HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Mekk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 11. 00:03

Sziasztok...
A P4VM800 tipusú alaplapról tapasztalata van valakinek, ha igen légyszi ossza meg velünk.
Érdekelne, hogy az integrált VGA mit tud. Lehet-e az overlay kép fényerejét növelni, beállítani a saját driverével ? (Egyes DivX filmeknél jól jöhet.)
Udv...Mekk...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 11. 03:06

itt szinte minden kérdésre választ adnak az elvtársak, persze angolul.

http://www.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimat...?ubb=forum&f=30

#1063 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 11. 07:14

filóztam rajta, hogy a mostani P4 3E + GB i865 + 1GB/400/DC konfigot leváltsam egy cirka hangtalanná változtatott 3200+ Venice + Asrock 939NF4G-SATA2 + 1GB/500/DC konfigra, mivel csak nagyon korlátozott mértékben játszok a gépen. azonban amit egyik szomszédos topikban láttam, eléggé elgondolkoztatott:

Mező    Érték
Grafikus processzor tulajdonságai   
Videokártya    nVIDIA GeForce 6100
GPU kódneve    C51G
PCI eszköz    10DE / 0242
Gyártási technológia    90 nm
Busz típusa    Integrált
GPU órajele    425 MHz
RAMDAC órajele    400 MHz
Pixel futószalagok    2
TMU futószalagonként    1
Vertex árnyalók    1  (v3.0)
Pixel árnyalók    1  (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás    DirectX v9.0c
Pixel Fillrate    850 MPixel/mp
Texel Fillrate    850 MTexel/mp

Grafikus processzor gyártó   
Cégnév    NVIDIA Corporation
Termék információ    http://www.nvidia.co...e/products.html
Illesztőprogram letöltés    http://www.nvidia.co...ers/drivers.asp

ebben tényleg csak 2 pixel pipeline van? ez azért kevés... azt hittem 4, azzal elég tűrhetően tolhatná... van valakinek ilyen lapja?

egyik ph-s fórumon írta valaki, hogy a S754-es társában a procija 290-es FSB-vel szalad benne, de ahogy az integrált vga helyett berakott egy 6600GT-t, már csak 250-ig tudta emelni az FSB-t... vajh csak NB hűtésen vagy tápon múlik? egy külső tápcsatis kártyával ugyanúgy menne a tuning?
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:30

nekem volt ilyen S754-es kivitelben. a VGA csak office felhasználásra jó, mert igaz mindent tud, de olyan lassú hogy el se hiszed. 3dmark2001 4000pont :Đ egy Ti4200 kb annyival gyorsabb nála mint az FX szériánál a 6800GT :D ha valamit akarsz is kezdeni a gépeddel akkor inkább tegyél bele külön VGA-t. A tuning pedig erősen bios függő asrock-éknál, én azt mondom, hogy inkább vegyél egy 939DualSATA2-őt és azzal jársz a legjobban, de az általam belinkelt ocworkbench fórumon mindent megtudsz az asrock lapokról ugyanis az asrock fórum a leglátogatottab, el sem hiszi az ember, hogy mennyien veszik ezeket a lapokat.

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:35

jah és még 1 dolog. ha szeretsz egyszerre több dolgot csinálni a gépen. pl dvd írás közben tömöríteni vagy prociigényes műveleteket csinálni, akkor felejtsd el az A64-et. a HT-s P4 sokkal jobb ilyen célra. Játékra A64, de winfos alkalmazásokhoz, hogy pl. photoshop + 3dsmax egyszerre menjen, ahhoz P4 jobb. Nekem volt P4, egyedül akkor volt gyorsabb, ha 1nél több dolgot csináltam egyszerre.

#1066 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 11. 20:22

Idézet: diegho - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 14:35

jah és még 1 dolog. ha szeretsz egyszerre több dolgot csinálni a gépen. pl dvd írás közben tömöríteni vagy prociigényes műveleteket csinálni, akkor felejtsd el az A64-et. a HT-s P4 sokkal jobb ilyen célra. Játékra A64, de winfos alkalmazásokhoz, hogy pl. photoshop + 3dsmax egyszerre menjen, ahhoz P4 jobb. Nekem volt P4, egyedül akkor volt gyorsabb, ha 1nél több dolgot csináltam egyszerre.

no igen, tapasztalatból tudom én is, hogy jobb sokszálas célra a HT P4... ezért filózok azon a verzión is, hogy vagy a mostani rendszerbe teszek egy Inno 6800LE 256 megás AGP-s kártyát, vagy egy Gecube X800GTO 256 megás PCIE kártyát veszek, plussz lecserélem a lapot egy P4Dual-915GL-re... még alszom rá párat, hátha álmodok valami okosat... :D
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#1067 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 22:12

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 20:22

no igen, tapasztalatból tudom én is, hogy jobb sokszálas célra a HT P4... ezért filózok azon a verzión is, hogy vagy a mostani rendszerbe teszek egy Inno 6800LE 256 megás AGP-s kártyát, vagy egy Gecube X800GTO 256 megás PCIE kártyát veszek, plussz lecserélem a lapot egy P4Dual-915GL-re... még alszom rá párat, hátha álmodok valami okosat... :D

6800LE felejtős. Az x800gto-val jobban jársz.
Semper Fi

#1068 Felhasználó inaktív   eXtern 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 22. 15:02

Sziasztok !

Segítséget kérnék :rolleyes: , keresek magyar felhasználói kézikönyvet ASRock K7S8X r3.0 alaplaphoz, a hivatalos honlapon csak angol nyelvüt találtam, és mivel nem vagyok jó angolban, és az alaplaphoz is csak "mankóval" merek nyúlni, így nagy hasznát venném, egy linknek, vagy bármi más megoldásnak.

Előre is köszönöm

Elküldve: 2005. 12. 22. 15:57

Idézet: eXtern - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 15:02

Sziasztok !

Segítséget kérnék :rolleyes: , keresek magyar felhasználói kézikönyvet ASRock K7S8X r3.0 alaplaphoz, a hivatalos honlapon csak angol nyelvüt találtam, és mivel nem vagyok jó angolban, és az alaplaphoz is csak "mankóval" merek nyúlni, így nagy hasznát venném, egy linknek, vagy bármi más megoldásnak.

Előre is köszönöm

megmondod mit akarsz csinálni és megmondjuk hogyan kell. de ha csak mankóval mersz hozzányúlni akkor szerintem nem neked való a hozzányúlás.

#1070 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 16:45

Idézet: eXtern - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 15:02

Sziasztok !

Előre is köszönöm

Én még nem találkoztam magyarra fordított alaplap kézikönyvvel. De tőlünk bátran kérdezhetsz.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#1071 Felhasználó inaktív   eXtern 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 22. 17:24

Köszi előre is, akkor irom:

szal a gép:

ASRock K7S8X r3.02
AMD Athlon XP 1600+ 1,4Ghz
512 Kingmax DDR400
256 Samsung DDR400
256 Samsung DDR400
IDE1: master: Seagate 120GB, slave: WD 80GB
IDE2: master: Pioneer 110 DVD-RAM, slave:LG-GSA4167B DVD-RAM
AGP: GeForce FX 5500 128MB
PCI: WinFast TV
PCI: SB Live! 5.1

szal a bios beállításnál kellene segitség, hogy a maximumot ki tudjam hozni a gépből
pl: ha dvd-tömöritek ki rarból, akkor a CPU használatom 100% és mellette nem tudok semmit sem csinálni, mert annyira leterheli a gépet

Nekem az is jó, ha ezen paraméterek figyelembe vételével ajánlanátok egy bios beállitást.

Előre is köszi

#1072 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 14:09

Idézet: eXtern - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 17:24

szal a bios beállításnál kellene segitség, hogy a maximumot ki tudjam hozni a gépből
pl: ha dvd-tömöritek ki rarból, akkor a CPU használatom 100% és mellette nem tudok semmit sem csinálni, mert annyira leterheli a gépet

DVD kitömörítés: ez egy számítás-igényes művelet, tehát természetes, hogy 100%-ra terheli a processzort. Hiába növelnéd a a CPU vagy a memória sebességét, akkor is 100%-ra terhelné, csak gyorsabban végezne. Ezen probléma megoldására találták ki a több magot tartalmazó vagy hyperthreadinges processzorokat (Athlon 64 X2, Pentium 4 HT).

A rendszered teljesítményén lehetne növelni, de ezek a műveletek igényelnek egy kis hozzáértést!

A memóriakezelés sebességét "Performance BIOS"-szal lehetne növelni, amit itt tudsz elérni:
http://www.lejabeach.../html/K7S8X.htm

Esetleg az FSB-t is meg lehetne emelni 266MHz-ről 333MHz-re, így megnőne a CPU működési frekije 1750MHz-re. Ekkor a memóriát is érdemes lenne 333MHz-en járatni az optimális teljesítmény elérése érdekében.
Ha jól emlékszem, akkor az 1600+ prociból volt Palomino és T-bred magos változat is és mintha a T-bredet jobban lehetett volna tuningolni, de ennek nézz utána a tuningos topicokban.

És jól gondold meg, hogy belekezdesz-e ezekbe a műveletekbe, mert megtáltoltosodni nem fog a rendszered, viszont a BIOS flashelésnek van egy kis kockázata.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#1073 Felhasználó inaktív   antikarts 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:39

Hali.

Tegnap vettem egy asrock p4v88+os alaplapot. Berakam a gépbe, de valami nem okés vele. Nem vagyok nagy infos zseni, de régebben is én raktam össze a gépeimet és akkor ment a dolog. A hiba okát nem tudom, de a vinyót felpörgeti, a ventillátor is felpörög szóval van a lapban áram, de a monitor nem jelenít meg semmit és nem is csipog a gép mikor elindítom... Elvileg mindent a helyére dugtam. Ha van valami ötletetek miben keressem a hibát esetleg mit rakhattam mégis rossz helyre kérlek segítsetek. Alkatrész sztem nem lehet benne rossz, mivel utána visszaraktam a régi lapot a gépbe és azzal minden megy még most is.

config: p4v88+ ; celeron 2ghz ; 2x512ddr ram ; ati 9600xt 256mb ; 20gb + 160gb hdd  :confused:  help me please

#1074 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:57

Ugyanilyet produkált az én lapom is (csak az AMD). Vissza az üzlet szervízébe -> bios újraflash/csere.

#1075 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 13:52

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 23:57

Ugyanilyet produkált az én lapom is (csak az AMD). Vissza az üzlet szervízébe -> bios újraflash/csere.

Teszteltem pár ilyen lapot,ugyanilyen jelenséggel. Azok azt produkálták,hogy "hideginditásnál" kb csak 20 másodperc után lőtte be a monitort,de után minden okés volt már......Windows resetnél ment minden utána már normál ütemben........Bios flash-t nem próbáltam,hogy az megoldja e ezt a gondot.

Szerkesztette: Zsotee 2005. 12. 24. 13:52 -kor

Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#1076 Felhasználó inaktív   antikarts 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 26. 16:13

Köszi a válaszolgatást :) holnap viszem vissza a cuccot. :reklamacio:

#1077 Felhasználó inaktív   Emre07 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 21:53

Hy. Szombaton vettem egy P4Dual-915GL alaplapot. Az egyetlen nyitvatartó számtechboltban ez volt éppen raktáron, nekem pedig nagyon kellett valami, mert előző este meghalt a másik deszkám. Időközben rájöttem, hogy elég rossz vásár volt ez a lap, most nemtudok dönteni, hogy vegyek a kívánalmainak megfelelő videókártyát + egy PCI-os IDE vezérlőt (mert az 1 UMDA port édeskevés), vagy pedig inkább az alaplapot cseréljem le? Én inkább az első megoldás mellett állok, mert egy jobb VGA-t már amúgy is be akartam szerezni, igazából az érdekelne, hogy azokat a kártyákat amik szerepelnek a támogatási listán kezeli-e rendesen a lap ?? Mert nemnagyon tetszik nekem ez az összetákolt megoldás. Úgytudom az Intel 915 chipset sem az AGP-s sem a PCIE-s bővítőhelyet nem támogatja. Szóval ha mondjuk veszek egy olyan karit ami szerepel a listán az tud-e majd olyan szinten dolgozni ahogy azt egy "normális" lapon tenné ?

#1078 Felhasználó inaktív   Emre07 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 22:23

Még 1 kérdés: Olyan van hogy 3 napon belül köteles a bolt visszavásárolni a cuccot ?? És ez munkanapokra vonatkozik ?? előre is köszi.

#1079 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 22:25

Idézet: Emre07 - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 22:23

Még 1 kérdés: Olyan van hogy 3 napon belül köteles a bolt visszavásárolni a cuccot ?? És ez munkanapokra vonatkozik ?? előre is köszi.

Erről okos emberek között komoly vita folyik jelenleg itt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=3645762

Amúgy pedig tök mindegy, menj oda és vásároltasd vissza, ilyen egyszerű.

#1080 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 12. 26. 23:24

emberek gáz van, tudna valaki egy tesztet (linket) adni ehhez az alaplaphoz (magyarul kéne): Asrock K7S8XE
ASUS A8N SLI, ATHLON 64 3500+, 1GB RAM,SAPPHIRE X800XL, SOUND BLASTER AUDIGY 4, 160GB SAMSUNG, 400W BLUE STROM

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.