HWSW Informatikai Kerekasztal: Pingelni bármit lehet, internet nincs - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pingelni bármit lehet, internet nincs

#1 Felhasználó inaktív   kacsaba 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 07. 08:32

Sziasztok!

Van egy Win98-as gép. Kb. 1,5 héttel ezelőttig ment, mint a kisangyal. Aztán egy szép nap már nem volt elérhető az internet, pedig -ha hihetek a felhasználónak- sem a kártya, sem a szoftverkörnyezet nem változott. A hálókártya jó (leglábbis pingelni tud), a beállításokat 142 ezerszer ellenőriztük.

Pingelni bármit lehet: gateway-t, akár külső, akár belső IP-címet, de az internet az nem megy. Se Explorerrel, se Mozillával, se semmivel. Újratelepítés még nem volt, csak rátelepítés, tudom, hogy ez kevés lehet, de egyelőre még szeretnénk másképp megoldani, ha van rá mód.

A rendszergazdának nincs rá ideje/nincs kedve/nem akarja/...

Szóval. Van-e valakinek tippje? Micsinájjak? A "tegyél fel XP-t" válasz nem kap pontot  :)

Ha valaki tudna érdemben segíteni : :respect:

Szép napot kívánok mnden kedves olvasómnak!

#2 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:36

Próbáld meg ezt beírni 195.228.240.145 így működik akkor add meg egy DNS-t pár dns cím ha nem tudsz: 213.46.246.51 ; 213.46.246.52
Virus van?

#3 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:26

A winipcfg-vel ellenőrizd, hogy van-e DNS server beállítva.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#4 Felhasználó inaktív   kacsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:59

Idézet: leslie - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 8:26

A winipcfg-vel ellenőrizd, hogy van-e DNS server beállítva.

Pingeltem az 195.228.240.145 IP-t, simán ment, sőt még az is, hogy

ping www.kfki.hu

Winipcfg azokat a beállításokat adja vissza, amiket kell neki, DNS is van beállítva, kettő is!

És mégsem mozog...

:mad:

#5 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:11

Ha tényleg  ez van akkor én még a virusra is gyanakodnék, és megnézném tényleg nem lett feltelepítve valami progi. (Álltalában nem szokták bevalani, hogy mi is történt elötte valójában pl gyereke telepített valami, megnyitott valami warez oldalt stb)  :D

#6 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:25

Ha van a gépeden tűzfal program telepítve akkor körülnéznék a beállításai között nem került-e be egy olyan szabály ami lebénítja a netet. Érdemes ideiglenesen kikapcsolni a tűzfal proggyt, ha úgy megy tuti ott nem stimmel valami. Windows saját beépített tűzfalát is érdemes kikapcsolni.

Esetleg a böngésző van úgy beállítva hogy proxy szerveren át éri el a netet és jelenleg ez a szerver halott így ott döglik meg a kapcsolat. Ki kell szedni a proxyn keresztüli kapcsolódást vagy beállítani egy működőt.

Msconfig-ot elindítod a gépeden és az automatikus indítások fül alatt megkeresed melyik program a kakukktojás aminek nem kellene futnia mert te sose akartad. Persze ehhez már kell némi tapasztalat hogy szemmel kiszúrd. Ha ez nincs meg marad az hogy ismerőstől leszedsz egy vírusírtót és azzal pásztázzod végig a géped.

#7 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:00

probalj meg telnettel egy http-szerverhez csatlakozni. Ha sikerul, akkor a halozat rendben van, mashol van a kutya elasva:

telnet www.hwsw.hu 80

utana irj be vmi utasitast.. pl get altalaban hibauzenetet ad vissza, de ez azt jelenti, hogy sikerult a kapcsolatfelepites...

esetleg probald meg masik bongeszovel...
42

#8 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 13:47

Telnetet akartam írni épp, de megelőztek. Esetleg csekkolhatnád nincs-e hibás proxy beállítva.

Ezek után már írhatod is, hogy format c:, de csak IMHO. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#9 Felhasználó inaktív   jaczkog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 23:42

kacsaba: Írd le részletesen, hogy milyen a háló és netkapcsolat! (net típusa, megosztás, stb.)
Ha megoldható, akkor rakj a helyére egy másik gépet, és azzal próbáld meg!

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 23:46

Szerintem felrakni pld. egy operát, annak útközben nem állítódik be hibás proxy, meg activex-es vackokkal sem lehet tele, ha nem műxik, akkor érdekes a tényállás, nekem is csinálta ezt egy gép trójai irtás után, minden műxött, csak a web nem. Egy ideig kavartam vele, oszt egyéb okokból inkább elsóztunk Nekik egy új gépet :-)
Make love not Wor.

#11 Felhasználó inaktív   jaczkog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 08. 00:17

kacsaba: Csak a web nem megy, vagy semmi egyéb? (pl.: ftp, irc, icq)

Jahno: Nem tudom, hogy az Opera mennyiben jelent különbséget, ha sem IE, sem Mozilla nem műxik? De lehet, hogy igazad van. Nem sokat használtam Operát. (Jobban szeretem az ingyenes dolgokat ;) )

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó