Sziasztok!
Van egy kis problémám,
Van egy Connect3D 9550 -es AGP-s videókártyám. Vagy 2 hónapja vettem.
Előtte Geforce2-esem volt, de bedöglött.
Mikor felraktam a drivert nem akart menni, csak a gyári cd-s driverrel, gondoltam sebaj, biztos én vagyok a hülye...maradjon akkor a gyári driver.
Egy ideig nem is volt semmi baj, azon kívül, hogy néha egy két piros pötty lett a monitoromon, de ha frissítettem akkor eltűnt.
Mostanában (3 hete) Windows indításkor, mikor bootol és a Knight Rider-es rész van a windowsnál utána, mikor át akar váltani 1280x960-ra (CRT), hallom hogy a monitor a szokásához híven kattan egyet, hogy felbontást vált, de aztán windows restart...ezt egyszer kétszer megjátszotta, majd sokszor. Gondoltam meggajdult a windows, így újratelepítettem. Sima windows ismeretlen videóvezérlővel. Ati driver fel (gyári CD-s) megy minden. Újraindítást kér, megkapja. Újraindul. Telepítek tovább, egy újabb program újraindítást kér, újraindítok, ugyanazt csinálja mint legelőször Windowsboot közben újraindul...többször is. Kezdek gyanakodni.
Másodjára windows telepítés, első az ati driver telepítése. Újraindítok 2x- és megint csinálja, pedig semmi más nem volt fenn, talán a motorola USB modem drivere, hogy legyen net.
Még ezt megcsináltam 3-adjára is. Full ujrainstall, és úgy is csinálta. Meguntam...
Visszavittem a boltba a videókártyát, hogy ezek a tünetek és szerintem rossz. Ők átvették, mondták elküldik a gyárba megvizsgálják, 2 hét múlva itt lesz a kártya jöjjek érte és megmondják hogy csere vagy sem.
Addig beraktam egy ősrégi Sis-es AGP-s kártyát, ami max kemény 24 bitet és max 60 Hertzet tudott. A windows alapból ismerte

. Azzal semmi baj nem volt, csak kifolyt a szemem.
2 hét múlva mentem a kártyáért. Visszajött, hogy minden tesztet lefuttattak rajta és jó......probáljam ki mégegyszer.
Itthon betettem és működött egy ideig. Elkezdtem a programokat tovább telepíteni (drivert többet nem kellett feltenni)
Feltettem az ati drivert. Működött! Újraindítottam a gépet. Azán láttam hogy betesz egy secondary display drivert az eszközelőben a vga-k alá. Utána megint újraindítottam és újra bootolás közben meghalt. Gondoltam ez lehet a gond. Így csökkentett módban (mert úgy semmi baja a gépnek, simán megy) letiltottam a sec disp drivert. Újraindítottam és ment a gép. Gondoltam megoldottam a problémát.
Igen ám, de feltettem egy újabb softvert ami ujraindítást kért. Újraindítok, és megint produkálja a hibát!!!
Teljesen kivagyok!
MI a baja???
Ha nincs fenn az ati driver minden jól megy!!!! Így nem hiszem hogy fizikai hiba lenne a gépemben..vagy mégis? Ha felteszem az ati drivert akkor meg baja van. Az az érdekes hogy kb 3-5 próbálkozás után (változó) minden normálisan megy,a míg újra nem indítok. Általában akkor mikor nem a reset, hanem a power gombot nyomom.... Menet közbeni kifagyás, játéknál megfagyás nincs. Ha elindul akkor minden jól működik!
Mi lehet a baj? Táp? Alaplap? VGa? vagy csak a driver?
Táp: ha rossz lenne akkor máshol is produkálná hogy rosz. Nem?
Alaplap: más videókártyával megy. És az atival is ha nincs fenn a driver.
Vga: ez lehet a baj, vagy a driver?
Remélem világos voltam.
Kérlek segítsetek!
Hol a hiba? Az agp fast writes mód eddig disable-n volt, most enable (most így megy...,de újraindítani nem merek

) A kezelés auto módban van amúgy a biosban.
Configom: Win XP Sp2, Abit KG7 Raidagps alaplap, 2 winyó (samsung, maxtor), egy NEC dvd író, 1600+ Amd proci, 512 ram, SB 128 hangk. Prolink TVtuner, Q-Tec PSU 500W Big Fan Low Noise Black táp (nem olyan régi), usb-s microsoft egér, usb-s motorola modem, és egy USB-bővitő usb.
amit a videokarinál ír az eszközelőben:
Hely: 8. hely (1. PCI-busz, 5. eszköz, 0. funkció)
IRQ: 11 és nincs ütközés azt írja.
Szerkesztette: neta 2006. 08. 10. 22:39 -kor