HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 10:06

tobben is irtak,hogy a 85 Hz mar teljesen oke.
nemtom,en a 17-est 100 hz-en hasznaltam es latok kulonbseget most 85-ben.
nem hinnem,hogy a nagyobb felbontas vagy a kep merete tevesztene meg.
-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

#102 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 11:45

Idézet: osbebei - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 1:57

Báááá, megőrülök.

Problémám nem újkeletű, már volt itt ilyenre példa, viszont súlyosabb.

Szóval mint korábban olvasható volt másoknál, Nekem is mióta új videókártyám van (SapphireAtiRadeon 6900XT) megesik hogy egyszercsak az XP elfelejti hogy milyen monitorom is van (Fujitsu-Siemens C996, de szerintem ez lényegtelen). Elfelejti a típusát, azt mondja rá hogy alapértelmezett monitor, és beálít egy 60Hz-es alapfelbontást. (XP 85öt ír ki még mindig, de ez a monitor szerint 60 - és tényleg csak 60, vibrál mint a dög).
Monitor drivert letöltöttem, telepítettem, felbontást választottam - 85Hz, minden szép és jó volt. (kb. heti 1x alkalommal, ez még belefért)

De ma úgy döntött, hogy ez neki már kevés.
HA MEGFESZÜLÖK SE TUDOK 60HZ-nél többet kihozni a monitorból.
Sehogyse.
Akármilyen felbontást választok akármilyen frissítéssel, a frissítés mindig 60hz marad, csak a felbontás változik.
Persze mindenhol (Megjelenítés -> Beállítások -> Speciális -> Monitor és Adapter fül alatt is) más frekvencia olvasható, de a monitor 60Hz-en működik.

Felraktam, leszedtem, újraraktam a drivert, 0 eredménnyel.
Egyik fórumon ajánlottak egy PowerStrip nevű programot, de azzal sem tudtam 60Hznél többet produkálni.
Illetve úgy igen, hogy manuálisan állítottam be 85re (beleírtam szépen számokkal hogy 85), de a csúszkán hiába állítottam 85re, 60 maradt.

Nagyon szeretnék vmi végleges megoldást találni 29 napon belül, amikor is lejár a PowerStrip, különben jön a szemkifolyás  :(

Ja, és olyan "DDC information" dolgot nem találtam a Monitor tulajdonságainál. Bár kétlem hogy ez lenne a bibi, hiszen csak "néha" produkálta ezt. Illetve most persze már állandóan, de korábban voltak "rendes 85Hz-es időszakai".

Hát röviden ennyi volna a probléma, ha valakinek van valami ötlete kérem ne habozzon  :respect:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...=0#entry1624129 :cool:

#103 Felhasználó inaktív   v3g374 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 19:19

Idézet: tus - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 7:42

Páör dvd nél mitöl lehetnek az Interlace csikok?Ha megy a kamera oldalra, akkor szétcsúszik a kép. Mit állítsak be?
Vagy szóljak az operatőrnek, hogy ne ficánkoljon? :D

Nekem is hasonlo problemam van, de ez nem interlaced problema lehet. Tv-n sokkal feltunobb a jelenseg mivel az 60hz en megy. Szoval pl hirtelen mozgasnal, ilyen szetcsuszas csik jelenik meg addig amig a mozgas tart, es nemtudom mi a frászert csinalja. / Lehet mindenkinel jelen van ez a problema, csak az en szemem ilyen kenyes, h zavar./ Monitornal akkor fordul elo ez nallam, ha pl 60hz-en megy vmi. Megfigyeltem h minel magasabb a freki annal ritkabban fordul elo ez.
Lecci nezzetek meg h nallatok is elfordul ez. Konnyen meg lehet nezni, fogjatok egy ablakot, - total commander ablak vagy akarmi - es mozgassatok jobbrol-balra-balrol-jobbra, nagyon gyorsan. A szélét kell nezni, ott feltunnek ilyen apro vonalak.
Na ezt hogy lehet kikuszobolni, mer mar az agyamra megy.
Nemirok monitortipust meg vidkartya tipust, mert ami eddig volt nekem mind csinalta ezt. :)
Szoval vmi 5let ?  :confused:

#104 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 20:08

Idézet: kenwud - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 9:05

9800-as radeon es  samsung syncmaster 957df monitor mellett van-e lehetoseg 1280X1024ben (960-at javasoltak,de ott nem tudom annyira megnyujtani a kepet,hogy kitoltse a kepernyot  :confused: ) 85-nel nagyobb kepfrissitesre?

100-at sajnos nem tudja legalabbis az xp elrejti,ha letiltom azokat a mdokat,amiket a moncsi nem bir.

kilencvenakarhany hz-t lehet vhogy beallitani ?

biztonsagos ugy is a monitort hasznalni ?

http://195.70.36.158/termekek/irodai_munka..._sym_957df.html

ha nem lenne kiemelt a topic,lehet,h tobben eszrevennek ?
:)
:up:

#105 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 21:31

90 Hz-et tudnia kéne a drivernek, illetve akárhány hertzet be tudsz állítani PowerStrip-el.

#106 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 06:30

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 20:31

90 Hz-et tudnia kéne a drivernek, illetve akárhány hertzet be tudsz állítani PowerStrip-el.

koszi.megnezem powerstripel.
ugye nem art a szemnek es a monitornak,ha nem "szabvany" frissitest kapnak ?

#107 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 08:57

Idézet: kenwud - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 7:30

koszi.megnezem powerstripel.
ugye nem art a szemnek es a monitornak,ha nem "szabvany" frissitest kapnak ?

Az elektronnyalábnak nincsenek kedvenc frekvenciái. A monitornak max a túlvezérlés árt (ami ellen van védelem), a szemnek meg az, ha magas frissítésnél esetleg homályosodik a kép.

#108 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 20:35

Idézet: Jocix - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 15:57

Nincs válasz :
Sziasztok, videokártyám: Sapphire Ati Radeon 9600XT , Monitor: Samsung 763MB
Probléma : gép bekapcsolása után vibrál remeg a kép, megnézem a képernyő tulajdonságainál a monitor 85Hz ,csodálkozom hiszen ezzel a frissitéssel szokott menni mindig és tökéletesen.
Átállitom 75Hz Oke ,utánna megint 85Hz és tökéletes , elfelejtené indtáskor a beállitásokat ? de ha megnézem a frissétés értékét akkor az  jót mutat.
Mi LEHET a HIBA?

Ez nálam is van, csak GeForce4Ti4200 és MAG796PF2 monitor mellett. Nagyon durván remeg néha bekapcsoláskor. Pedig Powerstrip mindig fut és be van állítva 99 Mhz-re(ennyit ír ki...). Tudja valaki, mit kellene csinálni? Nálam is visszaáll Display Properties állítgatás után, de az nem tökéletes. Tud valaki valamit ez ellen?

#109 Felhasználó inaktív   zenélő 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 15:52

Üdv mindenkinek!

Én nagyon kezdő vagyok, és végigolvastam a topicot, meg minden, szóval türelmet kérek. Köszi. ;)

Kérdésem az lenne, hogyan tudom a 2 hete vásárolt Synchmaster 957MB-mből kicsalni a honlapjukon jelzett 1280x1024 @89 Hz, 1152x864 @104 Hz, vagy 1024x768 @116 Hz frissítési értékeket?

Alapból (p&P) 1024x768-hoz 85Hz-et tudtam belőni, aztán a Samsung által adott cd segítségével 100 Hz is megvan, de lehet többet is, ugyebár... Hogyan?  :think:  milyen program kell hozzá, honnan tudom letölteni, stb? Milyen adatot kell még megadnom a válaszhoz?
A gáz az, hogy ha lekapcsolom a lehetetlen frissítési gyakoriságokat elrejtő gombokat, akkor a következő lépcső 120 Hz, és ott má' nem megy.

Meg olvastam olyat is, hogy a Vga-t is állítani kell hozzá. Télleg? És azt meg ugyan hol, és hogyan? :think:

Bocsi a szakszerűtlenségért... :rolleyes:

Még egy kérdés: a fenti értékek pl dvd lejátszás esetén is mennek?

Segítsetek!

Köszi

#110 Felhasználó inaktív   zenélő 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 16:18

Ehhez kapcsolódva még egy kérdés:

LG T710B 1024x768@85Hz. lehet-e ettől jobbat, nagyobb frissítést kihozni?

#111 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 21:19

Idézet: zenélő - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 16:52

.....
Kérdésem az lenne, hogyan tudom a 2 hete vásárolt Synchmaster 957MB-mből kicsalni a honlapjukon jelzett 1280x1024 @89 Hz, 1152x864 @104 Hz, vagy 1024x768 @116 Hz frissítési értékeket?
.......

a megoldás a powerstrip...de a 85Hz-nél a 89 nem sokkal több...

#112 Felhasználó inaktív   Enkeli 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 17. 10:47

Problemam amire megoldast keresek a kovetkezo:

Van egy W98-as rendszerem amiben egy GF2 MX400 talalhato egy Sony Multiscan 17SF2-vel. Feltettem uj nvidia drivert, 56.64 majd 53.04, de egyik se engedi beallitani a korabban hasznalhato frissiteseket. Peldaul 640*480-ban eddig 120Hz volt elerheto, most csak 85Hz ... A driver "Override refresh rates" funkcioja nem igazan mukodik, mert a default helyett csak 0Hz-et kinal fel. Probaltam registryben is novelni a lehetseges frissitesek szamat, de mindig visszaallitja az eredetire ezeket. Probaltam a leirt modszert a monitor.inf letrehozasara, de nem igazan volt hatasa ... En arra gondolok, hogy valami mas .inf belerondit a dolgokba, mert mintha az nvagp.inf-ben talalhato, a kartyara vonatkozo frissitesi beallitasok nem tukroznek a registryben fennallo allapotokat.

Ha esetleg valaki mar talalkozott hasonlo problemaval es sikerult megoldast talalnia ra, vagy van valami otlete, kerem ossza meg velem!
Koszonom!

PS: Azt meg nem mondtam, hogy azert szeretnem az uj drivert feltenni, mert van benne egy funkcio, amivel egyszeruen beallithato a TV-n megjeleno kep fullscreenre allitasa.

Szerkesztette: Enkeli 2004. 07. 17. 10:54 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Netman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 22:00

Hali!

Bele is vágok, remélem tudtok segíteni.
Szóval nem régen jutottam hozzá egy SAPPHIRE Radeon 9200 128 mb kártyához. Előtte egy Gef4 mx440-em volt. Eg y Fujitsu - Siemens monitorom van, Sulinetes 17"-os.  Azzal minden rendben müködött. Mosr a Radeonnal Windows XP-alatt a monitort bármilyen frissitésre állítom vibrál. És elég zavaró. A kártyához a gyári drivert tettem fel, esetleg annak a cseréje orvosolhatja a problémám? Ha igen akkor melyikre cseréljem?
A segítséget előre is ksöz!

Remélem a válaszig nem vakulok meg!:)
Vakond

#114 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 23:01

Idézet: Netman - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 23:00

Hali!

Bele is vágok, remélem tudtok segíteni.
Szóval nem régen jutottam hozzá egy SAPPHIRE Radeon 9200 128 mb kártyához. Előtte egy Gef4 mx440-em volt. Eg y Fujitsu - Siemens monitorom van, Sulinetes 17"-os.  Azzal minden rendben müködött. Mosr a Radeonnal Windows XP-alatt a monitort bármilyen frissitésre állítom vibrál. És elég zavaró. A kártyához a gyári drivert tettem fel, esetleg annak a cseréje orvosolhatja a problémám? Ha igen akkor melyikre cseréljem?
A segítséget előre is ksöz!

Remélem a válaszig nem vakulok meg!:)

DDC-felülbírálás? („Advanced\Displays\Monitor\Attributes”, „Use DDC information” kikapcs, ld. 1. oldal)

#115 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 13:19

hali emberek. bocs de nincs időm végigolvasni a teljes topicot, de aza  gondom hogy amikor még megvolt az nvidia vgam,  akkor még a winfosban baállított frissítések is mentek, most hogy atim van, nem tok 100Hz fölé frissíteni , se játékokban sem winben csak ha a dcc infót írom felül, de játékokban pl akkor sem megy. :reklamacio:  mivel nincs kedvem a 120hz helyett 85öt nézni ezért kérem a segítségeteket, hogy mondjatok 1 olyan programot amellyel beállíthatom. :tired:

#116 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 13:50

Idézet: N_Gabber - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 14:19

hali emberek. bocs de nincs időm végigolvasni a teljes topicot, de aza  gondom hogy amikor még megvolt az nvidia vgam,  akkor még a winfosban baállított frissítések is mentek, most hogy atim van, nem tok 100Hz fölé frissíteni , se játékokban sem winben csak ha a dcc infót írom felül, de játékokban pl akkor sem megy. :reklamacio:  mivel nincs kedvem a 120hz helyett 85öt nézni ezért kérem a segítségeteket, hogy mondjatok 1 olyan programot amellyel beállíthatom. :tired:

Elég kevés segítőkész embernek van winfos op. rendszere. Úgyhogy nem biztos, hogy tudnak neked segíteni.

Bocs, de ezen mindig felhúzom magam.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#117 Felhasználó inaktív   ducati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 20:13

Sziasztok http://www.lacy.hu/index.php  talán itt van megoldás!

#118 Felhasználó inaktív   ducati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 20:16

Idézet: ducati - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 21:13

Sziasztok http://www.lacy.hu/index.php  talán itt van megoldás!

Sory vagyis itt.http://www.lacy.hu/index.php?oldal=keret&x=x&tipus=trukkok&belso=cikkek&cikk=cikkek/sysgyorsitas/3dkepfrissbeall

#119 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 20. 00:01

Idézet: ducati - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 19:16

Sory vagyis itt.http://www.lacy.hu/index.php?oldal=keret&x=x&tipus=trukkok&belso=cikkek&cikk=cikkek/sysgyorsitas/3dkepfrissbeall

ducati neked köszönöm. :respect: dzsiarnak meg annyit hogy ha az aláírásomba nézel, akkor valszeg ki tudod találni hogy nem win98-at használok. ennyi. :kma: :fuck:

#120 Felhasználó inaktív   Sihto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 23:22

Sziasztok

Mar mas forumban kerdeztem Ati funokat de ide kuldtek, hogy itt a megoldas, nos elolvastam,az elso kb 50 hozzaszolast meg az utolso 20 -at, de ugy latom, hogy vagy nem figyelnek oda az emberek vagy nem szoktak jatek kozben a monitor frekit nezegetni.

Tehat a problema: jatek kozben 1024x768-as felbontasban 60 Hz-re allitodik a monitor, ati kartyam van es a leirtak szerint beallitottam hogy biralja felul a frissitest a ddc -t kikapcsoltam vagy bekapcsoltam teljesen mindegy 60 Hz megy a dog, a kartya ati9600 pro es rohadtul idegesito, mert elotte nvidia kartyam volt es ott tokeletesen ment 100 Hz a nfixrate programmal, egyaltalan amiket leirtatok ide azt ki is probaltatok????
A jatek: battlefield vietnam, szoval ha valaki ellenorizne, hogy nalla is igy van, de valami azt sugja, hogy esetleg en szurtam le valamit, dehat itt nincs tul nagy kombinacios lehetoseg.
Barmilyen otletet szivesen veszek, csa
Nem irom ide a gépeim adatait, mert tül sok lenne ...

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.