HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#2281 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 10:21

Remélem jól számoltam. Ha két 600mAh akku sorba van kötve, és rámegy 3,95V/230mA, akkor ugyan úgy 600mA-el kell számolni, mint ha egy akku lenne, mert csak a feszültség adódik össze. Magyarul olyan, mint ha benne lenne egy 2,4V/600mA-es akku.
Javítsatok ki ha tévedek!
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2282 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 03. 06. 13:06

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 11:21

Remélem jól számoltam. Ha két 600mAh akku sorba van kötve, és rámegy 3,95V/230mA, akkor ugyan úgy 600mA-el kell számolni, mint ha egy akku lenne, mert csak a feszültség adódik össze. Magyarul olyan, mint ha benne lenne egy 2,4V/600mA-es akku.
Javítsatok ki ha tévedek!

Sorban a feszültségek adódnak össze az áram csak párhuzamos kapcsolásban. A két feszültség különbségét viszont nem értem.

#2283 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 13:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 13:06

Sorban a feszültségek adódnak össze az áram csak párhuzamos kapcsolásban. A két feszültség különbségét viszont nem értem.

A készülékben 2db 1,2V/600mA-es ceruza akku van beleforrasztva, ami sorba van kötve.
Kimértem, ezt a két akkut tölti a készülék 3,95V/230mA-al.
Így gondoltam, hogy 600*1,4/230=3,65óra a töltési idő.
Saját képekről is!

#2284 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 03. 06. 14:08

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:22

A készülékben 2db 1,2V/600mA-es ceruza akku van beleforrasztva, ami sorba van kötve.
Kimértem, ezt a két akkut tölti a készülék 3,95V/230mA-al.
Így gondoltam, hogy 600*1,4/230=3,65óra a töltési idő.

Nem az lehet hogy a 3,95V a terheletlen feszültség és a 230mA leadásakor esik le 2,4 V-ra? A feszültségesésre méretezett töltők ilyenek.

#2285 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:46

Jó a számításod, de nézd meg hogy alakul a töltés üres akkuknál, és nézd meg pár óra töltés után. Nekem az egeremhez van olyan töltőm (usb-s), hogy folyamatosan csökken az áram, amikor kezd tele lenni. Lehet, hogy ez is ilyen, akkor pedig tovább rajta kell hagyni. Ekkor gyakorlatilag lehetetlen túltölteni.

#2286 Felhasználó inaktív   babaluga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:42

Sziasztok!
Egy Fujifilm s5600-as fényképezőhöz szeretnék tölthető elemeket (4 kell bele) és töltőt venni. Van rá mondjuk 6000 forintom, mit tudtok ajánlani? Eneloopon gondolkodtam, nem tudom megéri e... Vannak tapasztalataitok eneloop-pal kapcsolatban? Az eddigi hozzászólásokat visszaolvasva a 2100-as Ansmann pakk lett szimpatikus...valaki tud esetleg jobbat?
Köszönök előre is minden választ, légyszi segítsetek!
Sziasztok:)

#2287 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:49

Idézet: babaluga - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 20:42

Sziasztok!
Egy Fujifilm s5600-as fényképezőhöz szeretnék tölthető elemeket (4 kell bele) és töltőt venni. Van rá mondjuk 6000 forintom, mit tudtok ajánlani? Eneloopon gondolkodtam, nem tudom megéri e... Vannak tapasztalataitok eneloop-pal kapcsolatban? Az eddigi hozzászólásokat visszaolvasva a 2100-as Ansmann pakk lett szimpatikus...valaki tud esetleg jobbat?
Köszönök előre is minden választ, légyszi segítsetek!
Sziasztok:)

Nem tölthető elemet hanem akkumulátort akarsz venni gondolom. 6000-ért kapsz 4 Eneloop akkut töltővel együtt ami kis önkisülésénél fogva jobb mint a másik akkuk. Én vettem 2600-as Ansmannt és nagyon befürödtem vele, a 2100-as még elfogadhatóan teljesít. Ez nem azt jelenti hogy minden Ansmann rossz de kifoghatsz olyant. És a 4 akkuból egy is rossz akkor már az egész garnitúra rosszul teljesít. Az Eneloopot még csak Japánban gyártják inkább azt vedd. Én 4990-ért vettem a fehér színű Eneloop töltőt 4 akkuval, a töltő Kínai de az akkuk Japán gyártmány. A Média- Marktban volt akcióban.

Szerkesztette: ottokar 2007. 03. 06. 20:54 -kor

#2288 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:14

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:08

Nem az lehet hogy a 3,95V a terheletlen feszültség és a 230mA leadásakor esik le 2,4 V-ra? A feszültségesésre méretezett töltők ilyenek.

Lehet, de attól még a 230 mA az annyi.
Úgy mértem, hogy leforrasztottam a két ceruza akkut, és a műszert annak pontjaira tettem.
Így tudom lemérni az áramerőséget nem?
Saját képekről is!

#2289 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:19

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:46

Jó a számításod, de nézd meg hogy alakul a töltés üres akkuknál, és nézd meg pár óra töltés után. Nekem az egeremhez van olyan töltőm (usb-s), hogy folyamatosan csökken az áram, amikor kezd tele lenni. Lehet, hogy ez is ilyen, akkor pedig tovább rajta kell hagyni. Ekkor gyakorlatilag lehetetlen túltölteni.

Nincs ebben semmi elektronika. A tápegységben biztosan nincs, a készülékben meg csak 3db ellenálás, és pár dióda van.
Szerintem mezei töltésen alapul az egész.
Saját képekről is!

#2290 Felhasználó inaktív   babaluga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 09:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 20:49

Nem tölthető elemet hanem akkumulátort akarsz venni gondolom. 6000-ért kapsz 4 Eneloop akkut töltővel együtt ami kis önkisülésénél fogva jobb mint a másik akkuk. Én vettem 2600-as Ansmannt és nagyon befürödtem vele, a 2100-as még elfogadhatóan teljesít. Ez nem azt jelenti hogy minden Ansmann rossz de kifoghatsz olyant. És a 4 akkuból egy is rossz akkor már az egész garnitúra rosszul teljesít. Az Eneloopot még csak Japánban gyártják inkább azt vedd. Én 4990-ért vettem a fehér színű Eneloop töltőt 4 akkuval, a töltő Kínai de az akkuk Japán gyártmány. A Média- Marktban volt akcióban.

Köcce! Remélem még most is akciós:)

#2291 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:10

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 9:14

Lehet, de attól még a 230 mA az annyi.
Úgy mértem, hogy leforrasztottam a két ceruza akkut, és a műszert annak pontjaira tettem.
Így tudom lemérni az áramerőséget nem?

Áramerősségméréshez csak meg kell szakítani az áramkört és a műszerrel kell összekötni a megszakított részt akkor a műszeren az áram folyik át. Ha a két akkut egyben kiforrasztod és a két végpontra mérsz az feszültségmérés, persze a műszert a megfelelő módba kell kapcsolni. Ha a műszerrel az akkukat helyettesítetted az is árammérés. Félreérthetően írtad.

#2292 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:12

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 9:19

Nincs ebben semmi elektronika. A tápegységben biztosan nincs, a készülékben meg csak 3db ellenálás, és pár dióda van.
Szerintem mezei töltésen alapul az egész.

"folyamatosan csökken az áram, amikor kezd tele lenni. Lehet, hogy ez is ilyen,"

Az akku ellenállása a töltés végén megnő ezért fojtja az áramot.

#2293 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:10

Áramerősségméréshez csak meg kell szakítani az áramkört és a műszerrel kell összekötni a megszakított részt akkor a műszeren az áram folyik át.

És áramerősségmérés módba kell kapcsolni.

Idézet

Ha a két akkut egyben kiforrasztod és a két végpontra mérsz az feszültségmérés, persze a műszert a megfelelő módba kell kapcsolni.

Nem! Ha odaírta, hogy a mért érték mA (és miért ne hinnénk neki?), akkor nem feszültséget mért.
Az ideális árammérő rövidzárnak tekinthető. Ha ő tényleg így mért áramot, akkor az a rövidzárási áram volt.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#2294 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 16:33

Sziasztok!Egy ipc-1l töltött szeretnék rendelni.mi a véleményetek erről a töltöröl?Most egy Yellowstone nevű töltöt használok.Ez is négy csatornás.Ismeritek ezt a töltöt?

#2295 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:08

Na, most már jól összezavartatok. Akkor leírom pontosan mit is tettem:
Kiforasztottam az akkukat, majd a kiforasztott pontokra, polarítás helyesen rátettem a műszert. Természetesen a műszert ampermérés módba tettem.
Szóval akkor jól mértem?
Végül is én most azt akarom kimérni, hogy hány mA-el töltni az akkukat a gép!

Szerkesztette: Kicsiati 2007. 03. 07. 17:18 -kor

Saját képekről is!

#2296 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:13

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:08

Na, most már jól összezavartatok. Akkor leírom pontosan mit is tettem:
Kiforasztottam az akkukat, majd a kiforasztott pontokra, polarítás helyesen rátettem a műszert. Természetesen a műszert ampermérés módba tettem.
Szóval akkor jól mértem?
Végül is én most azt akarom kimérni, hogy hány mA-el töltni az akkukat a gép!

Huh, már én sem tudom, hogy hol mértél. :think:

Aksi megmérése:

Ha az aksit kiforrasztottad, és magán az aksin lévő  2 csatlakozón ampermérés üzemmódban mértél, akkor az a rövidzárási áram.
Mivel az ampermérő egy darab drótnak tekinthető, ezért ez pont olyan, mintha az aksi 2 végét egy darab dróttal rövidrezártad volna. Ez nem igazán tesz jót az aksinak, ezért csak nagyon rövid ideig szabad ezt mérni.

Ha az aksit kiforrasztottad, és magán az aksin lévő 2 csatlakozón feszültségmérés üzemmódban mértél, akkor megkapod a kapocsfeszültséget.
Mivel a feszültségmérő szakadásnak tekinthető, ezért ez nem károsíthatja az aksit.

Ha azt akarod megmérni, hogy mekkora árammal tölti az akkukat, akkor: (mint ottokar is írta)
"""Áramerősségméréshez csak meg kell szakítani az áramkört és a műszerrel kell összekötni a megszakított részt akkor a műszeren az áram folyik át."""
Még annyit tennék hozzá, hogy:
- az aksi egyik kivezetésénél kell csak megszakítani a vezetéket, és
- ilyenkor áramerősségmérésbe kell kapcsolni a műszert.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#2297 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:52

Idézet: wwg - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:33

Sziasztok!Egy ipc-1l töltött szeretnék rendelni.mi a véleményetek erről a töltöröl?Most egy Yellowstone nevű töltöt használok.Ez is négy csatornás.Ismeritek ezt a töltöt?

Ennél jobb 4 akkus töltő jelenleg nem kapható, ennyi.

#2298 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:00

Köszi!

Akkor nem jól mértem.
Én azt hittem, hogy ha megszakítom az akku egyik felét, és közbeiktatom a műszert, akkor nem valós eredményt kapok, mert az akkumlátor befolyásolja az eredményt.
Ezért forrasztottam ki az akkukat, és az áramköri lap pozitív, és a negatív pontjára tettem a műszer mérőhegyét, a műszert meg ampermérésre kapcsoltam.

Így mértem:
felül az eredeti kapcsolás, alul hogy miként mértem
Kép

Talán így kellett volna? Bent kell hagyni az akkukat az áramkörben?
Kép
Saját képekről is!

#2299 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:44

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:00

Köszi!

Akkor nem jól mértem.
Én azt hittem, hogy ha megszakítom az akku egyik felét, és közbeiktatom a műszert, akkor nem valós eredményt kapok, mert az akkumlátor befolyásolja az eredményt.
Ezért forrasztottam ki az akkukat, és az áramköri lap pozitív, és a negatív pontjára tettem a műszer mérőhegyét, a műszert meg ampermérésre kapcsoltam.

Így mértem:
felül az eredeti kapcsolás, alul hogy miként mértem
Kép1

Talán így kellett volna? Bent kell hagyni az akkukat az áramkörben?
Kép2

Igen, a 3. ábra a helyes.

Szerkesztette: TMexy 2007. 03. 07. 19:46 -kor

#2300 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 08:04

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:44

Igen, a 3. ábra a helyes.

Köszi, akkor mérek egy újat.  :)
Saját képekről is!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »