Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni...
Elküldve: 2009. 04. 28. 11:06
Elküldve: 2009. 04. 28. 11:18
Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 11:06
Persze, ha a szomszéd olyan hülye --bocs, tommiking--, hogy ingyen odaadja.
De gondolom tommiking szervizes volt, fentebb írta, hogy foglalkozott kereskedelemmel. Azaz nem hobbiból ment át a szomszédba szervizelni.
Nem szabad, már csak azért sem, mert hamar rászoknak az emberek, és utána el is várják. Aztán meg nehéz leszoktatni őket.
(Persze 1-2 közeli ismerőssel lehet kivételt tenni, de tömegesen nem szabad: egyszerűen enm éri meg, elmegy az összes időd, ráadásul semmiért)
Szerkesztette: Sparow2 2009. 04. 28. 11:21 -kor
Elküldve: 2009. 04. 29. 14:48
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 11:18
De gondolom tommiking szervizes volt, fentebb írta, hogy foglalkozott kereskedelemmel. Azaz nem hobbiból ment át a szomszédba szervizelni.
Nem szabad, már csak azért sem, mert hamar rászoknak az emberek, és utána el is várják. Aztán meg nehéz leszoktatni őket.
(Persze 1-2 közeli ismerőssel lehet kivételt tenni, de tömegesen nem szabad: egyszerűen enm éri meg, elmegy az összes időd, ráadásul semmiért)
nyugi .azóta sem csináltam meg.Kimentem 1500huf csakhogy odamentem (benzinpénz) megnéztem mi a szitu és közöltem az órai hufot.Nem tetszett.zsebreraktam az 1500-t megkapta érte a számlt és pápá.
Eltelt 1 hét újra hívtak hogy ugyan megcsinálta xy apja,de honnan szerezzen drivereket
Nyeltem egy nagyot és leraktam a telót,de közöltem ha leveszi a garizárat a gépről.hardverre sincs gari
Elküldve: 2009. 04. 29. 14:53
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 11:18
A legjobb sztorim.
árajánlatot kértek tőlem.Idősebb úr, a lányának szánta.mondom mik a lehetőségek hol nem spórolnék.
Megadtam az árajánlatot ahol tudtam spóroltam,de van ahol nem engedtem,,így is középkategóriás lett 150K körül..nem 1 gamer gép elismerem de arra amire kérték jó lett volna.
Vártam két hetet...semmi.Mondom rákérdezek összerakjam ne rakjam vagy mi van..
Jött a válasz vett a Te...ba egyet 75ért,de megnézhetem milyen szép..azóta is röhögök mikor meglátom a faszit
Elküldve: 2009. 05. 01. 11:24
Idézet: tommiking - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 14:53
Nekem van durvább is: néhány éve történt.
Környéken lakó fazonnak kiment a tápegysége.
Saját gépemben lepróbáltam a tápját, nem megy, a lapját, az se megy.
Mondom a szitut, ez történt, tápegységnek vége, alaplapnak vége, a többi cuccot nem próbáltam ki, szerencsétlen esetben lehet mindennek vége. Szerencsés esetben csak a lapnak (mint kiderült ez volt csak).
Mondja, neki ugyanolyan kell, elvinném-e szervizbe. Persze megnéztük árlistában, lap + táp 30k körül volt akkor. Megbeszéltük, hogy szerencsés esetben akkor 30k lesz a kiadás, szerencsétlen esetben meg több, legrosszabb esetben az egész gép bekrepált.
Azért felhívtam a figyelmét, hogy vannak jóval olcsóbb lapok is, de ő hangsúlyozza, hogy csak UGYANOLYAN lap kell neki, mert az olyan jó, ilyen jó, stb ...
OK, szervizbe el, ott ismerős volt a szervizes srác, mert rendszeresen jártam oda.
Előadtam a sztorit, és kértem megnézné-e, hogy mi ment még tönkre.
Mondja OK, szétkapja a gépet, régi lapot ki, új lapot rögtön beleteszi, új tápegység, és a régi cuccok: CPU, memória, videokártya, mindent beleépít, diszk, CD vagy DVD.
Bekapcsoláskor indul, BIOS-t állítgatja, diszkek működnek, gép megy tökéletesen, minden OK.
Hívom a tulajt, hogy akkor szerencséje volt, megúszta a legjobb esettel: 30k.
Gondoltam biztos örülni fog, hogy azért szerencse a szerencsétlenségben, de nem: elkezdett szabadkozni, hogy háááát, ez soook, meg most volt temetés apósa vagy kije halt meg, és anyailag rosszul áll, ésatöbbi, ésatöbbi ... én kicsit ledöbbentem, hiszen kb. 3/4 órával azelőtt beszéltük meg, hogy minimum 30k-ba fog fájni, rosszabb esetben akár jóval többe is. Volt egy gondolatom, hogy megkérdezem, hogy az apósa az utóbbi 45 percben halt meg és temették el drága pénzért, és az utóbbi 45 percben romlott le ennyire az anyagi helyzete, merthogy amikor beszéltünk, akkor még nem ez volt a helyzet ... de aztán nem akartam "gúnyolódni" egy halott apóssal, meg éreztem, hogy a vitának sok értelme nincs, minek győzködjem, ha nem akarja.
Képzelheted a szitut, amikor mondtam a szervizes srácnak, hogy mégse kell a tápegység meg az alaplap.
Totál rendes volt, szó nélkül kivette a cuccokat a gépből, még vissza is építette a régieket bele, és még pénzt se akart kérni érte.
Elküldve: 2009. 05. 19. 19:41
Igen hasznos allat lenne, csak eppen az USB/(S)ATA bridge mellett van benne egy random-generator is, par szaz megankent belerak az adatba egy kis erdekesseget. Vicces, hogy felmasolok ra par giganyi akarmit, mellette MD5sum, es ellenorzesnel mindig mas jon ki:) Van amikor minden hibatlan, van amikor minden szar, altalaban 1-2 file lesz hibas, pedig minden alkalommal ugyanazt a checksumot kene kapni, aztan megsem. Tobb geppel is produkalja, tobb helyszinen, tobbfele operencias rendszerrel.
A mellekelt tapegyseg a CE logo ellenere finoman szolva is megerne egy KERMI vizsgalatot (mondjuk ez az ilyen kinai szaroknal tipikus, van olyan kulso rackem, aminek a tapja szabalyosan raz... csak nem rakotottek a primer kor ket bemeneti kondijanak a kozos pontjat a szekunder oldalra valahova? 'tapintasra' kb. olyan erzes, de mar fel megszoktam:)
Kevesbe vicces, hogy erre csak azutan jottem ra, miutan par szaz G anyag atment az eszkozon, szerencsere a nagy resze biztonsagi mentes (nem volt ra szukseg es potolhato), de a maradek az bukta. Most kicsereltek gariban, de az uj is ugyanezt csinalja, ez egy szar, keruljetek.
Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 05. 19. 19:46 -kor
Elküldve: 2009. 05. 19. 19:54
Elküldve: 2009. 05. 20. 03:21
Amugy ranezesre ezzel sincs semmi problema, semmilyen hibat nem ir ki masolas kozben, de ha masolas utan elkezded osszehasonlitgatni a masolt anyagot a forrassal (pl. totalcmd 'compare content' vagy 'synchronize directory' funkcio, cmp parancs), vagy akarmilyen checksumot hasznalsz (MD5, SHA1, CRC32, akar kulso programmal, akar beepitve; pl. zip, rar), akkor lebukik, pont ezert irtam be ebbe a topicba, mert minden jonak tunik, aztan egyszer csak jon a pofara eses kb. vargane tap modjara, csak itt nem az eszkozeid banjak, hanem az adataid, raadasul cseppet sem feltuno modon (ld. fent). Nem tudom ki hogy van ezzel, de en az eszkozeimet kb. pont leszarom...
Egyebkent nem maniam mindent osszehasonlitgatni, csak volt ami negy peldanyban volt meg kulonbozo helyeken, ilyenkor szoktam tolni egy osszehasonlitast, hogy tenyleg ugyanaz-e minden, vagy ugyanannak az anyagnak eltero verzioi, es itt bukott le a rohadek (szerencsere).
Elküldve: 2009. 05. 20. 06:26
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 4:21
Ezért van vargáné tápod? :Đ
Ezeknek az újabb keletű occsó átalakítóknak valóban rettenetes tápjuk van, egyet akartam javítani, inkább eltanácsoltam a tulajt tőle. Súlyra is olyan, hogy ha feldobod, ott marad. A 110V elvileg a két X konditól származik, ami a fázis és nulla ágat szűri a föld felé. Ha földelés nincs bekötve, akkor a föld, mivel közösített a szekunder oldali földponttal, 110V-ot fog hordozni.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 05. 20. 12:10
Lehet, hogy én kifogtam egy rendesebb darabot...
Elküldve: 2009. 05. 20. 15:50
Idézet: didyman - Dátum: 2009. May. 20., Wednesday - 7:26
Ezeknek az újabb keletű occsó átalakítóknak valóban rettenetes tápjuk van, egyet akartam javítani, inkább eltanácsoltam a tulajt tőle. Súlyra is olyan, hogy ha feldobod, ott marad. A 110V elvileg a két X konditól származik, ami a fázis és nulla ágat szűri a föld felé. Ha földelés nincs bekötve, akkor a föld, mivel közösített a szekunder oldali földponttal, 110V-ot fog hordozni.
Nincs vargane tapom, de volt:) (AT-s, teljesen jo volt, de azert lett helyette DTK)
Arra gondoltam amit leirtal, csak nekem nem sikerult ertelmesen eloadni:)
Amugy itt van foldeles, USB-n keresztul a gepen at, bedugasnal sotetben tok jol szikrazik, meg pattanasok hallatszanak a hangfalakbol a szimmetrikus kabelezes ellenere is:)
potyo:
Akkor neked szerencsed van/volt vele, vagy en nyultam bele hibas sorozatba. Mindegy, megint megy vissza gariba.
Elküldve: 2009. 05. 20. 16:18
Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 15:50
Ezek a legocsmányabb szarok, nagy kárt tunak összehozni.
A hiba lehet még akár az USB átvitelben is. Ha kihagyták a korrekt átvitelellenőrzést, akkor nem derül ki egy jelsérülés.
Én játszadoztam, melyik készülék mekkora kábelhosszal működik még. Sikerült elérnem egy olyan állapotot, amikor a pendrájvra való írás bizonytalanná vált. Sikrült hibás átírást produkálnom.
Ugyanezen a hosszon ha lebutítottam 1-esre a portot, nem hibázott (legalábbis ameddig játszadoztam).
Elküldve: 2009. 05. 20. 16:26
Elküldve: 2009. 06. 23. 21:40
Elküldve: 2009. 06. 26. 11:44
Idézet: Hollys - Dátum: 2009. jún. 23., kedd - 22:40
Ez roppant értelmes hozzászólás volt. Biztos, hogy a Stick a hibás, nem valamelyik hardver, vagy szoftver komponensed? Én probléma nélkül használom a T-mobile-os WNW stick V-met, XP, Vista, és Win7 RC alatt is.
Szerkesztette: immi77 2009. 06. 26. 11:45 -kor
Elküldve: 2009. 06. 26. 20:21
Elküldve: 2009. 09. 09. 15:17
V470 Cordless Laser Mouse for Bluetooth
Azért nem nevezhető "gazdaságos" kategóriának, mégis, másfél év után a jobb gomb (!) mikrokapcsolója adhatta meg magát - random módon hajlandó kattintani - már ha hajlandó. És már a bal gomb sem tökéletes... Szánalmas, hogy filléres költségű alkatrészből nem bírnak valami tartósat beletenni egy cca. 10k-s eszközbe...
Elküldve: 2010. 01. 25. 18:57
Idézet: desiderius - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 15:17
V470 Cordless Laser Mouse for Bluetooth
Azért nem nevezhető "gazdaságos" kategóriának, mégis, másfél év után a jobb gomb (!) mikrokapcsolója adhatta meg magát - random módon hajlandó kattintani - már ha hajlandó. És már a bal gomb sem tökéletes... Szánalmas, hogy filléres költségű alkatrészből nem bírnak valami tartósat beletenni egy cca. 10k-s eszközbe...
MX518-al volt hasonló gondom kb 3 év után. Lehet ez betegség Loginál, nálam nem volt tökéletes a forrasztás. Megforrasztottam, azóta is az megy.
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Súgó
A téma zárva.