HWSW Informatikai Kerekasztal: PS/2 ről USB-re átalakító rajza? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PS/2 ről USB-re átalakító rajza? valakinek leírás, rajz valami ötlet? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   GuTi20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 15:24

Sziasztok!!!

Már elég sok honlapot néztem leírásokról és bekötési rajzokról, de konkrét dolgot nem leltem. Találtam külön USB-t meg külön PS/2 rajzot, de nem igazán értem hogy lehetne összehozni a kettőt. Kérek mindenkit  aki tud segítsen.

Előre is köcce, GuTi20

#2 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 17. 16:25

Üdv!

Mit akarsz összekötni így?

Mert két különböző kommunikációs szabványról van szó!
Vannak olyan egerek, melyek képesek mindkettővel kapcsolódni, de akkor tudtommal átvált a megfelelő szabványra. Általában mellékelik az átalakítót hozzájuk.
Más esetben nem látok reális esélyt kapcsolat létrehozására.

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#3 Felhasználó inaktív   GuTi20 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 20:48

Szia!

Nem gondoltam volna, hogy valaki ilyen gyorsan fog reagálni a kérdésre. Internetes boltokban láttam hogy lehet kapni ilyen átalakítót kb. 10 dollár. Vannak akik panaszkodnak, nem működik, de van akiknek bevált. A legtöbb esetben az egér ill. billentyűzet usb-s és adnak hozzá átalakítót ps2-re. De engem pont a fordítottja érdekelne. Igazából nekem billentyűzethez kellene.  Megérne egy próbát a forrasztgatás, legfeljebb az időm megy vele. Abból meg van bőven. Próbáltam szétbontani usb--->ps2 átalakítót, de az a bekötés fordítva nem igazán akar működni. Találtam  rajzot ps2-ról és usb-ről.  Ezáltal a GND és a +V bekötése megvan. Viszon az usb-n +data és -data van. Míg ps2-őn az adatkomunikáció egy kábelen folyik oda-vissza a negyedik pedig a Clock. Erre egyébként nem jöttem még rá milyen szerepe van. A maradék két pint a ps2-őn nem kötelező bekötni. Az egyik egyébként sincs a másik pedig csak modernebb bill.-eknél van, hogy be lehessen vele kapcsolni a gépet.

Szóval várom az ötleteket!

#4 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 07:39

Két link:

PS/2
PS/2
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#5 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 07:49

Idézet: Pushy - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 17:25

Mit akarsz összekötni így?

pl van (mondjuk Xbox, de biztosan más is), aminek csak USB portja van, és néhány különleges billentyűzet  csak PS2-es (teszem azt nappaliba ideális, egérrel egybeépített wireless-ből itthon reménytelen USB-set keresni)

#6 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 08:22

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 8:49

pl van (mondjuk Xbox, de biztosan más is), aminek csak USB portja van, és néhány különleges billentyűzet  csak PS2-es (teszem azt nappaliba ideális, egérrel egybeépített wireless-ből itthon reménytelen USB-set keresni)

Mert két különböző kommunikációs szabványról van szó!
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#7 Felhasználó inaktív   Waterman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 19:56

Neked erre van szükséged??!!!!!!

#8 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 21:08

Idézet: Waterman - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 20:56

Ez így túl egyszerű lenne... GuTi20 maga akarja megcsinálni.

Egyébként variációk egy témára:
Kép
Kép
Kép

#9 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 21:21

Idézet: GuTi20 - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 21:48

Megérne egy próbát a forrasztgatás, legfeljebb az időm megy vele. Abból meg van bőven.

Ha csak az időt viszi, az hagyjám. De ha csak forrasztgatással akarod megcsinálni, az a gépedet is viszi.
Abból is van elég?

Idézet

Találtam  rajzot ps2-ról és usb-ről.  Ezáltal a GND és a +V bekötése megvan. Viszon az usb-n +data és -data van. Míg ps2-őn az adatkomunikáció egy kábelen folyik oda-vissza a negyedik pedig a Clock. Erre egyébként nem jöttem még rá milyen szerepe van. A maradék két pint a ps2-őn nem kötelező bekötni. Az egyik egyébként sincs a másik pedig csak modernebb bill.-eknél van, hogy be lehessen vele kapcsolni a gépet.

Keress adatátviteli és időzítési szabványt is.
Ha forrasztás előtt olvasol, akkor rájössz, hogy nem is érdemes forrasztani.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó