Idézet: Oli35 - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 16:32
Őszintén! Nem te lihegted túl ezt? Olvasd vissza már nem egy hónapja beszélgetsz/beszélgetünk a Biosokról és egyéb apró állítgatásokról.
Szvsz a tuningnál törekedni kell egy optimális szintre, ami hosszú távon se károsítja a kártyát, viszont hozza azt a tuningtól elvárható 20-25-30%-ot. Ha ennél több kell vegyél jobb kártyát!
Amire ki akarok lyukadni: SZVSZ a tuningnál a optimálisra és ne a maximálisra törekedjünk! Ez midenkire vonatkozik!!!
Az se utolsó szempont, hogy amikor el kell adni a kártyát egy szép napon kimondhatod: ezen minden gyári, semmi modding, lehet tuningolni is kinek az igénye szerint!
Mondtam már, lehet hogy én, de:
-A frekvencia változtatása is bios tuning...

Szóval te se csinálsz jobbat, ha húzod a karit.
-Az optimális szintre törekedtem, nem fölé.
-Rövid teszt volt, nem hosszútáv, de ha visszaolvasol meglátod.
-Nem tudod milyen értékeket használtam, ergo nem tudom, hogy mennyire húztam. Elárulom ugyanez a modul ugyanezen a frekvencián hasonló kártyában ilyen beállításokkal megy GYÁRILAG, ami nem hiszem, h ezek után tuning. Úgy osztasz engem, mintha tudnád, h mit hogyan csináltam.
-A beállítások közel sem érték el a +20%ot sem, már részleteztem. Nem tudom honnan veszed az infóidat, de biztos jobban tudod nálam.
-Vennék jobbat, ha lenne rá pénzem, sajna nem tehetem meg.
-A tuningnál optimálisra törekszem, de ahhoz ugye meg kell határoznod, hogy mi alatt kell maradnod. Én síma értékeknél akadályba ütköztem.
-Ha a kártyám eltolása lenne a cél, akkor folyamatosan húznám, de még mindig alapon jár a teszteléseken kívül.
Nem értelek: úgy esel nekem, hogy nem ismered a körülményeket. Ha nem lenne eszem, akkor folytatnám az állítgatást, de hidd el: még mielőtt jelezted volna már rég ráhagytam a dolgot.
u.i.:kissé szétesett a hozzászólás, beszélgetnek mellettem, nehéz odafigyelni...
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500