HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 15:09

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:05

ATI driverben EDID kikapcs és monitor kézzel beír. Már ha van még ilyen opcióm, nincs előttem ATI-s gép.

Hol találom ezt az EDID-et?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#682 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 16:27

Idézet: Danecay - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 20:01

Sziasztok!
De jó, hogy találtam topicot ami kimondottan ilyen jellegű problémákkal foglakozik.
Olyan gondom lene, hogy az Acer X223W monitoromat alapértelmezett megjelenítőnek ismeri fel a Windows így sajnos nem állnak rendelkezésre a megfelelő felbontások. Sajna drivert nem találok a monitorhoz a neten sem és a windows driverek között sem, bár akkor nem tudom, hogy eddig mi alapján ismerte fel a win a monitort. Próbáltam már VGA drivert újrarakni de ez nem segített. Nem tudom mi lehet mert eddig kapásból felismerte mindíg, de így alapértelmezett monitorként a 16:10 arányú felbontásokat nem kínálja fel a gép. Ha tud valaki segíteni jelezze legyen szíves!

Annyi történt még közben, hogy mivel nem találtam a neten a monitorhoz való drivert, felraktam hozzá a Samsung SyncMaster 223BW driverét, de ez sem nagyon segített, ill. a maxomális 1680 x 1050-es felbontás elérhetővé vált, de pl. az 1440 x 900 nem. Továbbá egy rövid áramszünet után úgy jött fel a rendzer, hogy felismerte a monitort, és elérhető volt a már említett  1440 x 900 felbontás is, de valamiért homályos volt, pedig ez előtt teljesen jó volt, ezért gondoltam, hogy frissítem a VGA drivert egy olyanra amit már hiba nélkül használtam ezzel a monitorral, de újraindítás után ismét csak alapértelmezett analóg monitorként ismeri fel és mostmár méga Samsung monitor driver hatására sem jelenik meg még az 1680 x 1050-es felbontás sem. Nem hiszem el, hogy ennyire szivat. Valaki segítsen PLZ!

#683 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 17:51

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:03

Köszi, szerintem ez nem az a driver, ami nekem kell, mert ez F900B nekem pedig F900P van (és a driver is ilyen, és az amúgy is jó, mint az a régi gépemen kiderült).

Az illesztőprogramot természetesen haladó módban próbáltam, és manuálisan adtam meg neki a mappát, ahol a driver van - hiába...

azért köszi!  :respect:

Bocsesz, elnéztem a drivert, de... a lényegen átsiklottál, meg én sem írtam le részletesen. Na a mappát add meg neki, hanem magát az .inf fájlt. Valószínűleg azért nem települ fel mappa megadással, mert nem WHQL driver, nincs digitálisan aláírva, bla-bla, ezért az XP szarik rá, hogy az hozzávaló driver lenne amúgy.

Haladóban van egy lehetőség, hogy ne legyen keresés, magam választom ki az illesztőprogramot. Saját lemeznél tallózol, és megadod neki. Ha akkor sem megy, hát istenem, de ha egyszer tudjuk, hogy hozzávaló a driver, akkor illene feltelepülnie.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Taranis 2008. 01. 05. 17:59 -kor

#684 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 19:56

Idézet: Danecay - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:27

Annyi történt még közben, hogy mivel nem találtam a neten a monitorhoz való drivert, felraktam hozzá a Samsung SyncMaster 223BW driverét, de ez sem nagyon segített, ill. a maxomális 1680 x 1050-es felbontás elérhetővé vált, de pl. az 1440 x 900 nem. Továbbá egy rövid áramszünet után úgy jött fel a rendzer, hogy felismerte a monitort, és elérhető volt a már említett  1440 x 900 felbontás is, de valamiért homályos volt, pedig ez előtt teljesen jó volt, ezért gondoltam, hogy frissítem a VGA drivert egy olyanra amit már hiba nélkül használtam ezzel a monitorral, de újraindítás után ismét csak alapértelmezett analóg monitorként ismeri fel és mostmár méga Samsung monitor driver hatására sem jelenik meg még az 1680 x 1050-es felbontás sem. Nem hiszem el, hogy ennyire szivat. Valaki segítsen PLZ!

Az óta mióta utoljára írtam még próbálkoztam driver újratelepítéssel, és rádugtam egy laptopra is. Az érdekesség az, hogy a laptop is sima analóg megjelenítőnek ismeri fel és ugyan azokat a felbontásokat kínálta fel mint az asztali gép és még csak a VGA típusa, gyártója sem egyezik meg az asztali gépével, mert ez egy S3 a másik pedig egy nVidia. Elképzelhető, hogy a monitornak lett valami baja? Ha igen kíváncsi lennék, hogy mi tud elromlani benne egy honap alatt ami ilyen hibát eredményez, mert mint írtam, azt leszámítva, hogy nem is meri fel a Win és nem tudom beállítani a kívánt felbontásokat a monitor működik.

#685 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 22:20

Idézet: Taranis - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 18:51

Bocsesz, elnéztem a drivert, de... a lényegen átsiklottál, meg én sem írtam le részletesen. Na a mappát add meg neki, hanem magát az .inf fájlt. Valószínűleg azért nem települ fel mappa megadással, mert nem WHQL driver, nincs digitálisan aláírva, bla-bla, ezért az XP szarik rá, hogy az hozzávaló driver lenne amúgy.

Haladóban van egy lehetőség, hogy ne legyen keresés, magam választom ki az illesztőprogramot. Saját lemeznél tallózol, és megadod neki. Ha akkor sem megy, hát istenem, de ha egyszer tudjuk, hogy hozzávaló a driver, akkor illene feltelepülnie.

Kösz a drivert, de én is ezzel próbálkoztam eddig is. És az van, hogy egy másik gépre minden gond nélkül fel is raktam, tehát tudom, hogy hogy kéne, csak szóval itt valami extra gubanc lehet...

Magát az .inf fájlt nem tudom megadni neki. Ugyebár van az, hogy telepítsen listából, vagy adott helyről. Ezen belül van az első pont, azon belül a második pipa (Szerepeljen a keresésben az alábbi hely:... ) és itt csak mappát lehet kijelölni.

Aztán van a második pont, a "ne legyen keresés, magam választom ki", ott ott van, hogy alapértelmezett monitor, de ezután csak a tovább gombot tudom megnyomni, és akkor már próbálja is a drivert feltenni, és ugyan az az eredmény...

De végül így sikerült: kiírtam egy FDD-re, majd a "ne legyen keresés, magam választom ki" kiválasztása utáni ablakban van egy olyan gomb, hogy saját lemez, erre kattintva és a lemezmeghajtót megadva már felrakta!!

De tényleg azt nem értem, hogy a régebbi gépemre simán felraktam, de ezen az újon -bár ugyan azt csináltam-, nem ment, csak ilyen mahinációk árán...
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#686 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 22:25

Mostmár csak 2 dolog nem stimmel:

- Az egyik, hogy az ATI Catalyst miért nem ismeri fel? Még mindig Default VGA monitornak írja. Nem kéne a típusát kiírnia? (az Xp már kiírja...)

- A frissítés mintha még mindig nem lenne jó (nagyon vibrál a kép, hiába teszem pl. 100 Hz-re)

Ezek alapján még mindig azt gondolom, hogy a videókártya és a monitor között nincs kapcsolat..., vagy tévednék? Hogy lehetne ezt leellenőrizni?

#687 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 22:44

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:09

Hol találom ezt az EDID-et?

Itt kellene a pipát kivenni elvileg és kézzel megadni.

Kép

#688 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 23:20

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 23:44

Itt kellene a pipát kivenni elvileg és kézzel megadni.

Kép

Bingo!!!!

Pont az elöbb néztem a monitor menüjében, hogy fixen 60Hz volt a frissítés, hiába állítottam át az Xp-ben. De most jó, 100Hz-en vígan megy! :)

Köszi!!!  :respect:  :up:

(egy kérdés még: azt nézem, hogy mintha 100Hz-nél kicsit életlenebb lenne a kép..., ez normális? Ha átállítom pl. 85 Hz-re, élesebbek a betűk, de ez lehet azért van, mert egyúttal kisebbek is lesznek (az egész kép lekicsinyedik ilyenkor..) )

#689 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 00:24

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 23:20

(egy kérdés még: azt nézem, hogy mintha 100Hz-nél kicsit életlenebb lenne a kép..., ez normális? Ha átállítom pl. 85 Hz-re, élesebbek a betűk, de ez lehet azért van, mert egyúttal kisebbek is lesznek (az egész kép lekicsinyedik ilyenkor..) )

Igen, nagyobb frekinél szokott életlenedni.

#690 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 18:16

Sziasztok!
Legnagyobb sajnálatomra senki nem írt még commentet az én problémámmal kapcsolatosan :(  persze ez valószínűleg azért mert az idelátogatók által nem tapasztalt jelenségről van szó. Annyi történt menet közben, hogy ha minden igaz rájöttem, hogy miként lehet újra felismertetni a számítógéppel a monitort. Fura módon ha kihúzom majd visszadugom a 220-as csatlakozóját többnyire egy windowsos hang kíséretében ismét látja a rendszer a monitor típusát, de van, hogy menet közben elfelejti és ismét alapértelmezett lesz. Érdekes jelenség annyi szent.

#691 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 19:28

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 1:24

Igen, nagyobb frekinél szokott életlenedni.

Aha értem. Viszont ha visszarakom 85 Hz-re, akkor sokkal kisebb lesz a kép. (ez amúgy normális?)

Van annak értelme, hogy a 85Hz-re leveszem, majd a lekicsinyedett képet a monitor menüjében szépen széthúzom?

#692 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 00:32

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 19:28

Aha értem. Viszont ha visszarakom 85 Hz-re, akkor sokkal kisebb lesz a kép. (ez amúgy normális?)

Van annak értelme, hogy a 85Hz-re leveszem, majd a lekicsinyedett képet a monitor menüjében szépen széthúzom?

Én is azt szoktam csinálni.

#693 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 14. 11:45

Van egy problémám miért ál meg a gépem az Ati 7.12 csomagjának a frissítéseközben amkor a kontrolcenter nél az utlsó müveleteket végzi még hozzá a statiszikaák letőrlésénél mind a két gépemnél csinálja, az egyik be egy hd 2400-as kártya xp 64 bit a másiknál egy x1600-s a 32 bites xp van?
levan tőtlve mind két változat 7.12 -es driver csomag ja és baromira belassúl közben s lefagy.

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 14. 11:48 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#694 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 15:09

Véletlenül a "MONITOR HIBÁK"-hoz irtam a problémámat, most itt is megismétlem. (Elnézést a duplikációért).

Vettem egy HANNSG  HG216D-t és hozzá 3000ft-ért egy HDMI-DVI kábelt.  A dsub-on 1680x1050 felbontással gond nélkül működik. Problémám a HDMI bemenettel van. A VGA kártyám ATI Sapphire hd2600xt.   A DVI-HDMI bemeneten bármilyen felbontásnál a Win logoig eljutok, aztán a nagy sötétség és fagyás. Különösebben nem érdekelne, a Dsub-bal meg vagyok elégedve, de bosszant, mi a fenének adtam ki már majdnem 7000 ft-t.  Sehol nem találtam ötletet, megoldást. Azt nem hiszem, hogy én vettem a világon egyedül egy ilyen monitort.

Szerkesztette: staffy 2008. 01. 28. 15:13 -kor

#695 Felhasználó inaktív   Trike. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 15:11

1680*1050 es felbontáson melyik kártya tud 60Hz-nél többet?

Most egy ASUS AX550-esem van ami 3200*1200-nál még tud 85Hz-et, de a fent említett felbontásnál csak a 60Hz-et

Illetve a frissítési plafon 1280*960-nál 200Hz

#696 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 15:40

Szerintem ez inkább monitorfüggő, de javítsatok ki, ha tévedek.

#697 Felhasználó inaktív   Trike. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 09:30

Idézet: debaj - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 15:40

Szerintem ez inkább monitorfüggő, de javítsatok ki, ha tévedek.

Ez az adata:

Analog Signal Frequency:31.3~80.2KHz(H) / 56~75Hz(V)

Legalább a 75-öt tudná.

#698 Felhasználó inaktív   Trike. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 07:44

Kipróbáltam a 100Hz-et is bírja, csak az 1680*1050-ben nincs lehetőség 60-nál többre :confused:

#699 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 20:03

üdv!
biztos volt szó róla, de nem bírok keresgélni így!  :omg:
az volna a gondom, hogy 60hz-n megy a monitor. hiába állítom be 70-75-85-100hz-ra a windowsban azt jelzi hogy át van állítva, de úgyanúgy vibrál. szal maradt a 60hz!  :reklamacio:
ati catalyst-ban sem találtam semmi gyanúsat!
ja a photoshop cs3-at töröltem és azóta szar! PLS HELP! gyorsan :'(
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#700 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 21:00

Idézet: Dess - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 21:03

üdv!
biztos volt szó róla, de nem bírok keresgélni így!  :omg:
az volna a gondom, hogy 60hz-n megy a monitor. hiába állítom be 70-75-85-100hz-ra a windowsban azt jelzi hogy át van állítva, de úgyanúgy vibrál. szal maradt a 60hz!  :reklamacio:
ati catalyst-ban sem találtam semmi gyanúsat!
ja a photoshop cs3-at töröltem és azóta szar! PLS HELP! gyorsan :'(

hahóóóóóóó! valaki! adjon valami tanácsot legyen szíves!
újra raktam a vga drivert az sem segített :| eccerűen nem menti el a beálllítást
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.