HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 23:06

Idézet: Jani27 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:42

Te vagy az én emberem.  :D

Mindenki várja a csodát az olcsó lemezektől, miközben 80-100 forint plusz költségért minőségi korongokat kapni. Az 100 lemez esetében 10 ezer forint difi. Az átlagember nem ír meg magának 100 lemezt 1 év alatt sem. Aki mégis, az szánjon már rá annyit, amibe egy normális korong kerül.  Észre kellene már venni, hogy mindenki csak az olcsó "nevenincs" lemezekre panaszkodik. Aki ennek ellenére bepróbálkozik, az ne csodálkozzon!

Attól hogy idejárunk sírni a fórumra, még nem változtatja meg semmi azt a tényt, hogy Verbatim és TDK lemezeket kell használni.

Ja, és íróból se mindegy it használunk, de az már egy másik topik.  :cool:

meg szerencse, hogy csak par dvd gyar van, es utolag irjak ra, hogy tdk-ritek-stb... :)

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1142 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 23:20

még szerencse, hogy egy gyárban csak egyféle termék készülhet ;)
egyébként a leggyengébb lemez amit használtam az a g04 volt, arról is akkor kezdtem leszokni amikor elkezdtek szállingózni a hírek, hogy hamisítás meg átszitázás meg mittudomain :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1143 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 00:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 19:24

én ha megveszek egy dvdírót, akkor azt írásra szeretném használni, nem pedig firmwareeket vadászni, meg böngészni hogy mi változott... egyébként pedig nem kell sz@r lemezt használni, azért normális lemezekkel a legtöbb író rendesen együtt tud működni

TDK lemezről volt szó, szerinzed ez sz@r?
Egyébként meg ennyi erővel használj Win95 -öt, és sose frissítsd a viruskeresőd, mert Te ezzel nem akarsz foglalkozni. :)
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1144 Felhasználó inaktív   Derrick:) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 06:10

:) 1 hete tettem fel egy kérdést:) Szoval megtudná valaki mondani csak egy nyomorult viszonyszámot is:) hogy mennyi a DVD életciklusa momentán én TDK -rá lennénk kiváncsi mert már mindenki mond mindent a környzetemben én nem hiszem hogy ennyire rossz lenne... A tdk cd-kre, kb 15-20 éves életciklust irtak... nekem van régi Tdk korongom amit 10 éve irtam... és hibátlan... Visszatérve aki tudja mert itt olvasván topicot sok az "okos": ) le irná már végre valaki hogy mennyi egy DVD korong várhato élettartama...években... jah és nem az udvaron tartom a napfényen, a poros ut mellett, és nem a  locsolo fölött... hanem normál körülmények között:)

Remélem kapok már valami választ... ha nem tul nagy kérés:) Mert egy nagy archiválásra készülök és szeretnéd tudni hogy van e é értelme...
Előre is Köszönöm
Szép Napot!
:)

#1145 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 08:21

Idézet: Derrick:) - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 7:10

:) 1 hete tettem fel egy kérdést:) Szoval megtudná valaki mondani csak egy nyomorult viszonyszámot is:) hogy mennyi a DVD életciklusa momentán én TDK -rá lennénk kiváncsi mert már mindenki mond mindent a környzetemben én nem hiszem hogy ennyire rossz lenne... A tdk cd-kre, kb 15-20 éves életciklust irtak... nekem van régi Tdk korongom amit 10 éve irtam... és hibátlan... Visszatérve aki tudja mert itt olvasván topicot sok az "okos": ) le irná már végre valaki hogy mennyi egy DVD korong várhato élettartama...években... jah és nem az udvaron tartom a napfényen, a poros ut mellett, és nem a  locsolo fölött... hanem normál körülmények között:)

Remélem kapok már valami választ... ha nem tul nagy kérés:) Mert egy nagy archiválásra készülök és szeretnéd tudni hogy van e é értelme...
Előre is Köszönöm
Szép Napot!

szerinted hany eve vannak dvd-k? :)

majd 10 ev mulva megmondom, hogy kibir-e 10-15 evet :)

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1146 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 08:22

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 0:20

még szerencse, hogy egy gyárban csak egyféle termék készülhet ;)
egyébként a leggyengébb lemez amit használtam az a g04 volt, arról is akkor kezdtem leszokni amikor elkezdtek szállingózni a hírek, hogy hamisítás meg átszitázás meg mittudomain :)

na, en pont errol beszelek :) van 30 fajta gyarto, de kb csak 5 fajta lemez.
ezeket szitazzak ugy, ahogy a megrendelo kivanja :)

tasp

#1147 Felhasználó inaktív   Gordon Sultz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 18:11

Az at igazság hogy én már jártam rosszul TDK DVD-vel, egymás mügül emeltem le őket a polcról a boltban, irtam rá egy pár dolgot, két hét múlva nem volt rajtuk semmi, a meghajtók nem ismerték fel hogy van bennük lemez, ráadásul a barátaim gépei sem ismerték fel, pedig írás után leellenőriztem a lemezt és jól írta meg az LG. Most már frizbizek velük. Ez volt az első rossz ttapasztalatom a TDK lemezeivel. :think:

#1148 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:05

Idézet: scratch - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 0:07

TDK lemezről volt szó, szerinzed ez sz@r?
Egyébként meg ennyi erővel használj Win95 -öt, és sose frissítsd a viruskeresőd, mert Te ezzel nem akarsz foglalkozni. :)

A mostani 4x +R TDK-ból (ugyanúgy néz ki, mint a fél éve vásárolt) én is fogtam ki vacak sorozatot.

Szerkesztette: worxland 2005. 03. 07. 20:06 -kor

aláírás
Spoiler

#1149 Felhasználó inaktív   Derrick:) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:43

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:21

szerinted hany eve vannak dvd-k? :)

majd 10 ev mulva megmondom, hogy kibir-e 10-15 evet :)

tasp

1995 ota van DVD, a kérdés nem ez volt... tudod, van olyan hogy várhato életciklus... megindito volt a hozzászolásod:)

#1150 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 01:00

Idézet: Derrick:) - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 6:10

Előre is Köszönöm
Szép Napot!

Én meg tudom neked mondani! :) A válasz az , hogy attól függ. :) Sok mindentől :) Gondolom maximalizálni szeretnéd az élettamot. De hiszen már meg is válaszoltad a kérdést. Ha a TDK már bizonytott Nálad, akkor természetesen vedd azt! Ha meg annyira aggódsz az anyag miatt, írd meg több példányban (gondolom, a kritikus fontosságú anyagok mennyisége azért nem lehet olyan nagy.) Nézz rá mondjuk félévente, és mérlegelj, hogy annyival nehezebb-e a visszaolvasás az előző próbához képest, hogy már megfontolandó az újraírás.

Én ugyan nem foglalkozok hivatásszerűen archiválással,  de tudom, hogy élesben is  ilyen alapelevek mellett megy a dolog. Mint orvoséknál. Visszamész félévente, negyedévente, havonta.  Összevetik az eredményeket, és döntenek arról , hogy meg kell el operálni.  Azt az élet bármely területén meg lehet határozni, hogy mekkora mértékű romlás kell a beavatkozáshoz (a Te esetedben az újraíráshoz).  Az, ez hogyan alakul a DVD-k estében, azt nem tudom. Meg kell kérdezni a szakembereket. De te is fölállíthatsz egy mércét. Pl. ha a lemez visszaolvasásának ideje mondjuk 10 %-kal növekszik, az már jelentős. Mint a statisztikában . Persze, gondolom az eredeti sebességből érdemes kiindulni, hiszen, ha egy újjonnan írt lemez mondjuk 10 MB sec-kel tudsz olvasni, akkor mondhatod azt is, hogy amíg 2 MB/sec fölött van a dolog addig nem avatkozol be.

Lényeg, hogy fogalmazz meg egy racionális szabályrendszert az ellenőrzésre vonatkozóan, tartsd be, és nem fog meglepetés érni.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1151 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:03

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 22:06

meg szerencse, hogy csak par dvd gyar van, es utolag irjak ra, hogy tdk-ritek-stb... :)

Mégis jobb, mint amire azt írják, hogy Princo és társai.  :D

Én nem tudom, hol és ki csinál lemezeket, de az tény, hogy az olcsóbb árfekvésű noname lemezekre mindig panaszkodik valaki. Érdekes, hogy ez egyéb esetben nagyon ritka jelenség.

#1152 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:10

Idézet: Gordon Sultz - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 17:11

írás után leellenőriztem a lemezt és jól írta meg az LG.

Ez meg a másik. Az LG maradjon a hűtőgépnél meg a mikrosütőnél!

Íróból sem a legolcsóbbat, meg a kereskedő által legjobban ajánlottat kell megvenni.

Mindenki tudja, aki egy kicsit körülnéz a piacon, hogy melyek a jobb írók és lemezek. Aki ennek ellenére mégis mást vesz, az ne csodálkozzon! Nincs ebben a DVD-írásban akkora rejtély, mint ahogy azt sokan hiszik. Egyszerűen csak a legjobbat kell használni íróból, lemezből és programból. A többi mellébeszélés. Ha a háromból valamelyik nincs rendben, akkor a lemeze kisebb valószínüséggel sikerül.

Az elmúlt 3 év alatt megírtam néhány doboz lemezt és ha nem sikerült, akkor valamelyik tényező  a háromból hibádzott. A hiba javítása után egy csapásra megoldódtak a problémák.

#1153 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:50

Idézet: Jani27 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 14:10

Ez meg a másik. Az LG maradjon a hűtőgépnél meg a mikrosütőnél!

Íróból sem a legolcsóbbat, meg a kereskedő által legjobban ajánlottat kell megvenni.

Mindenki tudja, aki egy kicsit körülnéz a piacon, hogy melyek a jobb írók és lemezek. Aki ennek ellenére mégis mást vesz, az ne csodálkozzon! Nincs ebben a DVD-írásban akkora rejtély, mint ahogy azt sokan hiszik. Egyszerűen csak a legjobbat kell használni íróból, lemezből és programból. A többi mellébeszélés. Ha a háromból valamelyik nincs rendben, akkor a lemeze kisebb valószínüséggel sikerül.

Az elmúlt 3 év alatt megírtam néhány doboz lemezt és ha nem sikerült, akkor valamelyik tényező  a háromból hibádzott. A hiba javítása után egy csapásra megoldódtak a problémák.

azért ha okosságokat ír az embernek fia, akkortisztában lehetne azzal is, h az lg írók közel sem a legolcsóbb írók a piacon jelenleg... másrész pedig átlagban jóval többet is értékesítenek belőle egyrészt mert a név ismert és ebben a szegmensben úgy gondolkodik az átlagjúzer h occsó oszt jó + a keerskedő is ezt ajánlja mert a garanciát is jóval könnyebb érvényesíteni a forgalmazónal (legalábbis a saját elmondásuk szerint) így nyilvánvaló h jóval több a kukás darab... főleg OEM -ből (továbbra is aszondom jobb a dobozos 2 év garival) spec a sulinet miatt döntöttem meleltte, másik asszem plextor lehetett volna, ami jóval rágább és kényesebb stuff...
az megy h lg fúj, ritek fúj...  a többi körül meg megy a fogyasztói társadalom által kitermelt  qrva nagy márkahype...  egy kicsit azért túlspirázzátok már ezt... 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1154 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 14:04

Szeretnék tanácsot kérni. Kizárólag saját archiválási célra írok DVD-t, havi néhány db-ot :), viszont az nagyon fontos, hogy megmaradjon....
Író: Nec 2500 (FW: 2510 2F9)
Lemez: Verbatim 8x +/-, 4x sebességen
Szoftver: Nero 6.6.0.2 (asszem)
Az első kettővel talán nincs gond, a Nero-t viszont érdemes mindig frissíteni...? Vagy Nero helyett alternatív javaslat (cél a megbízhatóság, nem a fícsör meg dizájn! És kizárólad adat-ot írok, filmet soha).
Multimédiás számítógép

#1155 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:49

Idézet: avman - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 12:50

az megy h lg fúj, ritek fúj...  a többi körül meg megy a fogyasztói társadalom által kitermelt  qrva nagy márkahype...  egy kicsit azért túlspirázzátok már ezt... 

Mehetne ez is, de nem erről van szó. Ha valaki nem márkabuzi, akkor én nem vagyok az. DVD-író programból is olyat használok, amit nagy valószínüséggel kevesen. Nincs csak azért Nero a gépemem, mert mindenki azt használja.

Egyszerűen tapasztalatból mondom, hogy kipróbált, jó cuccok nélkül nem lehet dolgozni. És otthon bohóckodni sem. Ha mindenki megfelelő nyersanyagot és eszközöket használna, nem tennék fel annyiszor a kérdést minden ötödik topikban, hogy miért nem sikerült megírni egy nyamvadt lemezt.

Bizonyos lemezmárkák azért olyan elterejdtek, mert olcsók. Ezen szerintem nem is érdemes vitatkozni. Aztán mikor szép lassan olvashatatlanná válik a korong, vagy csak hosszú küzdelem után sikerül megírni egy filmet, akkor derül ki, hogy nem is volt olyan olcsó az a lemez. De ezt kevesen látják be.

Egyébként meg mindenki azt gondol a lemezekről meg az írókról, amit akar. Az biztos, hogy nekem 3 év alatt nem hoztak vissza egyetlen lemezt sem.  Mindenki mindenhol le tudta játszani, sosem volt panasz. Ezek után egy kicsit talán igazam lehet, nem?

#1156 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:17

Én kb 1 hónapig nézegettem a HWSW-t, mire megvettem a Pioneer 108 írómat. Olvasgattam a topikokat, és a NEC 3500 illetve a Pioneer nézett ki akkortájt jó vételnek. A Pioneer 108 mellett döntöttem, s mivel ezt Sulinetbe nem lehetett kapni, így megvettem Sulinet nélkül.Pioneer egyen Pioneer, ne ASUS 1604P. Samsungnak is utánna érdeklődtem ( Winyók,TV,monitor nálam az, elégedett vagyok velük), de íróból semmiképp nem vettem volna meg. Olcsóbb lett volna az ASUS, az LG, mégis úgy gondoltam, jobb egy sokak által megelégedéssel használt, bevált írót venni. Szépen muzsikál a Pioneer 108, és bár a Sulinettel jobban jártam volna anyagilag, mégsem bántam meg, hogy a Pioneer 108 mellett döntöttem.

A lemezek. Mivel magamnak írogatok, így igyekszem jó minőségű lemezt venni, az írással semmi problémám eddig. Szeretem a fórumot, mert igen sok gyakorlati tapasztalat alapján ki lehet választani a kicsit ugyan drágább, de jó hardware eszközöket, persze addig, amíg a pénztárcám bírja. Azonban, inkább várok 1-2 hónapot, és az itt kiszemelt cuccost veszem meg. Eddig bejött ez a "stratégia". ;)  :up:

Szerkesztette: Macska 2005. 03. 08. 17:22 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1157 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:34

Azaz:
Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó sz@art vegyek magamnak! ;)

#1158 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:45

addig jó, míg te használod a cuccot és nem az téged (istenigazából itt az intel vs amd + nvidia vs ati mizériára gondoltam), én elégedett vagyok az eldzsível így bőven túl a 300. traxdatán (70% cd checkel visszalellenőrzött, 1 kb -nyi min hibátlan olvasásra állítva, de a többire sem volt még panasz, legtöbbje 8x-osan írva, de úgyis ették a lejáccók, mind a dvd-t  mind az avit), bár DL korongot nem tennék bele, de majd jól kinyírom és remélhetőleg kapok egy 4163-ast, azt már jobban titulálják ilyne téren, remélhetőleg azzal sem fogok sz*pni... megfordult benne még verbatim, tdk, ridata, ridisc,  egyikkel sem volt gondja kivéve egy bugyiaritát amelyen az uccsó fájl crc-s lett... de ilyet én nem használok, szóval nem is érdekel :D
nemrég járt nálam egy 3-4 év körüli erőteljes használatban lévő traxdata, karcos satöbbi, gond nélkül ette... de volt vadonatúj gyári kétrétegű crc hibával, az összes lejáccó kiköpte valahol, a dvd-romok (asszem asus meg toshiba) az írók is, de a jó öreg, több mint 3 éves lg dvd-rom kb 50 perc alatt, de beolvasta képfájlnak... az egész egy nagy lutri és kiajóisten tudja h mi lesz az agyonhype -olt korongokon  5-10 év múlva... szóval a legbiztosabb princót venni és 3 havonta újraírni mindent :D   
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1159 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:51

sok olcsót, és sok drágát vesznek az emberek, a közepes árú lemez nem igazán fogy ( nálam )
szerk: mondták már a verbatimra is, hogy gagyi...
ennek ellenére én arra írok magamnak

Szerkesztette: Lord 2005. 03. 08. 17:52 -kor

#1160 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 18:47

Idézet: tomesz - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 14:04

Szeretnék tanácsot kérni. Kizárólag saját archiválási célra írok DVD-t, havi néhány db-ot :), viszont az nagyon fontos, hogy megmaradjon....
Író: Nec 2500 (FW: 2510 2F9)
Lemez: Verbatim 8x +/-, 4x sebességen
Szoftver: Nero 6.6.0.2 (asszem)
Az első kettővel talán nincs gond, a Nero-t viszont érdemes mindig frissíteni...? Vagy Nero helyett alternatív javaslat (cél a megbízhatóság, nem a fícsör meg dizájn! És kizárólad adat-ot írok, filmet soha).

Ha eddig nem volt gondod, szerintem ne változtass. Az író-lemez-sebesség  párosítás szerintem kiváló, jó lesz ez így. Ja lásd még a kicsit hossszabb fenti hozzászólásomat is.

Szerkesztette: Martin 2005. 03. 08. 18:48 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.