HWSW Informatikai Kerekasztal: Számítógép bekapcsolása billentyűzetről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Számítógép bekapcsolása billentyűzetről USB, wireless Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   TraceR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:17

Tegnap vettem egy Chicony vezetéknélküli billentyűzet-egér kombinációt és nem igazán működik vele a régi jól bevált módszer, hogy pl. a CTRL+F1 comboval el lehessen indítani a gépet.

A két eszköznek egy USB-s receivere van.

Itt valami olyanról lenne szó, hogy kikapcsolt állapotban nem kap áramot az USB és ezért nem lehet így bekapcsolni a gépet? Megoldást jelenthetne erre egy külső, saját táppal rendelkező USB hub?

Egyéb ötlet, hogy lehetne megoldani a dolgot?

Előre is köszi a segítséget mindenkinek :respect:
ASUS M2A-VM HDMI, AMD BE-2350, 2048MB Kingmax DDR2 RAM, Western Digital WD10EACS 1TB 5400-7200RPM, Samsung SV1604E 160GB 5400RPM, Samsung 2043BW, Pioneer 107, Chicony Wireless Keyboard & Optical Mouse, Casetek 1020-5C

#2 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:22

Idézet: TraceR - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 13:17

Tegnap vettem egy Chicony vezetéknélküli billentyűzet-egér kombinációt és nem igazán működik vele a régi jól bevált módszer, hogy pl. a CTRL+F1 comboval el lehessen indítani a gépet.

A két eszköznek egy USB-s receivere van.

Itt valami olyanról lenne szó, hogy kikapcsolt állapotban nem kap áramot az USB és ezért nem lehet így bekapcsolni a gépet? Megoldást jelenthetne erre egy külső, saját táppal rendelkező USB hub?

Egyéb ötlet, hogy lehetne megoldani a dolgot?

Előre is köszi a segítséget mindenkinek :respect:

Ha jól tudom, akkor BIOS-ban szokott lenni olyan, hogy "USB device can wakup from S3" bár ez inkább hibernálásból, sleep módból tudja "visszahozni" a gépet. Függ az alaplaptól, hogy melyik állapotra (S1,S2,S3) támogatja a bekapcsolást USB-ről
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#3 Felhasználó inaktív   TraceR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:35

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 13:22

Ha jól tudom, akkor BIOS-ban szokott lenni olyan, hogy "USB device can wakup from S3" bár ez inkább hibernálásból, sleep módból tudja "visszahozni" a gépet. Függ az alaplaptól, hogy melyik állapotra (S1,S2,S3) támogatja a bekapcsolást USB-ről

Ezt gyorsan meg is nézem majd otthon.
Egyébként egy régi Abit BX6 rev2-es alaplapom van, tudhat az ilyet?
ASUS M2A-VM HDMI, AMD BE-2350, 2048MB Kingmax DDR2 RAM, Western Digital WD10EACS 1TB 5400-7200RPM, Samsung SV1604E 160GB 5400RPM, Samsung 2043BW, Pioneer 107, Chicony Wireless Keyboard & Optical Mouse, Casetek 1020-5C

#4 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:46

Idézet: TraceR - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 13:35

Ezt gyorsan meg is nézem majd otthon.
Egyébként egy régi Abit BX6 rev2-es alaplapom van, tudhat az ilyet?

Hááááát ... ezt sajna nem tudom (Pedig nekem is BX6-osom volt régebben) ... szégyenszemre már nem elékszem rá. Nem mernék mérget venni rá, de imho ez inkább egy ujabb ficsör ami az egy kicsit modernebb lapokra jellemző ...
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#5 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:44

De ha anno Ctrl+F1-re ment, talán. Nézd meg az alaplapi jumpereket, pl. asusnál szokott úgy lenni, hogy külön jumper ad a keyboardra +5V-t kikapcsolt állapotban, és másik 2 jumper az usb-re. Talán nálad is így van...

Szerkesztette: n.drews 2004. 06. 04. 23:45 -kor

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#6 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:14

Esetleg a jövendő olavasók tanulságára megjegyezném:
próbáljunk olyan vezetéknélküli bill+egér kombinációt venni, ami a két PS/2-es portot használja...

#7 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 22:12

Szerintem az a baj, hogy régi az alaplap és az usb-re nem ad áramot kikapcsolás után. Ezt akkor vettem észre amikor szórakozásbol ledes lámpát csináltam usb-re és kikapcsolt gép mellett is ment. (IC7 és Gigabyte 8IPE1000-L)
Elösszőr furcsáltam, megnéztem gyorsan a bátyám gépén is (egy bx6-osal hasonszőrű alap van) és ott nem ment.
Szal szerintem csak az újabb alaplapok adnak áramot usb-re kikapcsolt állapotban. Megoldást jelenthet, hogy ha van átalakító, akkor ps2-re kötöd a fogadó állomást.

#8 Felhasználó inaktív   zoli1000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 28. 12:25

Sziasztok beállítottam úgy a gépet hogy kóddal lehessenindítani de nem tudom bekapcsolni legalábbis nem tudomhogy hogyan vagy hol kell beírni a kódot és a gép semmit nem reagál de nagyon fontos lenne tehát ha valaki tud segíteni az legyen szíves küldjön egy e-mail-t előre is köszönöm.

#9 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 23:31

Idézet: zoli1000 - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 12:25

Sziasztok beállítottam úgy a gépet hogy kóddal lehessenindítani de nem tudom bekapcsolni legalábbis nem tudomhogy hogyan vagy hol kell beírni a kódot és a gép semmit nem reagál de nagyon fontos lenne tehát ha valaki tud segíteni az legyen szíves küldjön egy e-mail-t előre is köszönöm.

Gratulálok. A billentyűzetes jelszó törléséhez ki kell sütnöd a BIOS-t, ennek részletes leírását az alaplap kézikönyvében találod.
És legközelebb rendesen tagold a mondandódat, rossz olvasni az írásodat.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#10 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 08:26

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 23:31

Gratulálok.  ki kell sütnöd a BIOS-t, ennek részletes leírását az alaplap kézikönyvében találod.

A BIOS hőmérsékletének semmi köze a megoldáshoz. (Mellesleg ha "kisütöd" a BIOS-t, akkor mi fogja elindítani a gépet?)

Az alaplap "CMOS clear" jumperét kell az utasítások szerint használni.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#11 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 12:41

Gyaníthatóan nem a bios lejelszavazásáról van szó, hanem a gép billentyűzettel való bekapcsolásáról.

Egyes gépeken ez a SPACE billentyű, más gépeken egy karaktersorozat. (macska ellen alkalmazandó)
Ettől még a gép jelszó nélkül a power gombbal minden további nélkül bekapcsolható.
Mint azt a pár évvel korábbi hozzászólásokban olvashatjuk, a biosban néhány opció van arra, hogy az usb a gép leállított, de nem áramtalanított állapotában az usbre áramot adjon, ill. az onnan érkező információt figyelembe vegye.

Ha zoli1000 egy alaplaptípust megemlítene, az közelebb hozna minket a megoldáshoz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#12 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 21:09

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 8:26

A BIOS hőmérsékletének semmi köze a megoldáshoz. (Mellesleg ha "kisütöd" a BIOS-t, akkor mi fogja elindítani a gépet?)

Az alaplap "CMOS clear" jumperét kell az utasítások szerint használni.

Igen, és valószínűleg ha már a kézikönyvet emlegettem, akkor ezek szerint a gyártó bizonyára leírja a BIOS felhevítését. :omg:
Természetesen "kisütés" alatt én is a CMOS cleart értettem.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#13 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 21:14

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 12:41

Gyaníthatóan nem a bios lejelszavazásáról van szó, hanem a gép billentyűzettel való bekapcsolásáról.

Egyes gépeken ez a SPACE billentyű, más gépeken egy karaktersorozat. (macska ellen alkalmazandó)
Ettől még a gép jelszó nélkül a power gombbal minden további nélkül bekapcsolható.

zoli1000 leírása alapján nekem teljesen egyértelmű, hogy karaktersorozatot állított be. Azonban mivel ez jelszónak minősül (BIOS is rendszerint így hívja), ezért ilyenkor a power gomb nem kapcsolja be a gépet.
Továbbá megint mondom, hogy ki kell sütni (bocsánat, törölni kell) a BIOS beállításokat és akkor újra bekapcsolhatóvá válik a gép.

#14 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 23:04

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 21:14

Továbbá megint mondom, hogy ki kell sütni (bocsánat, törölni kell) a BIOS beállításokat és akkor újra bekapcsolhatóvá válik a gép.

Akkor ne használd a "kisütés" szót, félrevezető.
Régebbi gépekben voltak újraírható epromok, amit (talán Uv) lámpa fényével kellett törölni, majd eprom-égetővel "belesütni" az új tartalmat.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#15 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 05:11

Idézet

Sziasztok beállítottam úgy a gépet hogy kóddal lehessenindítani de nem tudom bekapcsolni

Tégy rá egy PS/2-es billentyűzetet, próbáld csak ki. Ha jól írod a kódot, elindul.

Szerkesztette: Warrior 2009. 03. 05. 05:11 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó