Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok
Elküldve: 2004. 05. 15. 15:52

Idézet
Elküldve: 2004. 05. 15. 19:32
Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 15:22

Ejha!

Elküldve: 2004. 05. 15. 19:33
Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 16:52

Ma csak ilyet csinálok:

Elküldve: 2004. 05. 18. 13:01

Liftszim
Fut Win2k-n, de kell hozzá valami CPU lassító progi, pl. cpulower
Megleltem a hozzá írt felhasználói doksit is, lehet mulatni pl ezen:
3. HARDVER IGÉNY - Nem árt hozzá egy jobb gép (mondjuk 486DX2-66) - 64 Kb szabad hagyományos memória - VGA monitorkártya (640x480 felbontás 16 színnel) - legalább MSDOS 5.0, vagy WIN'95 (nem ajánlott)
Elküldve: 2004. 05. 18. 14:54
#!/usr/bin/perl ########################################################## # # kosztie-nak $netstat -ep kimenetenetek ujraepitese # ########################################################## system("netstat -ep >/tmp/netstat"); open(FILENEV,"netstat") || die "nem sikerult megnyitni"; print "\n"; while(<FILENEV>) { ++$i; last if ($_ =~ /^Active UNIX/); # itt inkabb ugorjunk ki az agbol... if($i>2){ @kifele=split(/ *\s/,$_); push(@lista,@kifele); } } for($j=6;$j<$#lista;$j+=9) { # megnezzuk az osszes usert... $user=$lista[$j] if $user ne $lista[$j]; $talalat=0; $szamlalo=0; for($l=0;$l<$#olduser;$l++) { # vegigporgetjuk a mar talalt userekek kozott... $talalat++ if $olduser[$l] eq $user; } if($talalat == 0) { # nem taltuk meg az eddigi userek kozott... for($m=6;$m<=$#lista;$m+=9) { # vegigporgetjuk a bemeneten... if($lista[$m] eq $user) { print "$lista[$m]:\n" if $szamlalo != 1; $szamlalo=1; write(); } } } push(@olduser,$user); } unlink("/tmp/netstat"); print "\n"; format STDOUT = @<< @# @# @<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< @<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< @<<<<<<<<<< @<<<<<<<<< @<<<<<<<<<< @<<<<<<<<<<<<<<<<<<< $lista[$m-6] $lista[$m-5] $lista[$m-4] $lista[$m-3] $lista[$m-2] $lista[$m-1] $lista[$m] $lista[$m+1] $lista[$m+2]
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2004. 05. 18. 14:55
termeszetesen ha lesz vegleges verzio akkor azt is kiteszem. Persze ez is teljesen mukodo verzio, csak par dolog hianyzik belole amit en meg beletennek
#!/usr/bin/perl ############################################ # # 2 do: rekurziv kerese is kene de NAGYON!!! -> kesz # ^^^^^^^^ # filelist() minimalizalas... # rekurziv csak az adott catalogban mukodik... # ujrastrukturalsa a file megoldasnak??? # Atvinni az egeszet a grafikus feluletre... # ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ # catalog es disk atnevezesenek lehetosege!!! # helpscreen() ujrakonfigolasa... # # ráér: hibakezeles pl: --min = /[a-z]/i => kilep # kulon dir-ben valo kereses kell-e. mivan??? # mount point leszedese.... # ############################################ use Getopt::Long; use File::Find; use HTTP::Date; use Term::ANSIColor; #use warnings; # minek is??? #use Config; # a mountolashoz..... #use Pod::Usage; # a helpscreenhez kell, jo ez nekem??? GetOptions( 'version'=>\$opt_v, # verzioszam... 'help'=>\$opt_h, # helpscreen => ezen meg dolgozni kell... 'catalog=s'=>\$opt_c, # catalog [ez a dir] => modositas a rekurziv kereseben... 'disk=s'=>\$opt_D, # ez pedig a filok a dirben... 'dir=s'=>\$opt_d, # az eleresi ut 'rename=s'=>\$opt_r, # => atnevezes, mind a dirt mind a fileokat... 'min=f'=>\$opt_m, # min file meret... 'max=f'=>\$opt_M, # max file meret... 'ext=s'=>\$opt_e, # kiterjeszes... 'name=s'=>\$opt_n, # ezt tartalmazza => meg kene csinalni... 'search'=>\$opt_s, # rekurziv kereses... 'list'=>\$opt_l # disk lista => modositani kell => datum kiiratasa kell-e??? ); if($opt_v) { version(); } elsif($opt_l) { $bbdir="$ENV{HOME}/.bluebox"; filelist(); } elsif($opt_h) { helpscreen(); } elsif($opt_D || $opt_s) { $bbdir="$ENV{HOME}/.bluebox"; # if($opt_r) { # rename("$bbdir/$opt_c/$opt_d","$bbdir/$opt_c/$opt_r"); # die "$!"; # } if(!$opt_m && !$opt_M) { $opt_m=0; } else { # elsif($opt_m =~ /[0-9]/ || $opt_M =~ /[0-9]/){ $opt_m=($opt_m*1024)*1024 if $opt_m; $opt_M=($opt_M*1024)*1024 if $opt_M; } # else { # die "asdf"; # } if($opt_d) { $mappa=""; unless(-d $bbdir) { mkdir("$bbdir",0777) || die "nem hozhato letre: $!";} unless(-d "$bbdir/$opt_c") { mkdir("$bbdir/$opt_c",0777) || die "nem hozhato letre: $!";} open(LISTA,">$bbdir/$opt_c/$opt_D.bbx"); find(\&wanted,$opt_d); } else{ kifele(); print "\n"; } } sub wanted { #keresés... $files[0]=-s if -f; $files[0]= 0 if -d; if(-f && $files[0] > $opt_m && !$opt_M) { motor();#a legkisebb file... } elsif(-f && $files[0] < $opt_M && !$opt_m) { motor();#a legnagyobb file... } elsif(-f && $files[0] < $opt_M && $files[0] > $opt_m) { motor();#ket ertek kozott.. } } sub motor { #a kereso motor... @mtime=stat($_); #@name=split(/$opt_d/,$File::Find::name);#.-nal nem megy.. illetve /dir/mappa/ -nal sem... print LISTA "$File::Find::name\\##\\$mtime[7]\\##\\$mtime[9]\\##\\"; } sub kifele { #a kikereso motor, rekurzív... if($opt_s){ opendir(DIR,"$bbdir/$opt_c") || die($!); foreach $_ (sort readdir(DIR)){ if($_ =~ /bbx/){ $mappa=""; @bbx=split(/\./,$_); $tiszta=""; # a kiterjesztes leszedese for($i=0;$i<$#bbx;$i++) { $tiszta=join("",$tiszta,"$bbx[$i]"); } open(LISTA,"$bbdir/$opt_c/$_") || die "nem sikerult megnyitni: $!\n"; kikeres(); } } closedir(DIR); } else { open(LISTA,"$bbdir/$opt_c/$opt_D.bbx") || die "nem sikerult megnyitni: $!\n"; kikeres(); } } sub kikeres{ #a megfelelo file kivalasztasa..... while(<LISTA>) { @eredmeny=split(/\\##\\/,$_); for($i=0;$i<$#eredmeny;$i+=3) { $mtime=time2str($eredmeny[$i+2]); @time=split(/ /,$mtime); $time[2]="01" if $time[2] eq "Jan"; $time[2]="02" if $time[2] eq "Feb"; $time[2]="03" if $time[2] eq "Mar"; $time[2]="04" if $time[2] eq "Apr"; $time[2]="05" if $time[2] eq "May"; $time[2]="06" if $time[2] eq "Jun"; $time[2]="07" if $time[2] eq "Jul"; $time[2]="08" if $time[2] eq "Aug"; $time[2]="09" if $time[2] eq "Sep"; $time[2]="10" if $time[2] eq "Oct"; $time[2]="11" if $time[2] eq "Nov"; $time[2]="12" if $time[2] eq "Dec"; if($eredmeny[$i+1] > $opt_m && !$opt_M) { file();#a legkisebb file... } elsif($eredmeny[$i+1] < $opt_M && !$opt_m) { file();#a legnagyobb file... } elsif($eredmeny[$i+1] < $opt_M && $eredmeny[$i+1] > $opt_m) { file();#ket ertek kozott.. } } } } sub file { #o"felsege a filenev... $size="byte"; #ha szurnenk a meretet felvetelkor... if($eredmeny[$i+1] > 1024) { $eredmeny[$i+1]/=1024; $size="kilo"; } if($eredmeny[$i+1] > 1024) { $eredmeny[$i+1]/=1024; $size="mega"; } @file=split(/\//,$eredmeny[$i]); $teljes=""; # a dir leszedese for($j=0;$j<$#file;$j++) { $teljes=join("",$teljes,"$file[$j]\/"); } if(!$opt_e) { fileprint(); # write(); ez csak a kepernyonel kell... } elsif($file[-1] =~ /$opt_e$/ ) { fileprint(); # write(); ez csak a kepernyonel kell... } } sub fileprint { #a kiiratas.... # print color 'BOLD'; if($opt_s && ($tiszta ne $ellenor)){ # print color 'BOLD'; print "\n================================================================================\n"; print " $tiszta\n"; print "================================================================================\n"; $tiszta=$ellenor; # print color 'reset'; } if($mappa ne $teljes) { $mappa=$teljes; print "\n$mappa\n\n"; } print " $file[-1]"; print color 'red'; print " => "; print color 'reset'; print color 'BOLD'; # azelott itt feher volt.... printf "%5.2f", $eredmeny[$i+1]; print " $size"; print color 'reset'; print color 'red'; print " => "; # print color 'reset'; print color 'yellow'; print "$time[3]-$time[2]-$time[1] "; print color 'reset'; print "$time[4]\n"; } sub filelist { #a projectlista #ezt meg kikell pofozni.... $osszes=0; print "\n"; opendir(DIR,"$bbdir/$opt_c") || die($!); foreach $_ (sort readdir(DIR)){ if($_ =~ /bbx$/){ $mappa=""; @bbx=split(/\./,$_); $tiszta=""; # a kiterjesztes leszedese for($i=0;$i<$#bbx;$i++) { $tiszta=join("",$tiszta,"$bbx[$i]"); } #kifele(); print "$tiszta\n"; ++$osszes; } } closedir(DIR); print "\n"; print "file-ok szama: $osszes"; print "\n"; } sub helpscreen { #helpscreen... my $screen = <<"HELP"; hasznalat: pl.: -dir /mnt/vidor -catalog particiok -disk vidor -catalog particiok -disk vidor --min 5 -e jpg -v --version # verzioszam... -h --help # helpscreen => ezen meg dolgozni kell.. -c --catalog # catalog [ez a dir] => modositas a rekurziv kereseben.. --disk # ez pedig a filok a dirben... --dir # az eleresi ut --rename # => atnevezes, mind a dirt mind a fileokat... --min # min file meret... --max # max file meret... -e --ext # kiterjeszes... --name # ezt tartalmazza => meg kene csinalni... --search # rekurziv kereses... -l --list # disk lista => modositani kell, datum kiirasa kell-e? HELP print $screen; } sub version { #verziószám... my $ver = <<"VERZIO"; 0.07.3 VERZIO print $ver; } #------------------------------------------------------------------------------ #out of order... format STDOUT = @<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< @####.## @>>>> $file[-1],$eredmeny[$i+1],$size,$time[3],-$time[2],-$time[1], $time[4] .
Szerkesztette: giotto 2004. 05. 18. 15:02 -kor
Elküldve: 2004. 05. 18. 15:06
#!/bin/bash find $1 -depth | while read name do name=${name%/} dir=${name%/*} if [ "$dir" = "$name" ] then dir=. fi file=${name##*/} newfile=`echo "$file" | tr A-Z a-z` # igeny szerint newname="$dir/$newfile" if [ "$newname" != "$name" ] then if [ ! -e "$newname" ] then echo "Moving \`$name' to \`$newname'" mv "$name" "$newname" else echo "Name collision: \`$name' to \`$newname'" fi fi done
Elküldve: 2004. 05. 18. 15:44
most csaptam össze nemrég egy kicsi consoleos emailküldő progit beadandónak. mondjuk nem nagy kaland

Csatolt fájl:
-
lamail.tar.gz (0byte)
Letöltések:: 49
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2004. 05. 22. 03:04
Ezt az amőba játékot még régebben írtam. A gép nem túl erős, de azért egy gyengébb játékost meg tud verni. Az [1] és [2] gombokkal lehet váltani, hogy melyik játékost ki vezérelje (ember vagy gép).
jimmi
Elküldve: 2004. 05. 25. 19:45
Idézet: jimmi - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 4:04
Ezt az amőba játékot még régebben írtam. A gép nem túl erős, de azért egy gyengébb játékost meg tud verni. Az [1] és [2] gombokkal lehet váltani, hogy melyik játékost ki vezérelje (ember vagy gép).
jimmi
Én letöltöttem és tetszett! Gratula!

ui.: Forrást +lehet ismerni?
Szerkesztette: Delawer 2004. 05. 25. 19:46 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 17:24
Először is bocs

Szerkesztette: Brian16 2004. 05. 26. 17:28 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 21:34
Idézet: Brian16 - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:24
Először is bocs

Öööö, ez valóban nem ide való.
A pascal és a c között azért vannak eltérések.
Elég ha csak a legegyszerűbb dolgokra (pl. az iterációkra, változók deklarálására) gondolsz, bár a lényege ugyanaz.
Szerintem, aki komolyan ért a c-hez, az egyhamar megbarátkozik a visual eszközök kibővített függvénykészleteivel is

A lényeg sokkal inkább az szerintem, hogy tud-e gondolkodni a programozó.
Elküldve: 2004. 05. 26. 22:04
Idézet: Brian16 - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:24
Először is bocs

Valóban nem itt kellene ezt megbeszélni... lehetőleg hagyjuk meg ezt a topicot egymás műveinek megmutatására...
Köszönöm...

Idézet
Elküldve: 2004. 05. 27. 14:00
néhány weblapom:
http://www.axasoft.hu
http://www.kozig.gyor.hu
És egy mostani fejlesztés http://www.kozig.gyor.hu/demo
Meg van néhány c++ progim is de azok ugy 10 Mega körüliek nem hiszem hogy bárki letöltené
Ha valaki mégis kíváncsi lenne ezek:
MLM (multi level marketing) pontrendszerszámláló progi
Nefelejcs oktató és kikérdező program kb 80 % os
Videotéka nyilvántartás
Könyvtári iktató program
most több nem jut eszembe
Ha érdekel valakit bővebben is mesélek róluk vagy linkelek még weblapokat
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu
Elküldve: 2004. 05. 28. 06:45
"Beadni" érdemes programot még nem nagyon írtam a szakdogámat leszámítva, ami sajnos elveszett (egy egszerűbb fizikai szimuláció). De a folytatása/újrafejlesztése itt megtalálható:
http://people.inf.el...sion/index.html
Kicsit áll a project, de nyáron nekiugrunk néhány lényegesebb fejlesztésnek. (van egy-két elég vad elképzelésem)
Majd rakok föl demókat is egyszercsak ha vége a vizslaidőszaknak...
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2004. 05. 28. 07:48
(Felhasználva: http://cvs.php.net/c...cripts/quickref )
Elküldve: 2004. 06. 07. 19:04
Ez volt az első Delphi-s programom. Elég egyszerű, sok hibával (nincs pl. drag-n-drop, pálya újrarajzolása...), kicsit gyalázatos, de működik. Asszem.
Ki akartam egészíteni olyan funkciókkal, hogy: visszalépés, lépések rögzítése (nagyobb pályáknál nem rossz), bár ha rájön valaki az elvre, ami egyszerű, akkor AKÁRMILYEN magas pályát ki tud rakni, gyakorlatilag visszalépés nélkül.
Most 1 adatbázis-kezelőt írogatok C-ben (már jó ideje, foglalkozni is kéne vele, magától nem lesz kész), úgyhogy ez abbamaradt. Majd talán később...
Hanoi_Project
A screenshot-ot is csak félve mertem linkelni...
Szerkesztette: Warrior 2004. 06. 07. 19:12 -kor
Elküldve: 2004. 06. 07. 21:22
Idézet: Warrior - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 20:04
A screenshot-ot is csak félve mertem linkelni...
...Miért is félve?
Én biza megnéztem és játszottam vele

Forrást nem lehet közölni?

Elküldve: 2004. 06. 07. 23:37
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 3., hétfő - 13:13
Woops, ezt jól elfelejtettem

Elküldve: 2004. 06. 08. 07:41
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 0:37
...ezek a lusta programozók...