HWSW Informatikai Kerekasztal: BUTA KÉRDÉSEK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BUTA KÉRDÉSEK Nagyokat fogtok nézni Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 13. 12:59

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 13:53

Különben is, cseréljen tápot...  :o :evil2:

Najo, nem... :)

:p

#122 Felhasználó inaktív   Frank.11 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 13. 18:11

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 12:52

Konnektorban (elosztóban) áram van. Tápon (ha Chieftec) van egy 0/1 kapcsoló. Ha az 1-ben van, akkor táp áram alatt van. Így az alaplap áram alatt van (készenlét), ebből kifolyólag az egér és billentyű áram alatt van. Ezért világítanak. Ez tehát nem rendellenes.

Hang. A bios-ban az alaplapi hangchip-et engedélyezni kell ('OnBoard Audio' vagy 'AudioChip on board' vagy hasonló név alatt találod a bios 'Advanced Pheriphals menüpont alatt), bizonyos esetekben nem elegendő az 'Auto' beállítás; legyen 'Enabled' vagy 'On', ha van ilyen lehetőség. (Gondolom az alaplaphoz kapott CD-n levő audio driver-eket felraktad, ugye?!)

A titokzatos kilépésről. Másik progik is kidobnak, vagy csak a GP4?
Ha csak a GP4, akkor lehet hibás a CD vagy az install, vagy lehet a játék 'allergiás' valamelyik hardveredre illetőleg valamelyik hardvered illesztőprogramjára.

Ha másik progik is kidobálnak, akkor ott komolyabb gond is lehet. Lehet rossz hardveres beállítás, hardverhiba. Bios-ban kapcsold ki a 'Fast Write'-ot, szintén az 'Advanced Pheriphals' menüpont alatt van, ha minden igaz. Kap-e elég feszültséget minden hardver (memória, proci, videokártya)?
Megfelelő a hűtés a hardvereken (proci, videokártya)? Hany hardvert kell ellátnia kakaóval a tápodnak? Nem írtad, hogy milyen, főleg hany darab vincsesztered van...
Lehet hibás a memória modul, ezt a memtest86-tal vagy goldmemory-val tudod ellenőrízni. Lehet hibás a proci, ezt a CPUburn-nel vagy a Prime95-tel tudod ellenőrízni.

Szóval ezt távolról megmondani / megoldani majdnem kizárt. Azért nézegesd meg, amiket írtam...

;)
no, azért ennyire nem vagyok láma... Eléggé, de nem ennyire ...  :D  :D  :D

Az, hogy az alaplap feszkó alatt van,  az nem jelenti azt, hogy a bill, ill az egér is folyamatosan feszkó alatt legyen - elég, ha akkor van, amikor bekapcsol a gép. nekem ezért volt gyanús, de elfogadom, ha azt mondod, hogy ez így természetes. (De akkor gondolj csak bele: kikapcsolt gépednél folyamatosan világítana az optikai egér kis fénye? fölösleges lenne szvsz - mint ahogy a másik gépemnél (ECS k7s5a alaplappal) nem is úgy van. De mondom, elfogadom, ha azt mondod, hogy ez így jó.

Hang: persze. Első dolgom az volt, hogy a BIOSban beállítottam az AC97-et, aztán a gyári CD-ről felraktam a drivereket. Kicsit fura volt, mert nem külön volt az Audio driver, hanem minden volt egyben, de felrakta. Csak nem működött... :(  Aztán most letöltöttem külön a netről az audio divert. Felraktam, de semmi... :(

A prigk kidobása: hát, a tipp jó volt, felraktam az Age of Empires II-t, és az futott gond nélkül (persze csak pár percet nyüstöltem, játszani most nincs idő). Azért ez fura, a GP4-el eddig nem volt gondom, többször is telepítettem több gépre, egyszer sem volt ilyen gond.

Egyéb info: vinyó: 80as Maxtor, 8 MB :)

A memtestet mindjárt elindítom, de a hangra az semmiképpen sem lehet a megoldás... vagy mégis?

(olyan határozatlan vagyok mostanában.. vagy nem is? :D  :D  :D

#123 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 18:45

Idézet: Frank.11 - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 19:11

;)
no, azért ennyire nem vagyok láma... Eléggé, de nem ennyire ...  :D 

Az, hogy az alaplap feszkó alatt van,  az nem jelenti azt, hogy a bill, ill az egér is folyamatosan feszkó alatt legyen - elég, ha akkor van, amikor bekapcsol a gép. nekem ezért volt gyanús, de elfogadom, ha azt mondod, hogy ez így természetes. (De akkor gondolj csak bele: kikapcsolt gépednél folyamatosan világítana az optikai egér kis fénye? fölösleges lenne szvsz - mint ahogy a másik gépemnél (ECS k7s5a alaplappal) nem is úgy van. De mondom, elfogadom, ha azt mondod, hogy ez így jó.

Hang: persze. Első dolgom az volt, hogy a BIOSban beállítottam az AC97-et, aztán a gyári CD-ről felraktam a drivereket. Kicsit fura volt, mert nem külön volt az Audio driver, hanem minden volt egyben, de felrakta. Csak nem működött... :(  Aztán most letöltöttem külön a netről az audio divert. Felraktam, de semmi... :(

A prigk kidobása: hát, a tipp jó volt, felraktam az Age of Empires II-t, és az futott gond nélkül (persze csak pár percet nyüstöltem, játszani most nincs idő). Azért ez fura, a GP4-el eddig nem volt gondom, többször is telepítettem több gépre, egyszer sem volt ilyen gond.

A memtestet mindjárt elindítom, de a hangra az semmiképpen sem lehet a megoldás... vagy mégis?

(olyan határozatlan vagyok mostanában.. vagy nem is?  :D

Nos, ha vilagit kozben, az ugyan normalis, de ki lehet kapcsolni... Hogy hol? Pff... Jo kerdes, nezd at a crazykonyvet.. :)

Nem vagyok tisztaban vele, ez ugye MCP2-T-s lap? tehat elvileg nforce audio. Semmi nyoma sincs? Eszkoszkezeloben mit ir audiora?  :confused:

#124 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 20:44

A géppel nagyobb gond nincs, mindent felismer, de a BIOS nem két éves, hanem 9.
Nem okozhat ez gondot?
Köszi

#125 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 21:34

Idézet: auster - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 21:44

Nem okozhat ez gondot?
Köszi

9 éves a BIOS? Ugyan, hol? Maximum a gyarto akkro kezdte az ipart... :D

#126 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 01:13

kilenc éve nem is létezett Pentium 4. Nem lehet hogy annyi legyen a bios!!
macbook air 2014

#127 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 01:20

Idézet: almighty - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 2:13

Igen, ezt tudjuk... Ezert is kerdeztem ra a kerdesfeltevotol, hogy akkor hogy is van ez...  :think:  :D

#128 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 01:39

Hát na. :think:  Érdekesebbnél érdekesebb dolgok vannak errefele.  ;) :respect: :omg: :smoker: :think: :p
macbook air 2014

#129 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 01:46

Akkor talán meg kellene nézni hogy auster miről is beszél, mert hogy nem arról amiről ti, az is biztos :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#130 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 02:02

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 2:46

Akkor talán meg kellene nézni hogy auster miről is beszél, mert hogy nem arról amiről ti, az is biztos :)

Ezzel a P4-es dologgal almighty csak bezavart. Az o hibaja. :p

#131 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 05:21

Nem okozhat ez gondot?
Köszi

hogy mi? a Commodore BIOS lehet :D
ezt a program írta róla, vagy saját magáról?

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#132 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 14. 07:02

Idézet: Frank.11 - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 19:11

Nálam is így van, világít az optikai egér és a billentyű (NumLock). Ha jól tévedek, ki lehet kapcsolni ezt a funkciót (olvastam a mobo manual-jában)...

Idézet

nForce2. All-in-one, sok integrált cumót nyom fel egy installer. Ez természetes, nem rendellenes.

Idézet

A progik kidobása: hát, a tipp jó volt, felraktam az Age of Empires II-t, és az futott gond nélkül (persze csak pár percet nyüstöltem, játszani most nincs idő). Azért ez fura, a GP4-el eddig nem volt gondom, többször is telepítettem több gépre, egyszer sem volt ilyen gond.

Milyen oprendszered van?

Idézet

Ha csak ennyi, akkor tápellátási gond nincs.

Idézet

Nem hinném. Ez két különböző probléma. Nincs véletlenül lenémítva a hang? Néha túl egyszerű a megoldás. Memetest mit mondott?

#133 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 14. 07:33

Nem okozhat ez gondot?
Köszi

Ahogy írtam, 2 évnél régebbi bios esetén jelez, hogy elavult. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy fejvesztve frissíteni kell. Helyzettől függ. El kell olvasni a gyártó honlapján, hogy az ott található új bios mit orvosol (nagyobb processzor fogadásának lehetőségét, nagyobb háttértár fogadásának lehetőségét, illetve újabb videokártya fogadásának lehetőségét teremti meg egy új bios adott esetben - hogy a legfontosabbakat említsem). Azért ez a 9 éves jelzés elég fura... mi írta ezt Neked?

Szerkesztette: Omega 2004. 07. 14. 07:35 -kor

#134 Felhasználó inaktív   Frank.11 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 14. 16:17

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 8:02

Nálam is így van, világít az optikai egér és a billentyű (NumLock). Ha jól tévedek, ki lehet kapcsolni ezt a funkciót (olvastam a mobo manual-jában)...

nForce2. All-in-one, sok integrált cumót nyom fel egy installer. Ez természetes, nem rendellenes.

Milyen oprendszered van?

Ha csak ennyi, akkor tápellátási gond nincs.

Nem hinném. Ez két különböző probléma. Nincs véletlenül lenémítva a hang? Néha túl egyszerű a megoldás. Memetest mit mondott?

Szia!

Kösz a segítő szándékot! tehát: oprendszer XP Professional, de valszínű ma újrahúzom az egészet. Egy haveromnál bejött - bár nem tartom valószínűnek, de a Windows lelkivilága tényleg nem egyszerű...  :D  :D  :D

Tápgond nem lehet, 360as Chieftec  :D  :D

Memtest semmi rosszat nem írt, futkorászott, ahogy kell..

hang: nincs lenémítva :))) (de egyébként elsők között néztem meg, mert mondom vagyok ennyire hülye... de mégse!! :DDD

kipróbáltam több fejhallgatóval is, és hangfallal - eredmény ugyanaz.. kezdek hajlani a szerviz felé... :ninja:  :ninja:

#135 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 18:40

Idézet: almighty - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 2:13

Pentium II

#136 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 18:42

Oké holnap lesz 9 éves:
BIOS Build Date: Jul 15 1995

#137 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 18:45

Idézet: auster - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 19:40

Pentium II

Elárulom, még az sem...  :cool:

Szerintem, Te a BIOS-chip gyártójának a "reklámját" láthattad, ezpediglen az AMI...  :omg:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#138 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 18:46

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 8:33

Ahogy írtam, 2 évnél régebbi bios esetén jelez, hogy elavult. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy fejvesztve frissíteni kell. Helyzettől függ. El kell olvasni a gyártó honlapján, hogy az ott található új bios mit orvosol (nagyobb processzor fogadásának lehetőségét, nagyobb háttértár fogadásának lehetőségét, illetve újabb videokártya fogadásának lehetőségét teremti meg egy új bios adott esetben - hogy a legfontosabbakat említsem). Azért ez a 9 éves jelzés elég fura... mi írta ezt Neked?

Pont ez az, hogy a gyártó honlapján semmi sem olvasható.
Az Everest ezt a honlapot adja meg frissítőnek: http://www.zida.com/...upport/bios.htm

#139 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 18:49

Idézet: StSanya - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 19:45

Elárulom, még az sem...  :cool:

Szerintem, Te a BIOS-chip gyártójának a "reklámját" láthattad, ezpediglen az AMI...  :omg:

Ez itten egy Pentium II-es.  Tény.
Az AMI oldaláról is a ZIDA oldalára kerülök mindig.

#140 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 18:57

Idézet: auster - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 19:49

Ez itten egy Pentium II-es.  Tény.
Az AMI oldaláról is a ZIDA oldalára kerülök mindig.

Úgy értettem, hogy 9 éve (1995-ben) még a P2-t sem gyártották....  ;)

Az 1995 év az AMI számára jelentős, akkor vezette be a moslék típusú BIOS-t. Bocs, ha megbántottam ezzel valakit, de sajna ezt kell nézegetnem az ASUS P4C800-E -semben is... :reklamacio:

A ZIDA-t meg felejtsd el, ritka sz@r egy gyártó volt.....
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.