HWSW Informatikai Kerekasztal: SWI ADSL: augusztus 31-ig ingyenes - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SWI ADSL: augusztus 31-ig ingyenes ...csábító, de megéri? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 10:25

HWSW hír: Ingyenes ADSL internet az SWI-től

Idézet

2004 június 1-én az SWI Kft. megkezdi ADSL internet szolgáltatását. Az SWI közleménye szerint a cégnél előfizetett ADSL internet augusztus 31-ig ingyenes, ráadásul ezen időpontig az egyszeri belépési díjat is elengedik, így a megrendelő három hónapig teljesen ingyen internetezhet szélessávon.

Mit szóltok hozzá? Most rendeltem meg az Invitel-től az ADSL-t, de még nem küldtem vissza nekik a szerződést. Itt az első 3 hónap ingyen lenne... milyen cég ez az SWI? Ha jól értem most kezdik meg a lakossági ADSL szolgáltatást? Külföldre van megfelelő sávszélességük?
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#2 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 11:57

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 9:25

HWSW hír: Ingyenes ADSL internet az SWI-től

Mit szóltok hozzá? Most rendeltem meg az Invitel-től az ADSL-t, de még nem küldtem vissza nekik a szerződést. Itt az első 3 hónap ingyen lenne... milyen cég ez az SWI? Ha jól értem most kezdik meg a lakossági ADSL szolgáltatást? Külföldre van megfelelő sávszélességük?

kuldd vissza nyugodtan invitelnek a szerzodest, jelenleg csak Matav teruleten tudunk szolgaltatni. Ha az SWI nev nem is ismeros, a FreeWeb gondolom igen :)

Aga

#3 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:07

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 12:57

kuldd vissza nyugodtan invitelnek a szerzodest, jelenleg csak Matav teruleten tudunk szolgaltatni. Ha az SWI nev nem is ismeros, a FreeWeb gondolom igen :)

Aga

Ez önálló szolgáltatásotok, vagy enternetes?

#4 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:28

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 12:57

jelenleg csak Matav teruleten tudunk szolgaltatni

Matáv területen lakok... csak még nem kötötték be a telefont :(.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#5 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:03

Az ingyenes fix IP + .hu domain nagyon jól hangzik... jah most nézem, hogy fix IP nélkül.. kicsit megtévesztő a cikk,

Idézet

Az SWI ADSL szolgáltatásához Magyarországon elsőként és jelenleg egyedül saját .hu domainnevet is biztosít anélkül, hogy a fix IP-cím többletköltségét az ügyfélnek ki kellene fizetni.

Idézet

Ezt írta ratonyi:
Ez önálló szolgáltatásotok, vagy enternetes?

Ez engem is érdekelne, hogy saját hálón megy, vagy "viszondeladóként" adnak másik ADSL-t?!

Szerkesztette: Joci 2004. 05. 24. 14:09 -kor

#6 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:19

Idézet: Joci - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 15:03

Ez engem is érdekelne, hogy saját hálón megy, vagy "viszondeladóként" adnak másik ADSL-t?!

Nekem meg fogalmam sincs arról, h akkor most melyik jobb :think: ki ad mit :confused:
:lama: vagyok okosítsatok...
Köszi

#7 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:53

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 15:19

Nekem meg fogalmam sincs arról, h akkor most melyik jobb :think: ki ad mit :confused:
:lama: vagyok okosítsatok...
Köszi

Hát...

Van pár szolgáltató, akik más szolgáltatók ADSL csomagjait adják tovább, ilyen pl. a Drávanet, régen TVNET adsl-t, újabban matávadsl-t adnak. Ilyen még ha jól tudom a Freestart is, meg talán a Csúcs is. Biztos van még sok...

#8 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 14:56

Mi tortenik akkor, ha nem vagyok megelegedve a szolgaltatassal az ingyenes honap(ok) alatt es visszamondom meg szept 1 elott a szolgaltatast?

#9 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 15:06

Idézet: Joci - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 15:53

Hát...

Van pár szolgáltató, akik más szolgáltatók ADSL csomagjait adják tovább, ilyen pl. a Drávanet, régen TVNET adsl-t, újabban matávadsl-t adnak. Ilyen még ha jól tudom a Freestart is, meg talán a Csúcs is. Biztos van még sok...

Ez most jó vagy rossz :think: ha jól tudom/sejtem az Invitel is ezt csinálja ott, ahol lakok.

#10 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:14

általában növel az árán. ez a minimum, ebből él, más kérdés, hogy a szolgáltatás minősge is gyengébb lehet.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#11 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:29

SWI jelen esetben VISP azaz nem a matavtol veszi kozvetlenul a vonalat, de ezt a szerzodesbe reszletes aszf hivatkozassal leirtuk.

FIX ip-t sehol semilyen cikkben nem irtunk, az ellenkezojet viszont igen, igy nem tudom, mi teveszthetett meg. Mi azt irtuk, fix ip nelkul is lesz domained.

Aga

#12 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:35

Idézet: Aga - Dátum: 2004. May. 24, Monday - 16:29

SWI jelen esetben VISP azaz nem a matavtol veszi kozvetlenul a vonalat, de ezt a szerzodesbe reszletes aszf hivatkozassal leirtuk.

FIX ip-t sehol semilyen cikkben nem irtunk, az ellenkezojet viszont igen, igy nem tudom, mi teveszthetett meg. Mi azt irtuk, fix ip nelkul is lesz domained.

Aga

24oras bontas van? vagy x idos bontas?

#13 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:57

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 16:29

Aga

Igen, a weblapotokon már jól szerepel, ez a HWSW-s cikk volt számomra megtévesztő, első olvasásra úgy tűnt, hogy van fix IP (beraktam az idézetet). Egyértelműbb lett volna, ha úgy lett volna írva, hogy pl "FIX IP cím nem szükséges hozzá", vagy ilyesmi.

Szerkesztette: Joci 2004. 05. 24. 15:58 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 18:38

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 14:35

24oras bontas van? vagy x idos bontas?

Nincs, de ezt papiron nem fogjuk garantalni.

#15 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 18:40

Idézet: Joci - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 14:57

Igen, a weblapotokon már jól szerepel, ez a HWSW-s cikk volt számomra megtévesztő, első olvasásra úgy tűnt, hogy van fix IP (beraktam az idézetet). Egyértelműbb lett volna, ha úgy lett volna írva, hogy pl "FIX IP cím nem szükséges hozzá", vagy ilyesmi.

Az eredeti sajtohirbe ez volt: (nem szo szerint, az ujsag az elejet atfogalmazta):

"A cég másik újdonsága, hogy Magyarországon elsőként és jelenleg egyedül minden magánelőfizetője részére saját '.hu' domainnevet és hozzá tartozó e-mail címeket is biztosít - fix IP cím megrendelése nélkül. "

Aga

#16 Felhasználó inaktív   expesti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 18:50

http://forum.index.h...=9030077&uq=394

#17 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 19:17

Idézet: expesti - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 17:50

expesti: jo, ez egy link egy indexes forumra, de mi koze ehez a topichoz?

Aga

#18 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:03

Idézet: Az SWI ADSL ajánlata

Egyszeri kiépítési költség: 0 Ft
Havi díj: 0 Ft

Az akciós Privát ADSL 384 havi díj 2004. június 1. és 2004. augusztus 31. közötti időszakra érvényes, 2004. szeptember 1-től a Privát ADSL 384 1 éves hűségnyilatkozat esetén 8.700 Ft + ÁFA, 2 éves hűségnyilatkozat esetén 7.970 Ft + ÁFA havi díjat számlázunk. Akciós szerződéseket 2004. augusztus 29. éjfélig fogadunk el. Akciós díjcsomagokra előrendelést 2004. május 21-től veszünk fel, a megrendeléseket 2004. június 1-től továbbítjuk.

Idézet: Egy ISP ADSL ajánlata

Szerződés időtartama  Egyszeri díj Havi díj
Privát ADSL - 384 1 év 0 Ft 0 Ft
Privát ADSL - 512 1 év 0 Ft 0 Ft

Az akciós Privát ADSL havi díj 2004. június 01. és 2004. augusztus 31. közötti időszakra érvényes, 2004. szeptember 01-től a PADSL 384 esetén 7992 Ft + ÁFA, PADSL 512 esetén 9992 Ft + ÁFA havi díjat számlázunk. Akciós szerződéseket 2004. augusztus 29. éjfélig fogadunk el. Akciós díjcsomagokra előrendelést 2004. május 19-től veszünk fel, a megrendeléseket 2004. június 1-től továbbítjuk.

A hasonlóság szembetűnő, de nem is ez a lényeg. Az ár gondolom azért tér el, mert az SWI többletszolgáltatást nyújt, ez érthető is, ill. Gábor által bevallottan ők csak továbbszolgáltatnak, szintén érthető, hogy nem ingyen.

Viszont:

Megrendelni május 19-21 UTÁN lehet, a kiépítés vállalt ideje max. 45 nap, de a szolgáltató és a matáv tapasztalatai alapján egyaránt jellemzően 3-4 hét. Vagyis a legjobb esetet tekintve is minimum 2-3, de inkább 5-6 hetet elvesz a kiépítés az ingyenes szolgáltatásból, hiszen az akció fix időszakra vonatkozik, nem a bekötéstől számítva 3 hónap.

#19 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 20:03

A hasonlóság szembetűnő, de nem is ez a lényeg. Az ár gondolom azért tér el, mert az SWI többletszolgáltatást nyújt, ez érthető is, ill. Gábor által bevallottan ők csak továbbszolgáltatnak, szintén érthető, hogy nem ingyen.

Viszont:

Megrendelni május 19-21 UTÁN lehet, a kiépítés vállalt ideje max. 45 nap, de a szolgáltató és a matáv tapasztalatai alapján egyaránt jellemzően 3-4 hét. Vagyis a legjobb esetet tekintve is minimum 2-3, de inkább 5-6 hetet elvesz a kiépítés az ingyenes szolgáltatásból, hiszen az akció fix időszakra vonatkozik, nem a bekötéstől számítva 3 hónap.

Azert ez igy enyhe tulzas, matav kototte mar be 6 ora alatt is... de mostanaban tenyleg egesz korrekt idoket produkalnak, nem tudom, az elsejei roham mennyre fogja leterhelni oket. Mindenesetre azt tudjuk nyujtani, termeszetes, hogy vannak negativumok, ha nem lennenek, akkor masnak nem lenne ADSL ugyfele az orszagban :p

Aga

#20 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:52

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 22:35

Azert ez igy enyhe tulzas, matav kototte mar be 6 ora alatt is... de mostanaban tenyleg egesz korrekt idoket produkalnak,

Tudtok arra garanciát vállalni, hogy ha most lemondom a netet a másik szolgáltatónál, és megrendelem nálatok, akkor meglesz elsejére a bekötés? Gondolom nem.
Ugyanígy nem tudtok garanciát vállalni a 2-3 hetes bekötésre sem.

És ez nem a ti hibátok, hiszen mindez a matávon múlik.

Persze ha van bármilyen megoldásod arra, hogy egy már működő ADSL kapcsolatot átigazolhassak a lemondás-leszerelés-megrendelés-felszerelés felesleges tortúrája nélkül, állok elébe.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó