HWSW Informatikai Kerekasztal: SWI ADSL: augusztus 31-ig ingyenes - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SWI ADSL: augusztus 31-ig ingyenes ...csábító, de megéri? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 07:24

Idézet: freeone - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 16:14

általában növel az árán. ez a minimum, ebből él, más kérdés, hogy a szolgáltatás minősge is gyengébb lehet.

Ezt megint nem értem :think: a 384-es adsl két éves hűségre mindenütt br. 9900,- Ft/hó. Axelero, Invitel, SWI...

:offtopic:
Most már tanácstalan vagyok... melyik szolgáltatót javasoljátok? Matáv területen, vagy hol lakok:), tehát bármelyik ISP szóba jöhet.

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2004. 05. 25. 07:32 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#22 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:06

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 6:24

Ezt megint nem értem :think: a 384-es adsl két éves hűségre mindenütt br. 9900,- Ft/hó. Axelero, Invitel, SWI...

:offtopic:
Most már tanácstalan vagyok... melyik szolgáltatót javasoljátok? Matáv területen, vagy hol lakok:), tehát bármelyik ISP szóba jöhet.

Nagyjabol mind3 cegtol azonos minoseget fogsz kapni, Axeltol napi bontast is, de technikailag mar a legtobb ilyen ceg fejlett annyira, hogy nem erzel minosegbeli kulonbseget.

Aga

#23 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 11:22

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 8:24

NÁLUK egy éves szerződéssel kerül bruttó 10eFt-ba a 384-es ADSL.

#24 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 12:22

NÁLUK egy éves szerződéssel kerül bruttó 10eFt-ba a 384-es ADSL.

Köszi :up:, ez elég jól hangzik :).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#25 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 15:07

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:59

Köszi :up:, ez elég jól hangzik :).

Csak azért szóltam, mert én nem mernék 2 éves szerződéssel kötni ADSL-t, senki sem tudhatja mi várható 1 év múlva.

Bár az elmúlt egy év nem volt túl jó, én kb. 1 év használok 512-es ADSL-t 11600-ért, de azóta nehogy lefele ment volna az ára, hanem éppen felfele. :(

#26 Felhasználó inaktív   soopaFLY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:38

1.Ha szerződést kötnék pár napon belül, akkor valószínűleg csak 2 havidíjat spórolok meg a bekötési idő miatt, nem?

2.A szerződés időpontjában kell regisztrálni a domaint, vagy esetleg lehet később is? Csak azért kérdem, mert egy jó domain név kitalálásához idő kell :)

3.A regiszrtált domain megszűnik, ha lemondom a szerződést?

#27 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:43

Idézet: soopaFLY - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:38

1.Ha szerződést kötnék pár napon belül, akkor valószínűleg csak 2 havidíjat spórolok meg a bekötési idő miatt, nem?

2.A szerződés időpontjában kell regisztrálni a domaint, vagy esetleg lehet később is? Csak azért kérdem, mert egy jó domain név kitalálásához idő kell :)

3.A regiszrtált domain megszűnik, ha lemondom a szerződést?

1: ha szerencsed van akkor par nap alatt bekotik.
2: nem, utolag.
3: nem szunik meg, csupan a fenntartasat nem vallaljuk tovabba ingyen. (lasd dns dij)

Aga

#28 Felhasználó inaktív   expesti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 23:50

Ez egy tök jó akció, olcsóbb a SWInél és sok a plusz szolgáltatás, én már meg is rendeltem:
http://www.elenderdsl.hu
A privát csomagokat tessék nézni!

#29 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 02:01

Aga!

a domain regisztrációnál megadhatom a saját DNS szervereimet?
az ingyen domain jól jön, de akkor használni is tudom rendesen! :)

#30 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 07:57

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 1:01

Aga!

a domain regisztrációnál megadhatom a saját DNS szervereimet?
az ingyen domain jól jön, de akkor használni is tudom rendesen! :)

Luste! kicsit gondolkozz el, miert is adjuk mi a DNS-t... mi is a lenyege ennek a domainnek... Aztan talald ki, hogy tudnank ezt akkor megcsinalni, ha nem mi lennenk a dns :p

Aga

#31 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 08:01

Idézet: expesti - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 22:50

Ez egy tök jó akció, olcsóbb a SWInél és sok a plusz szolgáltatás, én már meg is rendeltem:
http://www.elenderdsl.hu
A privát csomagokat tessék nézni!

expesti: olcsobb szolgaltatast masnal is talalsz, a jobb jelzo pedig szubjektiv, Ok csak a regisztracios es egy szimpla dns-t adnak, mi azt is megoldjuk, hogy a DNaltoS automatikusan frissuljon, ha IP valtozas van. Azaz nem tobb hanem kevesebb a szolgaltatas, mint amit mi adunk... Ne akarj megteveszteni masokat :)

Aga

#32 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:03

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 7:57

Luste! kicsit gondolkozz el, miert is adjuk mi a DNS-t... mi is a lenyege ennek a domainnek... Aztan talald ki, hogy tudnank ezt akkor megcsinalni, ha nem mi lennenk a dns :p

Aga

Én értem ezt! és én nem is tudom megcsinálni, hogy az ADSL-emre mutasson a domain, de miért is yo ez?
A domain igazi funkcióját nem tudom igénybe venni (web-oldal, ftp, mail)
Egy otthoni gépre ilyet felesleges rakni (arról nem is beszélve, hogy a mailt mindjárt magatokhoz irányítjátok, szóval már címeket sem lehet kreálni!)
Arra tényleg yo,, hogy lehessen kapcsolódni az otthoni gépre távolról (én chellos vagyok, így már évek óta tudom ezt használni a kb félévente változó IP miatt)

na lényeg a lényeg, nem akarom elérni a gépet domain-en keresztül, különben is csak akkor lenne bekapcsolva ha használja is valaki.

na van rá lehetőség, hogy saját DNS-t adjak meg? (szerintem Nektek tök mindegy, ha egyszer úgysem kértek pénzt a fenntartásért, a két év aláírása meg ott van!)

nem, nem fogok fizetni mail, és web szolgáltatásaitokért, ha egyszer saját szerverem is van :)

#33 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:44

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 8:03

Én értem ezt! és én nem is tudom megcsinálni, hogy az ADSL-emre mutasson a domain, de miért is yo ez?
A domain igazi funkcióját nem tudom igénybe venni (web-oldal, ftp, mail)
Egy otthoni gépre ilyet felesleges rakni (arról nem is beszélve, hogy a mailt mindjárt magatokhoz irányítjátok, szóval már címeket sem lehet kreálni!)
Arra tényleg yo,, hogy lehessen kapcsolódni az otthoni gépre távolról (én chellos vagyok, így már évek óta tudom ezt használni a kb félévente változó IP miatt)

na lényeg a lényeg, nem akarom elérni a gépet domain-en keresztül, különben is csak akkor lenne bekapcsolva ha használja is valaki.

na van rá lehetőség, hogy saját DNS-t adjak meg? (szerintem Nektek tök mindegy, ha egyszer úgysem kértek pénzt a fenntartásért, a két év aláírása meg ott van!)

nem, nem fogok fizetni mail, és web szolgáltatásaitokért, ha egyszer saját szerverem is van :)

3990Ft-ert vehetsz barmikor domaint, amihez te adhatod meg a DNS-t. Ez nem a jelenlegi ADSL akcio resze, Ott nem modosithatsz a felteteleken. Amugy meg TUDSZ webszervert uzemeltetni otthon a gepeden es nem kell letrehoznod mail cimeket mivel csoportos mail atiranyitast kapsz, azaz MINDEN letezo cimet azonnal megkapsz es barmikor a sajat gepedre egybe letoltheted az egeszet. Ezenfelul termeszetesen FTP szervert is feltehetsz a gepedre es maris minden altalad leirt dolog megvalosult. Amugy en maskent latom, szerintem azok akik idoben es adatforgalomban korlatlan internet hozzaferessel rendelkeznek, 7/24 bekapcsolva tartjak gepuket.

Aga

#34 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 11:22

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 9:44

3990Ft-ert vehetsz barmikor domaint, amihez te adhatod meg a DNS-t. Ez nem a jelenlegi ADSL akcio resze, Ott nem modosithatsz a felteteleken. Amugy meg TUDSZ webszervert uzemeltetni otthon a gepeden es nem kell letrehoznod mail cimeket mivel csoportos mail atiranyitast kapsz, azaz MINDEN letezo cimet azonnal megkapsz es barmikor a sajat gepedre egybe letoltheted az egeszet. Ezenfelul termeszetesen FTP szervert is feltehetsz a gepedre es maris minden altalad leirt dolog megvalosult. Amugy en maskent latom, szerintem azok akik idoben es adatforgalomban korlatlan internet hozzaferessel rendelkeznek, 7/24 bekapcsolva tartjak gepuket.

Aga

Szóval a válasz nem. :)

webszerver: persze hogy tudok, 28k-s modemmel is tudok. szerinted aki csinál magának egy weboldalt és megcsinálja a netről letölthető freeware webszerverrel az otthoni gépén (64kbit !!!!), vaki elkezd tölteni róla, már nem tud netezni. a másik meg, hogy látom a sok feltört oldalt előre, az otthoni tűzfal (pláne ha még az sincs), és sok helytelen beálítás miatt. eddig csak összevissza próbálkoztak a rosszándékúak, de így már kezükbe adjátok a megoldást, hogy könnyen rátaláljanak a gyenge gépekre. (aki egyszer meglett, az domain alapján bármikor újra meglehet!)

mail: én freewebes voltam Nálatok, és tapasztaltam a Csoportos mail összes hátrányát, mert előnye nincs! 1. egy postafiók, tehát nem tudsz családnak barátoknak címeket adni, egy kupacba jön mind.
2. még ha szelektálni szeretnél (üzleti levél, magán levél más-más címekre) azt sem lehet megoldani.
3. rengeteg spam levél (john@domained.hu, lisa@domained.hu, stb.) amikor eljöttem még nem volt se spam, se vírus szűrés, ezt most nem tudom, hogy milyen.

nekem is bekapcsolva van a gépem a nap 24 órájában, havonta indítom újra, akkor is ha szükséges, most is itt tologatok egy ablakot "mentsen minden adatot, és kattintson az OK gombra az újraindításhoz" és nicns mégse gomb :( ez már itt van egy hete :)
de én úgy tapasztaltam, hogy ez az átlag felhasználóra nem igaz. (azokat a fiatalokat kivéve, akik állandóan letöltenek) az emberek még arra az egy órára is kikapcsolják a gépet, amíg lemennek a boltba. nem beszélve az éjszakáról.

Ne érts félre, nem fikázni, leszólni akarom a dolgot, de a sok hiányos tudású ember ráugrik "a lesz domainem itthon", belelkesül, és csalódni fog. Én a helyetekben csak egy truenet.hu-s aldomaint adnék, aki domaint akar, az úgyis fog valahol regisztráltatni, aki nem akar, annak meg mindegy.

#35 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 11:33

Idézet: Lustee_ - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 10:22

mail: én freewebes voltam Nálatok, és tapasztaltam a Csoportos mail összes hátrányát, mert előnye nincs! 1. egy postafiók, tehát nem tudsz családnak barátoknak címeket adni, egy kupacba jön mind.
2. még ha szelektálni szeretnél (üzleti levél, magán levél más-más címekre) azt sem lehet megoldani.
3. rengeteg spam levél (john@domained.hu, lisa@domained.hu, stb.) amikor eljöttem még nem volt se spam, se vírus szűrés, ezt most nem tudom, hogy milyen.

eleg reg eljohettel mar mivel minden lentebb megirt problemat megoldottunk mar :) van virus/spam szures is es to: alapjan folderbe teheted, atiranyithatod, stb a bejovo leveleket, azaz barmely csaladtagodnak csinalhatsz kolon cimet ezzel.

"fiatalok": lehet, hogy ez meg nem tunt fel, de a webhosting szolgaltatasunkat leszamitva minden amit eddig csinaltunk nekik szolt. Nekik szol a freeweb, a freewebes olcso domain, reklammentesseg, nekik szol az olcso szerver hosting, az ingyen dialup es ez az adsl akcio is.

Viszont ha mi nem lennenk, az olyan cegek is ehenhalnanak, mint az axel, iw, stb mivel a kezdo internetezok az ilyen cegekkel indulnak, mint amilyen mi is vagyunk (es van meg 1-2 rajtunk kivul) akik ugymond "felnevelik" a kovetkezo generaciot. Termeszetes, hogy innen tovabblepnek, de nem lefele hanem felfele viszont mindig jonnek ujak es azoknak is ugyanaz kell.

Aga

#36 Felhasználó inaktív   Lustee_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 16:52

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 11:33

Viszont ha mi nem lennenk, az olyan cegek is ehenhalnanak, mint az axel, iw, stb mivel a kezdo internetezok az ilyen cegekkel indulnak, mint amilyen mi is vagyunk (es van meg 1-2 rajtunk kivul) akik ugymond "felnevelik" a kovetkezo generaciot. Termeszetes, hogy innen tovabblepnek, de nem lefele hanem felfele viszont mindig jonnek ujak es azoknak is ugyanaz kell.

Ez igaz! domain-em sem lett volna 2,5 éve kb, ha nektek nincs ez a free hely+domain kombinációtok! :)

Lustee

#37 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 05:12

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 12:33

eleg reg eljohettel mar mivel minden lentebb megirt problemat megoldottunk mar :) van virus/spam szures is es to: alapjan folderbe teheted, atiranyithatod, stb a bejovo leveleket, azaz barmely csaladtagodnak csinalhatsz kolon cimet ezzel.

"fiatalok": lehet, hogy ez meg nem tunt fel, de a webhosting szolgaltatasunkat leszamitva minden amit eddig csinaltunk nekik szolt. Nekik szol a freeweb, a freewebes olcso domain, reklammentesseg, nekik szol az olcso szerver hosting, az ingyen dialup es ez az adsl akcio is.

Aga

Na vegre, megvan az Internet Messiasa. Huvazz, de vagytam ra, hogy Ti legyetek, nelkuletek eskuszom 1 rohadt lepest nem tennek egyik iranyba sem. Hala Neked kedves Aga, hogy idejossz egy free forumra, es hirdeted a cegedet. Leszogezed, hogy nelkuletek ehenhalna az egvilagon minden egyeb ISP, merugye, Ti es csak Ti tehetettek a jelen magyar net letezeserol. Huuu, esakkor en meg tevuton jarok, 1995-tol folyamatosan, en elveszett lelek, nyajbol kimaszott baranyka, kerlek-kerlek-kerlek dicsoseges szemed vilagat vesd ram, es vezess vissza a nyajba, melynek sosem voltam tagja.  :omg:

Apam, annyira szannivaloan elkeserito tudsz lenni, mar nehari, nekem 1995-ben kellett freeweb. Hoppa, yahoo, beirtam, letrehoztam, azota is van, bar hozza sem nyultam. Aha, lett rajta reklam, hoppa, ujabb kereses megtalaltam. Jah, domain kellett, azannya, talaltam 1 evre ingyenes .com, .org  webcimet magamnak, atiranyitottam reklammentes nem swi freewebemre... Huuu, szoval ooo... gondold mar vegig miket beszelsz, en soha ratok sem neztem, megis megvagyok valahogy.

Arcbol vissza, szerenyseggel elo, forumrol eltunni, reklamtopicot bezarni, es kicsit atgondolni, hogyan mentsuk is meg haldoklo, semmi ujat, semmi jobbat nem kinalo cegunket a megerdemelt pusztulastol.

Hij, de felhuztal ezzel a szovegeddel  :fuck:  :pokeas2:
Udv: Nezelodo

#38 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 27. 07:19

Nos, ha még tűnt volna fel a topicot ÉN nyitottam, nem reklámcélból.
Aga-ról nem vettem észre, h bármit is rám vagy akárkire rá akart taksálni.
Sőt örülök, h az ő véleményét is olvashattam itt.

Ellentétben a tieddel  :mad:
Szóval:

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 6:12

Arcbol vissza, szerenyseggel elo, forumrol eltunni

#39 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 08:19

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 4:12

Na vegre, megvan az Internet Messiasa. Huvazz, de vagytam ra, hogy Ti legyetek, nelkuletek eskuszom 1 rohadt lepest nem tennek egyik iranyba sem. Hala Neked kedves Aga, hogy idejossz egy free forumra, es hirdeted a cegedet. Leszogezed, hogy nelkuletek ehenhalna az egvilagon minden egyeb ISP, merugye, Ti es csak Ti tehetettek a jelen magyar net letezeserol. Huuu, esakkor en meg tevuton jarok, 1995-tol folyamatosan, en elveszett lelek, nyajbol kimaszott baranyka, kerlek-kerlek-kerlek dicsoseges szemed vilagat vesd ram, es vezess vissza a nyajba, melynek sosem voltam tagja.  :omg:

Apam, annyira szannivaloan elkeserito tudsz lenni, mar nehari, nekem 1995-ben kellett freeweb. Hoppa, yahoo, beirtam, letrehoztam, azota is van, bar hozza sem nyultam. Aha, lett rajta reklam, hoppa, ujabb kereses megtalaltam. Jah, domain kellett, azannya, talaltam 1 evre ingyenes .com, .org  webcimet magamnak, atiranyitottam reklammentes nem swi freewebemre... Huuu, szoval ooo... gondold mar vegig miket beszelsz, en soha ratok sem neztem, megis megvagyok valahogy.

Arcbol vissza, szerenyseggel elo, forumrol eltunni, reklamtopicot bezarni, es kicsit atgondolni, hogyan mentsuk is meg haldoklo, semmi ujat, semmi jobbat nem kinalo cegunket a megerdemelt pusztulastol.

Hij, de felhuztal ezzel a szovegeddel  :fuck:  :pokeas2:

Nezelodo: lehet, hogy igy a nagy felindulas utan ujra el kellene olvasnod amit irtam... szoval nem mondtam, hogy MI vagyunk a megvaltok. Arra probaltam ravilagitani, hogy MI+ a hozzank hasonlo cegek. Csak apro szamok: FreeStart + TAR ingyenes dial + index ingyenes dial + FreeWeb ingyenes dial + FreeMail ingyenes dial osszesegeben vetekszik azok szamaval, akik jelenleg elofizetest hasznalnak. Egyszoval nagyon kemenyen megerezne a piac, ha ezek a szolgaltatasok nem lennenek. A sajat szamaimat ismerm csak (persze nem publikusan) de eleg szep szammal adunk latogatokat az internetes oldalaknak.

Szoval forumrol eltunni, sarokba leulni szamolni 10-ig majd visszaulni gep ele es kikapcsolni :p

Aga

#40 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 23:12

Aga: Nekem ebbol inkabb az jott le, hogyha Ti nem lennetek, akkor nagyobb bevetele lenne a fizetos ISP-knek, elvegre a free dial odatolodna, ja amugy minek a free dial szerinted, ha van ez a matavos megoldas ra? Jah, en datanetnel siman elofizettem anno dialinre, elotte meg volt egyetemi terminal behivom  es ime megusztam elve :)

Na megegyszer: elottetek is minden oke volt a neten, utanatok is minden oke lesz.
Udv: Nezelodo

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó