BUTA KÉRDÉSEK Nagyokat fogtok nézni
Elküldve: 2004. 09. 04. 08:44
még néhány P4-es kérdés:
- az alaplapoknál mi az a PAT és mire jó?
- az alaplapi lapkakészletnél mi különbség van 875 és a 875P között?
kössz, gene
A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]
Elküldve: 2004. 09. 04. 20:12
Ennyire nem jó lapkakészlet a VIA az intel platformon?
A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]
Elküldve: 2004. 09. 11. 22:55
Idézet: gene - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 22:54
Érdemes-e lecserélni a 9500Pro-t 9600XT-re?
kössz, gene
Nem.
Elküldve: 2004. 09. 11. 22:59
Idézet: gene - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 21:12
Ennyire nem jó lapkakészlet a VIA az intel platformon?
Nem, csak ennyivel kisebb licenszdíjat kell ABiT-éknak fizetni utána.
Idézet
Performance Acceleration Technology, rövidebb nevén PAT, ami nem más, mint némi extra szilícium az északi hídban, mely a memóriaeléréseket hivatott gyorsítani. A sebességkülönbség konkrétan két ciklus elérésenként, ám ezt az extrát meg is kell fizetnünk. Történt ugyanis, hogy az Intel most először olyasmit művelt a chipsetekkel (konkrétan a Canterwood MCH-val), ami eddig csak a processzoroknál és a videokártyáknál volt "divat". Ez pedig nem más, mint a PAT gyártásával együtt járó ún "speed binning", melynek lényege, hogy MINDEN Canterwood és Springdale (i865 -- megjelenés májusban) lapkában jelen van a funkció, a chipek tehát tökéletesen megegyeznek! Mint tudjuk, a Springdale (i865) a Canterwood (i875) olcsóbb változata, az egyedüli különbség pont a PAT működőképes mivolta lesz. Amelyik chipset stabilan és hibátlanul kezeli ezt a "gyorsító csatornát", az Canterwood címkét kap, amelyik nem, az megmarad Springdale-nek és a feature-t kikapcsolják.
Más kérdés hogy a szorgalmas alaplapgyártók meg visszakapcsolják
Idézet
PAT.
Elküldve: 2004. 09. 12. 08:31
Függ-e valamitől - nagyon - egy konfigban nagyméretű fájlok másolási sebessége egy vincsi két partíciója között?
Pl. Adott egy DVD image fájl, ami kb 4,3 GB. A Totalcommander 6.3 szerint cca. 12000 KBs a tevékenység gyorsasága. Ez kevés? Vagy nem?
És még egy kérdés.
Ha két külön vincsiről van szó, változnia kellene-e ennek az értéknek?
Olduvai mondakör.
Elküldve: 2004. 09. 12. 08:49
Idézet: Lomb - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 9:31
Függ-e valamitől - nagyon - egy konfigban nagyméretű fájlok másolási sebessége egy vincsi két partíciója között?
Pl. Adott egy DVD image fájl, ami kb 4,3 GB. A Totalcommander 6.3 szerint cca. 12000 KBs a tevékenység gyorsasága. Ez kevés? Vagy nem?
És még egy kérdés.
Ha két külön vincsiről van szó, változnia kellene-e ennek az értéknek?
jah ez nálam is volt/van.
ha partición belül (1 vincsi particiói között) mozgatod a cuccot akkor az biza lassú
nekem olyan 7-10000 kB/s szokott lenni. ezt ronthatja ha NAV fut, olyankor 3-4000 kB/s-re is képes...
amúgy 2 külön vincsi között meg hasít, ott 30-35000 kB/s-nek legalább köll lennie
Elküldve: 2004. 09. 12. 09:24
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 7:49
ha partición belül (1 vincsi particiói között) mozgatod a cuccot akkor az biza lassú
nekem olyan 7-10000 kB/s szokott lenni. ezt ronthatja ha NAV fut, olyankor 3-4000 kB/s-re is képes...
amúgy 2 külön vincsi között meg hasít, ott 30-35000 kB/s-nek legalább köll lennie
Jó olvasni, hogy másnál miként mennek ezek a dolgok.
Legalább tudok viszonyítani.
Még bonyolítanám tovább is.
Ha egy IDE-kábelen van a két vinyó, akkor már van gyorsulás, vagy az az igazi, ha egyik vincsi pl. IDE 1-en másik pedig IDE 2-en trónol?
Ebből következik is még egy kérdés.
Hogy érdemes elosztani a négy IDE-csatornát, ha adott egy vincsi, egy DVD-ROM, egy DVD-RW,+RW,RAM és egy RACK amibe időnként bekerül egy másik vincsi?
Van erre valami jól bevált séma?
Olduvai mondakör.
Elküldve: 2004. 09. 12. 09:38
amúgy az szokották volt mondani, ahogy én tudom, hogy érdemes vincsiket 1 ide és másik ide kábelre az optikai meghajtókat.
szal ha vincsi master ugye alapból akkor jobb ha pl dvd iró másik ide kábelen szintén master mint slave azonoson, bár nem tom
nálam vincsik és optikai meghajtók lülön kábelen futnak
Elküldve: 2004. 09. 12. 09:42
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 8:38
amúgy az szokották volt mondani, ahogy én tudom, hogy érdemes vincsiket 1 ide és másik ide kábelre az optikai meghajtókat.
szal ha vincsi master ugye alapból akkor jobb ha pl dvd iró másik ide kábelen szintén master mint slave azonoson, bár nem tom
Köszi!
Az elhelyezés nálam is így van.
Egyiken a vincsi(k) másikon az optikaiak.
Akkor marad is.
Olduvai mondakör.
Elküldve: 2004. 09. 12. 09:58
Elküldve: 2004. 09. 12. 12:50
Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 10:38
Nos en ezt nem igy tudom. Ez meg nem azt jelenti hogy igazam van...
Ha ket vincs egy kabelen van az azt jelenti, hogy amikor az A vicsrol eliditjuk a cuccot a B-re akkor az info a kabelen megy a lapon keresztul a memoba (amennyi belefer), majd az A vinyo leall es ugyanazon a kabelen amelyiken jott az info azon megy vissza a B-re ami most indul be. Majd mikor az info odaert B vinyo leall es indul az A es kezdodik elolrol. Ha kulon kabelen vannak akkor A-rol--memoba-->majd B vinyora es a masolasi muvelet folyamatos.
Elküldve: 2004. 09. 13. 08:09
kulonbsegrol olvastam volna...
Elküldve: 2004. 09. 13. 09:06
Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 13:50
Ha ket vincs egy kabelen van az azt jelenti, hogy amikor az A vicsrol eliditjuk a cuccot a B-re akkor az info a kabelen megy a lapon keresztul a memoba (amennyi belefer), majd az A vinyo leall es ugyanazon a kabelen amelyiken jott az info azon megy vissza a B-re ami most indul be. Majd mikor az info odaert B vinyo leall es indul az A es kezdodik elolrol. Ha kulon kabelen vannak akkor A-rol--memoba-->majd B vinyora es a masolasi muvelet folyamatos.
Ez is igaz. Az emberfiának mindenképpen kompromisszumot kell kötni a meglévő eszközök függvényében.
Nálam:
pm: HDD1 (rendszervinyó)
ps: HDD2 (tárolóvinyó)
sm: LG combo
ss: RACK
Tapasztalatok:
- CD írás HDD1/HDD2-ről : nincs gyorsasági probléma.
- másolás RACK-ről -> HDD1/HDD2-re : nincs gyorsasági probléma.
- többi eset: ki kell várni, míg végez.
Az azonos IDE csatornákon lévő eszközök között kisebb a gyakorlati átviteli sebesség. A CD-RW/DVD-RW pedig illik, hogy master legyen. Aki van olyan szerencsés, hogy kettőnél több IDE (ATA)vezérlő van az alaplapján, az optimálisabban tudja szétrakosgatni a cuccait.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2004. 09. 13. 09:24
Más kérdés, hogy az optikai meghajók bezavarhatnak a sebességbe télleg....
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
Elküldve: 2004. 09. 13. 10:30
Minden esetre nalam a ket vinyo kozott van a legnagyobb adatatvitel, ugyhogy elvarom a keto kozti gyors masolast...
Elküldve: 2004. 09. 13. 15:08
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:38
Eléggé az elején volt ez, de megjegyezném, hogy a Cry szó kiáltást is jelent.
Tényleg vicces a távoli sírás, de itt a cím Távoli (vagy messzi) kiáltás.
Vagy irodalmiasan: "Kiálltás a távolból. Írta Direcxt9 (
Bocs az
Üdv!
Szerkesztette: Charles 2004. 09. 13. 15:09 -kor
Elküldve: 2004. 09. 24. 16:26
Nézegettem a VGA-kat és megláttam a GECUBE 9800PRo -t, majd a képét is megláttam és végül személyesen is szemügyre vettem. 378/667MHz -en üzemel alapból, 2év gar. és 56K.
Az volt számomra furcsa hogy a memoriákon nem volt semmijen hűtő. (amúgy a memoria: Samsung K4D263238E-GC2A)

A memóriára rákerestem a neten és végül az derült ki, hogy a mem 350(700)-ig húzható.
Na most a kérdés:
- le fog-e fagyni a gépem amiatt, hogy nincs passzív hűtő a memorián és én azt 700-on járatom?
- ha marad az alap freki, akkor "menni fog nélküle/érdemes/erősen ajánlott", hogy vegyek-e egy jobb hűtőt vagy szereljek rá passzív bordákat a memokra?
kössz, gene
Szerkesztette: gene 2004. 09. 24. 16:28 -kor
Elküldve: 2004. 09. 25. 10:47
Amelyik a kábel közepén van, ha mindkettő dolgozik, akkor az szabja meg a max sebességet, tehát ha a winyót rakod oda, akkor nem lassul, viszont azonos idekábelen való másolás gyakorlatilag egyenlő azonos winyó, két partíciója közötti másolásra. El kell döntsd, hogy mik közöt mozgatsz inkább adatokat, és azokat tedd külön kábelre!
Gabi

Súgó
A téma zárva.