HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1641 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 20:55

Ki tud valamit arról a billentyűzet illesztőről valamit, amit a bill.fólia helyére kell dugni.Ugyanis nemrég láttam egy ilyet és semmilyen infot se találok róla.Azért érdekel,mert abban a gépben nem kellett szétcseszni a billentyűzetprocit és környékét.Ráadásul bármely mezei ps2-es billentyűzettel működik.
???????????
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#1642 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 07:53

hali!
volna egy másik Commodoros kérdésem:
c64 Resetgomb hiányában a magnó 2 kivezetéseit érintgettem össze egy spéci gémkapoccsal..
egyszer félrenyúltam asszem 1 érintkezőnyit, és azóta nincs magnóm..
mi lehet a gont, és meg lehet oldani?!
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1643 Felhasználó inaktív   sirkope 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:03

Idézet: Reynolds - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:58

Offtopic:

Van egy eladó Nintendo DS-em, dobozzal, kézikönyvvel, töltővel és egy eredeti játékkal. Érdekel esetleg vkit? Szeretnék mihamarabb megválni tőle.

AZ attól függ, mennyiért adod.
Commo-do-re

#1644 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:22

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 7:53

hali!
c64 Resetgomb hiányában a magnó 2 kivezetéseit érintgettem össze egy spéci gémkapoccsal..

Nem hiszem hogy javítható bár a szakik megmondják majd.  Régi kasztnis a c64? Mert akkor tudok adni bele egy alaplapot, csak sid nincs rajta, azt átteszed és kész.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1645 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:57

hali!

A megoldásban sajnos nem tudok segíteni, de nagyon érdekel, hogy egy kb. 5 perces barkácsolással járó resetgomb-hackelést miért nem tettél meg, tehát nehéz lett volna legalább 2 kábelt ráforrasztani? Nem szúrkálásból kérdezem, csak érdekel.

Ja, Gabibácsi működik a masinka. Telefonod van? Mert még nem tudom, mikor érek haza. Milyen márkájú floppy-t tudnál adni?

Szerkesztette: brd 2008. 03. 14. 08:59 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1646 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 09:24

Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 8:57

A megoldásban sajnos nem tudok segíteni, de nagyon érdekel, hogy egy kb. 5 perces barkácsolással járó resetgomb-hackelést miért nem tettél meg, tehát nehéz lett volna legalább 2 kábelt ráforrasztani? Nem szúrkálásból kérdezem, csak érdekel.

Ja, Gabibácsi működik a masinka. Telefonod van? Mert még nem tudom, mikor érek haza. Milyen márkájú floppy-t tudnál adni?

Szia!

Ma csak valamikor elég későn tudnék a cuccért menni, 8 fele, szóval lehet át kéne tenni jövőhétre. Nem tudom milyen márkájú van, nem gagyi arra emlékszem, otthon megnézem. Telefonszámom adataimnál amúgy :D Esetleg ha szombaton nem visznek el a rendőrök gyűlés után, még érte tudok menni :)

#1647 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 09:32

hali!

:omg:  Ejjj fiam!!!

azt csúnyán elfüstölted  :(
(De biztos h meg lehet csináltatni.. emlékszem hogy ezt a fajta "hobbyt" sokan játszották annó az ismerősi körömben. Volt egy krapek az utcában aki sorra javította ezeket a "melléresetelt" 64eket, folyamatosan toszogatva a javítást mellette végigváró sunnyogó kölköket. Nem tudom ma találsz-e ilyen palit, egyszerűbb venni egy lapot vagy gépet vaterán.)

#1648 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 13:37

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 9:24

Ma csak valamikor elég későn tudnék a cuccért menni, 8 fele, szóval lehet át kéne tenni jövőhétre. Nem tudom milyen márkájú van, nem gagyi arra emlékszem, otthon megnézem. Telefonszámom adataimnál amúgy :D Esetleg ha szombaton nem visznek el a rendőrök gyűlés után, még érte tudok menni :)

8-kor én már nem leszek otthon, de akkor kiírom neked floppy-ra és megmondom az ottaniaknak, hogy adják oda neked. Vagy maradjon a szombat. ;)
Egyébként legalább 1M CHIP és 1M FAST használatával fut fullon a játék. Csak 1M esetén 3-as a legnagyobb játéktér, ill. zene nuku, és a hangok kb. 30%-a fér be a memóriába (a küldetések így is végigjátszhatóak, csak a custom játéknál érdekes a max. 3-as játéktér), csak 512K-val pedig nem indul el.

#1649 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 14:33

Hány lemez? Holnap otthon leszel végig?

#1650 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:37

hali!

A magnó kezelében asszem ha az emlékeim nem csalnak akkor a CPU van benne és az egyik CIA chip meg egy teljesítmény tranzisztor.
-A CIA időzít.
-A tranyó a tápot kapcsogatja a magnó motorjának
-A CPU ír-olvas a magnó üzemmódjának megfelelően.

Ezek közül ki lehet következtetni,hogy mi lehet a galiba.
A nagy biztit nézted az alaplapon?
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan

#1651 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 17:18

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 14:33

Hány lemez? Holnap otthon leszel végig?

3 db. Az 1-es az intro-outro (boot-os), a 3-as maga a játék (ez is boot-os) a 2-es pedig akkor kell, ha 2M memóriád van a gépben, itt van a zene, meg egy-két mission után betol egy kis képet, ezeket is innen tölti be, ha jól emlékszem. Elvileg igen, otthon leszek.

#1652 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 21:16

Ok, látom számod az adataidnál, privben légyszi küldj már egy címet, én meg majd hívlak holnap ha tudok menni. Köszi. Viszek lemezeket is, mert vannak AGA-s játékaim , azokkal nem tudok mit kezdeni.

#1653 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:20

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 20:55

Ki tud valamit arról a billentyűzet illesztőről valamit, amit a bill.fólia helyére kell dugni.Ugyanis nemrég láttam egy ilyet és semmilyen infot se találok róla.Azért érdekel,mert abban a gépben nem kellett szétcseszni a billentyűzetprocit és környékét.Ráadásul bármely mezei ps2-es billentyűzettel működik.
???????????

olyat találtam én is hogy ps2 bill-t rátegyél, de amit a fólia helyére kell dugni  :(
...........................................................................................................................

Táppal nem voltatok úgy (500/1200) hogy nekiállt zizeregni? Pár napja kezdte de gondolkodás nélkül szervízbe vittem, nem akarok nagyobb bajt, ráadásul már sipolt is. Majd kiderül mi volt, csak gondoltam rákérdezek.

Amúgy meg ha már elkezdődött a Forma1 szezon  :D  :

Kép

lassan be is üzemelném csak jjjööjjjjööön mmmááááár a hhhééttfőőő (ks2 akkor ér ide ) :drive:

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 03. 15. 13:53 -kor

#1654 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:51

..

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 03. 15. 14:04 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 14:20

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:20

olyat találtam én is hogy ps2 bill-t rátegyél, de amit a fólia helyére kell dugni  :(
...........................................................................................................................

Táppal nem voltatok úgy (500/1200) hogy nekiállt zizeregni? Pár napja kezdte de gondolkodás nélkül szervízbe vittem, nem akarok nagyobb bajt, ráadásul már sipolt is. Majd kiderül mi volt, csak gondoltam rákérdezek.

Amúgy meg ha már elkezdődött a Forma1 szezon  :D  :

Kép

lassan be is üzemelném csak jjjööjjjjööön mmmááááár a hhhééttfőőő (ks2 akkor ér ide ) :drive:

A haverom gépében is van egy ilyen.Ezzel lett megoldva a billentyűzete a toronyba építéshez.Nekem is ahhoz kellene mert az 1200-eshez van még egy elbox-os alaplapbővítőm meg valami vga kimenetes grafkártyám.Csak rosszul vagyok a gondolattól,hogy beleforrasszak az alaplapba.Ez a fóliacsatiba dugható kártyaszerűség rombolás nélkül oldja meg a kérdést.Ezért nyomozok utána.Egyszer már majdnem sikerült szereznem egy ilyet a vaterán.

A táp zizergés/fütyülés nekem is volt 500-ason.Megfogtam és kidobtam.Egy snassz pc-s tápot alkalmaztam,hogy ezekután amigán teljesítsen sokkal nemesebb szolgálatot.Az eredeti táp nekem azért purcant ki mert a gépre rádugtam egy turbókártyát+memória bővítést+hdd-t.Ezt nem díjazta sokáig.

#1656 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:08

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 14:20

A táp zizergés/fütyülés nekem is volt 500-ason.Megfogtam és kidobtam.Egy snassz pc-s tápot alkalmaztam,hogy ezekután amigán teljesítsen sokkal nemesebb szolgálatot.Az eredeti táp nekem azért purcant ki mert a gépre rádugtam egy turbókártyát+memória bővítést+hdd-t.Ezt nem díjazta sokáig.

Nekem csak a 2.5-ös HDD van a gépben pluszban, más nem. Lehet már az is sok hosszútávon?  :think:
Pc-s tápot Amigán már hallottam, de hogyan kötötted rá?

#1657 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 22:57

Nekem 3,5"-os van ráakasztva mindkét gépemre.Máshol is olvastam erről,meg saját tapasztalat is.Az eredeti tápom a felíratozása alapján is határon volt teljesítmény szempontjából.Nem is bírta sokáig.Most egy p1-es tápjába van beforrasztva a tápcsati és tökéletes.

#1658 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 22:57

Nekem 3,5"-os van ráakasztva mindkét gépemre.Máshol is olvastam erről,meg saját tapasztalat is.Az eredeti tápom a felíratozása alapján is határon volt teljesítmény szempontjából.Nem is bírta sokáig.Most egy p1-es tápjába van beforrasztva a tápcsati és tökéletesen működik.

#1659 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 23:55

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 23:57

Nekem 3,5"-os van ráakasztva mindkét gépemre.Máshol is olvastam erről,meg saját tapasztalat is.Az eredeti tápom a felíratozása alapján is határon volt teljesítmény szempontjából.Nem is bírta sokáig.Most egy p1-es tápjába van beforrasztva a tápcsati és tökéletesen működik.

Nekem is pc tápról megy, hoszzú távon az a biztos, bár az amiga kapcs. üzemű táp simán bírja. :D

#1660 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 04:18

Idézet: GeomaN© - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 21:08

Pc-s tápot Amigán már hallottam, de hogyan kötötted rá?
Pl. így.

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.