HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:18

A Verbatimot csak ne említsd előttem, mert robbanok, az volt életem első DVD-je amire írtam, és egyben a legrosszabb minőségű is. Olyan hulladék lemezek jöttek, amik alig olvashatóak még DVD-ROM-ok jó része is kiköpi őket, nemhogy asztali lejátszók. Verbatim DataLifePlus METALAzo Mitsubishi anyámkínja  :reklamacio: Lehet a Princo fél év után szar lesz, de legalább addig jó :D Ez meg már újonnan is alig olvasható :D

ezt nem tudom, _ÉN_ nem írtam még verbatimra, én princora írok magamnak :D
de a listák alapján a legjobbak között van :)

#422 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:24

Ugye ezt csak viccből írtad?
2,5 éve írok DVD-t nagy többségben Verbatim alapanyagra és még nem volt köztük hibás. Volt, hogy elb*sztam párat de csak az én hülyeségemből mivel nem frissítettem az fw-t.  :D

Ez nem vicc, nem rontottam el a cd-ket, meg vannak írva, olyan értelemben hibátlanok, viszont nehezebben olvasható mint a princo vagy akármi más. A DVD csak szenved vele, kattog, néha ki is akad. Az író tudja csak visszaolvasni akadás nélkül.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 23. 14:52 -kor

#423 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:52

Ez nem vicc, nem rontottam el a cd-ket, meg vannak írva, olyan értelemben hibátlanok, viszont nehezebben olvasható mint a princo vagy akármi más. A DVD csak szenved vele, kattog, néha ki is akad. Az író tudja csak visszaolvasni akadás nélkül.

Má' bocsi, de egy rosszul/nehezen olvasható lemez (nálam legalábbis) a rontott lemez kategóriáját képezi.  :(
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#424 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 15:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:52

tényleg, a ritekekkel mi a helyzet? bejöttek?

Szerkesztette: Lord 2004. 08. 23. 15:21 -kor

#425 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 15:33

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:57

Má' bocsi, de egy rosszul/nehezen olvasható lemez (nálam legalábbis) a rontott lemez kategóriáját képezi.  :(

Igen, ráolvastam, hogy nehezen legyen olvasható  :omg: És nem 1 db lemezről van szó, hanem az összes Verbatimom ilyen lett. Mégis szerinted mit rontottam el? Olyan hülye vagyok, hogy az író is elromlik tőlem vagy mi?  :D A rosszul ovasható az tényleg elromlott, de nem rosszul, hanem nehezen olvasható, ha végre sikerül elkapnia a fonalat az olvasónak, akkor már hibátlanul beolvassa róla a filet.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 23. 15:40 -kor

#426 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 15:39

Idézet: Lord - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 16:21

tényleg, a ritekekkel mi a helyzet? bejöttek?

Nem tapasztaltam semmi rendellenességet, 1-2 hónap és kiderül. Eddig jó, seekelésnél sincs gond, ezt nem lehet elmondani a Verbatimokról. Van, hogy ha le akarok róla szedni egy bizonyos filet akkor 10-15 mp-ig kerreg, kattog az olvasó mire megtalálja.

#427 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 15:42

Azt nem írtam, hogy ezek a Verbatimok nem 4x-esek, hanem 2x-esek. De 2x-esen is lettek írva, úgyhogy ennek még nem kellene gondot jelentenie.

#428 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 16:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 16:39

Nem tapasztaltam semmi rendellenességet, 1-2 hónap és kiderül. Eddig jó, seekelésnél sincs gond, ezt nem lehet elmondani a Verbatimokról. Van, hogy ha le akarok róla szedni egy bizonyos filet akkor 10-15 mp-ig kerreg, kattog az olvasó mire megtalálja.

az is egy siker, hogy rögtön jó lett :)

#429 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 16:08

Idézet: Lord - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 12:29

a kérdés itt az, hogy mit írsz rá?
warezt, vagy vállalati adatot? :D

Warezt? Én? Nincs nekem arra időm.  ;)

Saját gyártású film menne a korongra, és az adatbiztonság még ebben az esetben is megérne plussz forintokat. Kellemetlen dolog, ha az ügyfél visszajön. És két évig a TDK lemezeknél nem jött vissza. De már elmúlt...

#430 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 11:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:18

A Verbatimot csak ne említsd előttem, mert robbanok, az volt életem első DVD-je amire írtam, és egyben a legrosszabb minőségű is. Olyan hulladék lemezek jöttek, amik alig olvashatóak még DVD-ROM-ok jó része is kiköpi őket, nemhogy asztali lejátszók. Verbatim DataLifePlus METALAzo Mitsubishi anyámkínja  :reklamacio: Lehet a Princo fél év után szar lesz, de legalább addig jó :D Ez meg már újonnan is alig olvasható :D

Kb. 30 darab Verbatim DatalifePlus (4x) és 25 darab Verbatim DatalifePlus (2x) DVD-R-t írtam eddig egy Pioneer DVR-105 gyaluval, legnagyobb részüket DVD Decrypter programmal. A DVD-k között volt DVD-ROM és DVD-Video formátum egyaránt. Ez utóbbiak között volt három nem standard (SVCD frame-méretű) is. Az összes hibátlan és kifogástalanul olvassák az asztali DVD-olvasók (JVC, Pionner 350, Philips 620, Philips 630, Thomson, Dimarson 350, Hyundai HV-710). Néhány CD-R SVCD-m mostanában rakoncátlankodott a Hyundai lejátszómban (lassan két éves, úgy látszik ennyit bírt). Gyártók: CMC, Ritek, Moser Baier. Ezeket átírtam Mitsubishi gyártmányú Verbatim DatalifePlus lemezekre. Érdekes! Most gond nélkül olvassa őket a - mára válogatóssá vált - lejátszóm. A Verbatim Datalife és Valuelife lemezektől viszont óvakodjatok! Igaz, ezek nem a Mitsubishi által gyártott korongok. Igen jónak tartom még a Taiyo Yuden gyártmányú TDK és Maxell DVD-ket is.

#431 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 11:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 13:18

Azért kiváncsi vagyok, milyen íróval gyártottad ezeket az olvashatatlan Verbatim lemezeket. Minden írónak megvan a maga keresztje-lemeze. Esetleg egy újabb firmware már orvosolhatta a problémát.

#432 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 12:03

Nos igen. Nem véletlenül részleteztem én is az írás "környezetét". A Pioneer DVR-105 nem számít új írónak, ráadásul a firmware is eredeti (gyári). A DVD Decrypter-rel is igen jó tapasztalataim vannak. Kipróbáltam SPTI, ASPI és ASAPI interfésszel is (én ASAPI-val használom). Ismerősöknek, kollégáknak sokféle lemezre írtam már. A jobbak: Verbatim, TDK, Maxell; elfogadhatóak: Fuji (Prodisc), Ritek és rokonai; gagyik: Princo, Sky. A Decrypter-rel mindet gond nélkül írtam (a Princo-k és Sky-ok későbbi sorsát illetően vannak kétségeim). Viszont ha VOB Instant CD/DVD vagy Nero volt az íróprogram, néha akadtak gondok.

#433 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 12:32

Idézet: multibit - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 11:03

ha VOB Instant CD/DVD vagy Nero volt az íróprogram, néha akadtak gondok.

Ez viszont nekem új. Vobinstant nagyon bejött, Nero csak on  the fly copyra. Sosem írok vele könyvtárból filmet - volt egyszer egy Dimarson vackom, aminek nem kellett a Nero DVD Video.  :reklamacio:

#434 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 13:38

Szóval, VOB Instant. Verzió: 1996-2000 (precíz verziószámot nem találtam). Körítés: IBM PC, "IBM-féle" Win2000, 1.4 GHz Celeron, 256 MB RAM, 40 GB HDD (primary master), Pioneer DVR-105 (secondary master). Jelenség: abban a pillanatban, ahogy befejezte az írást, boot-ol a gép. Kezdetben. Mostanában már - gyakran - írás közben is. Persze lehet, hogy ez valamiféle szoftver/hardver összeférhetetlenség, de a rendszerrel látszólag minden rendben van. Igaz ugyan, hogy a HELP-ben Win95/Win98/Win NT 4.0 szerepel, mint alkalmas oprendszer, de tapasztalataim szerint a legtöbb szoftvernek, ami Win NT 4.0-t vár, a Win 2000 is megteszi. Lehet, hogy az InstantCD/DVD a kisebbséghez tartozik. Ez egy munkahelyi konfig, így sajnos nem lehet vele korlátlanul kísérletezni. Továbbá vannak vele kezelési kínjaim is. Szerintem elég lehetetlen a kezelői felület, bár ez szubjektív, és szokás kérdése. Én nem tudtam megszokni. Mivel nem szerettem, keveset foglalkoztam vele. Így valószínüleg ennek köszönhető az is, hogy nem tudtam lebeszélni arról, hogy az mp3 fájlokat audio track-ként írja lemezre. Továbbá azt sem sikerült kiderítenem, hogy hogyan lehet rávenni az éppen használt DVD maximális írási sebességénél kisebb sebességű írásra (pl. 4x-esen írható lemezt 2x-es sebességgel írni).
Ha lett volna lehetőségem és időm a VOB Instant és a rendszer adjusztálására, lehet hogy előbb-utóbb használhatóvá vált volna. Én viszont a könnyebb megoldást, a DVD Decryptert választottam.

Szerkesztette: multibit 2004. 08. 26. 13:49 -kor

#435 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 13:54

Idézet: multibit - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 12:38

Szóval, VOB Instant. Verzió: 1996-2000 (precíz verziószámot nem találtam). Körítés: IBM PC, "IBM-féle" Win2000, 1.4 GHz Celeron, 256 MB RAM, 40 GB HDD (primary master), Pioneer DVR-105 (secondary master). Jelenség: abban a pillanatban, ahogy befejezte az írást, boot-ol a gép. Kezdetben. Mostanában már - gyakran - írás közben is. Persze lehet, hogy ez valamiféle szoftver/hardver összeférhetetlenség, de a rendszerrel látszólag minden rendben van. Igaz ugyan, hogy a HELP-ben Win95/Win98/Win NT 4.0 szerepel, mint alkalmas oprendszer, de tapasztalataim szerint a legtöbb szoftvernek, ami Win NT 4.0-t vár, a Win 2000 is megteszi. Lehet, hogy az InstantCD/DVD a kisebbséghez tartozik. Ez egy munkahelyi konfig, így sajnos nem lehet vele korlátlanul kísérletezni. Továbbá vannak vele kezelési kínjaim is. Szerintem elég lehetetlen a kezelői felület, bár ez szubjektív, és szokás kérdése. Én nem tudtam megszokni. Mivel nem szerettem, keveset foglalkoztam vele. Így valószínüleg ennek köszönhető az is, hogy nem tudtam lebeszélni arról, hogy az mp3 fájlokat audio track-ként írja lemezre. Továbbá azt sem sikerült kiderítenem, hogy hogyan lehet rávenni az éppen használt DVD maximális írási sebességénél kisebb sebességű írásra (pl. 4x-esen írható lemezt 2x-es sebességgel írni).
Ha lett volna lehetőségem és időm a VOB Instant és a rendszer adjusztálására, lehet hogy előbb-utóbb használhatóvá vált volna. Én viszont a könnyebb megoldást, a DVD Decryptert választottam.

Én hallottam már olyat, hogy Neróval hajlamos összeakadni de a  jelenséget nem sikerült szobahőmérsékleten reprodukálnom...  :p

#436 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:05

Idézet: multibit - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 14:38

Csak az eseménynaplót kellene megnézni és már ki is derül, hogy miért indul újra a gép (mivel a Windows 2000 mindent naplóz). Egyébként az, hogy ami Win9x, és NT alatt működik az működik 2000 alatt is hibátlanul nem igazán állja meg a helyét.

#437 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:09

A Nero bármely más íróprogrammal hajlamos összeakadni  :D   Szereti, ha elsőként van feltelepítve (több égetőprogi használata esetén), de még ez sem jelent garanciát semmire. Nálam azonban nem ez volt a helyzet, mert a VOB Instant és a Nero nem volt egy időben a gépen.

wpepi!
Nem véletlenül fogalmaztam árnyaltan a Win2000 kompatibilitást illetően...

Szerkesztette: multibit 2004. 08. 26. 14:11 -kor

#438 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 20:20

Idézet: vatom - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 12:36

Azért kiváncsi vagyok, milyen íróval gyártottad ezeket az olvashatatlan Verbatim lemezeket. Minden írónak megvan a maga keresztje-lemeze. Esetleg egy újabb firmware már orvosolhatta a problémát.

Kiváncsi vagy, akkor miért nem nézted meg? De segítek Pio105.

Firmware a legújabb gyári.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 26. 20:22 -kor

#439 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 08. 26. 21:41

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 17:08

Warezt? Én? Nincs nekem arra időm.  ;)

Saját gyártású film menne a korongra, és az adatbiztonság még ebben az esetben is megérne plussz forintokat. Kellemetlen dolog, ha az ügyfél visszajön. És két évig a TDK lemezeknél nem jött vissza. De már elmúlt...

Azért azt megkérdezném (lehet, hogy már írtad, és figyelmetlen vagyok :) ), hogy csak a véglogóval szitázott lemezekkel van problémád? Mert ezesetben utánanéznék, hogy ki, milyen festékkel szitázta, hogy szárította?

Szerkesztette: Studi 2004. 08. 26. 21:41 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#440 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 14:51

Idézet: Studi - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 20:41

... utánanéznék, hogy ki, milyen festékkel szitázta, hogy szárította?

Az író semmilyen lemezt nem volt hajlandó megírni számomra elfogadhatóan. Ebben a pillanatban ott tartok, hogy az író a nagykernél, a lemezek a TDK-nál vannak bevizsgáláson.
Természetesen az sem kizárt, hogy a szitázás okozza a jelenséget, én már gyanakszom mindenre.
Ha van végeredmény, beszámolok róla.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.