HWSW Informatikai Kerekasztal: SWI ADSL: augusztus 31-ig ingyenes - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SWI ADSL: augusztus 31-ig ingyenes ...csábító, de megéri? Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:29

SWI jelen esetben VISP azaz nem a matavtol veszi kozvetlenul a vonalat, de ezt a szerzodesbe reszletes aszf hivatkozassal leirtuk.

FIX ip-t sehol semilyen cikkben nem irtunk, az ellenkezojet viszont igen, igy nem tudom, mi teveszthetett meg. Mi azt irtuk, fix ip nelkul is lesz domained.

Aga

#12 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:35

Idézet: Aga - Dátum: 2004. May. 24, Monday - 16:29

SWI jelen esetben VISP azaz nem a matavtol veszi kozvetlenul a vonalat, de ezt a szerzodesbe reszletes aszf hivatkozassal leirtuk.

FIX ip-t sehol semilyen cikkben nem irtunk, az ellenkezojet viszont igen, igy nem tudom, mi teveszthetett meg. Mi azt irtuk, fix ip nelkul is lesz domained.

Aga

24oras bontas van? vagy x idos bontas?

#13 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:57

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 16:29

Aga

Igen, a weblapotokon már jól szerepel, ez a HWSW-s cikk volt számomra megtévesztő, első olvasásra úgy tűnt, hogy van fix IP (beraktam az idézetet). Egyértelműbb lett volna, ha úgy lett volna írva, hogy pl "FIX IP cím nem szükséges hozzá", vagy ilyesmi.

Szerkesztette: Joci 2004. 05. 24. 15:58 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 18:38

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 14:35

24oras bontas van? vagy x idos bontas?

Nincs, de ezt papiron nem fogjuk garantalni.

#15 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 18:40

Idézet: Joci - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 14:57

Igen, a weblapotokon már jól szerepel, ez a HWSW-s cikk volt számomra megtévesztő, első olvasásra úgy tűnt, hogy van fix IP (beraktam az idézetet). Egyértelműbb lett volna, ha úgy lett volna írva, hogy pl "FIX IP cím nem szükséges hozzá", vagy ilyesmi.

Az eredeti sajtohirbe ez volt: (nem szo szerint, az ujsag az elejet atfogalmazta):

"A cég másik újdonsága, hogy Magyarországon elsőként és jelenleg egyedül minden magánelőfizetője részére saját '.hu' domainnevet és hozzá tartozó e-mail címeket is biztosít - fix IP cím megrendelése nélkül. "

Aga

#16 Felhasználó inaktív   expesti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 18:50

http://forum.index.h...=9030077&uq=394

#17 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 19:17

Idézet: expesti - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 17:50

expesti: jo, ez egy link egy indexes forumra, de mi koze ehez a topichoz?

Aga

#18 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:03

Idézet: Az SWI ADSL ajánlata

Egyszeri kiépítési költség: 0 Ft
Havi díj: 0 Ft

Az akciós Privát ADSL 384 havi díj 2004. június 1. és 2004. augusztus 31. közötti időszakra érvényes, 2004. szeptember 1-től a Privát ADSL 384 1 éves hűségnyilatkozat esetén 8.700 Ft + ÁFA, 2 éves hűségnyilatkozat esetén 7.970 Ft + ÁFA havi díjat számlázunk. Akciós szerződéseket 2004. augusztus 29. éjfélig fogadunk el. Akciós díjcsomagokra előrendelést 2004. május 21-től veszünk fel, a megrendeléseket 2004. június 1-től továbbítjuk.

Idézet: Egy ISP ADSL ajánlata

Szerződés időtartama  Egyszeri díj Havi díj
Privát ADSL - 384 1 év 0 Ft 0 Ft
Privát ADSL - 512 1 év 0 Ft 0 Ft

Az akciós Privát ADSL havi díj 2004. június 01. és 2004. augusztus 31. közötti időszakra érvényes, 2004. szeptember 01-től a PADSL 384 esetén 7992 Ft + ÁFA, PADSL 512 esetén 9992 Ft + ÁFA havi díjat számlázunk. Akciós szerződéseket 2004. augusztus 29. éjfélig fogadunk el. Akciós díjcsomagokra előrendelést 2004. május 19-től veszünk fel, a megrendeléseket 2004. június 1-től továbbítjuk.

A hasonlóság szembetűnő, de nem is ez a lényeg. Az ár gondolom azért tér el, mert az SWI többletszolgáltatást nyújt, ez érthető is, ill. Gábor által bevallottan ők csak továbbszolgáltatnak, szintén érthető, hogy nem ingyen.

Viszont:

Megrendelni május 19-21 UTÁN lehet, a kiépítés vállalt ideje max. 45 nap, de a szolgáltató és a matáv tapasztalatai alapján egyaránt jellemzően 3-4 hét. Vagyis a legjobb esetet tekintve is minimum 2-3, de inkább 5-6 hetet elvesz a kiépítés az ingyenes szolgáltatásból, hiszen az akció fix időszakra vonatkozik, nem a bekötéstől számítva 3 hónap.

#19 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 20:03

A hasonlóság szembetűnő, de nem is ez a lényeg. Az ár gondolom azért tér el, mert az SWI többletszolgáltatást nyújt, ez érthető is, ill. Gábor által bevallottan ők csak továbbszolgáltatnak, szintén érthető, hogy nem ingyen.

Viszont:

Megrendelni május 19-21 UTÁN lehet, a kiépítés vállalt ideje max. 45 nap, de a szolgáltató és a matáv tapasztalatai alapján egyaránt jellemzően 3-4 hét. Vagyis a legjobb esetet tekintve is minimum 2-3, de inkább 5-6 hetet elvesz a kiépítés az ingyenes szolgáltatásból, hiszen az akció fix időszakra vonatkozik, nem a bekötéstől számítva 3 hónap.

Azert ez igy enyhe tulzas, matav kototte mar be 6 ora alatt is... de mostanaban tenyleg egesz korrekt idoket produkalnak, nem tudom, az elsejei roham mennyre fogja leterhelni oket. Mindenesetre azt tudjuk nyujtani, termeszetes, hogy vannak negativumok, ha nem lennenek, akkor masnak nem lenne ADSL ugyfele az orszagban :p

Aga

#20 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:52

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 22:35

Azert ez igy enyhe tulzas, matav kototte mar be 6 ora alatt is... de mostanaban tenyleg egesz korrekt idoket produkalnak,

Tudtok arra garanciát vállalni, hogy ha most lemondom a netet a másik szolgáltatónál, és megrendelem nálatok, akkor meglesz elsejére a bekötés? Gondolom nem.
Ugyanígy nem tudtok garanciát vállalni a 2-3 hetes bekötésre sem.

És ez nem a ti hibátok, hiszen mindez a matávon múlik.

Persze ha van bármilyen megoldásod arra, hogy egy már működő ADSL kapcsolatot átigazolhassak a lemondás-leszerelés-megrendelés-felszerelés felesleges tortúrája nélkül, állok elébe.

#21 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 07:24

Idézet: freeone - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 16:14

általában növel az árán. ez a minimum, ebből él, más kérdés, hogy a szolgáltatás minősge is gyengébb lehet.

Ezt megint nem értem :think: a 384-es adsl két éves hűségre mindenütt br. 9900,- Ft/hó. Axelero, Invitel, SWI...

:offtopic:
Most már tanácstalan vagyok... melyik szolgáltatót javasoljátok? Matáv területen, vagy hol lakok:), tehát bármelyik ISP szóba jöhet.

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2004. 05. 25. 07:32 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#22 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:06

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 6:24

Ezt megint nem értem :think: a 384-es adsl két éves hűségre mindenütt br. 9900,- Ft/hó. Axelero, Invitel, SWI...

:offtopic:
Most már tanácstalan vagyok... melyik szolgáltatót javasoljátok? Matáv területen, vagy hol lakok:), tehát bármelyik ISP szóba jöhet.

Nagyjabol mind3 cegtol azonos minoseget fogsz kapni, Axeltol napi bontast is, de technikailag mar a legtobb ilyen ceg fejlett annyira, hogy nem erzel minosegbeli kulonbseget.

Aga

#23 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:22

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 8:24

NÁLUK egy éves szerződéssel kerül bruttó 10eFt-ba a 384-es ADSL.

#24 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:22

NÁLUK egy éves szerződéssel kerül bruttó 10eFt-ba a 384-es ADSL.

Köszi :up:, ez elég jól hangzik :).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#25 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 15:07

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:59

Köszi :up:, ez elég jól hangzik :).

Csak azért szóltam, mert én nem mernék 2 éves szerződéssel kötni ADSL-t, senki sem tudhatja mi várható 1 év múlva.

Bár az elmúlt egy év nem volt túl jó, én kb. 1 év használok 512-es ADSL-t 11600-ért, de azóta nehogy lefele ment volna az ára, hanem éppen felfele. :(

#26 Felhasználó inaktív   soopaFLY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:38

1.Ha szerződést kötnék pár napon belül, akkor valószínűleg csak 2 havidíjat spórolok meg a bekötési idő miatt, nem?

2.A szerződés időpontjában kell regisztrálni a domaint, vagy esetleg lehet később is? Csak azért kérdem, mert egy jó domain név kitalálásához idő kell :)

3.A regiszrtált domain megszűnik, ha lemondom a szerződést?

#27 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:43

Idézet: soopaFLY - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:38

1.Ha szerződést kötnék pár napon belül, akkor valószínűleg csak 2 havidíjat spórolok meg a bekötési idő miatt, nem?

2.A szerződés időpontjában kell regisztrálni a domaint, vagy esetleg lehet később is? Csak azért kérdem, mert egy jó domain név kitalálásához idő kell :)

3.A regiszrtált domain megszűnik, ha lemondom a szerződést?

1: ha szerencsed van akkor par nap alatt bekotik.
2: nem, utolag.
3: nem szunik meg, csupan a fenntartasat nem vallaljuk tovabba ingyen. (lasd dns dij)

Aga

#28 Felhasználó inaktív   expesti 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 23:50

Ez egy tök jó akció, olcsóbb a SWInél és sok a plusz szolgáltatás, én már meg is rendeltem:
http://www.elenderdsl.hu
A privát csomagokat tessék nézni!

#29 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 02:01

Aga!

a domain regisztrációnál megadhatom a saját DNS szervereimet?
az ingyen domain jól jön, de akkor használni is tudom rendesen! :)

#30 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 07:57

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 1:01

Aga!

a domain regisztrációnál megadhatom a saját DNS szervereimet?
az ingyen domain jól jön, de akkor használni is tudom rendesen! :)

Luste! kicsit gondolkozz el, miert is adjuk mi a DNS-t... mi is a lenyege ennek a domainnek... Aztan talald ki, hogy tudnank ezt akkor megcsinalni, ha nem mi lennenk a dns :p

Aga

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó