HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 24. 06:11

no, en is bedobom a 2centet, mivel utobbi idoben voltak gondjaim

anno ugy egy eve meg nem volt irom, meloban tudtam valamelyik regebbi szerias Pio-val dvd-ket irni (tipusara mar nem emlekszem, azt tudom, hogy gyarilag 1x-esen tudott, fw frissitessel kepes volt a 2x-es lemezket is megirni, de csak 1x-esen, frissites nelkul siman kikopte oket)

no, a lenyeg az, hogy irtam star trek reszeket (jo sokat) at ily modon cd-krol dvd-kre (kb. 50 cd-t akkor egy menetben) valami noname lemezekre (tudom, tudom, de qrva draga volt az osszes tobbi, van hogy szamit, kaja vagy lemez, neha nem mindegy :( ), amiket akkor 1500-ert vettem MM-ban; iras utan verify, aztan olvasasi/lejatszasi proba ott es itthon is osszesen 4 kul. olvasoban, ment rendesen

par honap utan a lemezek felet egyetlen foldi dvd-olvaso sem tudta beolvasni

azota, es amiota van irom itthon is csak es kizarolag Verbatim es TDK lemezekre irok (jo ideje Verbatimra alltam, mert 4x-estl is 600 bruttoert kapok a sarki boltban); irtam ugy 50-60-at ezekre, es az eredmenye meg is latszik, sehol semmi gond veluk

azota ha kaja vagy a jo lemez kozott kell donteni, akkor egyertelmuen a jo lemez a nyero  :up:

hogy miert meseltem el ezt a viszonylag evidens sztorit ? ha meg egy ember leszokik a gagyik vasarlasarol, mar megerte  :up:
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#102 Felhasználó inaktív   Mister K 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 24. 07:19

Sziasztok!

A kérdésem még mindig aktuális, ha esetleg tudna valaki segíteni: Milyen DVD ajánlott gyárilag az LG GSA 4040B-s íróhoz? És tapasztalat alapján mit ajánlotok?

A Princo-ról most már elég ellentmondásos dolgokat olvastam. Most akkor LG-hez jó, de a többihez szar, vagy az LG megírja ugyan, de attól még szar és pár hónap alatt tönkremegy??

Mister K.

#103 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 09:38

LG-vel (4040b és 4081b) írtam rengeteg Princot magamnak ( magammal csak nem b@szok már ki ), egy éves lassan a legrégebbi, gyere el hozzám, és együtt, közösen, kéz a kézben beolvastatjuk azzal az olvasóval, amivel csak akarod.
Mellesleg árulok is Princot és Riteket is, igaz pár hónapja csak, de túl vagyok elég sok darabon, egyet sem hoztak vissza még, pedig adok ( vagy épp ezért ) garit is.
Urban legendeknek meg ne dőlj be, a taiyo yudenből is lehet rosszat írni.

Szerkesztette: Lord 2004. 05. 24. 09:40 -kor

#104 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 09:43

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 20:34

OntOpIk

Ha a lemezre is az van szitázva, hogy Ritek, akkor az biztosan Ritek gyártmány, vagy ez se biztosíték?

Üdv: Fishi

ha erre gondolsz:
Kép

Ez eredeti Ritek, csak nem gyári a szitázás rajta, magyarul valaki ( Írországban ) megvett veszett olcsón több milliót, és ezt szitáztatta rá.
Ettől ez még eredeti G04-es 4x-es Ritek.

#105 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:12

Idézet: Lord - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:43

ha erre gondolsz:
Kép

Ez eredeti Ritek, csak nem gyári a szitázás rajta, magyarul valaki ( Írországban ) megvett veszett olcsón több milliót, és ezt szitáztatta rá.
Ettől ez még eredeti G04-es 4x-es Ritek.

Sziasztok!
És ez már végre egy FRANKO lemez?
Egy csomót írtam már ilyenre és roppantul érdekelne, kinek mi a tapasztalata!
(Tudományos fejtegetés is érdekes, ha valaki behatóan tanulmányozta ezt a dvd-t).
Nekem semmi negatív, kb 100 db-ból mind hibátlan.

#106 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:15

Nekem 30 darabbol egy rontott, az is az én hibámból.
Eddig nem szolt senki hogy gond lett volna azokkal amiket irtam.
De a tudományos fejtegetés engem is érdekelne.

Szerkesztette: Wyco 2004. 05. 24. 14:15 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#107 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 19:31

Lord!

Én ugy tudom,hogy a fenti Ritek feliratu lemez eredeti taiwani ritek gyártmány,csak már nem gyártják ezzel a szitázással.
Ritek néven már csak a 8x-es lemezeket találod.
Jelenleg a 4x-es lemezeiket Ridata néven találod meg,mivel a cég ezen a néven forgalmaz az USA-ban.
Más piac más márkanév!

lásd: www.ritekusa.com

Üdv.

#108 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 08:52

Idézet: pet - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 20:31

Lord!

Én ugy tudom,hogy a fenti Ritek feliratu lemez eredeti taiwani ritek gyártmány,csak már nem gyártják ezzel a szitázással.
Ritek néven már csak a 8x-es lemezeket találod.
Jelenleg a 4x-es lemezeiket Ridata néven találod meg,mivel a cég ezen a néven forgalmaz az USA-ban.
Más piac más márkanév!

lásd: www.ritekusa.com

Üdv.

Én még tudok ilyen lemezt venni (akár 100-at is), de nekem a Toshiba SD-R5002 11-ből 4-et rontott.  :think:  Ebből 1 csakis kizárólag asztaliban megy, de ott hibátlan. A maradék 7 viszont minden szempontból kifogástalan. Lehet, hogy csak egy rossz szériát fogtam ki. Vagy a tárolással volt gond?  :think:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#109 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:05

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 9:52

Én még tudok ilyen lemezt venni (akár 100-at is), de nekem a Toshiba SD-R5002 11-ből 4-et rontott.  :think:  Ebből 1 csakis kizárólag asztaliban megy, de ott hibátlan. A maradék 7 viszont minden szempontból kifogástalan. Lehet, hogy csak egy rossz szériát fogtam ki. Vagy a tárolással volt gond?  :think:

Nekem van még pár ezer darabom ebből a Ritekből, nagyon jó kis lemez, garit vállalok rá, de még egyet sem hoztak vissza.
Talán a Toshiba 5002-essel lehet valami gond, mert az több fajta lemezzel sincs kibékülve ( régebbi iró, mint a lemez, ezen a firmware sem tud minden esetben 100%-osan segíteni ).
De csak talán.

-------
A képen látható Ritekkel kapcsolatban én úgy hallottam a Ritek-Hungary-s csávótól, amit leírtam fent, valamint hogy szept 1.-től elkobozható ez a fajta nyers lemez az EU-ban.
Úgyhogy addig vegyétek, és írjatok rá. :D
(De hogy ebből mi az igaz, azt nem tudom)

Érdekes dolog a Ridata nevű lemez, ami elméletileg ugyanaz, csak más szitázás, bár asszem PPéter már írta, hogy nem, ettől függetlenül a Ridata szitázásúval voltak gondok ( én nem is tartok ), a képen láthatóval nem.
(Kivétel sajnos Henci Papa esete)

#110 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:31

Na, igen. Csak már tele van a tökéletesen mindenem az írómmal, hogy csak TDK, Fuji és Nashua lemezekből nem volt még scrap. Ja, meg a szitázatlan RitekG04 is hibátlan volt (mind a 10).  :think:  Szóval valszeg maga az író a kerülendő (mármint az 5002-es).

#111 Felhasználó inaktív   bibababa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:58

Nekem is 5002-es íróm van de eddig TDK. Maxell, Verbatim ill. Ritek (ezüst. lila, The one, Traxdata)
még egyet sem rontott el. Ez kb 250 lemez lemez és ebből 140-150 volt a ritek. Kb 50 sentinelből rontott 5  db-ot ( egy pici részt kihagyott majd folytatta). 50 memorexből 2 db-ot.(ezek eleve sérűltek voltak). Princo-ból - a sima fehérből  kb 70 jó 0 rontott.
Viszont volt datawrite valami hasonló nevü Princo klón, és 30 ból vagy 8 db volt rosz.
10 acer -ből 10 jó. Ezeket rendszeresen ellenörzöm és eddig nem találtam hibát. Van olyan lemezem ami lassan már 500 napos. Mindegyik lemez kölön tokban van . Nap nem éri , nem párás helyiségben vannak tárolva. A processzor sincs tuningolva. Lehet hogy még szerencsém is van. És két írás között mindig legalább 10 percet.

#112 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:03

Lord

Ezt komolyan mondod?
"Ritek-Hungary-s csávótól..............."

A riteknek van magyaroszágon képviselete?,mert szerintem nincs.

De PPéter biztos tudja.

Üdv.

Ui. Amugy e fenti lemezt beszerezni nem nagy dolog 1db 182Ft
  Most vettem 1x-2x -es Aritát 108 Ft-ért / 1db
  Nagyobb mennyiségnél +kedvezmények.  :smoker:

#113 Felhasználó inaktív   Lanti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 22:42

Idézet: Mister K - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 18:53

Sziasztok!

LG GSA 4040B-hez milyen márkájú DVD lemezek ajánlottak?? Néztem azz az NEC-s linket, amit belinkelt ide valaki, nekem is valami ilyenre lenne szükségem, csak az a baj, hogy az LG oldalán semmi ilyenre utalót nem találtam...  :reklamacio:

Tud nekem segíteni valaki?  :confused:

Előre is köszi!

Mister K.

User Manualban benne kell lennie, illetve a dobozos verzióban biztosan le van írva, a neten pedig biztos fenn van valahol ez a doksi, ha OEM-ed van. De itt is érvényes az, hogy a jó alapanyaggal nem lehet gáz, princot én kerülném, mert megirni lehet, hogy megirod, de visszaolvasni már nem biztos, hogy tudod idővel...
bontatlan Spire SPA04B4 WhisperRock IV processzorhűtő eladó (AMD Barton, Thunderbird, Sempron procikhoz)!

#114 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:01

Idézet: bibababa - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:58

Nekem is 5002-es íróm van de eddig TDK. Maxell, Verbatim ill. Ritek (ezüst. lila, The one, Traxdata)
még egyet sem rontott el. Ez kb 250 lemez lemez és ebből 140-150 volt a ritek.
...

Akkor teszek még vele 1-2 próbát. Ugyebár hibás széria minden termékben van, a Ritek se kivétel. Amúgy milyen fw van beégetve az íródba? Nekem 1033-as.

#115 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:23

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 0:29

Én sose értettem ezt a "hosszutávú adattárolás" kérdést, miszerint vajon 5-10 év mulva (vki ilyen számokat emlegetett itt) visszaolvasható lesz-e a DVD. Erre annyit tudok kérdezni, hogy kinek van meg a 10 évvel ezelott (1994-ben) használt adattárolója? (floppy?!).
10 év mulva a Single Layer DVD már múzeum lesz.
És bár nem profi tesztprogram, de érdekes. Kifogytam a "Ritek Etalon" [lila] lemezekbol ,ezlrt valamit fehér Princo-ra irtam. Harmadszorra sikerult [NEC 2500] ugy, hogy a CDSpeed jol olvasta vissza a görbét. A lemez 4x. A 4x irás visszaolvasásakor hiba volt, a 2x olvasásakor fura volt egy kissé a graph. 6x-an tökéletes. :)

Nekem 1990-es mentéseim vannak floppyn. Igaz, már cd-re is átírtam őket.
A hosszú távú adattárolást illetően pedig figyelmen kívül hagytad, hogy nem csak játékokat, filmeket írunk cd-re, dvd-re. Vannak olyan, munkahelyen felhalmozódott adatok, melyeket 20-30 évig meg kell őrizni. Na itt a ciki, ha egy ilyen lemez tönkremegy (nem is szabad csak egy mentést készíteni, időnként pedig újra kell archiválni), nem a játékoknál, filmeknél.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#116 Felhasználó inaktív   bibababa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:32

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 8:01

Akkor teszek még vele 1-2 próbát. Ugyebár hibás széria minden termékben van, a Ritek se kivétel. Amúgy milyen fw van beégetve az íródba? Nekem 1033-as.

1033-as van .Az iró második masternek van betéve . Mellette egy Hitachi dvd-rom van.
Ezeket a lemezeket én eddeg két helyről vettem.

#117 Felhasználó inaktív   bibababa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:33

Most veszem észre . Lefokoztak. Hol egy csillagom ?

#118 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:52

Idézet: bibababa - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 10:33

Most veszem észre . Lefokoztak. Hol egy csillagom ?

A csillagok a hozzászólások számával arányos. 31-hez 1 csillag dukál.  :D  Amúgy köszi az infót.  :respect:

#119 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 11:04

Az eredeti RITEK mennyibe kerül? (Hozzávetőlegesen persze)

Mert kollégámnak ajánlották 200 darabos tételnél 220-230 Ft-ért darabját. Megéri?
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#120 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 11:58

Idézet: poopa - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 12:04

Az eredeti RITEK mennyibe kerül? (Hozzávetőlegesen persze)

Mert kollégámnak ajánlották 200 darabos tételnél 220-230 Ft-ért darabját. Megéri?

Én 240-260 körül veszem, úgyhogy szerintem az egy jó ár.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.