnak (talán lejárt a licensz? :Đ )

#1123 Felhasználó inaktív   dokypapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 20:24

Ismét indul a suli láz,gépet a gyereknek,igen ám de 80 papír van rá és TFT az már illik, :D
Mit lehet ennyiből adni,szoktam vakarni a fejem rendesen,hiába mondom hogy vegyenek rendes gépet,azzal talán kibírja a csemete a suli végeztéig,a zsé az nagy úr ,gép meg kell,utánna meg szidják a boltost hogy mijen f*stalicskát adtak neki,ez a kisseb gond ,haza viszik és megnézik mi müködik benne,hátha kicsalták a procit belőle,bődület,minap hoztak vissza egy gépet vásárlás utáni nap hogy a gép indítás után azonnal leál,átnéztük,hiba oka,gyermek megnézte hogy mégis mekkora a proci és persze ehez a hűtőtöl meg kell szabadítani a gépet,ferdén rakta visza  a szentem és ugye már hűteni azt már nem tudott,persze hogy leált a vas,amikor megemlítettem hogy a következő alkalommal ezért már jár némi ellenszolgáltatás, akkor meg jött a kérdés hogy a garancia mire való. :respect:  :respect:  :respect:  :mad: csatoltam 1 képet reméllem átmegy ,na erre kellene varni gombot

#1124 Felhasználó inaktív   catera 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:04

Sziasztok!

Első hozzászólásomként hadd vitázzak rögtön egy kicsit a Codegen tápokkal kapcsolatban...! :Đ

Az utóbbi években vagy félszáz konfigurációt állítottam össze (nem üzletszerűleg, csak úgy rokonoknak, ismerősöknek ;) ), kivétel nélkül mindet Codegen házzal és a vele járó azonos márkájú - elsősorban 300 W-os - táppal. Ezek közül egy sem ment tönkre a mai napig. Rosszat maximum annyit tudok mondani róluk, hogy néhány esetben indokolatlanul hamar (1-2 éven belül) zörögni kezdett a táp ventije, de ez legfeljebb 1 eset volt 10-ből.

Kétségtelenül többet tud egy Chieftec táp, de - csatlakozva az előttem szólóhoz - amikor 7-8 ezerért megkapsz egy elfogadható minőségű kódgen házat táppal együtt, aminek a duplája lenne csak egy csíftek táp, akkor - figyelembe véve, hogy Hungarisztánban élünk, ahol soha senkinek nincs semmire pénze - falsnak érzem a Chieftec vs. Codegen összehasonlítást.

U.i.: Én egyszerűen megoldottam a dolgot - ASUS barebone-t vettem, ahol fel sem merül, hogy milyen tápot tegyek bele. :D

#1125 Felhasználó inaktív   catera 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:22

Vagy ha valaki nagyon parázik, hogy tönkremehet a háza a régi és/vagy gagyi táptól, javasolnám egy MAXX számítógépvédő áramkör beszerzését. Néhány ezer Ft-os tétel, és valóban megvédi a gépet. (Magyar fejlesztés, de Ósztriában gyátják tudtommal.) Bármilyen tápra rá lehet dugni (gépcserénél nem kell benne hagyni az eladandó konfigban), "örökös darab", ami mindenképpen megéri az árát.

Szerintem. :)

#1126 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:36

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:22

Vagy ha valaki nagyon parázik, hogy tönkremehet a háza a régi és/vagy gagyi táptól, javasolnám egy MAXX számítógépvédő áramkör beszerzését. Néhány ezer Ft-os tétel, és valóban megvédi a gépet. (Magyar fejlesztés, de Ósztriában gyátják tudtommal.) Bármilyen tápra rá lehet dugni (gépcserénél nem kell benne hagyni az eladandó konfigban), "örökös darab", ami mindenképpen megéri az árát.

Szerintem. :)

Elég pofátlan árat kérnek egy biztosítékért. :Đ
Vagy egy nagyobb csomag ennyi? :confused:  :think:

#1127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:38

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:04

U.i.: Én egyszerűen megoldottam a dolgot - ASUS barebone-t vettem, ahol fel sem merül, hogy milyen tápot tegyek bele. :D

Codegen továbbra is lutri, az meg elég mókás, mikor a punditban elpukkan a táp, oszt garicserénél sok hétig csak hümmögnek, vagy éppen k. drágán tudsz bele usernek tápot túrni a világ végéről.
Make love not Wor.

#1128 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:39

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:22

konfigban), "örökös darab", ami mindenképpen megéri az árát.

Nem örökös, mert egyszerhazsnálatos. Akkor meg Codegennél hozzátolom az árát, és lkijön egy Chieftec táp. Másrészt megoszlanak a vélemények, mert meg bír szaladni úgy a fesz, hogy ez a bigyó nem kapcsol olyan gyorsan zárlatba, aztrán továbbra is kefélheted a cuccaid.
Make love not Wor.

#1129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:40

u.i.:

hétvégi termés: Comador, Mercury
mai termés: Codegen.

Idén Chieftec még nem volt.
Make love not Wor.

#1130 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 19:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:40

u.i.:

hétvégi termés: Comador, Mercury
mai termés: Codegen.

Idén Chieftec még nem volt.

Nálam igen :Đ

410-es Sirtec csodák sorra jönnek, hogy megszabadítsam őket gyártásihibájuktól ;)

#1131 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 19:29

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 17:04

Sziasztok!

Első hozzászólásomként hadd vitázzak rögtön egy kicsit a Codegen tápokkal kapcsolatban...! :Đ

Az utóbbi években vagy félszáz konfigurációt állítottam össze (nem üzletszerűleg, csak úgy rokonoknak, ismerősöknek ;) ), kivétel nélkül mindet Codegen házzal és a vele járó azonos márkájú - elsősorban 300 W-os - táppal. Ezek közül egy sem ment tönkre a mai napig. Rosszat maximum annyit tudok mondani róluk, hogy néhány esetben indokolatlanul hamar (1-2 éven belül) zörögni kezdett a táp ventije, de ez legfeljebb 1 eset volt 10-ből.

Kétségtelenül többet tud egy Chieftec táp, de - csatlakozva az előttem szólóhoz - amikor 7-8 ezerért megkapsz egy elfogadható minőségű kódgen házat táppal együtt, aminek a duplája lenne csak egy csíftek táp, akkor - figyelembe véve, hogy Hungarisztánban élünk, ahol soha senkinek nincs semmire pénze - falsnak érzem a Chieftec vs. Codegen összehasonlítást.

Hát, szerény környezetemben, meg hullanak, mint a legyek.
5 esetből 1x a konfig is ugrik.

Ez sokváltozós függvény, hogy mitől, hogyan, és mikor robban el.

#1132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 20:01

Idézet: stol - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 20:27

410-es Sirtec csodák sorra jönnek, hogy megszabadítsam őket gyártásihibájuktól ;)

Hjahh, abból nekem öt éve volt egy széria. De ez eddig két kupac széria a Chieftecnél. Codegen meg 5 évvel ezelőtt működik, akkor Acorpok közt Codegen volt a király, DTK meg istencsászár. Azóta nálam mind ipari mennyiségben termelt veszélyes hulladék kategóriát kapott...

Meg Sirtec a konfigot sem viszi el, nálam csak zizegtek. Egyik kerek 6 éve zizeg 24 órásban, az egyszer nagyot fog szólni  :Đ
Make love not Wor.

#1133 Felhasználó inaktív   dokypapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 15. 21:13

mai termés 1codgen 1 vargánya és egy valami új 10dkg-os akármi,a termések 1 alaplapot 1 procit és 1 80-as  :up: sata vinyót vittek a másvilágra  :respect:

#1134 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 23:14

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 18:04

Sziasztok!

Én jobban érzem magam, mióta (már két éve) megszabadultam a Codegen házammal együtt vett, ám igaziból Display "márkájú" tápomtól, és Chieftec(-ek) van(nak) a gép(ek)ben. Az a Codegen címkés Display nagyon pillesúlyú volt ám... Ez a 420-as Chieftec meg lazán elviszi a hátán a 2500+ -ös Bartonra + 9800Pro-ra épülő konfigot 5 db vinyóval (néha 6, ha rackvincsit is betolom a képébe), DVD-RW-vel + csomó ventivel együtt...

Tény, hogy a Display sem rosszalkodott, sőt, azóta is böcsülettel szolgál máshol: igaz, már csak egy PII-es konfigot kell vinnie... :D
... a trip back in time is all I need ...

#1135 Felhasználó inaktív   catera 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 17. 01:39

***storno***

Szerkesztette: catera 2006. 08. 17. 01:48 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   catera 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 17. 01:47

Mea culpa.

Most néztem, hogy egy 350W-os csíftek (itt, mifelénk) mindössze 4.000 Ft-tal drágább, mint egy kódgen. A MAXX alig 2 ezer Ft. Tehát kódgen + makszksz kombó 2 ropival kevesebb, mint egy csíftek táp. Ez kétségtelenül elgondolkodtató. De én azért maradok a barebone-nál. ;) (És legközelebb megkérdezem a megrendelőt, hogy szeretne-e hiperbiztonságos csíftek tápot plusz négyezerért. :p )

Szerkesztette: catera 2006. 08. 17. 01:49 -kor

#1137 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 14:21

Idézet: catera - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 2:47

Mea culpa.

Most néztem, hogy egy 350W-os csíftek (itt, mifelénk) mindössze 4.000 Ft-tal drágább, mint egy kódgen. A MAXX alig 2 ezer Ft. Tehát kódgen + makszksz kombó 2 ropival kevesebb, mint egy csíftek táp. Ez kétségtelenül elgondolkodtató. De én azért maradok a barebone-nál. ;) (És legközelebb megkérdezem a megrendelőt, hogy szeretne-e hiperbiztonságos csíftek tápot plusz négyezerért. :p )

Aha, és a 350W-osnak mondott CG jó, ha 200-at ki tud köhögni, a csíftek meg akkor 350 ráírt mellett 350-et le is bír adni. Aztán üzembiztosabb, tartósabb lehet, no meg nem 1 év gari jár hozzá esetleg és míg a maxx az 5 és 12V-ot védi, a CT a 3,3-at és a készenlétit is. Szóval az a 2k eltérés immár, ennyi pluszt akár meg is érhet, nem gondolod?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1138 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 22. 13:40

az első szériás q-tec-ek milyen szinten hullanak és haláloztatják be ami alattuk van? anno hirtelen és gyorsan kellett táp öcskösnek, és kb. ez volt az amit úgy lekaptak a polcról, mert épp volt, még eléggé horror áron. mosmá megy lassan 1,5 éve, közben a csíftek, fsp árak lecsúsztak, gondolkodom vmi cserébe. meg közben tavasszal úgyis gépcsere lesz.

Szerkesztette: avman 2006. 08. 22. 13:46 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1139 Felhasználó inaktív   sajtosg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 08:16

Hali!

Ez lehet, hogy nem Pocsék Árú, de mindenképpen rossz tapasztalat, vagy csak a saját lúzerségem, de azért leírom, hátha segítek valkinek...

Tegnap vettem (mert kellett) egy 19 colos FujicuSiemens LCD-t a MediaMarkt-ban. Nem voltak rosszak a paraméterei, a külleme is megtetszett. Kifizethető áron is volt.
Levettem hát egy bontatlan csomagot és hazavittem.

Az első bekapcsnál elszállt a belső öröm, amit egy új cucc okoz, mert a felső egyharmadon, kb középen díszelgett egy zöld pötty, ami bizony pixelhiba volt...

Azonnal visszavittem, hogy kicseréljék hátha jobb lesz és örülhetek végre egy kicsit, de sajnos az eladók rosszkedve és a késői időpont miatt az újonnan polcról levett árut sem próbáltam ki. Csak otthon döbbentem rá, hogy a jobbszélen megjelenő kis piros pötty szintén pixelhibát jelent...

Ekkor teljesen feladtam. Tudtam jól, hogy hibáztam, mert nem próbáltam ki a helyszínen, dehát bíztam benne, hogy ilyen nem fordul elő főleg 2X, megaztán 20:45-kor már mindenki fáradt volt stb...

De azért azt hogy ez előfordult, a gyártónak is lehetne több gondja a minőségellenőrzésre.
Ma megint mehetek vissza, de ha egy mód van rá nem veszek FujicuSiemens-t...

Üdv: SajtosG

#1140 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 09:03

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 9:16

Hali!

Ez lehet, hogy nem Pocsék Árú, de mindenképpen rossz tapasztalat, vagy csak a saját lúzerségem, de azért leírom, hátha segítek valkinek...

Tegnap vettem (mert kellett) egy 19 colos FujicuSiemens LCD-t a MediaMarkt-ban. Nem voltak rosszak a paraméterei, a külleme is megtetszett. Kifizethető áron is volt.
Levettem hát egy bontatlan csomagot és hazavittem.

Az első bekapcsnál elszállt a belső öröm, amit egy új cucc okoz, mert a felső egyharmadon, kb középen díszelgett egy zöld pötty, ami bizony pixelhiba volt...

Azonnal visszavittem, hogy kicseréljék hátha jobb lesz és örülhetek végre egy kicsit, de sajnos az eladók rosszkedve és a késői időpont miatt az újonnan polcról levett árut sem próbáltam ki. Csak otthon döbbentem rá, hogy a jobbszélen megjelenő kis piros pötty szintén pixelhibát jelent...

Ekkor teljesen feladtam. Tudtam jól, hogy hibáztam, mert nem próbáltam ki a helyszínen, dehát bíztam benne, hogy ilyen nem fordul elő főleg 2X, megaztán 20:45-kor már mindenki fáradt volt stb...

De azért azt hogy ez előfordult, a gyártónak is lehetne több gondja a minőségellenőrzésre.
Ma megint mehetek vissza, de ha egy mód van rá nem veszek FujicuSiemens-t...

Üdv: SajtosG

ez bármelyik gyártó bármelyik LCD monitorjával előfordulhat, nem hinném, hogy olyan rossz lenne a FuSi.

sztem szériahibás FuSi moncsikat kapott a MM, próbálkozz más márkájú LCD monitor vételével.
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.