HWSW Informatikai Kerekasztal: Exact Audio Copy (EAC) & LAME Encoder használata - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Exact Audio Copy (EAC) & LAME Encoder használata CD Grabbelés mester fokon, de hogyan???

#101 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 15. 17:06

Igaz nem lame, de legalább EAC kérdésem lenne :)  Már régóta ezzel a programmal grabbelek audio cdket egy Plextor Premium cdíróval. Grabbelés közben van ugye a kis hibajavítás jelző, sok nem világító piros ponttal. Ha elkezdenek világítani, akkor gondolom vmi hibát talált a lemezen, amit javított. Ezek mit is jelentenek pontosan, nem tudja vki (tételezzünk fel egy karcmentes, tiszta lemezt)? Rosszul olvas a drive?Másolásvédelem?És mit jelent ez a legrabbelt anyag szempontjából?Hallható hibákat?

Igazából most grabbeltem egy lemezt és az egész felső sora világított a hibajavítás sornak, de különösebb hibát nem hallok, csak annyit hogy remélhetőleg a kábelek/hangkártya szarabban szól jóval, mint az asztali cd lejátszó - vagy esetleg ebben is megjelenhetne a hibajavítás?

Tényleg kíváncsi vagyok, ha vki ért ehhez elmagyarázhatná :)

#102 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 18:27

Idézet: cibuu - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 22:41

Rendben.

Másik kérdésem az az lenne hogy hogy tudom kontrollálni a vbr -t ?tehát hol lehet azt megadni hogy mekkora legyen a minimum vbr(kbps-ben)és mennyi legyen a maximum egy számban?

Lame VBR beállítás
Inkább az előre definiált preset-eket használd, mint megadni maximumot-minimumot stb.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#103 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 08:13

Vki ötletek? :)

#104 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 19:37

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 8:13

Az valóban hibajavítás, én eddig egyszer láttam egy nagyon karcos lemezemnél, de aztán a végeredmény jó lett (más grabberrel korántsem ilyen hízelgő eredményt kaptam...).
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#105 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 10:41

Azóta több olyan eredeti cdt is találtam, amit nem tud legrabbelni, így arra jutottam, hogy 2 év alatt teli lett szeméttel biztos (tényleg atomporos helyen lakom, földút mellett), úgyhogy felviszem Pestre vmi hifiboltba (mondjuk Alisca Orange), ahol biztosan meg tudják tisztogatni nekem.

#106 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 20:35

Szerettem volna az EAC-hoz járól cdrdaot frissíteni 1.2.2-re, de nem találtam belőle wines verziót, egyáltalán meg lehet ezt oldani (sima felülírással) vagy ez bonyolultabban működik ennél?

#107 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 18:40

Hy

Lame gurukat kérdezném, ez mitől lehet?
Előre is köszi.  :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#108 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 18:17

Az EAC nem ismeri fel a DVD meghajtómat amiben audió cd van. a meghajtóm Nec 4550 a.
mit tegyek hogy megoldódjon ez a baj?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#109 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:52

?s
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#110 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:38

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 9:13

Minden egyes piros pötty hiba miatti újraolvasást jelent. Ha nem ér végig, vagyis nem gyullad ki az összes pötty, az azt jelenti, hogy végül sikerült jól beolvasni. Egész pontosan, volt két olyan beolvasás, aminek egyezett az eredménye. Ha az grab végén azt írja, hogy No errors occured, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem volt hiba. (A Range quality ettől még lehet 100% alatti.)

Egyébként RTFM, ez mind benne van az EAC rídmíjében. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#111 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 10:30

Üdv a kedves Öreg Motorosoknak!

Nos a kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a Stereo és a Joint Stereo közt?!  :think:  Jól esne ha egy kicsit felhomályosítanátok!

Valami olyasmire gondolok, hogy az egyiknél a térinformáció az intenzitás különbségen alapul (X-Y) a másiknál meg tán fáziskülönbségen (Haas-hatás, A-B)?!  :think:  Bár igazából gőzöm sincs, csak találgatok...  :)

Előre is köszi!  :respect:

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#112 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:50

sokan sokmindent magyaráznak,de a lényeg hogy a stereo a jobb.nemhiába stereo  az audio cd-k zenéje is:)

#113 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 07:22

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 9:38

Minden egyes piros pötty hiba miatti újraolvasást jelent. Ha nem ér végig, vagyis nem gyullad ki az összes pötty, az azt jelenti, hogy végül sikerült jól beolvasni. Egész pontosan, volt két olyan beolvasás, aminek egyezett az eredménye. Ha az grab végén azt írja, hogy No errors occured, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem volt hiba. (A Range quality ettől még lehet 100% alatti.)

Egyébként RTFM, ez mind benne van az EAC rídmíjében. :)

Köszi :)

#114 Felhasználó inaktív   gyurlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:07

Üdv.
Letöltöttem a lame 3.97-et. (a 3.96-ot is)
Meg akartam mutatni az Eac-nak,(0.95 beta4) de az egyik
könyvtárban sincs exe fájl.
Ha valaki tud segítsen.

#115 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:48

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 10:30

Üdv a kedves Öreg Motorosoknak!

Nos a kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a Stereo és a Joint Stereo közt?!  :think:  Jól esne ha egy kicsit felhomályosítanátok!

Vigyázat, konyhanyelv következik! A joint stereo igazából félig mono. Ugyanis a "sztereó hatást" szépen betömöríti és csak akkor adja ki a két csatornát, ha indokoltnak érzi a külön csatornát. Vagyis becsapós.

Ha jó minőséget akarsz, akkor legyen sima stereo, ekkor megmarad a két külön csatorna. A fájl ugyan nagyobb lesz, de hát valamit valamiért.

Üdv!
.
.
.

#116 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:16

Idézet: gyurlaci - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 11:07

Üdv.
Letöltöttem a lame 3.97-et. (a 3.96-ot is)
Meg akartam mutatni az Eac-nak,(0.95 beta4) de az egyik
könyvtárban sincs exe fájl.
Ha valaki tud segítsen.

Hy

Ebben ott a hiányolt exe.  ;)

A stereo vs. joint stereo állandóan visszatérő kérdés.  :D
Régebben és is stereo használtam, de itt meggyőztek, hogy jó a joint stereo.  ;)

SZERK: Ha a direkt link nem menne, innen van a LAME MP3 Encoder 3.97 final verzió.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2007. 07. 09. 12:22 -kor

BF2 / Kép / BF3

#117 Felhasználó inaktív   gyurlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 15:47

Idézet: szabi - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 13:16

Hy

Ebben ott a hiányolt exe.  ;)

A stereo vs. joint stereo állandóan visszatérő kérdés.  :D
Régebben és is stereo használtam, de itt meggyőztek, hogy jó a joint stereo.  ;)

SZERK: Ha a direkt link nem menne, innen van a LAME MP3 Encoder 3.97 final verzió.

Üdv
szabi

Köszönöm. :respect:
Én hülye a hivatalos szájtról töltöttem le. :D
http://lame.sourceforge.net/index.php

#118 Felhasználó inaktív   Solicidium 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 00:15

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:48

Vigyázat, konyhanyelv következik! A joint stereo igazából félig mono. Ugyanis a "sztereó hatást" szépen betömöríti és csak akkor adja ki a két csatornát, ha indokoltnak érzi a külön csatornát. Vagyis becsapós.

Ha jó minőséget akarsz, akkor legyen sima stereo, ekkor megmarad a két külön csatorna. A fájl ugyan nagyobb lesz, de hát valamit valamiért.

Üdv!

Ezen a Joint Stereo vs. (L/R) Stereo témán én is sokat szenvedtem. Zenéimet régebben én is EAC-kal és LAME-mel kifejezetten sima stereo-ba mentettem, nem bíztam a joint stereoban. Újabban joint stereoban mentek. Akit érdekel bővebben a téma, az olvassa el ezt: link
Ugyanakkor PPeter véleménye sem hagyható figyelmen kívül. Csinálok is valamikor egy vaktesztet valami sztereora kihegyezett zenével audigy4-en sennheiser hd555-tel. Ha ezen nem hallom a különbséget a kettő között, akkor számomra nincs értelme a hagyomás L/R stereo-t használni 1, a linkelt leírás meggyőző volta 2, lehet, hogy nem véletlenül így dolgoznak az előre beállított presetek LAME-ben 3,a kisebb fileméretre tekintettel.
Kívácsi lennék, hogy PPeter mely zenénél hallott különbséget, hogy ki tudjam próbálni én is és végre megleljem az igazságot. :o

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó