Idézet: Aragorn - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 11:57
Nos megnéztem az árakat teljesítményeket. Nos egy ílyen hűtővel a 9550-esből egy 9600pro-t lehet kényelmesen kihozni. Ez nem rossz csak a 9550+zalaman árba majdnem annyi mint a 9600pro.
Megéri?
Én egy régebben vett golyóscsapágyas ventit raktam rá úgy, hogy az eredetit levettem, aztán jött egy régi 5x5-ös forma ventinek a külső kerete - ezt pont oda tudtam csavarozni, ahol az eredeti is rögzül. Ezen a kereten pedig vékony dróttal (szaloncukor akarsztó a karácsonyfáról) ül maga a venti. De nem vacakoltam a csatlakozó faragásával, az eredetinek kihúztam a dugóból a kábeleit és miután az új ventiével is ezt tettem, azt csak a színeknek megfelelően beledugtam.
Így megy 5 hónapja, csöndes. Mondjuk a memóriákra is fújhatna, de nem akarok egy óriási procihűtő ventit rárakni.
Az Abit 9550 Gurum (merthogy ez van) maximuma nem tudom, hol van, ment már 405/300-on (általában), 450/320-on, 450/350-en. (Ez utóbinál a doom3 fekete háromszögeket rajzolt, de más program nem.)
405/300-on szoktam hajtani játékok alatt, 2d-ben 250/200.
Azt a golyóscsapágyas ventit valami 1200Ft-ért vettem úgy 2 éve, rendszeresen olajozom, nem zörög. A vinyóm hangosabb.