HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9550 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (120 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9550 Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 20:35

Aragorn, én azért lehetőleg nem játszok az égésveszéllyel, nehogy aztán megszívjam az egészet, mint a torkosborz.Persze, mondhatom az eladóknak, hogy nem volt tuningolva, de ettől függetlenül bármit kitalálhatnak ők is(ez a bolt állítólag a szenyósobbak közé tartozik garanciaügyben, M*****l), másrészt pedig nem tudok egykönnyen összekaparni 20ezret egy új karira.De mind1, én meg vagyok vele elégedve alapon is, egyáltalán nem nyújt rossz teljesítményt az árához képest.UT2K4 deathmatch max graf 40-50 fps 3-4 bottal, doom3 800*600 med shadows off 35 fps, és még sorolhatnám...
Driverből egyébként a 4.12es Catalystot használom, mert az új hatos széria sz*rt sem ér neki.

Szerkesztette: Breakbeat 2006. 03. 13. 20:36 -kor

#2342 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 00:40

Idézet

Aragorn, én azért lehetőleg nem játszok az égésveszéllyel, nehogy aztán megszívjam az egészet, mint a torkosborz.

Ha jól tudom ezekben már egész jó védelem van ez ellen (fagy, restart, stb,)

Idézet

De mind1, én meg vagyok vele elégedve alapon is, egyáltalán nem nyújt rossz teljesítményt az árához képest.UT2K4 deathmatch max graf 40-50 fps 3-4 bottal, doom3 800*600 med shadows off 35 fps, és még sorolhatnám...

Na ez a lényeg.

#2343 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:46

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 1:40

Ha jól tudom ezekben már egész jó védelem van ez ellen (fagy, restart, stb,)

Ez igaz...ott a VPU Recovery is.Ha belegondolok, jó hővédelem nélkül eléghetett volna a gpu, hisz nem egyszer fagyott már.

#2344 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 22:27

Üdv mindenkinek megintcsak.
Szóval volt egy kis időm a minap és leteszteltem az előző oldalon leírt ARES radeonomat. ATITOOL-lal ment a teszt. Kb 30 perc alatt már 510 nél volt a mag és még javában emelte az ATITOOL. És a bordát megnézve még langyos se volt. A nyák hátulján a GPU fölött sem volt meleg eggyáltalán. Az Everest szerint RV350 es mag van benne, ami, ha jól tom Radeon 9600 PRO nak felel meg. Hát az 500Mhz az meg már az XT nek az órajele. A memóriát ha lessz időm azt is letesztelem. Egyébként így 250/333 a sima NFS Underground-ot simán viszi 1024x768-ban és  minden max-ra van állítva benne. Szal először az üzletben néztem milyen csirke nevenincs kari, semmi kis dobozban, aztán kiderül hogy bőven egy báránybőrbe bújt farkas :). Egy nagy kövér pirospontot adok neki. Csak valami jobb ramot is tehettek volna rá, de ugye ezt nevezik KÖLTSÉGHATÉKONY :D; terméknek. Egyébként az Everest szerint a ramja 3T a CL je. Amit nem hiszek, majd benyomok egy Screenshot-ot is.

Szerkesztette: Layosh 2006. 03. 23. 22:38 -kor

#2345 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 08:23

Ha nem felejtem el, én is beírom, az everest mit mutat a ramokra. Nekem is hasonló és nem lepődtem meg rajta. Ezek sima ddr1-ek - vagy a rendszermemók időzítésére gondolsz, a nagy márkákra? Amikor a tuningosok 2T 1T-ben nyomatják?  :confused:  Mert azt aligha lehet elérni, ráadásul a bios-ban van rögzítése a memó időzítés.

#2346 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 13:12

Sziasztok!

Na, vettem egy 256 megás Club3D 9550et, mivel a GeCubenak sajna ,,annyi" lett a hűtése miatt :(.Én egyszerűen le vagyok nyűgözve ettől a Club3dtől, ugyanis mérföldekkel gyorsabb a réginél. A 3Dmarkok is normálisan teljesítenek, a játékok javulásáról nem is beszélve.

3Dmark01:7759
3Dmark03:2130

Azért a Gecubenak is tisztelet, hogy kiszolgált...  :smoker:  :D

#2347 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:34

Amikor nyomok egy gyors felhasználóváltást, akkor elsötétül a képernyő, és már vissza sem tudok váltani a gyorsbillentyű segítségével a felhasználó választó képernyőre. Ha először kijelentkezek az aktuális felhasználóval, akkor ez nincs
"ASUS 9550" videokártyám van, ami gyakorlatilag ATI Radeon 9550, csak tartalmaz 1-2 plusz funkciót.
Mit tegyek?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2348 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:09

Hát, megpróbálhatsz drivereket cserélni, nem feltétlenül az újabbakra, de igazából azt mondanám, hogy ne használd a gyorsbillentyűt, hanem a rendes kijelentkezést.

#2349 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:37

Sziasztok!
Van egy kis problémám,
Van egy Connect3D 9550 -es AGP-s videókártyám. Vagy 2 hónapja vettem.
Előtte Geforce2-esem volt, de bedöglött.
Mikor felraktam a drivert nem akart menni, csak a gyári cd-s driverrel, gondoltam sebaj, biztos én vagyok a hülye...maradjon akkor a gyári driver.
Egy ideig nem is volt semmi baj, azon kívül, hogy néha egy két piros pötty lett a monitoromon, de ha frissítettem akkor eltűnt.
Mostanában (3 hete) Windows indításkor, mikor bootol és a Knight Rider-es rész van a windowsnál utána, mikor át akar váltani 1280x960-ra (CRT), hallom hogy a monitor a szokásához híven kattan egyet, hogy felbontást vált, de aztán windows restart...ezt egyszer kétszer megjátszotta, majd sokszor. Gondoltam meggajdult a windows, így újratelepítettem. Sima windows ismeretlen videóvezérlővel. Ati driver fel (gyári CD-s) megy minden. Újraindítást kér, megkapja. Újraindul. Telepítek tovább, egy újabb program újraindítást kér, újraindítok, ugyanazt csinálja mint legelőször Windowsboot közben újraindul...többször is. Kezdek gyanakodni.
Másodjára windows telepítés, első az ati driver telepítése. Újraindítok 2x- és megint csinálja, pedig semmi más nem volt fenn, talán a motorola USB modem drivere, hogy legyen net.
Még ezt megcsináltam 3-adjára is. Full ujrainstall, és úgy is csinálta. Meguntam...

Visszavittem a boltba a videókártyát, hogy ezek a tünetek és szerintem rossz. Ők átvették, mondták elküldik a gyárba megvizsgálják, 2 hét múlva itt lesz a kártya jöjjek érte és megmondják hogy csere vagy sem.

Addig beraktam egy ősrégi Sis-es AGP-s kártyát, ami max kemény 24 bitet és max 60 Hertzet tudott. A windows alapból ismerte :). Azzal semmi baj nem volt, csak kifolyt a szemem.

2 hét múlva mentem a kártyáért. Visszajött, hogy minden tesztet lefuttattak rajta és jó......probáljam ki mégegyszer.
Itthon betettem és működött egy ideig. Elkezdtem a programokat tovább telepíteni (drivert többet nem kellett feltenni)

Feltettem az ati drivert. Működött! Újraindítottam a gépet. Azán láttam hogy betesz egy secondary display drivert az eszközelőben a vga-k alá. Utána megint újraindítottam és újra bootolás közben meghalt. Gondoltam ez lehet a gond. Így csökkentett módban (mert úgy semmi baja a gépnek, simán megy) letiltottam a sec disp drivert. Újraindítottam és ment a gép. Gondoltam megoldottam a problémát.

Igen ám, de feltettem egy újabb softvert ami ujraindítást kért. Újraindítok, és megint produkálja a hibát!!!
Teljesen kivagyok!
MI a baja???
Ha nincs fenn az ati driver minden jól megy!!!! Így nem hiszem hogy fizikai hiba lenne a gépemben..vagy mégis? Ha felteszem az ati drivert akkor meg baja van. Az az érdekes hogy kb 3-5 próbálkozás után (változó) minden normálisan megy,a míg újra nem indítok. Általában akkor mikor nem a reset, hanem a power gombot nyomom.... Menet közbeni kifagyás, játéknál megfagyás nincs. Ha elindul akkor minden jól működik!

Mi lehet a baj? Táp? Alaplap? VGa? vagy csak a driver?
Táp: ha rossz lenne akkor máshol is produkálná hogy rosz. Nem?
Alaplap: más videókártyával megy. És az atival is ha nincs fenn a driver.
Vga: ez lehet a baj, vagy a driver?

Remélem világos voltam.

Kérlek segítsetek!

Hol a hiba? Az agp fast writes mód eddig disable-n volt, most enable (most így megy...,de újraindítani nem merek :)) A kezelés auto módban van amúgy a biosban.

Configom: Win XP Sp2, Abit KG7 Raidagps alaplap, 2 winyó (samsung, maxtor), egy NEC dvd író, 1600+ Amd proci, 512 ram, SB 128 hangk. Prolink TVtuner, Q-Tec PSU 500W Big Fan Low Noise Black táp (nem olyan régi), usb-s microsoft egér, usb-s motorola modem, és egy USB-bővitő usb.

amit a videokarinál ír az eszközelőben:
Hely: 8. hely (1. PCI-busz, 5. eszköz, 0. funkció)
IRQ: 11 és nincs ütközés azt írja.

Szerkesztette: neta 2006. 08. 10. 22:39 -kor

Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#2350 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:56

Idézet: Dark - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 7:09

Hát, megpróbálhatsz drivereket cserélni, nem feltétlenül az újabbakra, de igazából azt mondanám, hogy ne használd a gyorsbillentyűt, hanem a rendes kijelentkezést.

Leszedtem a drivert és a NET framework 2.0-át, és újratelepítettem a drivert. A probléma megoldódott, bár nem tudom, hogy a 1.1-es framework és a 2.0-ás veszett össze, vagy a driver volt sérült.
Neta: Elég érdekes dolgokat csinál a kártyád, és kipróbálnám, hogy szimpla 1024*768*32-ben és legfőképpen 60Hz-en is fennáll a hiba. Nálam akkor szokott elmenni a kép, ha Counter-Strike-t nyomok, és átváltok-visszaváltok az asztalra. Bár ha nem csak a kép megy el, hanem teljesen újraindul, akkor nem biztos, hogy a videkrehács zuhant meg :think:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2351 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:46

Most reggel bekapcsoltam. Elsőre ment!
Lehet hogy a videókarinak a hűtőrácsa? Ugyanis ezen nincs venti. Így kapható!

Tesztképpen újraindítom megint ahogy megírtam ezt.
Esetleg ha valaki tud más okot, írja meg legyen szíves.

#2352 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:57

Idézet: neta - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 6:46

Most reggel bekapcsoltam. Elsőre ment!
Lehet hogy a videókarinak a hűtőrácsa? Ugyanis ezen nincs venti. Így kapható!

Tesztképpen újraindítom megint ahogy megírtam ezt.
Esetleg ha valaki tud más okot, írja meg legyen szíves.

Újraindítottam!
Nem sikerült, felbontásváltáskor újraindult megint.

Pihentettem 5 percig.
Bekapcsolom és indul normálisan.
Na ez érdekes! Lehet hogy a kondenzátor vagy valami melegedik túl....

Ezt még tesztelgetem.
Újraindítás....ha nem megy akkor 5 perc szünet megint.

#2353 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 08:12

Idézet: neta - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 6:57

Újraindítottam!
Nem sikerült, felbontásváltáskor újraindult megint.

Pihentettem 5 percig.
Bekapcsolom és indul normálisan.
Na ez érdekes! Lehet hogy a kondenzátor vagy valami melegedik túl....

Ezt még tesztelgetem.
Újraindítás....ha nem megy akkor 5 perc szünet megint.

Újraindítottam. Kb 3 perc volt az indítás óta.
Elindult normálisan.
Vártam 8 percet újraindítottam megint.
Bootoláskor újraindul.
Hagytam hogy újraindújon. És most megint jó!
Ha melegedés hiba lenne akkor a 2. rebootnál se indult volna. Nem?

Egy teszt nem teszt. Próba újra.
Gépleállás. Pihentetés és próba azonnali ujraindítással, majd kis 5 perc elteltével.

#2354 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 22:24

Nos, ugye a boltban aszonták, hogy jó a vidokari. Én a helyedben keresnék egy DOS-os videokari tesztelőt: ha ok, akkor valszeg az XP hülyül, ha meg nem, akkor vagy a BIOS-ban kell kotorászni, vagy memóriát tesztelni.
Ha az XP-vel van a gond, akkor egy windows update segíthet, de inkább töltsd le az afterfix project legújabb verzióját, abban van NET FRAMEWORK is, amit használ a Catalist Control Center.

#2355 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 09:06

Megoldódott a probléma!
Bevittem az egész gépet a számtechboltba.
Ott meg azonnal feltetek egy másik ati drivert, nem csak a display drivert hanem valami mást is. Amihez nem kell a microsoft framework vagy mi.
Onnantól kezdve semmi baj nincs!!!!!

Az ati driver szopatott meg így!!!!

Nem akartam csak display drivert használni, de úgy látszik az ati kártyámnak ez nem volt elég.....

Szóval azóta semmi baj!

#2356 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 22:24

Nem volt telepítve a Catalyst :eek:
Akkor már érthető a dolog, én azt hittem, hogy a drivert csak catalys-tal együtt lehet telepíteni, legalábbis legújabb ATI drivereket

#2357 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 08:23

Szevasztok !

Az a gondom, hogy ha ALT+TAB-bal átváltok az asztalra és utána vissza CS-be, akkor egy tök sötét képernyő fogad,  ha menüben voltam, akkor meg indításkor kiírja, hogy nincs D3D-m.
Beítram a "ati_npatch 1" és a "ati_subdiv 2 " utasításokat, de probléma maradt. A RefreshForce-t is elindítottam, de attól sem lett jobb(bár nem igazából tudom mit állítsak) A képernyő 1024*768*32 és a CS miatt visszaraktam 60 HZ-re. A videokártya pedig ASUS 9550 series=ATI radeon 9550. A legújabb catalist vann fennt.
Mit tegyek?

#2358 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 12:06

Üdv!

Most vettem egy ilyen videókarit (természetesen ventivel együtt).

Gecube 9550-D3H 256MB TV
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Vajon elmenne ez így passzívban? Játszani nem játszom, csak filmezek,
abból is ami megterhelheti az max 720p felbontású.
Illetve majd ha egyszer lesz Vista, az nyilván jobban fogja terhelni mint
az XP, Classic theme-el :)

Ha így nem ajánlott, akkor az alábbi (tudom, nem vga-ra tervezték),
chipset hűtők közül (ragasztás nélkül!) rámenne valamelyik?
A lefogató lyukak egyeznek?
A sorrend nem véletlen, ár szerint van ;)

Kép

Kép

Kép
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

#2359 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:56

Szerintem igen. Nekem X550-em van passziv bordaval es teljesen jol muxik.

#2360 Felhasználó inaktív   Tony Almeida 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 16:34

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 14:56

Szerintem igen. Nekem X550-em van passziv bordaval es teljesen jol muxik.

Köszi. Végülis nem tettem vissza a coolert, így tettem bele a gépbe,
Lefutott a 3D Mark 2001 hibátlanul, a vége felé rétettem az ujjam a bordára, langyos volt csak.

Úgy tűnik, hogy jó lesz így.

De azért várok még véleményeket... ;)
Gigabyte P43-ES3G | Zalman CNPS-8000 | Intel Core 2 Duo E7600 (3.06GHz/3MB/1066MHz) | Kingmax 2x 2GB DDR2 Kit (1066MHz)
Samsung 3x 1.5 TB SATA-II 32MB (HD154UI) | Samsung SH-S223C (Black) | TOSHIBA SD-R5112 | Genius SW-HF 5.1 5000
Point of View 400W Black Diamond | Gigabyte Radeon HD4550 512MB GDDR3 (Silent) | Samsung 203B 20" TFT | APC Back-UPS CS 650 | ASUS TA-982 Case (Black)

Téma megosztása:

• (120 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.