HWSW Informatikai Kerekasztal: BUTA KÉRDÉSEK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (69 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BUTA KÉRDÉSEK Nagyokat fogtok nézni Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 18:41

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 19:24

az én p166mmx-em 128 mega rammal néhány program iszonyat lassan tölt be be alatt, de mikor volt benne 512 akkor száguldot...

Hja kérem,az idő végül megszépíti az emlékeket... ;)

Komolyra fordítva,lévén az SD drágább,mint a DDR266,sokkal többet nyer a barátunk egy alaplap+
proc. beszerzéssel,szem előtt tartva egy későbbi tovább bővítés lehetőségét,mint egy rég elavult technika bizonytalan kimenetű (kompatibilitás pl.) beépítésével.

#42 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 08:15

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 19:41

Hja kérem,az idő végül megszépíti az emlékeket... ;)

Komolyra fordítva,lévén az SD drágább,mint a DDR266,sokkal többet nyer a barátunk egy alaplap+
proc. beszerzéssel,szem előtt tartva egy későbbi tovább bővítés lehetőségét,mint egy rég elavult technika bizonytalan kimenetű (kompatibilitás pl.) beépítésével.

használtan már 7-8 ezerért lehert venni 512-es sd-ramot single sidedet.

multkor 1800/db-ért tudtam szerezni 3db 128 megás sd-t garival..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#43 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 09:33

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 9:15

mázlista ...  :respect:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#44 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:31

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 9:15

Értjük egymást,Charlie!

Nyilván kéz alól a DDR is olcsóbb,de szerintem itt néhány ezer Ft. csupán részletkérdés.

:offtopic:  "Hiába kombi,akkor is csak Trabant..." ;)

#45 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:29

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:31

:offtopic:  "Hiába kombi,akkor is csak Trabant..." ;)

:offtopic:  Ne tessék szidni a Trabantot ! ... én visszasirom, amikor "kombitrabim"-volt. Az csak akkor állt meg, amikor elhagytam a karburátort róla.  :rolleyes:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#46 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:57

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:29

:offtopic:  Ne tessék szidni a Trabantot ! ... én visszasirom, amikor "kombitrabim"-volt. Az csak akkor állt meg, amikor elhagytam a karburátort róla.  :rolleyes:

Mea Culpa :respect:  Nekem még mindig van egy példányom,és nem szidás volt...

Csak azt akartam mondani a hasonlattal,hogy ha 150-el akarok tépni a pályán,hiába akasztok mögé
utánfutót.Jó megoldás ;) ,csak másra.
Ontopic: Egy P-II korlátait sok memória sem oldja fel,akartam volt mondani.

#47 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:16

Ez így szerintem tök fölösleges! A srácnak szerintem fogalma sincs az egészről. (Ne vedd a szívedre)  :) Az a legegyszerűbb, ha bemegy egy mások által is megbízhatónak tartott boltba, elmondja, hogy mire kell a gép és ajánlanak egyet neki. Ráadásul mindenhol van papíron előre összeállított konfig amibe bele lehet nyúlni, ha nem tetszik.

#48 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:16

Bár nem derult ki hogy a topiknyito pontosan mit szeretne , maradván az Intel platformnál igy vaktában javasolnék egy gazdaságos de jo megoldást.
Abit IS7+ 2*128 (v 2*256) mega ddr, P4/2600 [2800 esetleg], Radeon 9600 [pro?] cheiftek 360-as táp, vmilyen ház.  [ja meg vmi hangkari]
Ez relative olcso de jol jársz vele.

ps. procihűtőt, ha dobozos procit veszel nem kell külön venni, mert adnak, ha pedig nem dobozost veszel, akkor kérj egyet a boltban.

Szerkesztette: Wyco 2004. 06. 23. 13:21 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#49 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:36

Idézet: M13 - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:16

Ez így szerintem tök fölösleges! A srácnak szerintem fogalma sincs az egészről. (Ne vedd a szívedre)  :) Az a legegyszerűbb, ha bemegy egy mások által is megbízhatónak tartott boltba, elmondja, hogy mire kell a gép és ajánlanak egyet neki. Ráadásul mindenhol van papíron előre összeállított konfig amibe bele lehet nyúlni, ha nem tetszik.

Szerintem meg sokkal több sütnivalója van,mint amit kinézel belőle.Azért nem ment rögtön a boltba.
Még a végén ajánlottak volna neki egyet...  :D
Az viszont igaz, hogy nélküle nehéz vele.Megvárhatnánk,míg jelentkezik.

#50 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:37

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:29

:offtopic: Ööö... elég fárasztó lehetett minden egyes piroslámpa/stb előtt menet közben kiugrani, kivenni a karburátort, "véletlenül" elhagyni, majd amikor zöld a lámpa, hirtelen bedobni egyet a helyére és a következő lámpánál ezt újrakezdeni. :D

Wyco: Már megbocs, de minek az IS7? Miért nem elég neki egy alap alaplap?

Szerkesztette: Carmaged 2004. 06. 23. 14:38 -kor

#51 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:38

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:16

Bár nem derult ki hogy a topiknyito pontosan mit szeretne , maradván az Intel platformnál igy vaktában javasolnék egy gazdaságos de jo megoldást.
Abit IS7+ 2*128 (v 2*256) mega ddr, P4/2600 [2800 esetleg], Radeon 9600 [pro?] cheiftek 360-as táp, vmilyen ház.  [ja meg vmi hangkari]

Mai jatekokhoz inkabb 2x256MB kell, de pl. TavoliSiras nem veti meg az 1GB-t sem.

#52 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:39

Hát szart nem árt ha nem vesz. Az IS egy relative alap-lap, amibe be lehet tenni a mostani procikat is.
Ha 845-öst vesz akkor asszem ugrik a HT meg a 800-as FSB. nem haszontalan dolgok
Az IS meg van vagy 15e itt a bolhán
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#53 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:40

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 15:38

Mai jatekokhoz inkabb 2x256MB kell, de pl. TavoliSiras nem veti meg az 1GB-t sem.

Jo persze, és akkor vegyen X800XT-t :)
Én egy olyasmit probáltam irni amit igy vaktában ajánlanék hogy se gyenge se drága ne legyen, amolyan arany középút, leglaábbis szerintem

#54 Felhasználó inaktív   [VS]Thomas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:43

"Távolisírás" LOL, amúgy télleg javasolt az 1GB

#55 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:16

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 15:39

Hát szart nem árt ha nem vesz. Az IS egy relative alap-lap, amibe be lehet tenni a mostani procikat is.
Ha 845-öst vesz akkor asszem ugrik a HT meg a 800-as FSB. nem haszontalan dolgok
Az IS meg van vagy 15e itt a bolhán

www.depo.hu:

Idézet

Abit IS7  12 17.840 / 22.300

Már bocs, de annyira jó, amikor az emberek nem gondolkodnak. Szerinted, ha azt a topikindító nem tudja, hogy más hűtő kell a P4-ekre, mint a P2-kre, akkor majd egyesével veszi meg az alkatrészeket és berheli otthon össze. :omg:  :reklamacio:

#56 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 15:38

.... de pl. TavoliSiras ....

:)  :D  :nevet:  :nevet2: ... ez nagyon jó volt .....

... ezen felül a "Fájdalomcsillapitó"-nak is jólesik az 1G

#57 Felhasználó inaktív   Quitarius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 18:37

És ha nem új gépet venne, hanem használtat? Sőt lehet, hogy elég lenne neki egy használt P III-as, az meg aztán tényleg olcsó, és az Internet Explorer is gyorsan bejön. Bár ha újjat akar, akkor tényleg tudni kéne a felhasználás célját.

#58 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 20:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:16

www.depo.hu:

Már bocs, de annyira jó, amikor az emberek nem gondolkodnak. Szerinted, ha azt a topikindító nem tudja, hogy más hűtő kell a P4-ekre, mint a P2-kre, akkor majd egyesével veszi meg az alkatrészeket és berheli otthon össze. :omg:  :reklamacio:

Hát ha arra szánta az időt hogy megkérdezte hogyan és mit keressen, akkor talán benéz a pár sorral lejjebb levő részlegbe is ha végre kitalálja mennyit szán rá- ha meg nem, hát nem.
Na mindegy, télleg jo lenne tudni mit szán a dologra. Ha persze minden boltbol kell, akkor lehet valoban esik amit irtam, mert akkor drágább, az igaz.

#59 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 20:39

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 21:33

Hát ha arra szánta az időt hogy megkérdezte hogyan és mit keressen, akkor talán benéz a pár sorral lejjebb levő részlegbe is ha végre kitalálja mennyit szán rá- ha meg nem, hát nem.
Na mindegy, télleg jo lenne tudni mit szán a dologra. Ha persze minden boltbol kell, akkor lehet valoban esik amit irtam, mert akkor drágább, az igaz.

szvsz ne tukmáljuk az illetőt használt cuccokkal. Kiamaradt neki egy pár év technikai ismeret, és imho nem árt ha olyan új konfiggal indul neki az újkornak amire van még garancia is. Persze nem vagyok az ő helyében, viszont ha nekem kellene ilyen döntést hozni, akkor én valahogy idegenkednék egy használt cucctól.

Mindettől függetlenül egy, a mai hw-ket ismerő/hozzáértő egyénnek sokat érhet egy kiváló tuningpotenciállal rendelkező pl.: AMD proci, de az ő esetében szvsz nem ez jön le.

#60 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 08:22

Topicnyitó, szólalj meg! ;)
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

Téma megosztása:

• (69 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.