Ha jól emlékszem, a 3.0-ás WB-vel is működik probléma nélkül a 4 GB-nál nagyobb HDD-k kezelése (a megfelelő programok használatával), de ettől függetlenül mindenképpen javaslom a cserét (Kick 3.1-re és WB 3.9-re). Szerintem nem egy földhözcsapó összeg az a kb. 30 ájró, amiért ma kapni lehet pl. egy pofás kis Amiga Forever csomagot, de nyilván egyéb úton is beszerezhető...
Nem tudok mellékhatásról, legyakni is nehezebb (ha volt is ilyen nálam, az mind olyan hiba volt, amiről nem az SFS tehet, pl. HW-hiba, de a nem sérült adatok ilyenkor is maradéktalanul lemásolhatóak a partícióról). Ha viszont sikerül mégis ilyet tenni, akkor azonnal lemásol mindent és leformáz/visszamásol, mert a javítgatás nem túl sikeres, nem is igazán létezik rá program, mint pl. FFS-hez.
Egy mellékhatásról mégis tudok: a qmail (ez egy SMTP server alapvetően) AMIGÁ-s portja nem fut SFS-en (legalábbis, amikor több éve próbáltam beállítani, akkor ezzel bosszantott, ameddig rá nem jöttem, azóta PFS-ről működik, nem is próbáltam SFS-en). Emiatt gyanítom, előfordulhat még pár ilyen, alapvetően linux-os program, ami néminemű emulációval fut AMIGAOS alatt, hogy nem működnek SFS-en, de mondom, én eddig ezt az egyet találtam, ez is csak valószínűleg az agyonbiztosított (ami mondjuk alapvetően nem baj, egy ilyen program ilyen legyen) jogosultságkezelése miatt.
Én 3.9 alatt használom, BlizzardSCSI és az alap IDE vezérlőre kötött HDD-kkel, szétpeccselt 3.1-es ROM-mal.
Ja, mégvalami: a HDToolBox-ban a Puffers értékét asszem' legalább (benne van a leírásban a pontos érték, nekem ennyi rémlik) 300-nak kell megadni a kellemes sebesség eléréséhez, nekem 1000-re van állítva.
Öööö... azt még megemlítem, ha már ilyen dolgokba fogtál, mert látom, senki nem hívta fel rá a figyelmed, hogy az AMIGA használatához magadévá kell tenned azt a gondolkozást, hogy bármit megtehetsz, nem akadályoz a rendszer okoskodással, mint a win-en, pl. simán leformázhatod a rendszerpartíciót a rendszer alól, vagyis az esetleges hülyeségtől semmi nem akar megvédeni.

Szerencsére.
Szerkesztette: brd 2008. 11. 15. 13:50 -kor