Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:55
honnan veszed, hogy a speciális, hozzá készült akksit töltené fel ennyi idő alatt??
Attól mert pl. a Varta töltőknél így van, nem jelenti azt, hogy ehhez is kellenének, vagy egyáltalán léteznének ilyen GP akkuk.
Az ANSMANN Digispeed 4 Ultra-hoz sem kell spéci Ansmann akku, mégis feltölti a 2500-as akksikat 30-40 perc alatt. (tudom, az azért nem 15 perc)
ha megnézed a PDF-et, ott szó nincs speciális akkukról:
For best performance and optimal safety, charge only GP
NiMH batteries with GP PowerBank Express.
A "GP NiMH akku" nem tűnik túl speciálisnak...
A burkolattal kapcsolatban viszont egyetértünk, szerintem is azért lehet, hogy ha esetleg felrobbannak az akkuk, ne üssék ki az ember szemét.
Elolvastad az apróbetűst is? Mert abban szokott benne lenni, hogy a normál, gyorstöltő elektronikával nem rendelkező akksikat milyen módon tölti...
Szerintem a normál akksi egyszerűen nem bírja el a 2-3-4C-s töltőáramot, vagy eldurran, vagy pedig rövid idő alatt tönkremegy. Másrészt pedig nem reszkíroznám meg, hogy szétdurranjon, megsérüljön valaki, vagy tüzet okozzon...
Ha jól emlékszem ebben a topicban is kivesték már az elektronikához értők a töltést és a töltőáramokat. Nagyon nem ajánlott a normál akksikat ilyen töltésnek alávetni.
(Ismét előcitálom modellezős tapasztalataimat: A nagy töltőkkel 2C-vel töltőtt akksikat 40-45 perc alatt töltődött fel. Az akksikat 12V-ról járatott 8cm-es ventikkel hűtöttük, és még így is forróak voltak! És ezek tényleg speciális nagy áramokra tervezett modellező akksik voltak! Egy ilyen kis cuccban lévő pár centis venti nem hiszem, hogy tudná ugyanazt a légmennyiséget produkálni mint két 8 centis normál ventilátor. Ráadásul modellező oldalakon mindenhol ott van, hogy normál akkukat ne használj a modellező töltőkkel illetve eszközökkel, mert balaesetveszélyes és gyorsan tönkremegy.)
ZooLee