HWSW Informatikai Kerekasztal: Magnó deck - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Magnó deck Melyik a legjobb deck manapság? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   ha_fe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 02. 11:46

Kedves Mindenki!

A nagy kérdésem a következő lenne: milyen decket 'érdemes' venni, ha már erre szántam magam. Még mindíg szeretnék kazettákat hallgatni, illetve vannak egyedi felvételeim, amiket szeretnék ledigitakizálni, és jó lenne, ha minél több lejönne a szalagról (már ami rajta van egyáltalán). Egy lehetőségek szerint élethű, tiszta, kiegyensúlyozott, részletgazdag hangzást adó decket keresek, semmi tupírozás, emelés. Eddig a Technics RS-AZ6 vagy Teac 1050-es jött szóba. Nemigen van lehetőségem összehasonlítani ezeket, illetve másokat, ezért kérném tapasztaltabb Hi-Fi rajongók tanácsát.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Hajdú Ferenc

#2 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 22:18

Idézet: ha_fe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 12:46

Kedves Mindenki!

A nagy kérdésem a következő lenne: milyen decket 'érdemes' venni, ha már erre szántam magam. Még mindíg szeretnék kazettákat hallgatni, illetve vannak egyedi felvételeim, amiket szeretnék ledigitakizálni, és jó lenne, ha minél több lejönne a szalagról (már ami rajta van egyáltalán). Egy lehetőségek szerint élethű, tiszta, kiegyensúlyozott, részletgazdag hangzást adó decket keresek, semmi tupírozás, emelés. Eddig a Technics RS-AZ6 vagy Teac 1050-es jött szóba. Nemigen van lehetőségem összehasonlítani ezeket, illetve másokat, ezért kérném tapasztaltabb Hi-Fi rajongók tanácsát.

Hajdú Ferenc

Nem fogsz nagy bölcsességeket hallani, mivel ez már hogy úgy mondjam idejétmúlt technika.
Lejátszásra egyik sem rossz, de a legjobban akkor jársz, hogyha megveszed az eladó Technicsemet. :D  30K igazán nem ár egy ilyen gyönyörűségért. ;)
Kép

#3 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 06:20

Kedves Mindenki!

Hajdú Ferenc

Ha nem veted meg a használtat akkor(is) a csúcs a Nakamichi. 30e körül fellelhető elég sok tipus. Infó

De hagyományosan jó magnókat csinál(t) a Pioneer, AIWA, DENON, ReVoX. A régi elérhetetlennek hitt Pio CT-F750, 850, 950 magnókat kitűnő állapotban meg lehet szerezni 35-40 rugóért.

Szerintem ma nem érdemes újat venni. Elég gyengék ma már.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#4 Felhasználó inaktív   Trinitron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 22:09

nekem van egy elado (igazabol 2) akai hx-2 aiwa dx fejjel. 10k darabja. golyoallo mechanikaval :)
egy kis nyalcsorgato:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...5703569128&rd=1
erosen ajanlhato meg a yamaha kx580 es a technics rs-az7 (bar en nem vagyok egy teknics hivo).
Trinitron
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)

#5 Felhasználó inaktív   Wide 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 11:48

Kedves Mindenki!

Hajdú Ferenc

Ha az ár külömösebben nem fontos, akkor merem ajánlani a következőt:
http://www.tascam.com/product_info.php?pid...dcp_cd_cassette
Továbbá:
][URL=http://w3.studiotech.hu/studiotech/hu/arlista/BTAWEB.htm]
Igazi profi cucc, a minőséggel biztos nincs gond.

#6 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 13:06

Bár nem szeretem a márkát, a Technics AZ6 és AZ7 nekem nagyon bejött. Többet nem tudok mondani. :)
while (!sleep) sheep++;

#7 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 17:57

Idézet: DDL - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 7:20

Ha nem veted meg a használtat akkor(is) a csúcs a Nakamichi. 30e körül fellelhető elég sok tipus. Infó

De hagyományosan jó magnókat csinál(t) a Pioneer, AIWA, DENON, ReVoX. A régi elérhetetlennek hitt Pio CT-F750, 850, 950 magnókat kitűnő állapotban meg lehet szerezni 35-40 rugóért.

Szerintem ma nem érdemes újat venni. Elég gyengék ma már.

Dudu, ezt a nakamichi-t hol lehet hazánkban megvenni? (Amugy én még sosem hallottam eme márka létezéséről).
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#8 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 19:25

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 18:57

Dudu, ezt a nakamichi-t hol lehet hazánkban megvenni? (Amugy én még sosem hallottam eme márka létezéséről).

Igen, bizony az a gond, hogy a többség a tehnics, sanyó, akai, pionír márkáknál megragad, gondolván ezek a minőség netovábbjai. Pedig a Krell, Mark-Levinson, Accuphase, Bower&Wilkins, Dynaudio, stb. fényévnyire járnak a fenti nevektől. Az más kérdés, hogy az áruk nem földi halandónak lett kitalálva.
A Nakamichi Dragon a nyolcvanas(kilencvenes, százas :) ) évek etalonja. Talán a Revox (esetleg Tascam) tudta megszorongatni. Itthon nem biztos, hogy sűrűn belebotlik az ember. Az e-bay-on előfordul vegyes árfekvésben. Egy jobb állapotú, kedvező :think: árú darab megéri még szállítással is, már ha valakinek erre fáj a foga. Fénykorában kb. 4000 DEM volt az ára, de amit utoljára láttam azt 1200€-ért mérték használtan. Annó volt egy bolt a Belgrád-rakparton ott voltak Nakamichik, no meg Van den Hul-ok  :respect: de annak már a híre sincs meg.
Elnézést, hogy én válaszoltam, de majd úgyis kijavítanak. ;)

Szerkesztette: galileo 2004. 06. 08. 19:28 -kor

#9 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 11. 12:29

Itt egy gyönyörű TASCAM ... Ára kicsit húzós... 284kHUF+tréfa...  :D
mt

#10 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 13:49

Idézet: m-t - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 13:29

Itt egy gyönyörű TASCAM ... Ára kicsit húzós... 284kHUF+tréfa...  :D

Na annyira azért nem szeretem a kazettáimat hogy kiadjak 300+ ezerFt-ot egy deck-ért :)
Én azt hittem olyan 100K körüliek. Rendesen :eek:  mikor megláttam az árát :D
Amúgy sosem állítottam hogy az Akai, Technics, Pio stb... lennének a legjobb deck-ek, de én halandó egyszerű kis középiskolás voltam amikor megvettem a kétkazettás full elektronikus Technicsemet, anno 28.000 Ft-ért (92-ben). Akkoriban csodájára is jártak a haverjaim :D Hát igen, rég volt, elmúlt, ennyi volt, vége  :rolleyes:
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#11 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 16:38

Idézet

Amúgy sosem állítottam hogy az Akai, Technics, Pio stb... lennének a legjobb deck-ek

Nem is rád gondoltam, és nem is csak a deckekre, hanem úgy általában.  ;) Azt azért el kell ismerni, hogy a kazettásakat  illetően az Akai vagy a Pioneer sem egy rossz választás.

#12 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 17:26

AIWA F220 :D

Nem egy mai darab, de szvsz jóóó  :cool:

#13 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 18:33

Idézet: topeti - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 18:57

Hififalván, meg az apróneten fel-fel bukkannak.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#14 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 18:34

Idézet: galileo - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 17:38

Nem is rád gondoltam, és nem is csak a deckekre, hanem úgy általában.  ;) Azt azért el kell ismerni, hogy a kazettásakat  illetően az Akai vagy a Pioneer sem egy rossz választás.

És hát itt kazettás magnókról van szó  :D

#15 Felhasználó inaktív   magnosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 02:54

Sziasztok!
Más eszembe sem jutna mint a Nakamichi(van egy par ) persze nem eladok
a 79-es evjaratu 670zx-el is no problem,a regiek melegebb hanguak
az ujabbak mar cd izuek
A hires DRAGON-nal is vannak jobb hangu magnok
ha nem Naka akkor erdemes csucs keszuleket venni!!
azert ekarulom van olyan magnom ami a Sony MDS-JA 50 -et(minidisk)megveri,hogy a
PC-s irt lemezrol ne is beszeljek !!!

#16 Felhasználó inaktív   ha_fe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 14:48

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Jó hétvégét mindenkinek!

#17 Felhasználó inaktív   D-O-M-I 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 22:59

Sziasztok! Bár tudom, h. nem ez az "adok-veszek" része a forum-nak, de mivel kazettás deck-ekről van itt szó, így bátorkodok írni ide. Ugyanis van egy eladó AIWA AD-WX808-as dupla kazettás deck-em. Megkímélt állapotban, 3 éve vettem használtan (alig ment, szinte új volt), és nálam pedig 2,5 éve áll, nem használtam, csak nagyjából évente 1x-2x. (azaz én kb. fél évet használtam aktívan). Oda-vissza játszós, számkeresős, elég igényes darab (szerintem).

Hozzám 35k-ért került, 23k-tól indulhat a licit, de ha a 20-at megadja vki érte, akkor viheti.

Ha valakit érdekel, akkor találhat róla képet ITT

Remélem nem zavartam, és lesz vki, aki még érdeklődik a kazetták iránt.
Sziasztok!
Projektor: InFocus 4805; Reflecta 180x100; Erősítő: Harman/Kardon AVR460; Blu-Ray lejátszó: Samsung BD-C5300; TV (plazma): Panasonic TX-P42G20E; CD: Denon DCD-635; Front: házilag épített Dynaudio; Center: JBL Northridge EC25; Surround: JBL Northridge E30; Subwoofer: Boston Acoustics ASW-250; Kábelek: Alisca Orange Black Line, Audioquest Pearl, Audioquest Forest, KáCsa; Készülék-, és surround állvány: Söund Arts

#18 Felhasználó inaktív   veszettkutya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 02:59

Yamaha KX-580 sezrintem elég jó, száz alatt megkapod, és lehet hallani eléggé mi lett CD-ről felvéve, mi bakelitről, de a felvételt az eredetitől megkülömböztetni nem lehet még zajszűrővel sem, a maxell XLII-S szalagokat szereti, vagy Sony metal. Az énekhangot még dolby-S szűrővel sem torzítja. Amúgy ezt a panelt a sony szállítja a Yamahának, a KX-480 csak abban külömbözik, hogy ez a panel, meg valami antirezináns kazettatámasz hiányzik belőle, de mondjuk annyival olcsóbb is. Annak idején mikor vettem, meghallgattam hasonló árú Technics RS-AZ7-est is, de amit azok produkálnak enyhénszólva szánalmas, amit a tervezők sok haszontalan kényelmi szolgáltatással próbáltak ellensúlyozni.

#19 Felhasználó inaktív   veszettkutya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 03:06

Idézet: Trinitron - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:09

nekem van egy elado (igazabol 2) akai hx-2 aiwa dx fejjel. 10k darabja. golyoallo mechanikaval :)
egy kis nyalcsorgato:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...5703569128&rd=1
erosen ajanlhato meg a yamaha kx580 es a technics rs-az7 (bar en nem vagyok egy teknics hivo).

Na ezek olyan magnók, aminél a felvétel és az eredeti közt igen nehezen érzékelhető a külömbség, a mechanikája örökéletű, és egy nagyságrenddel jobb hangja van mint a mostani japán szaroknak, olyan 100 rugó alatt. Persze ez függ a fejtől is, nyilván egy felmágneseződött, szarrákopott 20 éves fejjel elég semilyen hangja van, de érdemes vele foglalkozni, mert a hangzása kellemes meglepetés lesz egy jó szalaggal. A dolby-B szűrőt érdemes használni, nem nyomja el a hangképet, de a C szűrő inkább hanyagolandó. A megjahtást a motorról egy brutális laposszíj viszi át a mechanikára, ezt is érdemes cserélni.

#20 Felhasználó inaktív   veszettkutya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 03:12

Idézet: ha_fe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:46

Kedves Mindenki!

Hajdú Ferenc

Analóg felvételt digitalizálni már eleve bűn, főleg egy szar 2000 Ft-os hangkártyával otthon. De ha feltétlenül ezt akarod, akkor sem érdemes csak emiatt decket venni, kérj kölcsön egyet inkább 2 napra. Másfelől meg hiába jobb paraméterek vannak írva a digitális készülékekre, mint az analógokra, attól még nem szólnak jobban, szal jobb lesz ha meghallgatod a külömbséget még mielőtt költekezni kezdesz, és az alapján döntesz, nehogy nagy meglepetés érjen. Azaz attól hogy digitális lesz a felvétel, még nem lesz jobb, mint... csak digitális. Ennyi, nem több. Semmiképpen nincs szó tehát arról, hogy jobb lesz, sőt még ugyanolyan sem lesz. Szal semmiképpen ne várj csodát.

És még egy pár szót a magnófelvételről: Szar magnóban szar szalaggal, mindenféle hangolás nélkül csakis szar felvételt lehet készíteni. A magnó akkor szar, ha semilyen szalagra nem lehet behangolni, a szalag akkor szar ha semilyen magnót nem lehet rá behangolni, a felvétel pediglen akkor szar, ha meg lehet külömböztetni az eredetitől. A hangolással meg addig kell ügyeskedni, ameddig van külömbség az eredeti és a felvétel között.  Bár ezt ma már minden magnó el tudja végezni automatikusan, mondjuk alapszolgáltatásként, de kézzel sem nehéz beállítani, mert ha igen, akkor az előző esetek valamelyike áll fent.

Szerkesztette: veszettkutya 2004. 06. 19. 03:25 -kor

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó