HWSW Informatikai Kerekasztal: Vitamax DUO - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vitamax DUO meg az emberi hülyeség!

#41 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 21:15

Idézet: Baskiria - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 15:46

Hát... A szabad akaratról nem vagyok meggyőződve. Beépülő TV reklámok, márkákról mesterségesen kialakított képek, stb. Ráadásul duplán húznak le.

Pl. Vegyél Persilt, mert az jó. Lemegy minden kereskedelmi TVben főműsoridőben horribilis reklámpénzért nagyon sokszor. Szép lassan beépül. Gipsz Jakabné lemegy a boltba, és hirtelen felindulásból (Jakabné sem tudja miért, a marketing szakemberek meg virulnak) vesz egy Persilt. Másra rá sem néz. "PERSIL AZ JÓ!", mondja egy hang a fejében. Megfizeti egyszer ott, hogy talán nem is azt vette volna, ha nem látta volna a reklámot, hanem valami sokkal olcsóbbat. Konkrétan megfizeti a termék magas árát. És ami elég nagy piszokság, hogy megfizeti még azt is a termék árába építve, hogy a terméket beépítették az agyába. Önfenntartó kör. Magadnak fizeted az átverésed...

Ez nem vérforraló? De, az. Akkor pedig tessék átverni a cégeket, ahol lehet. Hadd főjön kicsit az ő fejük is, ne adjuk már ilyen könnyen magunkat!  :reklamacio:

Ha pedig nem veszem igénybe a szolgáltatást, az nem megoldás, mert akkor mehetek barlangba lakni. Sajnos bizonyos dolgokat igénybe kell venni, ha tetszik, ha nem. Max. meg lehet próbálni úgy "trükközni", okoskodni, ésszel élni, hogy a lehető legkevésbé legyen rossz nekem. Pl. van mobilom, holott nem létszükséglet, meglennék nélküle simán. Havi ezer forintnál nem több a számlám... Ésszel élünk nem?

Ha én lettem volna a Persil marketinggárdájának a főnöke, most veregetném a vállam. Egy olyan témában, ahol tényleg az égegyadta világon semmi de semmi köze nincs a mosáshoz, a mosóporhoz, mégis sikerült felhozni a Persil mosószermárkát. Ezért csak GRATULÁLNI tudok a Persilt forgalmazó cég marketingcsapatának!!! És a hozzászólást író helyében kicsit gondolkodnék, hogy mit jelen és MI a reklám...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#42 Felhasználó inaktív   Baskiria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 23:51

Oké. Változtassuk "A MOSÓPOR"-ra. Csak valami olyat akartam mondani, amitől már konkrétan akkor is a falra mászok, ha oda sem figyelek...

Eredetileg Arielt akartam írni, de aztán eszembe jutott a Tomi kristály is, meg a vanish, meg a klorox, meg mindenféle egyéb. A perszilben legalább biztos vagyok, hogy mosópor :)

Szerkesztette: Baskiria 2004. 06. 17. 23:58 -kor

#43 Felhasználó inaktív   Baskiria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 23:56

Idézet: Piacos - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 16:41

Komolyan mondom sajnállak.

Egyébként, ha Te tényleg nem veszel meg olyat amit reklámoznak (persil), akkor ezt a kedvezményt sem fogod igénybe venni, mert ezt is reklámozzák ;)

Sajnálsz? Hát elég szánalomra méltó vagyok... Mindenki az, aki használja az eszét?

Ne forgasd ki a szavaim, kérlek. Nem azt mondtam, hogy nem veszek olyat, amit reklámoznak. Azt mondtam, hogy legelőször megpróbálok rájönni, hogy most ezzel épp hogy vernek át, majd ha a lehetőségekhez képest a legjobban átlátom a dolgot, akkor döntök, hogy kell-e, vagy sem. Természetesen nem végzek hosszas vizsgálatot, és oknyomozó riportot sem készítek, de mielőtt az agyamat otthonfelejtve rohannék a boltba, kicsit végiggondolom, mire is megy ki a játék.

Nem veszek hepit, mert nekem akkor sem éri meg duóra váltani, ha trükközök.

#44 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 10:18

Idézet: Baskiria - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 0:56

Sajnálsz? Hát elég szánalomra méltó vagyok... Mindenki az, aki használja az eszét?

Ne forgasd ki a szavaim, kérlek. Nem azt mondtam, hogy nem veszek olyat, amit reklámoznak. Azt mondtam, hogy legelőször megpróbálok rájönni, hogy most ezzel épp hogy vernek át, majd ha a lehetőségekhez képest a legjobban átlátom a dolgot, akkor döntök, hogy kell-e, vagy sem. Természetesen nem végzek hosszas vizsgálatot, és oknyomozó riportot sem készítek, de mielőtt az agyamat otthonfelejtve rohannék a boltba, kicsit végiggondolom, mire is megy ki a játék.

Nem veszek hepit, mert nekem akkor sem éri meg duóra váltani, ha trükközök.

Nekem meg mar elegem van a rengeteg ilyen-olyan dijcsomagbol meg kedvezmenybol, mar 3 vagy 4 eve ugyanabban a Westel 300-ban vagyok, ami jol bevalt. Egy ideje mar lebeszelhetem a havidij felet meg vannak SMS csomagok, de ezen tul en szemely szerint teszek a hiper-szuper akciokra, ahol apro betuvel van leirva a "lenyeg".

Havi 20 rugo felett van a mobilszamlam, ebben van 50 mega GPRS (jah, mashol 100 megat adnak), MMS hirek, Te+En meg ki tudja me'g mi minden. Ahelyett, hogy azon tornem az agyam, hol es mivel trukkozzek hogy kevesebbet fizessek, inkabb melozok hogy tobbet keressek, es fusson mobilszamlara, jo mosoporra, jo tevere, jo internetre, jo PC-re, stb. gond nelkul.

Egyebkent nem vagyok ellenere a cegek "atvagasanak", csak aztan ez nehogy visszafele suljon el... :)

Fiery

Szerkesztette: Fiery 2004. 06. 18. 10:19 -kor

#45 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 11:08

Idézet: Kory - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 11:23

Egyszerűen ajándékba kapsz egy kis plusz pénzt.

Kollega ha akar egy kis penzt valoban keresni, akkor fogja a penzet keressen fel egy alkuszt es mozgassa bele azt a kis penzet mol reszvenybe es diszkont kincstarjegybe. Ez utobbiakkal ugyanis valoban lehet penzt keresni :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#46 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 11:14

Idézet: Fiery - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 11:18

Nekem meg mar elegem van a rengeteg ilyen-olyan dijcsomagbol meg kedvezmenybol, mar 3 vagy 4 eve ugyanabban a Westel 300-ban vagyok, ami jol bevalt. Egy ideje mar lebeszelhetem a havidij felet meg vannak SMS csomagok, de ezen tul en szemely szerint teszek a hiper-szuper akciokra, ahol apro betuvel van leirva a "lenyeg".

Havi 20 rugo felett van a mobilszamlam, ebben van 50 mega GPRS (jah, mashol 100 megat adnak), MMS hirek, Te+En meg ki tudja me'g mi minden. Ahelyett, hogy azon tornem az agyam, hol es mivel trukkozzek hogy kevesebbet fizessek, inkabb melozok hogy tobbet keressek, es fusson mobilszamlara, jo mosoporra, jo tevere, jo internetre, jo PC-re, stb. gond nelkul.

Egyebkent nem vagyok ellenere a cegek "atvagasanak", csak aztan ez nehogy visszafele suljon el... :)

Fiery

En meg gyalazatos modon attertem a voda ajrora. sokat romingolok, meg hivogatok mindenfele albioni noszemelyeket. ez a 25 penzes 'flat rate' cucc nekem bejon. w300-as havi 18 kHUFos szamlamat sikerult 10kHUF ala szoritanom.
a kaparos sorsjegyek, meg atoltokartyakrol 1 mondatos velemenyem van: SUXX. Ha tenyleg telefonalsz es neked fontos az hogy telefonod van es nemcsak bohockodni akar vele az ember meg bevillantani, akkor nagyon jol lathato, hogy a kaparosok/feltoltosok a letezo legdragabb megoldasok.

Egyetlen elonnyuk akkor van, ha valami oknal fogva nagyon orizni akarod az inkognitodat, nem akarod, hogy lenyomozhato legyen barmi modon, hogy ki is all a teloszam mogott.

Szerkesztette: SFIJ 2004. 06. 18. 11:15 -kor

#47 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 12:03

Idézet: Baskiria - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 12:53

Már ne is haragudj, de a világ erről szól. Miért az az elsődleges célja MINDEN boltnak/szolgáltatónak, hogy a pénzt kiszedje a zsebedből, hogy "lehúzzon"? Az eszközök nem számítanak, csak a végeredmény, minél többet fizess neki. Ha pedig ezt úgy lehet elérni, hogy azt gondolod jól jártál, úgy a legjobb, mert még többet fizetsz. Kvázi átvernek, elhúzzák a mézes madzagot, sokan pedig csukott szemmel, átszellemült arckifejezéssel lépkednek a marketingesek által jól kitalált úton az elszegényedés felé...

Az én véleményem az, hogy ha található olyan "kiskapu", trükközés, ami nekem kedvez, amivel tényleg jobban járhatok, amivel én veszem ki a pénzt más zsebéből legális keretek közt, akkor azt igenis ki fogom használni.

Made in Hungary igaz? Szomorú, hogy egyesek etikátlannak érzik ha legális úton némi trükközéssel pénzt zsebelhetek be, míg azt természetesnek tartják, hogyha a cégek húznak ki a zsebemből pénzt...  :(

"Az én véleményem az, hogy ha található olyan "kiskapu", trükközés, ami nekem kedvez, amivel tényleg jobban járhatok, amivel én veszem ki a pénzt más zsebéből legális keretek közt, akkor azt igenis ki fogom használni."

Itt nem ez a baj, hanem az, hogy ilyen kisipari, párezer forintokról van szó. Ami tényleg közröhej.
Boldogabb lesz tőle az ember? Elmegy úgyis cigire, szélessávú netre, CD-re. Megéri baromkodni? Amúgy meg...a Vodafone nyilván kiszámolta, hogy ez neki már akkor megérte, amikor 3 percenként számláz neked, tehát CSAK AZT HISZED, hogy levetted őket, de mégsem....az van, hogy azért a mobilszolgáltatóknál sem hülyék dolgoznak.

#48 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 12:17

Nah mar megirta a zujsag is  :omg:

#49 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 15:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 13:17

Nah mar megirta a zujsag is  :omg:

És még a fórum is be van linkelve. :)

(egyébként a "kapsz egy kis plusz pénzt" én a feltöltésre adott bónuszra értettem: 14400 Ft pannon feltöltésért 18000 Ft-ot írnak jóvá)

Ez a Pannonos hölgy meg miket hablatyolt össze ebben a cikkben... :omg:

#50 Felhasználó inaktív   simon137 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 19. 12:14

Idézet: Piacos - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 22:27

Miért van az, ha kihoznak egy kedvezményt akkor mindenkinek az jut eszébe, hogy hogyan húzzuk le minél jobban azt a szolgáltatót aki még kedvezményt is nyújt... Ehhez a gondolkodáshoz és soha nem fogok "felnőni".

Az új T-csúcsgáz agyonhírdetett Relax1000-ről is rögtön ez jutott eszembe. Azzal akár 25 Ft is lehet a percdíj, ha sikerül a teljes 25e Ft-os előfizetést lebeszélnem... Milyen jó konstrukció mán'!  :lama:

Egyébként ha sorba kellene állítani azokat, akiket a legjobban sajnálok, a mobil szolgáltatók aztán piszkosul rossz helyezést érnének el. Az ilyeneket hívják sereghajtóknak.  :wc2:

Javaslom mindenkinek - pusztán az EU-s ismeretek bővítése miatt - megnézni "friss szomszédunk", Bécs telefonárait és tarifáit. Ha még a keresetkülönbséget is számoljuk, elég viccses. pl. www.a1.net

#51 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:33

Idézet: simon137 - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 13:14

Az új T-csúcsgáz agyonhírdetett Relax1000-ről is rögtön ez jutott eszembe. Azzal akár 25 Ft is lehet a percdíj, ha sikerül a teljes 25e Ft-os előfizetést lebeszélnem... Milyen jó konstrukció mán'!  :lama:

Nem azert, de aki sokat telefonal, akar a koltseg felet is megsporolhatja vele... kifejezetten jo kontrukcio.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:10

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 12:33

Nem azert, de aki sokat telefonal, akar a koltseg felet is megsporolhatja vele... kifejezetten jo kontrukcio.

Krinyo

krinyo veszel egy voda ajropat azzal is jo eselyyel flat rate 25HUF a percdij egesz ajropaba. annak meg ocsobb az alapdija. Es enm kell 'kenyszertelefonalnod'.

Azt nem ertik szerintem a 600 Ft-ot keresni akarok, hogy ugye egy atlagember elbeszel havonta mondjuk 5-7kHUF-ot. most a 600HUF-nyi izzadas okan meg elver 15kHUF-ot. namost a teloceg megsimotaja a buksidat, kifizeti orommel a 600Ftodat. Jaaa, hogy 2.5x annyit koltesz emiatt havonta telefonalasra - na igen. emiatt rohog a markaba es adja oda jo szivvel azt a 600kHUF-ot.

#53 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:10

krinyo veszel egy voda ajropat azzal is jo eselyyel flat rate 25HUF a percdij egesz ajropaba. annak meg ocsobb az alapdija. Es enm kell 'kenyszertelefonalnod'.

De ki akar ajropaba telefonalni? Halon kivul itthonra meg kicsit dragabb az ajropa tarifa, mint barmelyik relax vagy uj voda dijcsomag...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#54 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 23:26

Idézet: simon137 - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 13:14

Pannon perfektet december eléjén töltőttem 18000Ft-ra, egy hete kellet újra töltenem. 28,8Ft percdíj szintén megkezdet percenként számlázva, e-mellett a Relax tényleg gáz. 18h után meg 15-16Ft-ért City vagy Happy átkapcsolós hátlappal.

Ne kötelezenek már, hogy beszéljek le x percet, ha nem akkor is legombolják az emberről a csomag díját.
Pl. januárban, februárban 1000Ft-ot/hó sem beszéltem.
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#55 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:59

Idézet: Piacos - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 22:27

Csak tájékoztatásképpen közlöm, ezt a kedvezményt nem arra találták ki, hogy pannonoskártyával töltsed a vodás kártyádat. Senki nem mondta, hogy ez jó, hogy töltögeted. Egy-két ember kitalálta, csak előtte elfelejtett gondolkodi azon, hogy ez így nem nyerő.

Miért van az, ha kihoznak egy kedvezményt akkor mindenkinek az jut eszébe, hogy hogyan húzzuk le minél jobban azt a szolgáltatót aki még kedvezményt is nyújt... Ehhez a gondolkodáshoz és soha nem fogok "felnőni".

Ellenben az természetes, hogy ennyire magasak még mindig a percdíjak a nyugati országokhoz képest?  :rolleyes:

#56 Felhasználó inaktív   Piacos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 14:29

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:59

Ellenben az természetes, hogy ennyire magasak még mindig a percdíjak a nyugati országokhoz képest?  :rolleyes:

Ezt nem értem, hogy hogyan jön ide.Mi nem nyugati országokban élünk, hanem magyarországon. Nem igazán látok alapot arra, hogy össze lehessen hasonlítani a kettőt egymással. Nagyon sokminden drágább itt mint nyugaton, és nagyon sokminden viszont olcsóbb...
Piacos

#57 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 14:45

Idézet: Piacos - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 15:29

Ezt nem értem, hogy hogyan jön ide.Mi nem nyugati országokban élünk, hanem magyarországon. Nem igazán látok alapot arra, hogy össze lehessen hasonlítani a kettőt egymással. Nagyon sokminden drágább itt mint nyugaton, és nagyon sokminden viszont olcsóbb...

Úgy jön ide, hogy Szerinted érdekes, hogy mindenki szeretne jól járni, mert ez a magyar mentalitás, ellenben az nem zavar, hogy a mobil cégek eközben jóval többet húznak le rólunk, mint amennyit a normál piaci körülmények között reális lenne!  :rolleyes:

Tehát én egyáltalán nem tartom megvetendőnek ilyen percdíjak mellett, ha az emberek próbálnak ügyeskedni! Ha olcsóbb lenne a percdíj akkor nem kellene ügyeskedni, ennyi! ;)

Arra pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az olcsóbb nálunk mint kint? Sajnos az árak már rég elérték a külföldi szintet, csak a fizetések stagnálnak!

#58 Felhasználó inaktív   Piacos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 17:33

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 15:45

Tehát én egyáltalán nem tartom megvetendőnek ilyen percdíjak mellett, ha az emberek próbálnak ügyeskedni! Ha olcsóbb lenne a percdíj akkor nem kellene ügyeskedni, ennyi! ;)

Ezzel csak az a gond, ha olcsóbbak lennének a percdíjak, a mentalitás akkor sem változna, az elmúlt 10 év alatt a percdíjak a negyedére csökkentek, a mentalitás mit sem változott :(

Idézet: "Tibisz"

Arra pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi az olcsóbb nálunk mint kint? Sajnos az árak már rég elérték a külföldi szintet, csak a fizetések stagnálnak!

Megmondom őszintén, hogy régen voltam nyugat felé külföldön, de régebben az ételek pl. jóval drágábbak voltak tőlünk nyugatabbra, mint itt. De ha kicsit belegondolsz, akkor a németek pl. biztosan nem azért járnak a balatonra, mert drágább mintha németországban nyaralnának ;)
Piacos

#59 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 17:58

Idézet: Piacos - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 18:33

Ezzel csak az a gond, ha olcsóbbak lennének a percdíjak, a mentalitás akkor sem változna, az elmúlt 10 év alatt a percdíjak a negyedére csökkentek, a mentalitás mit sem változott :(

Idézet: "Tibisz"

Megmondom őszintén, hogy régen voltam nyugat felé külföldön, de régebben az ételek pl. jóval drágábbak voltak tőlünk nyugatabbra, mint itt. De ha kicsit belegondolsz, akkor a németek pl. biztosan nem azért járnak a balatonra, mert drágább mintha németországban nyaralnának ;)

Még mindig nagyon magasak a percdíjak, a magyar fizetésekhez képest! ;) Milyen érdekes, hogy az EU kellett ahhoz, hogy minden szolgáltató megjelenjen az olcsóbb percdíjaival!  :rolleyes:

Most is drágábbak az ételek kint, mint nálunk, de könyörgöm a minimálbér sem 50e, mint nálunk! :)
Nekem az ismerőseim akik kint élnek mondták, hogy a számlák kifizetése, nem okoz gondot, mint nekünk! Ott nem luxus az Internet, az autó, a mobil, a márkásabb ruhák, és még sorolhatnám! ;)

#60 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 07:26

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 18:58

Most is drágábbak az ételek kint, mint nálunk, de könyörgöm a minimálbér sem 50e, mint nálunk! :)

Off: elárulom sok EU-s "nyugati" országban nincs is olyan hogy "minimálbér", egyszerűen NINCS! Képletesen szólva: mindenki annyit kap, amennyit teljesít.Ez valahogy így is lenne rendjén.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó