HWSW Informatikai Kerekasztal: Audiotrak Prodigy 7.1/192 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audiotrak Prodigy 7.1/192

#21 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 16:08

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 16:29

A sztereó zene működne, azzal nincs probléma. Viszont a játékbeli térhangzás csak analóg kimeneten keresztül oldható meg. Ha a hangfalrendszer subládáján vannak analóg bemenetek, akkor a játékokhoz mindenképpen azokat kell használnod.

Aha, kösz, Logitech Z-680-at néztem ki, az egy "életre" elég lenne, hozzá lehet kötni bármit, s tele van bemenetekkel...szerintem működne...

#22 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 16:09

És ha már ott az Au2 is a gépedben, játékra mennyire állja meg a helyét a Prodigy (Sensaura) ahhoz viszonyítva? (A Terratec vs. ... topikokban inkább az Audigyt javasolják, de ott főleg a driverek minőségével volt gond)

Szerkesztette: Hasse 2004. 07. 06. 16:10 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 07:44

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 17:09

És ha már ott az Au2 is a gépedben, játékra mennyire állja meg a helyét a Prodigy (Sensaura) ahhoz viszonyítva? (A Terratec vs. ... topikokban inkább az Audigyt javasolják, de ott főleg a driverek minőségével volt gond)

Attól függ milyen EAX verziót akarsz használni.

A Prodigy a Sensaura-n keresztül max EAX 2-t támogat. Ez pedig gyakorlatilag nem csinál mást, mint egy előre definiált környezetetnek (szoba, barlang stb.) illeszt rá az adott hangra (pl. lövés). Nem számol többszörös visszaverődéssel, a terület geometriájával, nincs wave traceing és amint Nyunyu is írta, ha te egy barlangban vagy és a lövést pl. a mögötte nyíló folyosón adták le, akkor a lövés hangja nem a folyosó, hanem a barlang akusztikáját kapja meg (szóval fps esetén totál gáz). Erre a legjobb példa az őskövület Half Life. Ott zongorázni lehet a különbséget az EAX2 és az A3D 2.0 között (az utóbbi javára).

Az Advanced EAX már egy más tészta. Az Aureal felvásárlása után a Creative szinte azonnal átemelte az A3D 3.0 fejlesztéseit a sáját API-jába environment morphing és más hangzatos nevek alatt, ebből lett az EAX 3 (aka Advanced EAX HD). Ennek tovább fejlesztett változata az EAX 4 (hogy pontosan miben is áll a tovább fejlesztés, azt most ne kérdezd mert nem tudom, utána kell néznem).
Amit a közel 2 hónapos ismerkedés alatt sikerült leszűrnöm a dobozos Audigy2 ZS-el kapcsolatban:

- magyar XP Home-ra probléma nélkül települtek utolsó driverek (a telepítéssel nem volt gond)
- nekem a sub rész kimenőjel szintjével szintén nem volt gondom (másnak igen)
- a Creative driver fejlesztő gárdában kutyaütők dolgoznak. Ha engedélyezem az EAX consolon az effektek használatát, ezt a driver néha elfelejti és a következő gépindításnál kikapcsolt állapotban van (ez teljesen rapszodikus, néha elfelejti, de van, hogy 3-4 újraindításig bekapcsolva marad)
- a játék háttér zenéjével kapcsolatos tapasztalataimat már leírtam (ha az Advanced EAX engedélyezve van, akkor nálam nincs zene). Ez multiban nem probléma, ott én is kikapcsolom a zenét, hogy ne nyomja el fontosabb effektek (lövések, beszéd) hangjait. Single playerben viszont nekem elég lelombozó tud lenni a zene hiánya. Ezért single alatt nem szoktam engedélyezni az EAX HD-t. Mivel eddig legalább 2 játékban (Dungeon Siege, Jedi Academy) szembesültem a problémával, szvsz nem a játék készítők hibája a dolog, inkább az Advaced EAX sajátossága. Ennek majd még utána nézek, felteszek minden elérhető Advanced EAX-os játékot és bevizsgálom a dolgot (sajna csak hétvégenként van időm játszani).
- Advanced EAX alatt a hangirány visszaadás a wave tracing-nek köszönhetően kiváló, jól kijön a környezet (pl. fal anyaga) módosító hatása is. Ebben mindenképpen lekörözi az EAX2-es Audotrak Prodigy-t.
- a driverekkel nekem más problémám nem volt, Advanced EAX engedélyezése esetén nem tapasztaltam kék halált vagy kidobást a desktopra.

Összegezve ha erős fps multi beállítottságú vagy és nem zavar a zene hiánya, akkor az Audigy nagyon jó választás a Prodigy-hez képest (lásd fent leírtak).

Ha inkább zenét halgatsz, filmet nézel és olyan játkokal játszasz (pl. stratégia, sport stb) ahol nem lényeges a pontos hangirány visszaadás, ott jobb választás az Audiotrak. Ui zene és film alatt szerintem jobb minőséget produkál, mint az Audigy (persze ez teljesen a saját bot fülemre alapozva mondom). Zeneszámokat effektezni (hall, room stb) EAX2-n keresztül a Prodigy drivere is tud.

Ez most talán egy kicsit kusza lett. Ha mégsem találnád meg a kérdésedre a választ, akkor kérdezz még nyugodtan.  :)

#24 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 08:46

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 8:18

Ha nem fontos az analóg kimenetek száma és a játék (ezt majd kifejtem), akkor a Prodigy 192. Ennek van optikai és koax digital kimenete is, külön kártyán pedig lehet rácsatlakoztatni optikai/koax bemeneteket is (a tüskesora ott van hátul a kártya szélén) + 3 analóg kimenet. A Prodigy 7.1-nek csak koax ki és bemenete van + 4 analóg kimenete.
A 192 8 csatornás (7.1) lejátszást csak a digitális kimeneteken keresztül tud. Játék esetén pedig csak szimpla sztereó jelet küld ki a digitális kimeneteken (mint az összes többi hangkártya, kivétel az NV SoundStorm).
Mivel én elég sokat játszom és az 5.1  fülesem is analóg kimenetekre alapoz + már nagyon érik egy 7.1-es dekóder nélküli hangrendszer megvásárlása, nekem jobb választás volt a Prodigy 7.1.

Térjünk vissza ide, nem nagyon tudok dönteni :)

tehát a lényeg amiben eltérnek az ez:
24bit 192kHz Digital Coaxial Output  vs. 24bit 96 kHz Digital Coaxial Input and Output
ez mennyire számít??

és oké azt írod hogy ha nem annyira fontos a játék akkor a 192, de mivan ha én játszani is szeretnék, na nem hardcore de néha-néha, de feltételezem ezzel is lehet 5.1-ben játszani, nem? gondolom a 3/4 analóg kimenet miatt, de ez mit számít?

és végül fentebb irtad hogy a 7.1 külön kezeli a sensurát, ez mit takar és akkor még nem tudtad hogy a 192-ő is e? szóval?

bocs a sok(k) kérdésért, de nem akarok zsákba macskát ennyi pénzért, bár szvsz egyikkel se fürödnék be de azért csak rá kérdezek ha már valakinek van ilyen.

#25 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 11:07

Idézet: Swen - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 9:46

Térjünk vissza ide, nem nagyon tudok dönteni :)

24bit 192kHz Digital Coaxial Output  vs. 24bit 96 kHz Digital Coaxial Input and Output
ez mennyire számít??

és oké azt írod hogy ha nem annyira fontos a játék akkor a 192, de mivan ha én játszani is szeretnék, na nem hardcore de néha-néha, de feltételezem ezzel is lehet 5.1-ben játszani, nem? gondolom a 3/4 analóg kimenet miatt, de ez mit számít?

és végül fentebb irtad hogy a 7.1 külön kezeli a sensurát, ez mit takar és akkor még nem tudtad hogy a 192-ő is e? szóval?

bocs a sok(k) kérdésért, de nem akarok zsákba macskát ennyi pénzért, bár szvsz egyikkel se fürödnék be de azért csak rá kérdezek ha már valakinek van ilyen.

ez mennyire számít??

Neked semennyire, nem mezei userként fogod észrevenni a különbséget (a játékok/zenék jelenleg semmit sem használnak ki a DVD audio szabványból). Ez annak lehet fontos, aki zeneszerkesztésre akarja használni a hangkártyát.

Igen, analóg kimeneten át a 192-vel is lehet játszani (többcsatornás hanggal), mindkét kártya (192/7.1) támogatja az A3D 1.0-3.0-t és az EAX 1.0-2.0-t.

Itt most nem tudom, pontosan mire gondoltál. Ha erre a hozzászólásomra: "A Prodigy a Sensaura-n keresztül max EAX 2-t támogat.", akkor a következőképpen kell érteni.

Jelenleg 2 3D-s hang API van használatban a játékokban. Az egyik az Aureal féle A3D (ez a cég csődje/felvásárlása miatt lassan kihal). A jelenlegi Q3 motorra épülő játékok (Call of Duty, RtCW, ST:EliteForce 1-2, Jedi Knight 2, Jedi Academy, Alice stb.) az utolsók amik hivatalból támogatják.

A másik a Creative féle EAX. Ez jelenleg a 4.0 verziónál tart. Jelenleg ez az egyetlen API, ami mögött önállóan létező cég áll és van jövője support szempontjából.

A játékok a keletkező hangok adatait (hagszín, irány stb.) ezen két API segítségével számolják ki.

Az említett Sensaura tulajdonképpen egy leíró nyelv, amin keresztül a megszólalásra kerülő hangok tulajdonságait lehet kiszámolni (tehát tuljadonképpen leíró matematikai függvények csoportja). A  Sensaura tulajdonképpen a fordító réteg szerepét tölti be az audio processzor és a program (játék)között. Tehát az érkező A3D/EAX hívásokat a Sensaura saját algoritmusai segítségével számolja ki és szólaltatja meg.

A Sensaura szempontjából nincs különbség a 192 és 7.1 között. Mindkét kártya ugyanarra az audio processzorra (Envy24HT) épül és ugyanazokat a A3D/EAX API-kat támogatja a Sensaura-n keresztül.

#26 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 11:42

[quote name='Kosh Naranek' date='2004. júl. 7., szerda - 12:07'] tehát a lényeg amiben eltérnek az ez:
ez mennyire számít??

Neked semennyire, nem mezei userként fogod észrevenni a különbséget (a játékok/zenék jelenleg semmit sem használnak ki a DVD audio szabványból). Ez annak lehet fontos, aki zeneszerkesztésre akarja használni a hangkártyát.

Igen, analóg kimeneten át a 192-vel is lehet játszani (többcsatornás hanggal), mindkét kártya (192/7.1) támogatja az A3D 1.0-3.0-t és az EAX 1.0-2.0-t.

Itt most nem tudom, pontosan mire gondoltál. Ha erre a hozzászólásomra: "A Prodigy a Sensaura-n keresztül max EAX 2-t támogat.", akkor a következőképpen kell érteni.

Jelenleg 2 3D-s hang API van használatban a játékokban. Az egyik az Aureal féle A3D (ez a cég csődje/felvásárlása miatt lassan kihal). A jelenlegi Q3 motorra épülő játékok (Call of Duty, RtCW, ST:EliteForce 1-2, Jedi Knight 2, Jedi Academy, Alice stb.) az utolsók amik hivatalból támogatják.

A másik a Creative féle EAX. Ez jelenleg a 4.0 verziónál tart. Jelenleg ez az egyetlen API, ami mögött önállóan létező cég áll és van jövője support szempontjából.

A játékok a keletkező hangok adatait (hagszín, irány stb.) ezen két API segítségével számolják ki.

Az említett Sensaura tulajdonképpen egy leíró nyelv, amin keresztül a megszólalásra kerülő hangok tulajdonságait lehet kiszámolni (tehát tuljadonképpen leíró matematikai függvények csoportja). A  Sensaura tulajdonképpen a fordító réteg szerepét tölti be az audio processzor és a program (játék)között. Tehát az érkező A3D/EAX hívásokat a Sensaura saját algoritmusai segítségével számolja ki és szólaltatja meg.

A Sensaura szempontjából nincs különbség a 192 és 7.1 között. Mindkét kártya ugyanarra az audio processzorra (Envy24HT) épül és ugyanazokat a A3D/EAX API-kat támogatja a Sensaura-n keresztül. [/quote]
[QUOTE]és végül fentebb irtad hogy a 7.1 külön kezeli a sensurát, ez mit takar és akkor még nem tudtad hogy a 192-ő is e? szóval?[QUOTE]

igazad van, nem te irtad hanem DerMedve és nem is most hanem még amikor a topic nyilt:
[/QUOTE]Számomra mondjuk a 192 van előnyben, csak nem tudom az is külön kezeli-e a sensaurát mint a 7.1, mert az elég szimpatikus megoldásnak tűnik[QUOTE]
nos nem tudom hogy erre gondoltál e a válasszal? ha nem, akkor ez mit takar szerinted?

mégvalami:
"24-bit 192 kHz Digital Coaxial Output and 24-bit 96kHz Digital Optical Output
with Dolby Digital / DTS Pass Thru "

feltűnt ez a Pass Thru, ez a másiknál (7.1) nincs...
ez mit takar? és ez a Coaxial-ra is vontakozik vagy csak az Optical-ra?
Mivel nekem dekóderes szettem lesz, gyanus hogy nekem ez lenne a lényeg, nem?

#27 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:34

[quote name='Swen' date='2004. júl. 7., szerda - 12:42'] Számomra mondjuk a 192 van előnyben, csak nem tudom az is külön kezeli-e a sensaurát mint a 7.1, mert az elég szimpatikus megoldásnak tűnik[QUOTE]
nos nem tudom hogy erre gondoltál e a válasszal? ha nem, akkor ez mit takar szerinted?

mégvalami:
"24-bit 192 kHz Digital Coaxial Output and 24-bit 96kHz Digital Optical Output
with Dolby Digital / DTS Pass Thru "

feltűnt ez a Pass Thru, ez a másiknál (7.1) nincs...
ez mit takar? és ez a Coaxial-ra is vontakozik vagy csak az Optical-ra?
Mivel nekem dekóderes szettem lesz, gyanus hogy nekem ez lenne a lényeg, nem? [/quote]
1. Oké, már leesett mire gondolt. A hangkártya kontrol paneljén engedélyezheted/tilthatod, hogy használja-e a Sensaura algoritmusait a hang (3D, zene, DVD) megszólaltatásakor. Nem muszály a Sensaura-t használni. Ez csak egy opció, ha nem tetszik az így előállított hang minősége, akkor le is tilthatod a Sensaura-t, a hangkártya ettől függetlenül működni fog.

2. A "pass thru" a "pass through"-ból jön és magyarul annyit jelent "átmegy/keresztülmegy vmin"  ;) . Röviden annyit takar a mondat, hogy képes a fenti paraméterű (24 bit, 192 kHz stb.) jelet ki küldeni a digitális kimeneten DD/DTS kódolásban.

#28 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:43

Kihagytam, hogy ez mindkét (otikai és koax) digitális kimenetre igaz. Ez igazság szerint téged nem kell, hogy zavarjon, mivel a hangkártya képes mindkét szabványhoz alkalmazkodni, így lényegtelen, hogy a dekódered melyiket ismeri a kettő közül (a legjobb az, ha mindkettőt).

#29 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:58

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 14:34

1. Oké, már leesett mire gondolt. A hangkártya kontrol paneljén engedélyezheted/tilthatod, hogy használja-e a Sensaura algoritmusait a hang (3D, zene, DVD) megszólaltatásakor. Nem muszály a Sensaura-t használni. Ez csak egy opció, ha nem tetszik az így előállított hang minősége, akkor le is tilthatod a Sensaura-t, a hangkártya ettől függetlenül működni fog.

Nem az lehet inkább, hogy a Terratec-kel ellentétben külön hangkártyaként jelenik meg a Sensaura és nem kell rebootolgatni?

#30 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:04

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 14:43

Kihagytam, hogy ez mindkét (otikai és koax) digitális kimenetre igaz. Ez igazság szerint téged nem kell, hogy zavarjon, mivel a hangkártya képes mindkét szabványhoz alkalmazkodni, így lényegtelen, hogy a dekódered melyiket ismeri a kettő közül (a legjobb az, ha mindkettőt).

"Röviden annyit takar a mondat, hogy képes a fenti paraméterű (24 bit, 192 kHz stb.) jelet ki küldeni a digitális kimeneten DD/DTS kódolásban. "

és erre a 7.1 nem képes? Már belezavarodtam... ugytudom hogy ha egy dekóderes rendszert digitális kimenteken keresztül kötsz össze akkor a hangkártya elvileg nem dolgozik DD/DTS dekódoláson hanem átengedi a jelet. hm? Tehát ebben az esetben nekem mind1 hogy melyik kártyát veszem...hm?
de ha dekóder nélküli szettett veszek akkor meg nem is kell a digitális output...
akkor hogy is van ez? (bocs a lama kérdésekért, de szeretnék már tisztán látni e témakörben)

#31 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:27

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 14:58

Nem az lehet inkább, hogy a Terratec-kel ellentétben külön hangkártyaként jelenik meg a Sensaura és nem kell rebootolgatni?

Ez hangkártyánként változhat. Az M-Audio Revolution 7.1 vagy az Audigy2 ZS pl. csak egy device-ként jelent meg a gépen. Viszont a 192 az alábbi linken látható módon jelenik meg:

192 device (DigitLife)

A reboot pedig teljes egészében gyártó függő. A TerraTec kártyáknak mindíg is kellemetlen tulajdonságuk volt, hogy bizonyos beállítások csak rebbot után éltek (de ez igaz az Augyi2-re is). Az M-Audio vagy a Fortissimo3 kártyám esetén viszont soha nem kellett reboot a beállítások életbe léptetéséhez, elég volt átállítani a kívánt paramétert és már lehetett is használni.

Szerkesztette: Kosh Naranek 2004. 07. 07. 14:39 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:51

Idézet: Swen - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:04

"Röviden annyit takar a mondat, hogy képes a fenti paraméterű (24 bit, 192 kHz stb.) jelet ki küldeni a digitális kimeneten DD/DTS kódolásban. "

és erre a 7.1 nem képes? Már belezavarodtam... ugytudom hogy ha egy dekóderes rendszert digitális kimenteken keresztül kötsz össze akkor a hangkártya elvileg nem dolgozik DD/DTS dekódoláson hanem átengedi a jelet. hm? Tehát ebben az esetben nekem mind1 hogy melyik kártyát veszem...hm?
de ha dekóder nélküli szettett veszek akkor meg nem is kell a digitális output...
akkor hogy is van ez? (bocs a lama kérdésekért, de szeretnék már tisztán látni e témakörben)

Kevered a dolgokat. A mintavételezési pontosságnak (24 bit) és 96/192 kHz-nek semmi köze a dekóderhez, az adott, a hangkártya/és a lejátszott hanganyag sajátossága. Annyi beleszólásod van a dologba, hogy a hangkártya kontrol paneljében megadhatod, hány kHz-es jel menjen ki a digitális kimeneten (48/96 stb.).

1. Ahhoz, hogy te 24 bites hanganyagot küldhess át a digit kimeneten, az szükséges, hogy azt eleve 24 bites pontossággal rögzítsék. Tehát a 16bit/48 kHz-es hangnanyagot te sohasem fogod 24 bit -es formában visszahallani.

2. Ha digitális kimenetet használsz, akkor a dekóder végzi a DD/DTS dekódolást. Ez így igaz.

3. Akkor most döntsd el, hogy dekóderes szettet akarsz vagy nem.  :D
Ha dekóder nélkülit veszel vagy ilyened van, akkor a nincs szükséged a digitális kimenetre csak a 3 (192) vagy 4 (7.1) analóg kimenetre.

#33 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 15:03

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:51

Kevered a dolgokat. A mintavételezési pontosságnak (24 bit) és 96/192 kHz-nek semmi köze a dekóderhez, az adott, a hangkártya/és a lejátszott hanganyag sajátossága. Annyi beleszólásod van a dologba, hogy a hangkártya kontrol paneljében megadhatod, hány kHz-es jel menjen ki a digitális kimeneten (48/96 stb.).

1. Ahhoz, hogy te 24 bites hanganyagot küldhess át a digit kimeneten, az szükséges, hogy azt eleve 24 bites pontossággal rögzítsék. Tehát a 16bit/48 kHz-es hangnanyagot te sohasem fogod 24 bit -es formában visszahallani.

2. Ha digitális kimenetet használsz, akkor a dekóder végzi a DD/DTS dekódolást. Ez így igaz.

3. Akkor most döntsd el, hogy dekóderes szettet akarsz vagy nem.  :D
Ha dekóder nélkülit veszel vagy ilyened van, akkor a nincs szükséged a digitális kimenetre csak a 3 (192) vagy 4 (7.1) analóg kimenetre.

Idézet

3. Akkor most döntsd el, hogy dekóderes szettet akarsz vagy nem.

nah ez az amit tudni akartam, hogy gyakorlatilag az én dekóderes cuccomhoz, mind két kártya ugyanúgy passzol 5.1-ben...

s mivel a 192khz nem számít annyira, ezért csak annyiban különböznek hogy az egyiken több az analóg kimenet, nah meg hogy a 7.1 kezeli a 7.1-et is (bár ez nekem nem lényeg)

valszeg 7.1 lesz, befürödni egyikel sem lehet ezt már leszűrtem.

kösz szépen

bye

#34 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 00:32

Prodigynél 2 hangkártyát installál, 2 is jelenik meg, ezekután váltogathatsz közöttük!

Nem kell reboot ...
"Live Fast! Die Young!"

#35 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 17:43

Nah megvettem
igaz a 192-őt, ugyanis:

A 7.1 gyártását beszüntették, legalább is a CORG-nál azt mondták miután rákérdeztek hogy miért nem érkezett a mostani szállítmánnyal...

Azt mondta hogy azt írták neki hogy a két kártya nem sokban különbözik és mivel a 192-nek jobbak a paraméterei ezentúl csak ez lesz. Hát nem tom. (lehet hogy csak Mo-n?)
Nos így a 192-őt vettem meg, beszereltem és egyenlőre csak stereo-ban élvezem, de érezhető a különbség a Live Valuemhoz képest. 4.0-as Driver adták mellé, külön telepiti fel mind az 5 kimenetet (ezt azért írom mert az eladó azt mondta hogy a legújabb driverei (5.0+) azok nem. hogy ez mit számít azt nem tudom)
+WinDVD 4 meg egy kiló software...

Nah már csak egy 5.1 szett kell és király lesz ;)

Bye

#36 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 21:16

Nah fel is merült az első problem, ami nem nagy de megoldásra vár
(feltettem az új driver 5.20-as, nem tom hogy emiatt van e a problem, szerintem nem)

ugyebár a Hangok és audio eszközök-ben bekapcsoltam hogy a hangerőszabályzó ikonja kint legyen
a gond az hogy, ez a Master Volume szabályzója ami-t aztán huzingathatok semmi változás a "Wave" csúszkáját kellene valahogy kitenni oda, megoldható?

#37 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 00:05

még valami (hogy hogy itt nincs szerkesztés gomb)

Az analog bemenetre van kötve a TV-tuner, és ennek sincs hangerőcsúszkája mint annó a Live-nál volt külön mindre, és a Masterrel mindet lehetett változtatni...
hogy hoy ez itt nem lehetséges, egy picit zavar. (így a távírányítóval nem tudom vezérelni az a gond lényegében)

#38 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 07:12

Idézet: Swen - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 22:16

Nah fel is merült az első problem, ami nem nagy de megoldásra vár
(feltettem az új driver 5.20-as, nem tom hogy emiatt van e a problem, szerintem nem)

ugyebár a Hangok és audio eszközök-ben bekapcsoltam hogy a hangerőszabályzó ikonja kint legyen
a gond az hogy, ez a Master Volume szabályzója ami-t aztán huzingathatok semmi változás a "Wave" csúszkáját kellene valahogy kitenni oda, megoldható?

Szerintem ez driver probléma lesz, meg kellene nézned egy régebbi driverrel. A Tunerhez nem tudok hozzászólni, nincs TV tuner a gépemben.

#39 Felhasználó inaktív   Swen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 18:00

Hmm egy érdekes probléma állt elő..

Ha a Sensaura 3D-vel játszok le zenét, akkor recseg-ropog amikor gyorsan görgetek abalakot, vagy valami ablak beugrik vagy változik v. ilyesmi

ha átállítom Prodigy 192-re akkor ez a probléma nincs...
nah most játszani 5.1-ben csak Sensaura-val lehet (ha jól tudom) ugyhogy ha másnál is van ilyen probléma csak akkor használja ezt. (egyébként játék alatt én nem észleltem ezt csak mikor neteztem és gondoltam hallgatok valamit)

#40 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 21:30

Igaz én TT Sky, de a bios az Prodigy:) : én ha Sensaurában hallgatok véletlenül zenét akkor állandóan felvált 48kHz-re, míg a Battlefield Vietnam kékhalálokat produkál Prodigy 7.1 módban. De ezek csak akkor vannak, ha véletlenül elfelejtem átkapcsolni...

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó