HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2841 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 30. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: jamespond - Dátum: 2011. 07. 29. 19:06

Sziasztok! Elkészült a torony A1200-esem. :) Az lenne a kérdésem, hogy a whdload miért nem megy át a spectrum28-ason ha demót futtatok? A helyzet a következő: Valami progit indítok, beugrik a screen promoter, ott kiválasztom a módot. Pl lightwave, Real3d... Tökéletesen megcsinálja a redirectiont és működnek is. A500-as játékok is szinte 100%-ban átirányulnak a spectrumra. De a whdload-os demók közül gyakorlatilag semmi sem fut, még dual-screen módban telepített driverrel sem. 6.1 drivert használtam az EGS honlapról és ez lett updatelve 7.xx-re. De mindkettő ugyanazt műveli. Egy 19-es viewsonic tft-t raktam rá 60Hz vesa/vga-ként.
A konfig: a1200, ebox winnerZ4, Blizzard1230mkIII, 68030@50, 32mbyte fast, 4Gbyte hdd, GVP EGS spectrum28/24 2Mbyte ram.
Ha valaki használt már valaki ilyen kártyát, megoszthatná velem a tapasztalatait.

Halihó! :)

pont ilyen kártyám sajnos nincs...
de ahogy így elnéztem a HW leírást, az EGS 28/24 Spectrum kártya is azok közé tartozik, amelyiknél az AMIGA RGB jelet egy kábellal vissza lehet vezetni a kártyára...
de mivel az RGB kimenet csak 16KHz ezért ez csak akkor menne, ha ez egyben scandoubler is lenne, de azt nem annyira hiszem, hogy tudja ez a funkciót.
találtam egy ilyen oldalt, felűről a 3dik bekezdést olvasd el...
http://www.gvp-m.com/egs_spectrum.html
bár? az simán lehet, hogy egy régebbi multiscan monitor erre megoldás lehet, ezt így most nem tudom ;)

viszont azt el tudom mondani, hogy CyberVision 64/3D kártyát "külön" ne vegyél (mint én) ahol külön kiegészítő monitorkapcsolós scandoubler kártya kéne
(de az természetesen beszerezhetetlen) :s
most egy Picasso II-vel próbálkozom (egyenlőre kevés sikerrel. nem szereti az LCD monitort + a tesztre használt A1200 lapom megadta magát és javítani kéne, ahhoz meg lusta vagyok!) :-o

Üdv:
szörG
B52 Rock Lobster, CDTV, JuneBug, Channel Z, Spellbound, B2000 Haynie/Fisher, B2, Berlin/Haynie/Fisher/Guay Rulez4evör!
ReTRo Tauta blog, majdnem minden, ami ReTRo...

#2842 Felhasználó inaktív   geek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 30. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: turilevi - Dátum: 2011. 07. 29. 08:52

Elkészült...

Az első:

http://www.mediafire...ake2eacc85zwrcf

Gratulálok Levi! :)

Jól sikerült az Amiga Emotion. Végigolvastam még tegnap. Külön örülök, hogy a végén megemlítetted mind a 3 Amiga fórumot.

Üdv.

A600 - T41p - Flytech Carry :)

#2843 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 19:40

Külön örülök, hogy a végén megemlítetted mind a 3 Amiga fórumot.

Ez természetes ;)

Örülök annak, hogy tetszett a mag!

Már készül a második szám!

Szerkesztette: turilevi 2011. 07. 30. 19:41 -kor

"Amint elkezdesz felelősséget vállalni önmagadért, elkezded levetni álarcaidat. Mások megzavarodnak, mert mindig voltak elvárásaik feléd, amelyeknek mindig megfeleltél. Most úgy érzik, kezdesz felelőtlenné válni. "

#2844 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: winhate - Dátum: 2011. 07. 30. 06:17

Képeket kérünk !

Íme a szörnyeteg: Csatolt fájl  CIMG2235.JPG (92,08K)
Letöltések:: 14
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#2845 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: szörG - Dátum: 2011. 07. 30. 11:11

Halihó! :)

pont ilyen kártyám sajnos nincs...
de ahogy így elnéztem a HW leírást, az EGS 28/24 Spectrum kártya is azok közé tartozik, amelyiknél az AMIGA RGB jelet egy kábellal vissza lehet vezetni a kártyára...
de mivel az RGB kimenet csak 16KHz ezért ez csak akkor menne, ha ez egyben scandoubler is lenne, de azt nem annyira hiszem, hogy tudja ez a funkciót.
találtam egy ilyen oldalt, felűről a 3dik bekezdést olvasd el...
http://www.gvp-m.com/egs_spectrum.html
bár? az simán lehet, hogy egy régebbi multiscan monitor erre megoldás lehet, ezt így most nem tudom ;)

viszont azt el tudom mondani, hogy CyberVision 64/3D kártyát "külön" ne vegyél (mint én) ahol külön kiegészítő monitorkapcsolós scandoubler kártya kéne
(de az természetesen beszerezhetetlen) :s
most egy Picasso II-vel próbálkozom (egyenlőre kevés sikerrel. nem szereti az LCD monitort + a tesztre használt A1200 lapom megadta magát és javítani kéne, ahhoz meg lusta vagyok!) :-o

Üdv:

Igen, szerintem is úgy van, ahogy írod egy kábel kéne az alaplapi videó out és a kártya közé. Én ezt úgy oldottam meg, hogy az alaplapra egy 10"-os tft tv-t dugtam. Tehát amikor passtrough módba kerül akkor a nagy tft kikapcsol és a kis tv-n jön elő a kép. Kábelt tudnék csinálni, de tuti nem oldaná meg a dolgot. Egy rendes multisync ami jó az amigához meg már nem nagyon létezik jó állapotban. Így maradt a 19-es félredobott tft. Először egy 12"-os tft-t tettem rá, aztán egy acer al2021-es 20-asat. Amiért felsoroltam őket az, hogy tökéletesen egyformán viselkednek a natív bontásuk alatt. Mindegyik meg 31,??Hz-en, 56Hz-en, 58-62Hz között. Viszont ahol intervallumot írtam a megadott intervallumon belül is csak kisérletezéssel van kép. A legstabilabb eredményt a 60Hz környékén adják. Viszont 320*??? módban 31,??Hz-en mennek csak.

A whdload-os A500 progikkal szépen átkapcsolnak a kis tft-re és szépen futnak. A screen promoter is rendesen bekérdez. A whd-s demók viszont kikapcsolják mindkét képernyőt és hang sincs. Egy demó ír ki valami effélét:screen promoted.

Már azon gondolkodom, hogy a demókhoz valami más konfigurációt használnak a whd-slave-ekben?

A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan

#2846 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: jamespond - Dátum: 2011. 07. 30. 20:47

Igen, szerintem is úgy van, ahogy írod egy kábel kéne az alaplapi videó out és a kártya közé. Én ezt úgy oldottam meg, hogy az alaplapra egy 10"-os tft tv-t dugtam. Tehát amikor passtrough módba kerül akkor a nagy tft kikapcsol és a kis tv-n jön elő a kép. Kábelt tudnék csinálni, de tuti nem oldaná meg a dolgot. Egy rendes multisync ami jó az amigához meg már nem nagyon létezik jó állapotban. Így maradt a 19-es félredobott tft. Először egy 12"-os tft-t tettem rá, aztán egy acer al2021-es 20-asat. Amiért felsoroltam őket az, hogy tökéletesen egyformán viselkednek a natív bontásuk alatt. Mindegyik meg 31,??Hz-en, 56Hz-en, 58-62Hz között. Viszont ahol intervallumot írtam a megadott intervallumon belül is csak kisérletezéssel van kép. A legstabilabb eredményt a 60Hz környékén adják. Viszont 320*??? módban 31,??Hz-en mennek csak.

A whdload-os A500 progikkal szépen átkapcsolnak a kis tft-re és szépen futnak. A screen promoter is rendesen bekérdez. A whd-s demók viszont kikapcsolják mindkét képernyőt és hang sincs. Egy demó ír ki valami effélét:screen promoted.

Már azon gondolkodom, hogy a demókhoz valami más konfigurációt használnak a whd-slave-ekben?

hmm... van még egy közel érintetlen A1200 konfigom... de azt nagyon nem szeretném szétborogatni ;) úgyhogy előbb utóbb (de inkább előbb) rá fogok kényszerülni
hogy kicserélgessem a rózsa módjára szétnyílt kondenzátorokat a teszt A1200 lapomon :p további nehézség, hogy az 2,5" ide csatlakozó is le van halva (mindegy, van valami
barátságtalan működésű szkázi cucc a Z3i 6860-as board-on, beélesztem azt)... és akkor kipróbálom amit írsz!
nem lennék túl boldog, ha ez nem lehetne belőni, mert most is ez az arány (mint anno!) 50 WHDLoad-os gámára jut 400 klasszikus demó és néhány 10 olyan, ami
1998-óta íródott :D

Üdv:
szörG
B52 Rock Lobster, CDTV, JuneBug, Channel Z, Spellbound, B2000 Haynie/Fisher, B2, Berlin/Haynie/Fisher/Guay Rulez4evör!

#2847 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: turilevi - Dátum: 2011. 07. 30. 19:40

Külön örülök, hogy a végén megemlítetted mind a 3 Amiga fórumot.

Ez természetes ;)

Örülök annak, hogy tetszett a mag!

Már készül a második szám!

Szia Levi :-)

végig olvastam az Amiga Emotion vol1-et ;)
jó kis írás ez, csak így tovább!!!

ez egy jó kérdés, hogy mi lett volna, ha anno a "drágalátos" Komondornak esze is van és nem csak pénze?
és mondjuk egyben tartja az AMIGA fejlesztő csapatát, mondjuk kihasználja a piaci réseket...
(sajnos én is azt gondolom, hogy az Mberi butaság előbb utóbb mindent legyőz)

Üdv:
szörG

#2848 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 00:28

SzörG

Thx, a pozitív feedback-et :D

Örülök annak, hogy tetszett a mag.

Dolgozzunk 10000-rel a köv. számon már...

"sajnos én is azt gondolom, hogy az Mberi butaság előbb utóbb mindent legyőz"

De mi még azért ébren tartjuk (maroknyi kis csapatunkkal!) ezt a fajta, ritka és különös fényt...

Az AMIGA fényét...

Amiga Rulez barátaim!
"Amint elkezdesz felelősséget vállalni önmagadért, elkezded levetni álarcaidat. Mások megzavarodnak, mert mindig voltak elvárásaik feléd, amelyeknek mindig megfeleltél. Most úgy érzik, kezdesz felelőtlenné válni. "

#2849 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: turilevi - Dátum: 2011. 07. 31. 00:28

SzörG

Thx, a pozitív feedback-et :D

Örülök annak, hogy tetszett a mag.

Dolgozzunk 10000-rel a köv. számon már...

"sajnos én is azt gondolom, hogy az Mberi butaság előbb utóbb mindent legyőz"

De mi még azért ébren tartjuk (maroknyi kis csapatunkkal!) ezt a fajta, ritka és különös fényt...

Az AMIGA fényét...

Amiga Rulez barátaim!

;) ezt nem úgy értettem, hogy az AMIGA elpusztul, mivel azt a cirka 1 évtized, amíg létezett, na azt nem veheti el senki
mivel megtörtén, átéltük! :D
hiába a Mega$ és kretén vezetőik sem :p
hanem úgy, hogy ez sajnos egy általános tendencia...

hajrá! kíváncsi vagyok a következő sztorira is!

Üdv:
szörG

#2850 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: szörG - Dátum: 2011. 07. 30. 22:08

hmm... van még egy közel érintetlen A1200 konfigom... de azt nagyon nem szeretném szétborogatni ;) úgyhogy előbb utóbb (de inkább előbb) rá fogok kényszerülni
hogy kicserélgessem a rózsa módjára szétnyílt kondenzátorokat a teszt A1200 lapomon :p további nehézség, hogy az 2,5" ide csatlakozó is le van halva (mindegy, van valami
barátságtalan működésű szkázi cucc a Z3i 6860-as board-on, beélesztem azt)... és akkor kipróbálom amit írsz!
nem lennék túl boldog, ha ez nem lehetne belőni, mert most is ez az arány (mint anno!) 50 WHDLoad-os gámára jut 400 klasszikus demó és néhány 10 olyan, ami
1998-óta íródott :D

Üdv:

Ebben annyit tudnék segíteni, hogy lefotózhatom a beállításokat majd. A 320x2?? mód nekem rettentő kényes volt minden tft-n és egy csomó mód be sem állítható a tft-ken mert a spectrum más tartományban akar dolgozni. Ezeket letiltogattam.

IDE cdromot szeretnék használni. Illetve egy Teac CDW54-e meghajtóm van erre a célra. Alig volt használva. Már telepítettem valami cdfs-t, de meg se szólal. Erre valami ötlet, tapasztalat?

#2851 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: jamespond - Dátum: 2011. 07. 31. 18:46

Ebben annyit tudnék segíteni, hogy lefotózhatom a beállításokat majd. A 320x2?? mód nekem rettentő kényes volt minden tft-n és egy csomó mód be sem állítható a tft-ken mert a spectrum más tartományban akar dolgozni. Ezeket letiltogattam.

IDE cdromot szeretnék használni. Illetve egy Teac CDW54-e meghajtóm van erre a célra. Alig volt használva. Már telepítettem valami cdfs-t, de meg se szólal. Erre valami ötlet, tapasztalat?

Köszi :-) ha oda jutok akkor szólok :-) egyenlőre konkrét HW-es hibáim vannak, az SW-s résszel még nem volt lehetőségem foglalkozni.

a CD-ROM? az jó móka ;) "natúrban" soha nem sikerült belőnöm (nyilván béna vagyok), csak egy érdekes kinézetű IDE osztó áramkörrel
(mondanám, hogy 4IDE, de nem az)...
amúgy a SW része így néz ki:
DEVS: valami.device (pl. atapi.device)
L: valamiCDFS (ebből is van több fajta)
DEVS/DOSDdrivers/CD0

a CD0 szöveges állomány tartalma kb. ez:
FileSystem = L:valamiCDFS
Device = "valami.device"
Unit = 1 /ha slave/
Flags = 0
BlocksPerTrack = 351000
BlockSize = 2048
Mask = 0x7ffffffe
MaxTransfer = 0x100000
Reserved = 0
Interleave = 0
LowCyl = 0
HighCyl = 0
Surfaces = 1
Buffers = 50 /minél nagyobb annál gyorsabb//
BufMemType = 1
BootPri = 2
GlobVec = -1
Mount = 1
Priority = 10
DosType = 0x43443031
StackSize = 5000 /min 3000, minél nagyobb annál gyorsabb/
Control = "MD=0 LC=1 DC=8 L LV AL LFC=1"

Üdv:
szörG

#2852 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 23:25

Egy kis bátorítás a kedves és lelkes olvasóknak :-)

Miről szól az Amiga Emotion, és miért is hoztam létre ezt az újságot?

Minden nemzedéknek volt/van egy forradalma, üzenete, küldetése, vagy jelmondata, ami később is fenn marad(t), még ha már értelmét is vesztette, de minőségét és lényegét még őrzi... Őrzik ezt elsősorban a régi lázadók és forradalmárok beszélgetve, elmélkedve a "Nagy korszakról" egy pohár borral a kezükben, baráti társaságban, vagy esetleg egy üveg sörrel a számítógép előtt ülve, és olvasva ezt az újságot.

Az '50-es években Jailhouse rock, a '60-as években a Hard day's night, a '70-es években Sound of Silence, a '80-as években You're my heart, you're my soul után a '90-es években a slágerekből kiragadott tőmondatok mellett megjelent az AMIGA Rulez! Mint jelmondat...
Ami nekünk szólt, nekünk jelent és jelentett valamit... Akkor is, ma is itt 2011-ben Európában, Kelet-Közép-Európában, az Alpok keleti végződésétől a Keleti-Kárpátok íveléséig terjedő Közép-Duna-medence északi és középső részén...

A cikkeket kötetlen, laza hangvételben igyekszünk megszerkeszteni. Természetesen az én történeteim száma is véges (nagyon is :D), és ezért ha van egy jó történeted, szívesen nosztalgiázol és gondolsz vissza erre az időszakra, akkor küld el nekem, és beletesszük az újságba a cikkedet.

Különben is az emlékek idővel megkopnak, kihűlnek, de a szép és jó dolgokat érdemes megőrizni, megosztani egymással... különösen "papír" formában.

Ha van egy jó történetedet (akár lehet több is) akkor küld el (fotókat is csatolj, sőt!).

amiga.emotion@gmail.com

De addig is AMIGA Rulez!

Levi

#2853 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 10:11

Már facebook-on is fent vagyunk :-)

http://www.facebook....154886811254549

Mehet a like 10000-rel :-)

#2854 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: szörG - Dátum: 2011. 07. 31. 20:46

Köszi :-) ha oda jutok akkor szólok :-) egyenlőre konkrét HW-es hibáim vannak, az SW-s résszel még nem volt lehetőségem foglalkozni.

a CD-ROM? az jó móka ;) "natúrban" soha nem sikerült belőnöm (nyilván béna vagyok), csak egy érdekes kinézetű IDE osztó áramkörrel
(mondanám, hogy 4IDE, de nem az)...
amúgy a SW része így néz ki:
DEVS: valami.device (pl. atapi.device)
L: valamiCDFS (ebből is van több fajta)
DEVS/DOSDdrivers/CD0

a CD0 szöveges állomány tartalma kb. ez:
FileSystem = L:valamiCDFS
Device = "valami.device"
Unit = 1 /ha slave/
Flags = 0
BlocksPerTrack = 351000
BlockSize = 2048
Mask = 0x7ffffffe
MaxTransfer = 0x100000
Reserved = 0
Interleave = 0
LowCyl = 0
HighCyl = 0
Surfaces = 1
Buffers = 50 /minél nagyobb annál gyorsabb//
BufMemType = 1
BootPri = 2
GlobVec = -1
Mount = 1
Priority = 10
DosType = 0x43443031
StackSize = 5000 /min 3000, minél nagyobb annál gyorsabb/
Control = "MD=0 LC=1 DC=8 L LV AL LFC=1"

Üdv:

Köszi! Átnézem majd. De csak vasárnap lesz szabadidőm.

#2855 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 01:23

this is... the beginning... of progressive attack:

http://www.mediafire...y33hwy68zoi010d

#2856 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: turilevi - Dátum: 2011. 08. 03. 01:23

this is... the beginning... of progressive attack:
http://www.mediafire...y33hwy68zoi010d

Komoly a videó Cimbi ;)
mikor jön a DiscMAG? :)

Üdv:
szörG

#2857 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 17:00

Köszi szépen ;)

Rengeteg melónk van még vele, de igyekszünk minél előbb elkészülni vele...

Úgyhogy jön az AE disc version hamarosan :D

Viszont Geri, ígértél egy sztorit nekünk, ne felejtsd majd el.

Mert ezt a magot, nem csak Mi, hanem Ti is írjátok!

#2858 Felhasználó inaktív   szörG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: turilevi - Dátum: 2011. 08. 03. 17:00

Köszi szépen ;)
Rengeteg melónk van még vele, de igyekszünk minél előbb elkészülni vele...
Úgyhogy jön az AE disc version hamarosan :D
Viszont Geri, ígértél egy sztorit nekünk, ne felejtsd majd el.
Mert ezt a magot, nem csak Mi, hanem Ti is írjátok!

igen tudom :) végig kell néznem az értettségi tablókat 1990-1994-ig, hogy ki lehetett az a srác??? :s
nagyon remélem, hogy nem gépipari technikumos volt, mert akkor meg nem találom soha... de egyszerűen nem ugrik be a neve...
még sem írhatom azt le, hogy "tudjátok azzal a sráccal, akit PiZo haverom, nemes egyszerűséggel csak benga-állatnak hívott" ...
meg azt is ki kell tökölnöm, hogy pontosan miket vittem magammal erre az akcióra és mivel döngöltük Pakos-kát
a sárga földbe 6láb mélyen...

szóval hogy trú sztorri legyen és ne fikció :)

Üdv:

Szerkesztette: szörG 2011. 08. 03. 20:55 -kor

szörG

#2859 Felhasználó inaktív   turilevi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 03. 21:01

Rendben van.

Köszönöm szépen, hogy időt szánsz ránk :D

#2860 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 06. 01:12

ezt találtam:

Kép

ezzel egy szintetizátorból származó Citizen meghajtót kivéve nem volt itthon olyan, ami nem ment volna 1200amban.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.