Üdv mindenkinek
Végigolvastam a topikot. Igen tanulságos volt. Igen érdekelne engem is például, ha van ilyen "gyári" ajánlott DVD lemez táblázat az LG írokhoz. Próbáltam keresgélni, de nem igazán sikerült. (Talán az angol tudásom kevés hozzá, vagy nagyon el van dugva. Kicsit nehezen igazodtam el az LG honlapján.
Ha netán van ilyen gyári táblázat az LG-hez az oldalukon, belinkelné valaki. Nagyon megköszönném.
Amit kivettem a topikból, az az volt, hogy az adott firmware-ök tartalmazzák a lemeztipusokhoz (már amelyikhez) az ajánlott égetési paramétereket, illetve 4X-től már a lemezen is meg vannak adva szakaszosan is ezek az adatok. Az anyagminőség fontos dolog, minőségi lemezre célszerű írni, mivel a "gyengébb" minőségű lemezek legfőbb problémája az, hogy bár az író esetlegesen megírja, de előfordulhat, hogy elég rövid időn belül elveszhetnek az adatok, a lemez használhatatlanná válik. Ez akár 1 éven belül is bekövetkezhet.
Mi számít minőségi lemeznek???? Ez már nehezebb kérdés, a leírtakból mindenki vonja le a következtetést, nem óhajtanék márkákat megnevezni. PPéter hozzászólásai nagyon tetszettek, mert érthetően kifejtette a témát, egy olyan kezdő, laikus számára is, mint én.A véleménye szerint, a mostani 4X, 8X lemezek érik el a magabiztos 2X , 2.4 X írás " megfelelő hordozóanyag minőségét". Jó volt olvasgatni. Tanultam valamit.
Igazán egy dolog nem tiszta. A 4X, 8X lemezek szakaszosan is tartalmazzák az író számára a "megfelelő lézer erősség"-hez szükséges adatokat. Ezek milyen írássebességhez vannak megadva??? 1x,2x,4X,8X??? Az író firmware-ben a adott márkájú DVD lemez adatai, vagy az optimális lézererősség beállításához tartozó adatok vannak megadva. Valószínű az utóbbi. A szakaszos lézerkalibrálás miatt gondolom. A gyártók által ajánlott lemeztipusok valószínű inkább a minőségre vonatkoznak, bár ez csak következtetés, mert ilyen táblázatot még nem láttam.
Üdv
macska
Ui: Ha valamit félreértettem, javítsatok ki. Ez a témakör áll pont számomra a középpontban. Most tesztelgetem a Yamada 6600-as asztali lejátszómat. Kaptam kölcsön lemezeket, teszteltem a cuccost, és tapasztaltam érdekes dolgokat, például SKY lemezekkel kapcsolatban. Ezt a topikot olvasgatva, tapasztalataimra van némi magyarázat.
Szerkesztette: Macska 2004. 06. 06. 00:50 -kor