HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-felvetelre alkalmas vinyovezerlo+vinyo paros? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-felvetelre alkalmas vinyovezerlo+vinyo paros? avagy amelyik nem akad ossze a tunerral Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 16. 19:58

Segítettél volna, csak ezt már eddig is tudtuk.

Ami fontosabb lenne, hogy melyik sata vinyóval nem csíkoz.

#22 Felhasználó inaktív   Rufi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 08:16

Hali !

Abit NF7-S Barracuda 7200.7 SATA ST380013AS, ez is csíkoz, bár nekem nem csak a felvételnél van gond hanem videonézésnél és mp3 pl winamp lejátszásnál serceg a hang és engem ez idegesít.
AMD Xp 2500+@3200+ Glacialtech SilenBreaze III , HIS 9800 pro , Abit NF7-S , HIS 9800 Pro 128 MB 256 bit, Audigy 2 , 2x80 GB SATA Seagate , 360W Cheaftec , Antec Pluswiev 1000 AMG.

#23 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 09:05

Videonezesnel???

Nalam a MediaPlayerClassic-ot egyaltalan nem zavarja a SATA vinyo, csak a TV-tunert. (Akar digizek vele, akar szimplan TV-t nezek)

#24 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 13:28

No nálam ugyan ez a helyzet az alaplapom mas Abit IC7 csak a HDD egyezik meg ugyan ugy 2db Samsung Sata 160gb
ha Tv tuner be van kapcsolva és akarmit csinalok a 2 samsung hdd-n akkor egyböl jönnek a csikok
és ez csak akkor van ha Sata vezérlöt hasznalok .. vagy lehet hogy a samsung hdd a szar...
de nekem szerencsére még benne van a Promise Fastrack 100 Tx2 és erre szoktam fel venni
és mivel ez pata és raidben is van elég gyors ...
megoldast sajna én sem tudok engem is bosszant a dolog
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#25 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 17:23

Konfigom:
Terratec cinergy400 legújabb drájver+update, abit nf7 int. hang, samsung 512ddr, seagate baracuda4, külső usb keretben w50d dvd pörkölő, radeon8500le, voodoo2 a régi játékokhoz, windows xp prof. sp1, 12-es chieftec 350W, valamelyik százéves nforce drájver.
Nem fagy, nem csíkoz, nem recseg, nem szaggat, xvid-be veszem az anyagot a proci(2500+@..) sebességétől függően.

#26 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 18:47

Idézet: zeg - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 18:23

Konfigom:
...

Lasd masodik hozzaszolasom

#27 Felhasználó inaktív   Sonique 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 22:17

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

no nekem meg ilyen ha csikoz masolok S-Ata samsungrol akarmire vagy forditva
és a tv tunernél egyböl ez jelentkezik
szerintem csak a S-ata nak van köze ehez és pedig annyi hogy elveszi a sávszélességet
a tv tunertól ..

egyébként konfig de ugysem evvel van a baj:
Abit ic7, P4 2.4 800, 1gb dual ddr 400 Pinnacle pctv pro, 2db  samsung Sata 160gb,
promise FT100 Tx2 raidben + 4hdd , SB liev , Intel pro 100 lan,

szal szerintem a az észak és déli hid közti sávszélesség nem elég és ezért van ez a csikozás
nekem 266mb/s ez
egyes VIA deszkáknál van ugy tom 533 vlink az már jobb .. de a VIA-t meg nem szeretem
Bendegúúúúzz! Hogy az ördög cifrázza ki a pöcsödet csalánnal. :)

#28 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 00:26

Kozos pont a gepunkben a Samsung SATA vinyo, mas nem.
Ugyhogy egyertelmuen a vinyo lesz a ludas, nem a vezerlo.

SATA Hitachi 7k250+TV-tuner van vkinek??? Jo lenne tudni, az csikoz-e.

#29 Felhasználó inaktív   Rufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 15:20

Nekem Seagate vinyóm van és csíkoz meg videólejátszásnál és mp3 nál is serceg a hang, tehát nem a samsung vinyó a hibás vagy nem csak a samsungok...  PL 2x-es dvd írásnál ami hosszú ideig tart idegesítő a sercegés és a kép csíkozódás.

#30 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 15:30

Az szerintem egy totál más hiba, mivel az mp3 lejátszás nem használja a pci sávszélességet, vagy csak minimálisan.

#31 Felhasználó inaktív   6p 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 23:11

Gigabyte MB int SIL3112+ITE RAID (mindkettő IDE módban), Hauppauge tuner, a SIL-en Maxtor, az ITE-n volt már Samsung, IBM, Seagate is. Csíkoz. Ha normál Nforce IDE vezérlőről másolok ( Maxtor->Maxtor ) akkor nem.

Sztem XP hiba lehet, habár nem néztem más OP rendszeren.
Megoldás-->nem rögzítek hdd-re.

:confused:

#32 Felhasználó inaktív   zenélő 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 14:51

Nekem egy 120G Sata Samsung vinyóm + Athlon xp 2800+, 2x256 Mb Ram, WinXP, stb Pinnacle Pctv pro, és vinyó-működéskor csíkoz, mint a rosseb. De ez csak az egyik fele. Néhány perc capture után megáll, merev pctv-képernyő, hang szól tovább. Minden más műxik. Aztán ha kikapcsolom a pctv-t, kék képernyő, hibaüzenet, magától újraindul, és Win súlyos hiba után állt helyre, napló - üzenet.

Kérdésem: az adott hw-rel lehet-e kezdeni vmit a két probléma orvoslása érdekében?

Köszi

(végigolvastam a másik topicot is...)

#33 Felhasználó inaktív   Rufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 18:15

Szerintem a lefagyás más probléma miatt van nem az sata okozta csíkozódástol, a csíkozódásra meg egyenlőre nem tudunk megoldást.  Na most ezzel nem sokat segítettem.
AMD Xp 2500+@3200+ Glacialtech SilenBreaze III , HIS 9800 pro , Abit NF7-S , HIS 9800 Pro 128 MB 256 bit, Audigy 2 , 2x80 GB SATA Seagate , 360W Cheaftec , Antec Pluswiev 1000 AMG.

#34 Felhasználó inaktív   Syrius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 14:37

Idézet: zenélő - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 15:51

Nekem egy 120G Sata Samsung vinyóm + Athlon xp 2800+, 2x256 Mb Ram, WinXP, stb Pinnacle Pctv pro, és vinyó-működéskor csíkoz, mint a rosseb. De ez csak az egyik fele. Néhány perc capture után megáll, merev pctv-képernyő, hang szól tovább. Minden más műxik. Aztán ha kikapcsolom a pctv-t, kék képernyő, hibaüzenet, magától újraindul, és Win súlyos hiba után állt helyre, napló - üzenet.

Kérdésem: az adott hw-rel lehet-e kezdeni vmit a két probléma orvoslása érdekében?

Köszi

(végigolvastam a másik topicot is...)

Problémák halmozódnak...
Nekem nincs SATA vigyóm, viszont restartolt a rendszer capture közben, vagy a végén. ie: kékhalál...
Leszedtem az nvidia ata drivert, microsofttal most már jó... NF7-s esetében esetleg segíthet Enached PCI, vagy valami hasonló BIOS beállítás. Este megnézem otthon...
Konfig lásd alul.
A Lite azt jelenti butított? Ja...

#35 Felhasználó inaktív   radiokr250 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:24

Hello
Nekem is ez a problémám.
6p nem op rendszer probléma, nekem xp,suse,gentoo,fedora -val probáltam és mindegyikkel csinálta.
Nemis tuner, mert probáltam asus,pctv pro,wintv -vel is
Nemis HDD
Nalam  sill3112 -re kotott 2db mator -al csinalta, pata -ra kötött Segatel nem.

#36 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 12:40

Erdekes, hogy a SiI3112 vezerlo csak SATA vinyokkal csikoz (markatol fuggetlenul), adapterrel rakotott PATA-val nem.

#37 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 20. 13:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 0:37

Felhozom, ezennel már szinte biztosra veszem, hogy nem a cpu időt szívja el, a vezérlő, hanem a pci sávszélességet.

PCI Latency timert próbáltátok változtatni?

Idézet

Ez a funkció szabályozza, hogy a PCI eszközök milyen hosszú ideig tudjak "fogva tartani" a buszt, mielõtt azt egy másik igénybe veszi. Minél magasabb az érték, annál tovább tudja a PCI eszköz visszatartani a buszt. Amiért minden PCI busz felé irányuló hozzáférés egy kezdeti késleltetéssel érkezik, mielõtt a tranzakció megtörténhetne, ezért a PCI Latency Timer alacsony értéke lecsökkenti az effektív PCI sávszélességet, míg a magasabb érték növeli azt.
Általában a PCI Latency Timerm 32 ciklusra van beállítva. A jobb PCI teljesítmény érdekében magasabb értéket kell használni. Elõször próbáljuk meg ezt 64 vagy akár 128 ciklusra állítani. Elõfordulhat, hogy néhány PCI eszköz nem hangolható össze a hosszabb késleltetési idõvel, ezért ha olyan problémákat észlelünk, mint dadogó hang, vagy lassan válaszoló, megbízhatatlan rendszer, akkor csökkentsük a késleltetést. A magasabb érték is csökkentheti a teljesítményt, ha túl sok idõ éll rendelkezésre egy-egy eszköznek, ami miatt a többinek hosszabb ideig kell várnia a felszabaduló buszra.

WoT nick: Atti77

#38 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 09:28

Nekem is Sil 3112 (Nf7-s), Samsung sata és Seagate Seriell2-n...

Főleg régi kamerás felvételek miatt vennéj egy Miro PCTV-t de ezt látva inkább
a felé hajlok, amit akartam eredetileg hogy egy külső USB2-s tuner-capture eszközt
kéne vennem. Jól gondolom és egy belső tuner nekem is csíkozna és fagyna?  :think:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#39 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:04

A Fagyás az más tészta, az nem törvényszerű, de a Samsung vinyó miatt bizonyosan csíkozna.

#40 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 21:06

Idézet: Syrius - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 13:37

Problémák halmozódnak...
Nekem nincs SATA vigyóm, viszont restartolt a rendszer capture közben, vagy a végén. ie: kékhalál...
Leszedtem az nvidia ata drivert, microsofttal most már jó... NF7-s esetében esetleg segíthet Enached PCI, vagy valami hasonló BIOS beállítás. Este megnézem otthon...
Konfig lásd alul.

Nálam Lifeview flyvideo2000 csinálja a a hasonló problémákat... netezek, és közben tvt nézek, akkor leáll a képm lefagy a tuner progija... de néha sikerül magához térnie...:(
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó