HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyártól gyorsabb lehet az ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyártól gyorsabb lehet az ADSL (768/128) Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:51

gondolom benneteket nem nagyon érint invitel bácsi, de azért van arca neki is:

1. 768-as csomagja nincsen
2. megcsinálja a nyári akciót !matáv! területen, a sajátján meg nem!
nevetséges :nevet2:

hát igen, matáv területen mindenki akciózik, így ő sem maradhat le, invitel területen meg szinte nincs más akivel versengeni kellene

invitel
--== envagyok ==--

#72 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 07:20

amit én írtam az is Enternet-re vonatkozik..:(
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#73 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 15:59

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 1:26

Sok igazsag van abban amit irsz, en annyival vagyok bizakodobb, hogy most mar majd talan az alam nem tamogathatja annyira matavot, mert be kell tartania az unios elveket...

Nos, az állam igenis támogassa a MATÁV-ot! De ne úgy, hogy hagyja magát megvenni, és nem keresztül vinni egy reform jellegű intézkedés sorozatot, hanem úgy, hogy törvényben szabályozza kőkeményen az árakat, megpróbálja adókedvezményekkel leszorítani az árakat, és további juttatásokat, kedvezményeket ad neki. Én ezt támogatom, de nem úgy, ahogy most megy. Sajnos a magyar telkom és internethozzáférési piac reformálásra szorul, viszont tudjuk, hogy a MATÁV önerőből nem fog reformálni.

Be kellene vezetni a korlátos csomagokat, amivel akár a felére csökkenhetnének a havi díjak. Ugyanis az előfizetők nagy része levelezget, böngészget és csak nagyon ritkán tölt le nagyobb fájlt. Nekik elég lenne 5-6 e Ft-t is fizetni az ADSL-ért. Érdekes, ez N.o-ban bevállt. Ott van egy szolid 4-5 milliós ADSL piac. Nekünk is elérhető lenne a 4-5 százezer előfizető symán, csak ahhoz korlátos, és főleg olcsó csomagok kellenek. Természetesen emellett biztosítani kell továbbra is a korlátlan csomagokat, mondjuk a jelenlegi áron.

#74 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 22:18

a német annyit fizet a 2-3 megás adslért, mint mi itthon a félmegásért, és az neki nem pénz (nekünk meg ...)
--== envagyok ==--

#75 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:38

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 14:59

Nos, az állam igenis támogassa a MATÁV-ot! De ne úgy, hogy hagyja magát megvenni, és nem keresztül vinni egy reform jellegű intézkedés sorozatot, hanem úgy, hogy törvényben szabályozza kőkeményen az árakat, megpróbálja adókedvezményekkel leszorítani az árakat, és további juttatásokat, kedvezményeket ad neki. Én ezt támogatom, de nem úgy, ahogy most megy. Sajnos a magyar telkom és internethozzáférési piac reformálásra szorul, viszont tudjuk, hogy a MATÁV önerőből nem fog reformálni.

Be kellene vezetni a korlátos csomagokat, amivel akár a felére csökkenhetnének a havi díjak. Ugyanis az előfizetők nagy része levelezget, böngészget és csak nagyon ritkán tölt le nagyobb fájlt. Nekik elég lenne 5-6 e Ft-t is fizetni az ADSL-ért. Érdekes, ez N.o-ban bevállt. Ott van egy szolid 4-5 milliós ADSL piac. Nekünk is elérhető lenne a 4-5 százezer előfizető symán, csak ahhoz korlátos, és főleg olcsó csomagok kellenek. Természetesen emellett biztosítani kell továbbra is a korlátlan csomagokat, mondjuk a jelenlegi áron.

Hatosagi arak? Ez az ido mar lejart. Es az adokedvezmenyekkel sem ertek egyet, nekem ne tamogassa az alam az internetemet, es foleg ne tamogassa a matavot, es persze a tobbi szolgaltatot se. Oszinten szolva elegem van az adokedvemenyekbol, en mindet megszuntetnem. Ez most durvan hangzik, de megmagyarazom: Ahhoz hogy ilyen adokedvezmenyeket lehesen nyujtani, magasan kell tartani az adok szintjet, hogy legyen mibol fizetni, ekkor van ertelme a multiknak (pl matav) lobbizni az aktualis kormanynak, hogy ok kapjanak tobbet ebbol a kedvezmenybol. Es ugye ha nem lennenek adokedvezmenyek jolval alacsonyabbak lehetnek az adok, ergo tobb penz maradna az embereknel, es igy ki tudnak talan fizetni a netszamlat. Tudom erre sokan azt mondjak, hogy segiteni kell a tobbgyermekes, keves penzbol gazdalkod csaladokat, hogy ok is nethez jussanak. Ez igaz, egyet is ertek, de tapasztalatom szerint pont ezek a csaladok nem tudjak igenybe venni az adokedvezmenyeket sokszor......

Igy szeritem az egyedeuli megoldas a teljesen szabad piac felteteleinek a megteremtese az alam reszerol, ne tamogasson senkit a szolgaltatok kozott, csak a szabad piac felteteleit  teremtese meg. Mert ha ez megvan akkor jonni fognak a tobbi nagy Telekom tarsasagok is es kemenyen veresenyezni fognak a matavval, mert akkor mar a matavnak nem ad az alam 10 Km elonyt... es ennek lehet a kovetkezmenye, hogy 3Mb-t kapsz, a mostani 0.5Mb araert.

Abban egyetertek, hogy lehetne kihozni a piacra ertekcsokkent csomagokat(pl download limit), de gondolj bele abba hogy mint mondtad az emberek 90% nem tolt le sokat, tehat beleferne egy ilyen csomagba, de ez akkor azt jelenti, hogy hirtelen nagyon sok mar meglevo elofizeto kevesebbet fizetne be havonkent. Tudom ez vonzana nagyon sok uj elofizetot is, de az mar kockazat egy telekomnak, meg ugye oda fejleszteni is kene, hogy ki tudjak szolgalni azt sok plusz embert, egyszerubb kevesebbtol tobbet kerni... Nos szeritem ilyet is akkor huznanak meg az telekomok ha lenne koztuk IGAZI verseny helyzet....

#76 Felhasználó inaktív   GyuliMali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:11

Idézet: envagyok - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 21:18

a német annyit fizet a 2-3 megás adslért, mint mi itthon a félmegásért, és az neki nem pénz (nekünk meg ...)

Sziasztok!

Egészen pontosan!

http://www.t-online....toi_aktion/dsl/

Szerintem tanulságos... 3Mbit/s ~50 euro/hó...
Hát ettől még igen messze vagyunk, még akkor is, ha "csak" ADSL (bár DSL-nek írják).
És pontosan ezért nem lesz a Zaxelero T-online, mert akkor kötelezné magát arra, hogy SZOLGÁLTATÁST nyújtson a pénzünkért...
Mert ez most nem az...
Meg ráadásul még az apróbetűs részben sem látok semmilyen x éves hűségnyilatkozatot...
(bár nem sprehe gúút Dajcs)

Gyula
A minap gondolkodtam...

#77 Felhasználó inaktív   tm2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:47

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 13:54

se cselló se wireles? ezt nem hiszem el..

Én Debrecenben lakom és se cselló, se wireless, se ADSL, :(  pedig mind3 létezik a városban.
3 éve könyörgök a szolgáltatóknak, hogy ne csak a lakótelepeken fejlesszenek, de hiába  :mad:

Úgyhogy (jóindulattal mondom) irigylem a problémáitokat  ;)

#78 Felhasználó inaktív   e-man 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 14:28

Idézet: GyuliMali - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:11

Sziasztok!

Egészen pontosan!

http://www.t-online....toi_aktion/dsl/

Szerintem tanulságos... 3Mbit/s ~50 euro/hó...
Hát ettől még igen messze vagyunk, még akkor is, ha "csak" ADSL (bár DSL-nek írják).
És pontosan ezért nem lesz a Zaxelero T-online, mert akkor kötelezné magát arra, hogy SZOLGÁLTATÁST nyújtson a pénzünkért...
Mert ez most nem az...
Meg ráadásul még az apróbetűs részben sem látok semmilyen x éves hűségnyilatkozatot...
(bár nem sprehe gúút Dajcs)

Gyula

Ennyire azért nem egyszerű:

http://www2.service....53/1487530.html

Tehát:

- T-Online dsl flat 3000 : 49,95 €/hó
Ez csak az inet részre vonatkozik. Ehhez még kell egy DSL előfizu:
- T-DSL 3000 24,99 €/hó  (apróbetű)

És még egy egyszeri díj: 99,95 € (ha saját magad szereled be a cuccot) (szintén apró)

Bár nem a T-Online a legolcsóbb a német piacon (49,95+24,99+99,95/24=~79 €/hó, ha az egyszeri díjat 2 évre elosztjuk), de 3Mbps -ért kb 20kHUF/hó még mindig jóval olcsóbb az itthoninál.

#79 Felhasználó inaktív   gergoke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 05:39

Idézet: LightBringer - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 13:12

viszont a pinged 150 körül mozog... :) én nem köttetnék be ilyen wireless cuccot. egy ismerősömnek volt antenna hungáriánál 1.5 gbit-es vonala, fasza gyors volt, viszont a pingje 210 volt legjobb esetben... ;)

datanet mikrós béreltvonali pingek:

--- index.hu ping statistics ---
50 packets transmitted, 50 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 4.1/4.5/6.0 ms

csupán rendes szolgáltatót kell találni...  :D
és nem keverni a 2,4ghz-es lolkabolka mikrót a rendes szolgáltatásokkal.
itthon ilyen lolkabolka nekem is volt. volt is szopás vele rendesen, majdnem egy évig bírtam...

na de nincs több  :offtopic:  részemről
''Az Atlantiszi Gyógyítók nevében teszem most közkinccsé, nem csak a magyaroknak, hanem az egész világ számára...''

#80 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:22

Sziasztok!
Nekem sikerült az enternetnél egy épkézláb emberrel beszélnem aki "elfogadható" magyarázatokat adott az itt elhangzott kérdésekre vonatkozóan. Nekem lejárt 1 éves hűségnyilatkozatom van, a sávszélbővítés ebben az esetben nem jár többletdíjjal csak nem az akciós árért hanem 13280 Ft+ áfa árért lehetne 768/128-am. De ez a 11900+áfa-hoz képest bruttó 1725 Ft-al drágább ami sehogy sem igazságos a meglévő ügyfelekkel szemben. A másik lehetőség ha felmondom a netet és előfizetek egy újra ami 2-3 hét kieséssel is járhat, de ha éves szinten számoljuk 20700 Ft-al kevesebbért elgondolkodtató áldozathozatal.

Az ok? A matáv! Miért? Mert a szolgáltató is csak az új előfizetés megkötésekor kapja az "olcsóbb" áron mivel a cél a TÖBB felhasználó nem pedig a meglévők jobb kiszolgálása legalábbis a matáv részéről. A szolgáltatók megpróbálják a legjobbat kihozni a lehetőségeikből, már amennyire lehetséges. Hogy a matáv miért csinálja így azt már leírták előttem rendesen.. ba***ák meg!

Akiknek jelenleg is élő hűségnyilatkozatuk van azoknak is lesz szerintem lehetőségük a bővítésre de erre még várni kell egy picit.. szerintem pár ezer forint lesz a költsége és újra alá kell írni az 1 ill. 2 évet. Az általam leírt árat is az "asztal alól" veték elő tehát még ez is változhat..  ;)

#81 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:58

Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de nekem nincs égető szükségem a 768 DL-re. Viszont UL-t nyomathatnának még.

A Chello sávszélesség-növelésénél már dörzsöltem a tenyerem, hogy ahogy a 384/64-ről 512/128-ra váltás után is, talán 0,5-1,5 éven belül már 768/256-on szakít majd az ADSL is. Talán változatlan áron, mint anno.
Első csalódás: 768/128as csomag. 128 up? Ez a nagyon sux.
Második: ingyenességről valszeg szó sem lesz :(

Harmadik: egyáltalán nem versenyképes ez az ár.

Miért éri meg egy 512-es vonalról 768-ra áttérni? Fél órával "előbb ér le a Star Wars új epizódja" ? :D (aki még emlékszik Mindenkinek visszavonásakor...)

Adjanak 256 upot. :matrix:

#82 Felhasználó inaktív   rz332 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 12. 23:45

Sziasztok
Én azt nem értem, hogy miért nem éri meg egyetlen szolgáltatónak sem, hogy a 386-os adsl árát levigye olyan szintre(, hogy mondjuk akik most modemmel szenvednek átváltsanak rá).
Ez a 10000 Ft szerintem elég drága.
A trükközéstől pedig már feláll a szőröm.
Nem az árakat csökkentik, hanem emelik a sávszélességet és azokat 2-3 ezerrel többért adják, mint a kisebb csomagot, hogy a 386, 512-sek váltsanak följebb.
Miért nem lehetne 5-6 ezerért adni a 386-ost...?
Szerintem rengeteg új előfizetőjük lenne.
Nekem böngészésre, meg 1-2 apróbb dolog letöltésére kellene az adsl, mert modemmel igencsak lassú.
Mikor lesz itthon olcsó, minőségi internetezés????
Szóltam
UFF
Zoli

#83 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:04

Idézet: rz332 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 22:45

Sziasztok
Én azt nem értem, hogy miért nem éri meg egyetlen szolgáltatónak sem, hogy a 386-os adsl árát levigye olyan szintre(, hogy mondjuk akik most modemmel szenvednek átváltsanak rá).
Nem az árakat csökkentik, hanem emelik a sávszélességet és azokat 2-3 ezerrel többért adják, mint a kisebb csomagot, hogy a 386, 512-sek váltsanak följebb.
Nekem böngészésre, meg 1-2 apróbb dolog letöltésére kellene az adsl, mert modemmel igencsak lassú.
Szóltam
UFF
Zoli

Hello!
Az a csekk amit havonta befizetunk az adsl szolgaltatasert tukajdonkeppen ket dijat tartalmaz:
1: amit az internetszolgaltato ker az internetert.
2: amit a matav ker a szolgaltatotol az adsl vonal leteert.

A baj, mint szinte mindig az hogy a matav gyakorlatilag monopol helyzetben van, igy nagyon sokat ker a szolgaltatotol (lasd:2. pont), ha jol emlekszem ez pont ugy 5-6 ezer ft(javitsatok ki ha nem), erre jon meg ra az amit a szolgaltot ker toled, meg az afa. Ebbol lathatod, hogy a szolgaltotok nem kernek sokat, es hogy ok nem is kepesek csokkenteni az arakat a matav miatt.

A matavnal szerintem mint minden piacbol elo cegnel utanna szamoltak, hogy milyen strategia mellett tudjak maximalizalni a hasznukat, vsz valami olyasmi jott ki, hogy ha olcsobban adnak a 384-es adsl-t, akkor az igaz, hogy sok uj ugyfel jonne, de ehhez nekik is fejleszteni kellene, meg ha latvanyosabban olcsobb lenne a 384-es csomag, mint  a tobbi, akkor szerintem sokan visszavaltananak pl 512-rol, akik rajottek, hogy csak netzesre, es nem sok es hosszu letoltesekre hasznaljak az adsl-t. Na es ugye mindezt megteheti a matav mert egyedul van.....

Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.

#84 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:20

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 11:04

Idézet: rz332 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 22:45

Sziasztok
Szóltam
UFF
Zoli

Hello!
Az a csekk amit havonta befizetunk az adsl szolgaltatasert tukajdonkeppen ket dijat tartalmaz:

A baj, mint szinte mindig az hogy a matav gyakorlatilag monopol helyzetben van, igy nagyon sokat ker a szolgaltatotol (lasd:2. pont), ha jol emlekszem ez pont ugy 5-6 ezer ft(javitsatok ki ha nem), erre jon meg ra az amit a szolgaltot ker toled, meg az afa. Ebbol lathatod, hogy a szolgaltotok nem kernek sokat, es hogy ok nem is kepesek csokkenteni az arakat a matav miatt.

A matavnal szerintem mint minden piacbol elo cegnel utanna szamoltak, hogy milyen strategia mellett tudjak maximalizalni a hasznukat, vsz valami olyasmi jott ki, hogy ha olcsobban adnak a 384-es adsl-t, akkor az igaz, hogy sok uj ugyfel jonne, de ehhez nekik is fejleszteni kellene, meg ha latvanyosabban olcsobb lenne a 384-es csomag, mint  a tobbi, akkor szerintem sokan visszavaltananak pl 512-rol, akik rajottek, hogy csak netzesre, es nem sok es hosszu letoltesekre hasznaljak az adsl-t. Na es ugye mindezt megteheti a matav mert egyedul van.....

Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.

nomeg amit a telefonszolgáltatónak fizetsz előfizetési díjat a telefonért...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#85 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:57

Hi

Most neztem hogy az Axelero 768 valami 15900 lesz.
Kerdes, melyik masik szolgaltatot ajanljatok ami
-Jo a ping
-Jo a letoltes is

Interware? Elender? Vagy mi?

Koszi

#86 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 13:04

Idézet: rholas - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 13:57

Hi

Most neztem hogy az Axelero 768 valami 15900 lesz.
Kerdes, melyik masik szolgaltatot ajanljatok ami
-Jo a ping
-Jo a letoltes is

Interware? Elender? Vagy mi?

Koszi

Datanet

Mellesleg nincsenek óriási különbségek az ISP-k között ebből a szempontból.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#87 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 13:12

ez meg simán elfért volna az HWSW Informatikai Kerekasztal - Távközlés, internet - Telefon- és internetszolgáltatók, -szolgáltatások - Nyártól gyorsabb lehet az ADSL (768/128) topikban.
amúgy tök mindegy, mert kb mindegyik ugyanazt tudja...

Szerkesztette: charlie 2004. 06. 13. 13:12 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#88 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:24

www.beltav.hu
Mondjuk ez este 6-11ig elég gyengus pingeket produkál, de azon kívül 8-12 ms az átlag.

Persze ez csak akkor, ha a ping nagyon-nagyon fontos, nem a sávszél.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 06. 13. 17:25 -kor

#89 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:39

[quote name='charlie' date='2004. jún. 13., vasárnap - 11:20'] Hello!

Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.[/QUOTE]

nomeg amit a telefonszolgáltatónak fizetsz előfizetési díjat a telefonért... [/quote]
Teljesen igaz :( , ill nem is az elofizetesi dij, hanem amit elmodemezel, ugye azon is kaszal a kaszas, akarom mondani a matav :D

#90 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 18:27

Önnek nem ajánlom: invitel, mindkettőben gyenge, sőt nagyon rossz,
ping 300-1000 ms sőt van lost is,
DSL 512 valójában jó ha 300, néha 350 (nagy ritkán)

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.