HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#581 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:18

találtam egy még gyorsabb töltőt, mint az ansmann digispeed 4 ultra.
GP PowerBank Express
elvileg 15 perces töltő, a  4 db 2500-as akksit 22perc alatt tölti fel.
Kép
szerintem jól néz ki.

a leírás szerint 7000! mA-el tölti az AA-s akksikat, 3400 mA-el az AAA-t.

http://www.gpbatteri...manual-pb15.pdf

úgy néz ki van már 2600-as AA ill 1000-es AAA akksijuk is: Kép

#582 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:57

"szerintem jól néz ki."

Most az mi hogy egy akkutöltő jól néz ki? Én úgy látom hogy ennek a tudása meg se közelíti az Ansmannét. A Digispeed 4 csatornás töltő, ez meg nem lehet az.Hogyan jelzi ki csatornánként a műveleteket?

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 17:10 -kor

#583 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 18:25

És mi a francfenének van az a burkolat? Az akkuk amúgy is erősen melegednek, a digispeednek van is ventillátora. Ha még zárt is a tér akkor mitől hűl az akku, vagy ebben dunsztolni is lehet? Bár a lapja ír minden szépet és jót.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 18:47 -kor

#584 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:57

[...]Hogyan jelzi ki csatornánként a műveleteket?

Sehogy. Mindössze 1 LED tájékoztat az állapotokról. De pl. a SANYO-nak is van ilyen 1 LED-es töltője.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#585 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:17

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 15:18

találtam egy még gyorsabb töltőt, mint az ansmann digispeed 4 ultra.
GP PowerBank Express
elvileg 15 perces töltő, a  4 db 2500-as akksit 22perc alatt tölti fel.
szerintem jól néz ki.

a leírás szerint 7000! mA-el tölti az AA-s akksikat, 3400 mA-el az AAA-t.

http://www.gpbatteri...manual-pb15.pdf

úgy néz ki van már 2600-as AA ill 1000-es AAA akksijuk is: Kép

Csupán egy dolog: a  4 db 2500-as akksit 22perc alatt tölti fel
Ez helyesen így hangzik: a 4db 2500-as speciális, hozzá készült akksit 22 perc alatt tölti fel. Ahogy már párszor felhívtuk a figyelmet rá, minden ultragyors töltő csak a speciális aksijaival szupergyors, nélküle "csak" gyors (1-3 óra)!!!

ottkar, szerinte a burkolatnak két oka lehet: egyrészt valamiféle légcsatorna kialakításában (természetesen ventilátorral) játszhat szerpet, ill. ha mégis eldurranna egy akksi, akkor azt megfoghatja valamennyire. Gumicsirke. Izé, szerintem. :)

ZooLee

#586 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:57

"szerintem jól néz ki."

Most az mi hogy egy akkutöltő jól néz ki? Én úgy látom hogy ennek a tudása meg se közelíti az Ansmannét. A Digispeed 4 csatornás töltő, ez meg nem lehet az.Hogyan jelzi ki csatornánként a műveleteket?

csak annyi, hogy szerintem jól néz ki: tetszik ez a minimál design.
tény, hogy nem ez az első szempont akkutöltő választásnál, de van néhány olyan elrettentően ronda, hogy alapból szóba sem jöhet.. pl. GP PowerBank U-Smart :
Kép Kép

#587 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:55

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:17

Csupán egy dolog: a  4 db 2500-as akksit 22perc alatt tölti fel
Ez helyesen így hangzik: a 4db 2500-as speciális, hozzá készült akksit 22 perc alatt tölti fel. Ahogy már párszor felhívtuk a figyelmet rá, minden ultragyors töltő csak a speciális aksijaival szupergyors, nélküle "csak" gyors (1-3 óra)!!!

ottkar, szerinte a burkolatnak két oka lehet: egyrészt valamiféle légcsatorna kialakításában (természetesen ventilátorral) játszhat szerpet, ill. ha mégis eldurranna egy akksi, akkor azt megfoghatja valamennyire. Gumicsirke. Izé, szerintem. :)

ZooLee

honnan veszed, hogy a speciális, hozzá készült akksit töltené fel ennyi idő alatt??
Attól mert pl. a Varta töltőknél így van, nem jelenti azt, hogy ehhez is kellenének, vagy egyáltalán léteznének ilyen GP akkuk.

Az ANSMANN Digispeed 4 Ultra-hoz sem kell spéci Ansmann akku, mégis feltölti a 2500-as akksikat 30-40 perc alatt. (tudom, az azért nem 15 perc)

ha megnézed a PDF-et, ott szó nincs speciális akkukról:
For best performance and optimal safety, charge only GP
NiMH batteries with GP PowerBank Express.
A "GP NiMH akku" nem tűnik túl speciálisnak...

A burkolattal kapcsolatban viszont egyetértünk, szerintem is azért lehet, hogy ha esetleg felrobbannak az akkuk, ne üssék ki az ember szemét.

#588 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:36

ottokar!
Bocsi tényleg elnéztem az irásodat. :respect:

Üdv.

#589 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:36

"A "GP NiMH akku" nem tűnik túl speciálisnak"

Hama 2300-as akkura rá van írva gyorstöltőáram 2,3 A, nem bolondultam meg 8-10 A-t ráadni. Nekem az nem éri meg. Különben az akkukra már rá van írva hogy gyorstölthető- e, már a komolyabb cégek ráírják.

#590 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 23:55

"csak annyi, hogy szerintem jól néz ki: tetszik ez a minimál design"

Azért érdekes ez a dizájn dolog mert pld sokan ájuldoznak a cigarettatárca alakú fényképezőgépektől, mondván milyen kis ékszerek, míg én a kezembe se veszek ilyent. Amikor gépet vettem a kitett 60-80 gépből még véletlenül se veszek kézbe megnézni ilyen gépet, mert tudom a szempontjaimat a fotózásról úgysem teljesítik. És itt az ár semilyen szerepet nem játszik. Mit gondolsz ki ért jobban a fotózáshoz, én vagy a cigarettatárca kedvelők? Szép dolog a dizájn , de van funkcionalitás is.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 23:59 -kor

#591 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 06:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 23:55

"csak annyi, hogy szerintem jól néz ki: tetszik ez a minimál design"

Azért érdekes ez a dizájn dolog mert pld sokan ájuldoznak a cigarettatárca alakú fényképezőgépektől, mondván milyen kis ékszerek, míg én a kezembe se veszek ilyent. Amikor gépet vettem a kitett 60-80 gépből még véletlenül se veszek kézbe megnézni ilyen gépet, mert tudom a szempontjaimat a fotózásról úgysem teljesítik. És itt az ár semilyen szerepet nem játszik. Mit gondolsz ki ért jobban a fotózáshoz, én vagy a cigarettatárca kedvelők? Szép dolog a dizájn , de van funkcionalitás is.

No, azért ez sem teljesen igaz, mert attól még, hogy cigarettatárca, lehet jó! (pl a kis pana Lumix gépek vagy a Canon Digital Ixus) A szépség nem kizáró tényező, de ne ez legyen a választási szempont!

Z.

#592 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 06:17

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:55

honnan veszed, hogy a speciális, hozzá készült akksit töltené fel ennyi idő alatt??
Attól mert pl. a Varta töltőknél így van, nem jelenti azt, hogy ehhez is kellenének, vagy egyáltalán léteznének ilyen GP akkuk.

Az ANSMANN Digispeed 4 Ultra-hoz sem kell spéci Ansmann akku, mégis feltölti a 2500-as akksikat 30-40 perc alatt. (tudom, az azért nem 15 perc)

ha megnézed a PDF-et, ott szó nincs speciális akkukról:
For best performance and optimal safety, charge only GP
NiMH batteries with GP PowerBank Express.
A "GP NiMH akku" nem tűnik túl speciálisnak...

A burkolattal kapcsolatban viszont egyetértünk, szerintem is azért lehet, hogy ha esetleg felrobbannak az akkuk, ne üssék ki az ember szemét.

Elolvastad az apróbetűst is? Mert abban szokott benne lenni, hogy a normál, gyorstöltő elektronikával nem rendelkező akksikat milyen módon tölti...

Szerintem a normál akksi egyszerűen nem bírja el a 2-3-4C-s töltőáramot, vagy eldurran, vagy pedig rövid idő alatt tönkremegy. Másrészt pedig nem reszkíroznám meg, hogy szétdurranjon, megsérüljön valaki, vagy tüzet okozzon...
Ha jól emlékszem ebben a topicban is kivesték már az elektronikához értők a töltést és a töltőáramokat. Nagyon nem ajánlott a normál akksikat ilyen töltésnek alávetni.

(Ismét előcitálom modellezős tapasztalataimat: A nagy töltőkkel 2C-vel töltőtt akksikat 40-45 perc alatt töltődött fel. Az akksikat 12V-ról járatott 8cm-es ventikkel hűtöttük, és még így is forróak voltak! És ezek tényleg speciális nagy áramokra tervezett modellező akksik voltak! Egy ilyen kis cuccban lévő pár centis venti nem hiszem, hogy tudná ugyanazt a légmennyiséget produkálni mint két 8 centis normál ventilátor. Ráadásul modellező oldalakon mindenhol ott van, hogy normál akkukat ne használj a modellező töltőkkel illetve eszközökkel, mert balaesetveszélyes és gyorsan tönkremegy.)

ZooLee

#593 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:15

"nem jelenti azt, hogy ehhez is kellenének, vagy egyáltalán léteznének ilyen GP akkuk."

Ott van a GP töltőben a hozzávaló GP akku, a 2500-as. A töltő képét te tetted fel benne az akkukkal.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 27. 09:21 -kor

#594 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:26

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 7:09

attól még, hogy cigarettatárca, lehet jó! (pl a kis pana Lumix gépek vagy a Canon Digital Ixus)

A kis Lumix nem tudom milyen, csak sejtem, de az Ixust nagyon kár volt példának felhozni, mert az akkora hányadék, hogy egy jobb mobiltelefon kenterbe veri :rolleyes:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#595 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 10:15

"nem jelenti azt, hogy ehhez is kellenének, vagy egyáltalán léteznének ilyen GP akkuk."

Ott van a GP töltőben a hozzávaló GP akku, a 2500-as. A töltő képét te tetted fel benne az akkukkal.

ahogy már írtam is néhányszor, ez nem speciális 15perces akku, hanem sima, normál 2500 mAh-s GP AA akku :omg:

#596 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:41

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 9:30

ahogy már írtam is néhányszor, ez nem speciális 15perces akku, hanem sima, normál 2500 mAh-s GP AA akku :omg:

Nos, az általad linkelt oldalon (www.gpbatteries.com) megnéztem az AA-s akksikat, csak 1300-1800-as van fent, de mindenhol a gyorstöltési áram max az akku kapacitásával egyenlő (vagyis egy 1800-as akksinál 1800mAh!!! Ha ezek után te nyugodt szívvel megtolot 7k-val, akkor tedd.

ZooLee

Szerkesztette: ZooLee 2005. 07. 27. 09:41 -kor

#597 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:41

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 10:26

A kis Lumix nem tudom milyen, csak sejtem, de az Ixust nagyon kár volt példának felhozni, mert az akkora hányadék, hogy egy jobb mobiltelefon kenterbe veri :rolleyes:

nagyon ismered ezek szerint az Ixus modelleket, hogy így általánosítva ki tudod jelenteni, hogy hányadék az összes.
Gondolom sok mobiltelefonnak jobb a képminősége mint pl. az Ixus 700-nak. :think:

#598 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:48

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 10:41

Nos, az általad linkelt oldalon (www.gpbatteries.com) megnéztem az AA-s akksikat, csak 1300-1800-as van fent, de mindenhol a gyorstöltési áram max az akku kapacitásával egyenlő (vagyis egy 1800-as akksinál 1800mAh!!! Ha ezek után te nyugodt szívvel megtolot 7k-val, akkor tedd.

ZooLee

tényleg ellentmondás, hogy amíg a GP töltők már akár 7A-val töltenek, az akkuk adatlapján a javasolt? vagy megengedett gyorstöltő áram max 1C.
pedig ők gyártják mindkettőt...

a 2500-as adatlapja: http://www.gpbatteri.../250aahc_DS.PDF

#599 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:52

"de mindenhol a gyorstöltési áram max az akku kapacitásával egyenlő (vagyis egy 1800-as akksinál 1800mAh!!! Ha ezek után te nyugodt szívvel megtolot 7k-val, akkor tedd."

És úgye minek van a gyártó ajánlása, azért hogy megszegjék. Ebben az évben hihetetlen mértékben megnövekedett a felelőtlenségből nagyfokú hozzánemértésből származó házi balesetek száma. És ami a legborzasztóbb a vétlenek károsodása is.

#600 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 09:58

"ahogy már írtam is néhányszor, ez nem speciális 15perces akku, hanem sima, normál 2500 mAh-s GP AA akku "

Sajátmagadnak mondasz ellent a 2500-as akku adatlapján 7,2 A-es legnagyobb töltőáram szerepel, annyi amennyi a töltőé! És az is le van írva hogy az akku élettartama fele a normál töltésűnek.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 27. 10:01 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.