Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 20:10

Napokon belul D-s verziot teszek fel erre, mar elore felek az egesztol...

Ha már így szóba hoztuk, írok egy kis tutorialt, hátha valakinek segít:
Én is "C"-t tettem fel, mert nem volt kedvem 7,5-8k-t kidobni a halk hűtésre, úgyhogy vettem egy alig használt "C"-t. Akartam lőni mellé a boltban vga rambordákat, mert rémlett, hogy van occsóért Spire, ami ránézésre nem sokkal rosszabb, mint a "D"-s Zalmanhoz járó bordák. A dolog szépséghibája, hogy nem volt, csak Spire RamCool, ilyen. Nosza, megadtam érte azt a kemény összeget, amibe került, aztán itthon jött az összeszerelés. :o
A gyári borda leszedésével kezdődik a játék: a két csavart a kártya átellenes oldalán sima csőrű fogóval (hogy ne karmolja össze a csavart), nagyon óvatosan meg kell lazítani. Utána kézzel már letekeredik. Ezután elkezdjük nyomni az átellenes oldalon a csavarcsonkokat, amíg a hűtő ragasztása meg nem lazul. Egy idő után engedni fog, no para.

Most jöhet a feketeleves, vagyis az új bordák felrakása. Először is fel kell kockázni a RamCoolt. A két csíkból lesz pont 8 koceka (minden 5. "lapát" után vágjuk, egy csík 20 lapátból áll, egy csomag RamCool pedig két csíkból áll, így pont ki fog jönni), ez egyébként pont jó lesz mértetben a BGA-ramokra. Igen ám, de a Zalman hátsó oldalán sokkal kisebb a hely a kártya és a Zalman borda között így az alá nem fér be a RamCool koceka. Úgyhogy biza a hátsó rész elkészítéséhez észnél kell lenni. Először le kell vágni egy kockát. Ez mehet egyből az alsó ramra, mert afölé nem lóg be a Zalman borda. A maradék három kockányi ramot viszont vízszintesen kell vágni kb. a közepénél (tehát a "lapátjaiból" kell levágni) először, aztán felkockázni. Szóval jó kis türelemjáték, bár flexszel, Dremellel csak pár másodperc. Az elülső oldalra mehetnek a sima kockák, ott simán beférnek majd a Zalman alá. Ha mindenhova felkerültek a bordák, akkor jöhet maga a Zalman. Ennek összeszerelését nem részletezem, a kézikönyve eléggé "hülyebiztos", illetve ajánlom Dj. Kakukk ezirányú topikját.

Az eredmény? Csend, nyugalom, ugyanakkora teljesítmény mellett. Érzésem szerint nem kellene rá OP-1 venti, de azért én akartam rá. Aztán rájöttem, hogy mákom van, mert a házam plexijébe rakott, leszabályozott ZM-F1 venti pont a kártya fölött van, így hűti is rendesen. Megspóroltam 1500 Ft-ot.

Egyébként én javaslom tényleg vmilyen vga ramborda használatát, mert bizony elég forrófejűek azok a ramok!
Ennyi. Bocs, ha hosszú voltam, de hátha segít valakinek.

Szerkesztette: FakeJack 2004. 08. 23. 20:29 -kor