HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#2421 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 12. 22:08

Idézet: Jancsi007 - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:51

Mi az az IPC? Egyik helyen meg jót láttam róla..

IPC-1,  IPC-1L a legjobb 4 csatornás töltők az egész világon. A Conrad-nál kapható.

#2422 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 12. 22:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 14:13

... a processzora egypár opciót nem tud ...

Például?
Már ami nem számadatokkal kifejezhető tudás.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2423 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 12. 23:16

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 23:17

Például?
Már ami nem számadatokkal kifejezhető tudás.

Üdv!

Nem tud 1 A -es töltőáramot és az 1,8 A-es hídtöltést se

#2424 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 13. 15:06

Nekem "csak" a szegényember IPC-1L töltöm van.Egyáltalán nem hiányzik az 1800 mA-es töltés.Jut eszembe ilyen gyors töltést csak a modelezők használnak,ott nem számít az akku élettartam különösebben,de az idő igen!500 mA-el töltöm a cerka akkuimat.Nem főzöm őket és évekig használom.Gondolkodtam 17 eFt-os "igazi" IPC-1 -en is ,de nekem nem kell noném akku meg egyéb kacat 7000-ért.Nálam 9900 HUF  :p volt a lélektani határ.

#2425 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 16:12

A modellezők valóban gyors töltést/kisütést használnak, de az feljebb kezdődik, nem 1800mA-nél. Némelyik akkut kifejezetten gyorstölteni kell, hogy megmaradjanak az előnyös tulajdonságai (pl. nagy terhelhetőség, kis belső ellenállás), annál azért nem elég 700 mA. Mondjuk aki olyan akkut használ, az valószínűleg pack-ban használja, és profi, pack-okhoz való töltővel tölti.

Szerintem az IPC-1 tulajdonosok többsége még azelőtt vette a töltőt, hogy létezett/kapható lett volna az IPC-1L. Mi így jártunk.  :D  :cool:  Nekem sem volt szükségem az akkukra, mondjuk az adaptereket szoktam használni (nem valami minőséginek tűnnek), a táska meg teljesen felesleges. A szivargyújtós adapter meg még jól jöhet, bár lehet, hogy sosem fogom használni. A gyors töltésnek sem vagyok a híve, de azért illik a kapacitás harmadával/negyedével tölteni, hogy szépen időben fel tudja fedezni a töltő, ha tele az akku.

A hozzá adott akkukról (2500 mAh Conrad) csak annyit, hogy elég hasonló a kapacitásuk (2530-2620 mAh között vannak), a terhelhetőségük is, és az állásban sem gyengül egyik sem jobban a többinél (1 hét állás után még 2250-2350 mAh van bennük). A mostanában kapható "márkás" akkuk között nem ritka, hogy a 4 között 1-2 gyengébb van, ami elég kellemetlen tud lenni, ráadásul nem is mindig hozzák a rájuk írt kapacitást. Ennyit a márkákról... :p

#2426 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 17:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 23:08

IPC-1,  IPC-1L   a legjobb 4 csatornás töltők az egész világon. A Conrad-nál kapható.

nem rosszak, de ezt azért nem jelenteném így ki...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2427 Felhasználó inaktív   Jancsi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 18:31

Most már annyit sem tudok, mint eddig :) Tökéeltesen elvesztettem a fonalat :)
Ti ezt megvásárolnátok? :
http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=316&page=1

#2428 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 21:42

Én nem. :(  Megfőnének benne az aksik...
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#2429 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 13. 22:25

Idézet: Jancsi007 - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 19:31

Most már annyit sem tudok, mint eddig :) Tökéeltesen elvesztettem a fonalat :)
Ti ezt megvásárolnátok? :
http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=316&page=1

Az aki ezt azért megveszi mert egy órás mikor ennyibe IPC kerül hát annak úgy kell. Nem tudom milyen fonalat vesztettél el? Világosan le lett írva többször hogy az IPC-nél jobbat nem kapsz.

#2430 Felhasználó inaktív   Jancsi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 23:53

Nem az 1 óra miatt vettem volna, hanem mert a régi nem tölt rendesen és mindenképp kellene egy új. Bocsi az értetlenkedésemért, csak nem igazán értek ezekhez... http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kVKUFlXdHJNQT09  Gondolom erre gondoltatok. Vagy van egyéb készülék is? Az ára elég borsos :(

#2431 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 00:18

Idézet: Jancsi007 - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 0:53

Nem az 1 óra miatt vettem volna, hanem mert a régi nem tölt rendesen és mindenképp kellene egy új. Bocsi az értetlenkedésemért, csak nem igazán értek ezekhez... http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kVKUFlXdHJNQT09  Gondolom erre gondoltatok. Vagy van egyéb készülék is? Az ára elég borsos :(

Ez az IPC-1.
De van egy kicsit olcsóbb IPC-1L, ami kicsit kevesebbet tud, meg kevesebb hozzá adott dolog van az árban benne, de ezért olcsóbb is.
Itt van.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#2432 Felhasználó inaktív   Jancsi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 00:26

Köszönöm szépen!!

#2433 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 08:45

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 1:18

Ez az IPC-1.
De van egy kicsit olcsóbb IPC-1L, ami kicsit kevesebbet tud, meg kevesebb hozzá adott dolog van az árban benne, de ezért olcsóbb is.
Itt van.

Bár nem kétséges, hogy többet tud az IPC1L , de kb 3eFt-tal többe is kerül. Mert ugye az energizerhez adnak 4db aksit is.

#2434 Felhasználó inaktív   Jancsi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 08:53

Máshol nem igazán találok IPC-1 töltőt, csak Conrad-nál. Létezik, hogy csak ők forgalmazzák?!

#2435 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 14. 09:19

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 9:45

Bár nem kétséges, hogy többet tud az IPC1L , de kb 3eFt-tal többe is kerül. Mert ugye az energizerhez adnak 4db aksit is.

Nehogy már a kettőt összehasonlítsd!

#2436 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 09:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 10:19

Nehogy már a kettőt összehasonlítsd!

Nem mondom, hogy egy kategőróát képviselnek, de annak aki az ezerforintos hama töltő helyett keres jobbat, nem biztos, hogy valóban szüksége van egy IPC-re és nem elég neki egy GP vagy más márkájú gyorstöltő.

#2437 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:58

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 10:31

Nem mondom, hogy egy kategőróát képviselnek, de annak aki az ezerforintos hama töltő helyett keres jobbat, nem biztos, hogy valóban szüksége van egy IPC-re és nem elég neki egy GP vagy más márkájú gyorstöltő.

Majd amikor egymás után teszi tönkre az akkukat mert 80-90 fokra felmelegednek akkor az lesz a drágább. És ez a töltő nem jobb egyiknél se és ahhoz túl drága és semmit nem tud. De ha egy órás kell.

Szerkesztette: ottokar 2007. 04. 14. 11:01 -kor

#2438 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 18:11

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 10:31

Én éppen ezért egy mikroprocesszorral vezérelt 4 csatornás töltőt kisütő funkcióval.
Árban meg fele volt az IPC-1L-nek.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#2439 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 14. 19:11

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 19:11

Én éppen ezért egy mikroprocesszorral vezérelt 4 csatornás töltőt kisütő funkcióval.
Árban meg fele volt az IPC-1L-nek.

Minden töltőben van processzor csak a tudásuk funkcióik különbözőek.

#2440 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 21:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 20:11

Minden töltőben van processzor csak a tudásuk funkcióik különbözőek.

Hát, azért ezt nem mondanám.

Pl. a legegyszerűbb töltő:
- fix feszültségig tölt (1.5V)
- van benne egy áramkorlát (250mA)
- meg max egy időzítő, ami 16 óra után kikapcsol.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.