HWSW Informatikai Kerekasztal: BUTA KÉRDÉSEK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BUTA KÉRDÉSEK Nagyokat fogtok nézni Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 04. 08:44

Kössz a válaszokat,

még néhány P4-es kérdés:
- az alaplapoknál mi az a PAT és mire jó?
- az alaplapi lapkakészletnél mi különbség van 875 és a 875P között?

kössz, gene
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#302 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 20:12

Nézegettem P4-es lapokat és kiszúrta a szemem az Abit VI7 (VIA PT800)  lap bruttó 15,3K-ért, 2 év gar.ral.
Ennyire nem jó lapkakészlet a VIA az intel platformon?

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#303 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 21:54

Hali!

Érdemes-e lecserélni a 9500Pro-t 9600XT-re?

kössz, gene

#304 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 22:55

Idézet: gene - Dátum: 2004. szept. 11., szombat - 22:54

Hali!

Érdemes-e lecserélni a 9500Pro-t 9600XT-re?

kössz, gene

Nem.

#305 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 22:59

Idézet: gene - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 21:12

Nézegettem P4-es lapokat és kiszúrta a szemem az Abit VI7 (VIA PT800)  lap bruttó 15,3K-ért, 2 év gar.ral.
Ennyire nem jó lapkakészlet a VIA az intel platformon?

Nem, csak ennyivel kisebb licenszdíjat kell ABiT-éknak fizetni utána.

Idézet

az alaplapoknál mi az a PAT és mire jó?

Performance Acceleration Technology, rövidebb nevén PAT, ami nem más, mint némi extra szilícium az északi hídban, mely a memóriaeléréseket hivatott gyorsítani. A sebességkülönbség konkrétan két ciklus elérésenként, ám ezt az extrát meg is kell fizetnünk. Történt ugyanis, hogy az Intel most először olyasmit művelt a chipsetekkel (konkrétan a Canterwood MCH-val), ami eddig csak a processzoroknál és a videokártyáknál volt "divat". Ez pedig nem más, mint a PAT gyártásával együtt járó ún "speed binning", melynek lényege, hogy MINDEN Canterwood és Springdale (i865 -- megjelenés májusban) lapkában jelen van a funkció, a chipek tehát tökéletesen megegyeznek! Mint tudjuk, a Springdale (i865) a Canterwood (i875) olcsóbb változata, az egyedüli különbség pont a PAT működőképes mivolta lesz. Amelyik chipset stabilan és hibátlanul kezeli ezt a "gyorsító csatornát", az Canterwood címkét kap, amelyik nem, az megmarad Springdale-nek és a feature-t kikapcsolják.

Más kérdés hogy a szorgalmas alaplapgyártók meg visszakapcsolják :D

Idézet

az alaplapi lapkakészletnél mi különbség van 875 és a 875P között

PAT.

#306 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 08:18

kössz, a kielégitő válaszokat.

#307 Felhasználó inaktív   Lomb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 12. 08:31

Hát nem tudom, de szerintem itt feltehetem ezt a kérdést. :)

Függ-e valamitől - nagyon - egy konfigban nagyméretű fájlok másolási sebessége egy vincsi két partíciója között?
Pl. Adott egy DVD image fájl, ami kb 4,3 GB. A Totalcommander 6.3 szerint cca. 12000 KBs a tevékenység gyorsasága. Ez kevés? Vagy nem?
És még egy kérdés.
Ha két külön vincsiről van szó, változnia kellene-e ennek az értéknek?
"Egy fejben nem fér el minden tudás."

Olduvai mondakör.

#308 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 08:49

Idézet: Lomb - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 9:31

Hát nem tudom, de szerintem itt feltehetem ezt a kérdést. :)

Függ-e valamitől - nagyon - egy konfigban nagyméretű fájlok másolási sebessége egy vincsi két partíciója között?
Pl. Adott egy DVD image fájl, ami kb 4,3 GB. A Totalcommander 6.3 szerint cca. 12000 KBs a tevékenység gyorsasága. Ez kevés? Vagy nem?
És még egy kérdés.
Ha két külön vincsiről van szó, változnia kellene-e ennek az értéknek?

jah ez nálam is volt/van.
ha partición belül (1 vincsi particiói között) mozgatod a cuccot akkor az biza lassú  :down:
nekem olyan 7-10000 kB/s szokott lenni. ezt ronthatja ha NAV fut, olyankor 3-4000 kB/s-re is képes... :smoker:
amúgy 2 külön vincsi között meg hasít, ott 30-35000 kB/s-nek legalább köll lennie :respect: 
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#309 Felhasználó inaktív   Lomb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 09:24

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 7:49

jah ez nálam is volt/van.
ha partición belül (1 vincsi particiói között) mozgatod a cuccot akkor az biza lassú  :down:
nekem olyan 7-10000 kB/s szokott lenni. ezt ronthatja ha NAV fut, olyankor 3-4000 kB/s-re is képes... :smoker:
amúgy 2 külön vincsi között meg hasít, ott 30-35000 kB/s-nek legalább köll lennie :respect: 

Jó olvasni, hogy másnál miként mennek ezek a dolgok.
Legalább tudok viszonyítani. :)

Még bonyolítanám tovább is.
Ha egy IDE-kábelen van a két vinyó, akkor már van gyorsulás, vagy az az igazi, ha egyik vincsi pl. IDE 1-en másik pedig IDE 2-en trónol?

Ebből következik is még egy kérdés.
Hogy érdemes elosztani a négy IDE-csatornát, ha adott egy vincsi, egy DVD-ROM, egy DVD-RW,+RW,RAM és egy RACK amibe időnként bekerül egy másik vincsi?
Van erre valami jól bevált séma?

Olduvai mondakör.

#310 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 09:38

szvsz ha 1 IDE kábelre teszel 2 vincsit, az nem gáz, ugye rövidebb utat jár be adat és vmi minimális speed up lehetséges, persze ezt lehet csak én gondoom így :)

amúgy az szokották volt mondani, ahogy én tudom, hogy érdemes vincsiket 1 ide és másik ide kábelre az optikai meghajtókat.
szal ha vincsi master ugye alapból akkor jobb ha pl dvd iró másik ide kábelen szintén master mint slave azonoson, bár nem tom :D
nálam vincsik és optikai meghajtók lülön kábelen futnak :D
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#311 Felhasználó inaktív   Lomb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 09:42

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 8:38

szvsz ha 1 IDE kábelre teszel 2 vincsit, az nem gáz, ugye rövidebb utat jár be adat és vmi minimális speed up lehetséges, persze ezt lehet csak én gondoom így :)

amúgy az szokották volt mondani, ahogy én tudom, hogy érdemes vincsiket 1 ide és másik ide kábelre az optikai meghajtókat.
szal ha vincsi master ugye alapból akkor jobb ha pl dvd iró másik ide kábelen szintén master mint slave azonoson, bár nem tom :D

Köszi!

Az elhelyezés nálam is így van.
Egyiken a vincsi(k) másikon az optikaiak.
Akkor marad is. ;)

Olduvai mondakör.

#312 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 09:58

nm  :respect:  :up:

#313 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 12. 12:50

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 10:38

Nos en ezt nem igy tudom. Ez meg nem azt jelenti hogy igazam van...

Ha ket vincs egy kabelen van az azt jelenti, hogy amikor az A vicsrol eliditjuk a cuccot a B-re akkor az info a kabelen megy a lapon keresztul a memoba (amennyi belefer), majd az A vinyo leall es ugyanazon a kabelen amelyiken jott az info azon megy vissza a B-re ami most indul be. Majd mikor az info odaert B vinyo leall es indul az A es kezdodik elolrol. Ha kulon kabelen vannak akkor A-rol--memoba-->majd B vinyora es a masolasi muvelet folyamatos.

#314 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 08:09

Lehet,hogy ez igaz,en viszont azt olvastam itt a forumon /is/ hogy ha egy kabelre van teve a vinyo,meg az optikai meghajto,akkor a joval lassubb optikai "lefogja"a vinyot. Mint ha nagysagrendi
kulonbsegrol olvastam volna... :think:
Forumlako

#315 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 09:06

Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 13:50

Nos en ezt nem igy tudom. Ez meg nem azt jelenti hogy igazam van...

Ha ket vincs egy kabelen van az azt jelenti, hogy amikor az A vicsrol eliditjuk a cuccot a B-re akkor az info a kabelen megy a lapon keresztul a memoba (amennyi belefer), majd az A vinyo leall es ugyanazon a kabelen amelyiken jott az info azon megy vissza a B-re ami most indul be. Majd mikor az info odaert B vinyo leall es indul az A es kezdodik elolrol. Ha kulon kabelen vannak akkor A-rol--memoba-->majd B vinyora es a masolasi muvelet folyamatos.

Ez is igaz. Az emberfiának mindenképpen kompromisszumot kell kötni a meglévő eszközök függvényében.

Nálam:
pm: HDD1 (rendszervinyó)
ps:  HDD2 (tárolóvinyó)
sm: LG combo
ss:  RACK

Tapasztalatok:
- CD írás HDD1/HDD2-ről : nincs gyorsasági probléma.
- másolás RACK-ről -> HDD1/HDD2-re : nincs gyorsasági probléma.
- többi eset: ki kell várni, míg végez.

Az azonos IDE csatornákon lévő eszközök között kisebb a gyakorlati átviteli sebesség. A CD-RW/DVD-RW pedig illik, hogy master legyen. Aki van olyan szerencsés, hogy kettőnél több IDE (ATA)vezérlő van az alaplapján, az optimálisabban tudja szétrakosgatni a cuccait.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#316 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 09:24

A vándornak igaza van.
Más kérdés, hogy az optikai meghajók bezavarhatnak a sebességbe télleg....
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#317 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 10:30

Igy igaz. Az optikai meghajto sokkal pontatlanabb a vinyohoz kepest, olvasaskor tobbszor hibazik amit a vinyo ki kell varjon (azonos kabelen). Viszont en ugy emlekszem hogy  a vinyo barmely IDE kabelen volt es megnyitottam pl. wincmd akkor is meg kellet varjam amig a CD-t beolvasta (mar ha volt a CD-ROM-ban) es majd csak utanna tudtam kattingatni a folderekre.

Minden esetre nalam a ket vinyo kozott van a legnagyobb adatatvitel, ugyhogy elvarom a keto kozti gyors masolast...

#318 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 15:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:38

Mai jatekokhoz inkabb 2x256MB kell, de pl. TavoliSiras nem veti meg az 1GB-t sem.

Eléggé az elején volt ez, de megjegyezném, hogy a Cry szó kiáltást is jelent.
Tényleg vicces a távoli sírás, de itt a cím Távoli (vagy messzi) kiáltás.

Vagy irodalmiasan: "Kiálltás a távolból. Írta Direcxt9 ( :D ) "

Bocs az  :offtopic:  -ért.

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2004. 09. 13. 15:09 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#319 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 16:26

Hali! (habár nem alaplapról és CPU-ról  van szó, DE az ide pont megfelelően buta kérdés)

Nézegettem a VGA-kat és megláttam a GECUBE 9800PRo -t, majd a képét is megláttam és végül személyesen is szemügyre vettem. 378/667MHz -en üzemel alapból, 2év gar. és 56K.
Az volt számomra furcsa hogy a memoriákon nem volt semmijen hűtő. (amúgy a memoria: Samsung K4D263238E-GC2A)
Kép
A memóriára rákerestem a neten és végül az derült ki, hogy a mem 350(700)-ig húzható.

Na most a kérdés:
- le fog-e fagyni a gépem amiatt, hogy nincs passzív hűtő a memorián és én azt 700-on járatom?
- ha marad az alap freki, akkor "menni fog nélküle/érdemes/erősen ajánlott", hogy vegyek-e egy jobb hűtőt vagy szereljek rá passzív bordákat a memokra?

kössz, gene

Szerkesztette: gene 2004. 09. 24. 16:28 -kor

#320 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 10:47

Hmm. :think:
Amelyik a kábel közepén van, ha mindkettő dolgozik, akkor az szabja meg a max sebességet, tehát ha a winyót rakod oda, akkor nem lassul, viszont azonos idekábelen való másolás gyakorlatilag egyenlő azonos winyó, két partíciója közötti másolásra. El kell döntsd, hogy mik közöt mozgatsz inkább adatokat, és azokat tedd külön kábelre! :smoker:
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »